Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Monet tuntuvat nykyään haihattelevan äärimmäisen idealistisesti alueellisten monokulttuurien perään. Monokultturismista ei kuitenkaan tunneta ainoatakaan onnistunutta kokeilua, vaan kaikki kokeilut ovat päätyneet ihmisoikeuksien alasajoon, totalitaristiseen valtioterroriin, ja usein lopulta myös järjestelmän itsensä väkivaltaiseen tuhoutumiseen (Natsi-Saksa, Pohjois-Korea, Neuvostoliitto, Irak jne.) Kaikki terveet ja elinvoimaiset yhteiskunnat ovat poikkeuksetta monikulttuurisia, mutta tosiasiathan eivät tunnetusti paljoa paina idealististen neonatsien pohdinnoissa. Mummoja potkimalla ja pitserioiden ikkunoita hajottamalla kun ei opi ajattelemaan itsenäisesti ja faktapohjaisesti. Monokultturismi onkin juuri itsenäistä ajattelua ja ihmisoikeuksia vastaan, se on naiivia ideologista ja kulttuurillista copypastaa, ja muistuttaa useissa kohdissa fundamentalistista uskonnollisuutta, erityisesti islamia.

Sivut

Kommentit (81)

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005
SAMAEL
Monokultturismista ei kuitenkaan tunneta ainoatakaan onnistunutta kokeilua, vaan kaikki kokeilut ovat päätyneet ihmisoikeuksien alasajoon, totalitaristiseen valtioterroriin, ja usein lopulta myös järjestelmän itsensä väkivaltaiseen tuhoutumiseen (Natsi-Saksa, Pohjois-Korea, Neuvostoliitto, Irak jne.)

Nuo olivat kaikki monikulttuurisia yhteiskuntia, eivät monokulttuurisia. Listaan voisi lisätä vielä ainakin Jugoslavian. Pohjois-Korea ei kuulu joukkoon, koska sen kulttuuri kai on yhtä korealaisen monokulttuurinen kuin hyvinvoivan eteläisen naapurinsakin.

Onko sinulla esimerkkejä jonkin monokulttuurisen yhteiskunnan ongelmista? Onko monokulttuureissa käyty sisällissotia enemmän kuin monikulttuurisissa maissa?

Aiheen kysymykseen vastaisin, että monikulttuuri toimii hyvin silloin kun kaikilla ryhmillä on samanlainen käsitys laista, velvollisuuksista ja ihmisoikeuksista. Ilman yhteisymmärrystä, monikultturisissa yhteiskunnissa syntyy helposti levottomuuksia.

Ding Ding
SAMAEL
Monokultturismista ei kuitenkaan tunneta ainoatakaan onnistunutta kokeilua, vaan kaikki kokeilut ovat päätyneet ihmisoikeuksien alasajoon, totalitaristiseen valtioterroriin, ja usein lopulta myös järjestelmän itsensä väkivaltaiseen tuhoutumiseen (Natsi-Saksa, Pohjois-Korea, Neuvostoliitto, Irak jne.)

Nuo olivat kaikki monikulttuurisia yhteiskuntia, eivät monokulttuurisia.Ne ovat / olivat tarkalleen kaikki juuri monokultturismiin tähtääviä yhteiskuntia.

Ding Ding
Onko sinulla esimerkkejä ... monokulttuurisen yhteiskunnan ongelmista?

Ns. "poikkeavien" vainoaminen, massamurhat, ihmisoikeuksien polkeminen, totalitarismi, väkivaltaiset laajentumispyrkimykset, sosiaalinen pahoinvointi, kulttuurin köyhtyminen, stagnaatio, taantuminen...

Globaali monokulttuuri, kaikkialla vallitseva lyhytjänteinen kulutuskulttuuri, kaikkialla samat suuryritysten tuotemerkit, kiire ja kansainvälinen kilpailu yms. mielettömyys. Ei oikein houkuta.

Sen sijaan alueellisesti vahvojen ja elinvoimaisten monokulttuurien tilkkutäkki muodostaa maailmanlaajuisen ja henkisesti rikkaan monikulttuurin. Kunkin kulttuurin alueella ihmiset voivat elää omiensa keskellä, omien tapojensa ja perinteidensä ympäröimänä, yhteisten arvojen luomassa tutussa ympäristössä. Jos se ei jotakuta miellytä, voi vaihtaa maisemaa.

Kun olin lapsi, islam oli jotain kaukaista ja kiehtovaa joka toi mieleen Tuhannen ja yhden yön tarinat, upeasti koristeltuja moskeijoita yms. Nykyään kun monikulttuuri merkitsee käytännössä samaa kuin islam, ja sitä vouhotusta tunkee joka tuutista koko ajan niin alkaa tympiä yhä enemmän.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005
SAMAEL
Ding Ding
Onko sinulla esimerkkejä ... monokulttuurisen yhteiskunnan ongelmista?Ns. "poikkeavien" vainoaminen, massamurhat, ihmisoikeuksien polkeminen, totalitarismi, väkivaltaiset laajentumispyrkimykset, sosiaalinen pahoinvointi, kulttuurin köyhtyminen, stagnaatio, taantuminen...

Sellainenko Ruotsi oli ennen maahanmuuttoaaltoa? Sellainenko Suomi on nyt?

Esimerkkiesi Neuvostoliitto, Natsi-Saksa, Jugoslavia ja Irak olivat kaikki monikulttuurisia yhteiskuntia. Kuinka moni monokulttuurinen maa on viime aikoina ollut yhtä laajentumishaluinen tai väkivaltainen kuin ne?

Euroopan nykyisessä islamisoitumisessa on kyse kansainvaelluksesta, jota keinotekoisesti kiihdytetään valtiovallan tuputtamin ideologisin perustein. Todellinen monikulttuurisuus on luonnollista ja monikultturistuminen paljon hitaampaa kuin tämä.

Itse en kannata tiukkaa monokulttuurisuutta, vaan luontevaa ja rauhallista monikulttuurisuutta tai sen kautta syntyvää monokulttuurisuutta, johon liittyy naapurikulttuurien yhteistyö ja rauhanomainen rinnakkaiselo.

HMV
Globaali monokulttuuri ... Ei oikein houkuta.Siihen ihailemasi monokultturismi usein kuitenkin lopulta tähtää. Tosin en ihan tajunnut sitä miten suuryritykset asiaan varsinaisesti liittyvät?

HMV
Sen sijaan alueellisesti vahvojen ja elinvoimaisten monokulttuurien tilkkutäkki muodostaa maailmanlaajuisen ja henkisesti rikkaan monikulttuurin.Voi mitä naiivia höpötystä. Monokulttuurit eivät muodosta yhdessä yhtään mitään, ne pyrkivät eristäytymään ja välttämään kosketusta muihin kulttuureihin. Tai vaihtoehtoisesti valloittamaan ja samankaltaistamaan.

HMV
Kunkin kulttuurin alueella ihmiset voivat elää omiensa keskellä, omien tapojensa ja perinteidensä ympäröimänä, yhteisten arvojen luomassa tutussa ympäristössä.Kunkin monokulttuurin alueella ihmisten on pakko elää yhteisessä valheessa, noudattaa orjallisesti naurettavia tapoja "koska aina ennenkin on niin tehty", ja alistua mielivaltaisten arvojen alttarille, sillä koheesiota rikkovaa rangaistaan ankarasti.

HMV
Jos se ei jotakuta miellytä, voi vaihtaa maisemaa.Jos haluat asua monokulttuurismia tavoittelevassa yhteiskunnassa, voit tosiaan koska tahansa muuttaa Pohjois-Koreaan tai Iraniin.

HMV
Nykyään kun monikulttuuri merkitsee käytännössä samaa kuin islam, ja sitä vouhotusta tunkee joka tuutista koko ajan niin alkaa tympiä yhä enemmän.

Miksihän monikultturismi tarkoittaisi islamia? Islamhan on monokulttuuria. Voi teitä hyödyllisiä idiootteja.

Samael, olet niin eri aaltopituudella, tai ehkä omissa maailmoissasi, että yhteisestä äidinkielestämme huolimatta keskustelu ei onnistune eikä ainakaan maksa vaivaa. Usko sinä vain anarkismiisi, minusta se on naivia kuvittelua ja uskoa utopiaan joka ihmislajilla ei tule ikinä toimimaan.
Lisäys: jonkinlainen anarkia kaiketi vallitsi silloin kun ihmisiä oli yhteensä vain joitakin kymmeniä miljoonia enintään. Ei se nykyisessä ylikansoituksessa toimi.

Ding Ding
SAMAEL
Ding Ding
Onko sinulla esimerkkejä ... monokulttuurisen yhteiskunnan ongelmista?Ns. "poikkeavien" vainoaminen, massamurhat, ihmisoikeuksien polkeminen, totalitarismi, väkivaltaiset laajentumispyrkimykset, sosiaalinen pahoinvointi, kulttuurin köyhtyminen, stagnaatio, taantuminen...

Sellainenko Ruotsi oli ennen maahanmuuttoaaltoa? Sellainenko Suomi on nyt?...tä helvettiä? Ruotsi on ollut monikulttuurinen hyvin pitkään. Suomi on nykyäänkin monikulttuurinen (ollut myös lähes aina). Molemmat maat edustavatkin terävintä kärkeä mm. ihmisoikeuksien ja hyvinvoinnin saralla. Monokulttuuriset maat taas edustavat pahuutta, kurjuutta ja taantuneisuutta.

Ding Ding
Esimerkkiesi Neuvostoliitto, Natsi-Saksa, Jugoslavia ja Irak olivat kaikki monikulttuurisia yhteiskuntia.Neuvostoliiton kommunistinen puolue siis pyrki monikulttuurisuuteen, NSDAP ei vainonnut arjalaisesta ihanteesta poikkeavia, Jugoslavian sodassa ei tehty etnisiä puhdistuksia, ja Saddam antoi kaikkien kukkien kukkia? Voi voi sentään, sinun ei pitäisi aina maistaa kaikkia näkemiäsi sieniä.

Ding Ding
Euroopan nykyisessä islamisoitumisessa on kyse kansainvaelluksesta, jota keinotekoisesti kiihdytetään valtiovallan tuputtamin ideologisin perustein.

Eurooppa ei ole merkittävästi "islamisoitumassa", eikä monikulttuurisuus tietenkään tarkoita mitään yksipuolista islamisoitumista (islamismiin tähtäävä toimintahan on juuri monokultturismia!). Islamia käyttävät kyllä pelotteena ja keppihevosena monet fasistit ja ksenofoobikot, ja heidän ansaansa menee valitettavan moni ns. "hyödyllinen idiootti".

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Olen HMV:n kannalla. Globalisaatio tulee lopulta tehosekoittamaan ja tuotteistamaan kaikki kulttuurit homogeeniseksi massaksi josta jokainen löytää kaupan hyllyltä haluamansa. Jos vaan on rahaa maksaa.

Jenkkiostoskeskusten kansainväliset food courtit ovat tästä jo aika hyvä esimerkki. Kaikkien kansojen ruokakulttuurit samalta tiskiriviltä. Mauissa ei paljoakaan eroa. Nam. Ihmiskansojen väliset erot ovat vain parametrisiä.

Lisäulottuvuutta tähän keskusteluun saadaan korkeintaan siinä vaiheessa kun joku muu kuin ihmiskulttuuri alkaa olla vuorovaikutuksessa omamme kanssa.

HMV
Samael, olet niin eri aaltopituudella, tai ehkä omissa maailmoissasi, että yhteisestä äidinkielestämme huolimatta keskustelu ei onnistune eikä ainakaan maksa vaivaa.Ei luultavasti maksa vaivaa, koska olet nationalistisen todellisuuskäsityksesi vanki. Kaikki eri ilmiöiden tarkastelu tapahtuu kansallisromanttisten ennakkokäsitystesi kautta.

HMV
Usko sinä vain anarkismiisi, minusta se on naivia kuvittelua ja uskoa utopiaan joka ihmislajilla ei tule ikinä toimimaan.

Miksi otit anarkismin esiin? Miten hitossa se tähän asiaan liittyy? Loppuivatko sinulta eväät debatoida varsinaisen aiheen suhteen?

PeterH
Olen HMV:n kannalla. Globalisaatio tulee lopulta tehosekoittamaan ja tuotteistamaan kaikki kulttuurit homogeeniseksi massaksi...

Ihmeellistä hurpattelua. Globalisaatio lisää ihmisten alueellista liikkumavaraa kulttuurin suhteen, mutta se ei kyllä millään nähtävissä olevalla tavalla voi saada kaikesta aikaan täydellisen homogeenista massaa. Makrokulttuurit varmasti edelleen mm. sirpaloituvat lukuisiksi alakulttuureiksi, mutta täydellistä globaalia homogenoitumista on mahdoton uskoa tapahtuvaksi, niin kauan kuin kulttuurit saavat vapaasti syntyä, muokkaantua ja kuolla. Homogenisaatio on se mihin monokulttuurit pyrkivät, globalisaatio taas ei ole monokulttuuria, vaan avointa vuorovaikutusta.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005
SAMAEL
...tä helvettiä? Ruotsi on ollut monikulttuurinen hyvin pitkään. Suomi on nykyäänkin monikulttuurinen (ollut myös lähes aina). Molemmat maat edustavatkin terävintä kärkeä mm. ihmisoikeuksien ja hyvinvoinnin saralla. Monokulttuuriset maat taas edustavat pahuutta, kurjuutta ja taantuneisuutta.

No pidetään Suomi ja Ruotsi sitten sellaisina, jollaisina ne kohosivat ihmisoikeuksien ja hyvinvoinnin kärkeen. Miksi haluat muuttaa sitä? Ei kukaan halua ajaa täältä kaikkia ulkomaalaisia pois, en minä ainakaan. Useimmat vieraat kulttuurit piristävät sopivasti Suomen kulttuuria.

SAMAEL
Ding Ding
Esimerkkiesi Neuvostoliitto, Natsi-Saksa, Jugoslavia ja Irak olivat kaikki monikulttuurisia yhteiskuntia.

Neuvostoliiton kommunistinen puolue siis pyrki monikulttuurisuuteen, NSDAP ei vainonnut arjalaisesta ihanteesta poikkeavia, Jugoslavian sodassa ei tehty etnisiä puhdistuksia, ja Saddam antoi kaikkien kukkien kukkia? Voi voi sentään, sinun ei pitäisi aina maistaa kaikkia näkemiäsi sieniä.

Kuten kirjoitin, nuo kaikki olivat monikulttuurisia yhteiskuntia. Niiden ongelmat johtuivat osittain siitä, että niiden kulttuurit eivät sopineet yhteen. Anna mielummin esimerkkejä monokulttuurisesta maasta jos haluat todistaa monokulttuurimaiden pahuutta. Pohjois-Korean vastaesimerkki on rauhaisa ja demokraattinen Etelä-Korea, joten sitäkään ei voi käyttää perusteena.

Olet oikeassa siinä, että monokulttuuri voi johtaa vainoihin, eristäytymiseen, tai sotaan ulkovaltoja vastaan. Mutta monikulttuuri taas voi johtaa sisällissotaan. Oikea tie on keskitie: yhteensopivien kulttuurien monikulttuurinen yhteiskunta. Ehkä Sveitsi on sellainen?

Ding Ding
SAMAEL
...tä helvettiä? Ruotsi on ollut monikulttuurinen hyvin pitkään. Suomi on nykyäänkin monikulttuurinen (ollut myös lähes aina). Molemmat maat edustavatkin terävintä kärkeä mm. ihmisoikeuksien ja hyvinvoinnin saralla. Monokulttuuriset maat taas edustavat pahuutta, kurjuutta ja taantuneisuutta.

No pidetään Suomi ja Ruotsi sitten sellaisina, jollaisina ne kohosivat ihmisoikeuksien ja hyvinvoinnin kärkeen. Miksi haluat muuttaa sitä? Ei kukaan halua ajaa täältä kaikkia ulkomaalaisia pois, en minä ainakaan. Useimmat vieraat kulttuurit piristävät sopivasti Suomen kulttuuria.Haluan muuttaa? Olet kyllä ihan sekaisin. En minä halua muuttaa niitä, vaan pidetään Suomi ja Ruotsi monikulttuurisina, kuten tähänkin asti. Ei anneta fobioille valtaa, vaan taataan hyvinvointi ja monikulttuurisuus tulevaisuudessakin.

Ding Ding
Kuten kirjoitin, nuo kaikki olivat monikulttuurisia yhteiskuntia. Niiden ongelmat johtuivat osittain siitä, että niiden kulttuurit eivät sopineet yhteen.Ne olivat monikulttuurisia siihen asti, kunnes niissä alettiin ajamaan monokultturismia. Niiden kaikki ongelmat johtuivat lähinnä siitä, että monokultturismia lähdettiin toteuttamaan laajassa mittakaavassa.

Ding Ding
Mutta monikulttuuri taas voi johtaa sisällissotaan.

No sitä kautta tietysti voi, että jokin ryhmä ryhtyy ajamaan monokultturismia alueelle. Jälleen vika on monokultturismissa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat