Seuraa 
Viestejä45973

Pääsiäinen on tänä vuonna jokseenkin niin aikaisin, kuin se määräytymissäännön mukaan voi olla. Vuonna 325 Nikean kirkolliskokous otti käyttöön pääsiäissäännön, jonka mukaan pääsiäinen on kevätpäiväntasauksen jälkeisen täydenkuun jälkeinen sunnuntai. Kevätpäiväntasaukseksi määrättiin 21. maaliskuuta, päivä, joksi kevätpäiväntasaus tavallisimmin tuohon aikaan sattui.
Nyt sattuu vain olemaan niin, että kevätpäivän tasaus ja täysikuu ovat samana päivänä (perj. 21.3.) Eli jos tarkkoja ollaan, eikö pääsiäisen pitäisi olla yhden kuunkierron verran myöhemmin, koska kevätpäivän tasauksen JÄLKEINEN täysikuun on vasta 20. huhtikuuta. Ja koska tuo päivä sattuu olemaan sunnuntai, ensimmäinen 20.4. täydenkuun jälkeinen sunnuntai olisi vasta 27.4.
Kenen logiikka tässä nyt pettää?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Pyhäpäivät mukailevat nykyään markkinatalouden vaatimuksia. Turha niistä on enää hengellisiä arvoja tai määräytymsperusteita etsiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä46592

En tiedä, huomioidaanko tasauksen ja täydenkuun tarkemmat ajankohdat ajankohtaa virallisesti määrättäessä. Nyt ainakin kevätpäiväntasaus on 20.3 kello 7.48 ja täysikuu samana iltana kello 20.40. Täysikuu on siis tasauksen jälkeen, ja siltä osin päivä on oikein määrätty.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat