Kebab

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kebab on parhaimpia lihoja maultaan. (omasta mielestäni)

No vedi äskettäin rullakebabin. Onko paha jos syö tuollaisen, eikä sinä päivänä mitään muuta?
Kuinkahan paljon kaloreita on suunnilleen yhdessä rullassa? Onko parempi vaihtoehto, kuin pizza?

Sivut

Kommentit (35)

Vierailija
che guevara

No vedi äskettäin rullakebabin. Onko paha jos syö tuollaisen.

Et olen paha ihminen vaikka söit kebabin, kyllä se on yleisesti hyväksytty ruoka.

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Liittynyt16.3.2005
che guevara
Kebab on parhaimpia lihoja maultaan. (omasta mielestäni)

No vedi äskettäin rullakebabin. Onko paha jos syö tuollaisen, eikä sinä päivänä mitään muuta?
Kuinkahan paljon kaloreita on suunnilleen yhdessä rullassa? Onko parempi vaihtoehto, kuin pizza?

No itse asiassa rullakebab ei juurikaan eroa pizzasta. Pizzapohja on vain kääritty, ja täytteet heitetty sisään.

Terveellisin kebab-vaihtoehto on kebab salaatilla.

Vierailija

Kebab ranskalaisilla ja keskikokoinen juoma... mmm...
Vaikka mitä yrittäisi mennä tilaamaan paikallisesta kebab-pizzeriasta, niin tuo litania tulee ulos suustani tilatessa

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Olbe

No itse asiassa rullakebab ei juurikaan eroa pizzasta. Pizzapohja on vain kääritty, ja täytteet heitetty sisään.

Puuttuuhan siitä merkittävä määrä rasvaa, kun ei ole juustokuorrutusta.

Kebabliha sinällään on useimmissa kebabpaikoissa täyttä roskaa. Siihen on jauhettu jänteet ja rustot ja halvin mahdollinen liha. Vähän kuin kumia jauhaisi. Ilman mausteita ei maistuisi miltään.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Vierailija
Olbe
che guevara
Kebab on parhaimpia lihoja maultaan. (omasta mielestäni)

No vedi äskettäin rullakebabin. Onko paha jos syö tuollaisen, eikä sinä päivänä mitään muuta?
Kuinkahan paljon kaloreita on suunnilleen yhdessä rullassa? Onko parempi vaihtoehto, kuin pizza?




No itse asiassa rullakebab ei juurikaan eroa pizzasta. Pizzapohja on vain kääritty, ja täytteet heitetty sisään.

Terveellisin kebab-vaihtoehto on kebab salaatilla.


Netistä löytyy muuten kebab-lihaohjeitakin, oikein hyviä
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi? ... 0006843084
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta ... 0-%20kebab

Terveellisen pitakebabin tai rullakebabin tai tortillan pohjan teet muuten itse täysjyvävehnäjauhosta (täysjyvägrahamjauho).

Mukaan täysjyvägrahamjauhoja, leivontahiivaa, vettä, suolaa ja kylmäpuristettua oliiviöljyä.

Laitat naudan paistijauhelihasta tehtyä kebablihaa paistetun pohjan väliin ja paljon kasviksia eli salaattia, kurkkua, paprikaa, tomaattia, sipulirenkaita, pepperoneja ym.
Majoneesipohjaiset kastikkeet jätät pois ja teet oman väkevän kebab-kastikkeen jossa esim:

Purkki paseerattua tomaattia
vajaa tl suolaa
1/4 tl cayennepippuria

ja jos makua haluat vielä lisää niin:

2 rkl ketsuppia
3 rkl sinappia

Todella terveellistä ja maukasta, eikä liikaa kaloreita kebab-pizzarioiden tyyliin.

Tuosta pohjasta ja kastikkeesta voit muuten tehdä myös pizzapohjat ja pizzakastikkeen. Vaihdat vain rasvaisten juustojen tilalle kevyitä juustoja, esim. sekoittimessa sekoitetun raejuuston tai muun kevyen sekoitetun juustopalan. Vähärasvaista naudan jauhelihaa, tonnikalaa, herkkusieniä, katkarapuja, simpukoita, tomaattia, paprikaa, ananasta ym. päälle ja pizzamaustetta. Tulee herkullinen kevytpizza.

Myös jogurttipohjainen valkosipulikastike on helppo tehdä tomaattipohjaisen sijaan, ja rasvattomasta maustamattomasta jogurtista saa erittäin kevyen ja silti maistuvan version.

Vierailija
Olbe
che guevara
Kebab on parhaimpia lihoja maultaan. (omasta mielestäni)

No vedi äskettäin rullakebabin. Onko paha jos syö tuollaisen, eikä sinä päivänä mitään muuta?
Kuinkahan paljon kaloreita on suunnilleen yhdessä rullassa? Onko parempi vaihtoehto, kuin pizza?




No itse asiassa rullakebab ei juurikaan eroa pizzasta. Pizzapohja on vain kääritty, ja täytteet heitetty sisään.

Terveellisin kebab-vaihtoehto on kebab salaatilla.


Netistä löytyy muuten kebab-lihaohjeitakin, oikein hyviä
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi? ... 0006843084
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta ... 0-%20kebab

Terveellisen pitakebabin tai rullakebabin tai tortillan pohjan teet muuten itse täysjyvävehnäjauhosta (täysjyvägrahamjauho).

Mukaan täysjyvägrahamjauhoja, leivontahiivaa, vettä, suolaa ja kylmäpuristettua oliiviöljyä.

Laitat naudan paistijauhelihasta tehtyä kebablihaa paistetun pohjan väliin ja paljon kasviksia eli salaattia, kurkkua, paprikaa, tomaattia, sipulirenkaita, pepperoneja ym.
Majoneesipohjaiset kastikkeet jätät pois ja teet oman väkevän kebab-kastikkeen jossa esim:

Purkki paseerattua tomaattia
vajaa tl suolaa
1/4 tl cayennepippuria

ja jos makua haluat vielä lisää niin:

2 rkl ketsuppia
3 rkl sinappia

Todella terveellistä ja maukasta, eikä liikaa kaloreita kebab-pizzarioiden tyyliin.

Tuosta pohjasta ja kastikkeesta voit muuten tehdä myös pizzapohjat ja pizzakastikkeen. Vaihdat vain rasvaisten juustojen tilalle kevyitä juustoja, esim. sekoittimessa sekoitetun raejuuston tai muun kevyen sekoitetun juustopalan. Vähärasvaista naudan jauhelihaa, tonnikalaa, herkkusieniä, katkarapuja, simpukoita, tomaattia, paprikaa, ananasta ym. päälle ja pizzamaustetta. Tulee herkullinen kevytpizza.

Myös jogurttipohjainen valkosipulikastike on helppo tehdä tomaattipohjaisen sijaan, ja rasvattomasta maustamattomasta jogurtista saa erittäin kevyen ja silti maistuvan version.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Meillä saatava kebab on muuten Berliinissä keksitty vuonna 1971. Siinä perinteistä vartaalla kypsennettyä Döner kebabia keksittiin laittaa leivän väliin - uusi versio sandwitchistä.

Vierailija

Aika normi setti hakea kebab baari-illan päätteeksi. Nykyään tulee miltei aina otettua salaatilla. On melko hyvää aamulla vetästä krapulaan se tulisessa kastikkeessa tekeytynyt kaali.

Vierailija

Kebap (muistakaa oikea alkuperäinen kirjoitusasu) on parasta darramättöä, mitä tiedän.
Hyvin ja hyvästä lihasta tehtynä se on muutenkin erinomainen ruoka, harmi vain, että nämä suomalaiset "kebab-ravintolat" lähes poikkeuksetta tarjoilevat epämääräistä sörsseliä, jota en kebapiksi viitsi edes kutsua.

Eniten harmittaa juuri tuo lihan laadusta tinkiminen; olisin kyllä mieluusti valmis maksamaan hieman enemmän kunnon lampaanlihasta veistetystä kebapista kuin jostain epämääräisestä jauhelihan tasoisesta naudanlihajäännetörkmöstä.

Turkissa aikoinaan käydessäni tuli dönerillä itsensä ravittua viikon ajan eikä kyllästymisestä ollut tietoakaan.
Siellä huomasi kaikkein parhaiten, kuinka "oikeiden Özmerien kebap" ja suomalainen Pizza Enrico-vastine ovat kuin yö ja päivä, aivan kuin italialainen aito pizza ja nämä Suomen rasvaa tirskuvat edamia ja halpislihaa täyteen tungetut frisbeet.

Petu
Seuraa 
Viestejä2287
Liittynyt17.3.2005

Kyllä kebabin kietaisee naamariin mieluummin kuin hampurilaisen. En ole oikein koskaan päässyt hampparin makuun . Parasta kebabissa ovat tuliset mausteet ja valkosipulikastike .

Vierailija
Aweb
Olbe

No itse asiassa rullakebab ei juurikaan eroa pizzasta. Pizzapohja on vain kääritty, ja täytteet heitetty sisään.




Puuttuuhan siitä merkittävä määrä rasvaa, kun ei ole juustokuorrutusta.

Kebabliha sinällään on useimmissa kebabpaikoissa täyttä roskaa. Siihen on jauhettu jänteet ja rustot ja halvin mahdollinen liha. Vähän kuin kumia jauhaisi. Ilman mausteita ei maistuisi miltään.

Tuntematta kebabin anatomiaa syvemmin, näyttäisi se olevan hyvin rasvaista. Perunahan on ylipäätään pelkkää roskaa ravintoarvoiltaan. Valkoinen riisi on myös hanurista. Siksi on parempi tehdä kebabin tilaamisen sijasta seuraavasti:

Grillikanaa
Tummaa riisiä tai/ja täysjyväpaahtoleipää paahdettuna
Salaattia
Chilikastiketta
Salaattikastiketta
Kenties jogurttia ja 10 jalobenoa

Toimii kuin junan vessa juomaksi kuuluu kokis, mutta miehet juo maitoa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat