Seuraa 
Viestejä1972

http://www.nasa.gov/news/media/newsaudio/index.html

"2 p.m. EDT, Wednesday, March 19

NASA will hold a media teleconference to report on the first-ever detection of the organic molecule methane in the atmosphere of a planet orbiting a distant star."

To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility. - John Stuart Mill -

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Todella mielenkiintoista. Voisiko joku valaista, missä olosuhteissa metaania voi planeetalle syntyä? Muistan, että metaani hajoaa melko lyhyessä ajassa ja ainakin eliöt sitä synnyttävät, joten kyseinen havainto on syytä tutkia perinpohjin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Urokhtor
Todella mielenkiintoista. Voisiko joku valaista, missä olosuhteissa metaania voi planeetalle syntyä? Muistan, että metaani hajoaa melko lyhyessä ajassa ja ainakin eliöt sitä synnyttävät, joten kyseinen havainto on syytä tutkia perinpohjin.Metaania löytyi tähden HD 189733 tähteä kiertävältä eksoplaneetalta (planeetan nimi HD 189733b). Kyseessä on ns. "kuuma Jupiter" -tyyppinen kaasujättiläinen. Esim. http://hubblesite.org/newscenter/archiv ... 8/11/full/ ei eritelty tarkemmin metaanin syntytapoja, mutta ehkä se olennainen pointti kaiketi tässä jutussa olikin se, että tällaisia molekyyleja onnistuttiin ensimmäisen kerran havaitsemaan aurinkokunnan ulkopuoliselta planeetalta. Jutussahan hehkutetaan sitä, kuinka tätä menetelmää voitaisiin käyttää tutkittaessa maankaltaisia planeettoja (tietysti kunhan sellaisia ensin löydetään).

Aslak
Onhan se jossaki avaruuven kolkassa havattu kokonainen
tähtisumu joka on muovostunu alkoholista.Tarkoittanet Sgr B2 -molekyylipilveä?! No ei koko sumu ole pelkkää pontikkaa vaikka sieltä kuulemma saisi kerättyä 10^28 pulloa koskenkorvaa.

Aslak
Uhvojen ponttikkatehas son siellä posahtanu.
Ja on ne veikkonenhenki löytänhet jo vuosikymmeniä sitte
elämän merkkejä , maan ulkopuolelta.

Ovatko? Mistä?

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Maan ulkopuolisia elämän merkkejä on löydetty monista meteoreista.

Lisäksi avaruudessa on jo kymmeniä vuosia sitten, havaittu esiintyvän
elämälle tärkeitä hiilivetyjä.

Mutta kulttuuriimme näyttää kuuluvan , että jokainen tieteellinen havainto on aina ensimmäinen. Älä ettei keksitä ratasta uuvelhen joka päivä , tai lentokonetta, tulitikkuja ynnä muuta ikivanahaa paskaa.
Aslakilla on joitakin kirjoja 60 ja 70 luvulta , mie olen meinannu ne nakata roskhin. Mutta empä taijjakhan, sillä non osoittautunhet uskomattoman arvokhaiksi tieteellisiksi teoksiksi, juuri tuon ihmiskunnan uskomattoman "lyhytmuistisuuven" takia.
Se mitä nyt pijetään käänteentekevänä' uutena havaintona, on osoittautunut olleen tunnetttu jo kymmeniä vuosia sitten.

Jaa no sallitakhon lyhytmuistisuus nykytiethelle, tartteehan nuoret alottelevat tiedemiehet apurahoja, vaikka oltaski keksinhet vain tunkin uuvesthan.

Joo unehutethan jo seki , että ensimmäiset sputnikit lentelit taivhalla jo
kohta 60 vuotta sitte.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat