Seuraa 
Viestejä11860
Liittynyt16.3.2005

Mies, joka sai minut innostumaan scifikirjallisuudesta ja lisäsi huimasti kiinnostustani tieteisiin on menehtynyt. Clarke kuoli kotonaan Sri Lankassa varhain tänäaamuna hengitysvaikeuksiin. Clarke oli kärsinyt polionjälkeisestä oireyhtymästä 1960-luvulta lähtien.

Clarken kuuluisin teos on luultavasti 2001: A Space Odyssey, josta Stanley Kubrick on ohjannut "maailman parhaan scifielokuvan". Clarke muistetaan myös kolmesta Clarken laista.

Clarke pohti usein myös maan ulkopuolista elämää. Hän joskus totesi, että välillä uskoo, ettemme ole yksin maailmankaikkeudessa ja välillä taas, että olemme, mutta molemmat ajatukset ovat huimaavia.

Lähes kaikkien tiedemiesten tapaan Clarke piti et-vierailuja väärinkäsityksinä ja huijauksina ja oli kyllästynyt loputtomiin hänelle lähetettyihin ufo-havaintoihin. "They tell us absolutely nothing about intelligence elsewhere in the universe, but they do prove how rare it is on Earth", totesi Clarke ufoista.

Minä ihailin aina Clarken positiivisuutta, joka näkyy kaikesta hänen ei-puhtaasti-tieteellisestä tekstistään. Clarke ei päästänyt kyynisyyttä niskan päälle.

Sivut

Kommentit (23)

Alveron
Seuraa 
Viestejä3639
Liittynyt12.8.2007

Olen lukenut Clarkea enemmän kuin mitään muuta kirjailijaa. Nyt on menossa Uhka Avaruudesta (Rendezvous with Rama).

Mahtaakohan Clarken ruumis olla syväjäädytettynä?

Tulipahan noita joku luettua. Sain kuitenkin nopeasti tarpeekseni tekstien punaisesta langasta eli avaruuden superolentojen/olennon odotuksesta. Aina tulivat pelastamaan ihmiskunnan nämä Messiaat.

Yleisistä pedofilia epäilyksistä en sano mitään.

Samoin tympäännyin äkkiä Asimov:n robotiikan perussääntöihin.

valtiokonttorin elatti
Tulipahan noita joku luettua. Sain kuitenkin nopeasti tarpeekseni tekstien punaisesta langasta eli avaruuden superolentojen/olennon odotuksesta. Aina tulivat pelastamaan ihmiskunnan nämä Messiaat.

Yleisistä pedofilia epäilyksistä en sano mitään.

Samoin tympäännyin äkkiä Asimov:n robotiikan perussääntöihin.

EI tuo teema ole kantava läheskään kaikissa Clarken kirjoissa, oletko oikeasti lukenut ???

Asimovilla on parempia tieteisnovelleja, kuin kirjoja, niitä oli kokoelma
joskus 60-luvun alussa vuoden verran ilmestyneessä "Aikamme tieteis-
lukemisto"-lehdissä, valitettavasti hävisivät muutossa ... !

Minä en ole kuin silmäillyt Clarke:n kirjoja. Tyyli tai teema ei purrut. Mitään Venäläisklassikoihin liittyvää painetta yrittää, en tuntenut.

Clarke oli hieno kirjailija. Taito yhdistää fakta ja fiktio niin, ettei kumpikaan syönyt toista. Maalaili avaruuden oloja ja näkymiä tavalla, että melkein voi aistia avaruuden absoluuttisen kylmyyden ihollaan.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007
totinen
sigfrid
Clarkella ja Hoylella minäkin aloitin scifin.
Tunnetuimmista kirjailijoista taisin aloittaa: Burroughs, Verne, Asimov, Clark ja Orwell. Hoylesta en jostakin syystä ole koskaan oikein pitänyt.

Nojjoo, Tarzan ja Matka maan keskipisteeseen tuli luettua heti kun opin lukemaan. Asimovilta olen lukenut lähes kaikki kirjat, Orwell kuuluu yleissivistykseen.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

asdf
Mies, joka sai minut innostumaan scifikirjallisuudesta ja lisäsi huimasti kiinnostustani tieteisiin on menehtynyt.

Jokainen tietenkin kupsahtaa joskus, mutta ikävä uutinen silti.

Ensimmäiset C:n teokset tuli luettua jo 80-luvull. Avaruusseikkailu 2001, RAMA ja lapsuuden loppu jäivät erityisesti mieleen.

asdf
Seuraa 
Viestejä11860
Liittynyt16.3.2005

Clarken ajatuksia 90-vuotispäivänsä lähestyessä:
http://www.youtube.com/watch?v=3qLdeEjdbWE

Clarke on ennustanut monenmoista, tosin avaruuden valloituksen ennustuksensa olivat vähän liian hätäisiä. Vuoteen 2001 mennessä emme päässeet nauttimaan kaupallisista Kuulennoista ja hotelliavaruusasemasta Maan ja Kuun välillä. Clarke kuitenkin arveli viime vuoden lopulla, että "Over the next 50 years, thousands of people will travel to Earth orbit and then, to the Moon and beyond. Space travel — and space tourism — will one day become almost as commonplace as flying to exotic destinations on our own planet".

asdf
Seuraa 
Viestejä11860
Liittynyt16.3.2005
oge
Miksi se asui sosialistisessa Sri Lankassa, missä on kaiken lisäksi buddhalaisten ja hindujen välinen avoin sota menossa ?

Koska piti sukeltamisesta ja siellä valtamerisukellus onnistui ympäri vuoden. Sri Lanka oli vielä Ceylon, kun Clarke muutti sinne.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat