Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tajusin vasta tänään, että jos toimit ahneesti, itsekkäästi ja oma suu ensimmäisenä, kaikki ymmärtävät sinua. Jos et toimi näin, se vaatii selityksen. Täytyy olla tyhmä, uskovainen tai äiti.

Hyvää pääsiäistä

Kommentit (8)

Niin,.. "hyvyys" vaatii korkeaa moraalia, ja sitä kautta pyyteettömyyttä asioita kohtaan. Periaatteita ja sensellasta, katoava luonnonvara (vai pitäskö sanoa ihmisen) tällaset asiat. Siis eihän kukaan nyt mikään laupias samarialainen voi olla, eikä pidäkään, mutta se useasti kummastuttaa, että monien mielestä kyseisiä piirteitä ei saisi olla laisinkaan, pärjätäksesi näin kylmässä ja kovassa maailmassa..
Pitää olla kumpaakin, hyvä ja paha, itsekäs/epäitsekäs, tilanteen mukaan.

Hyvät pääsiäiset kaikil foorumilaisille!

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Ehkä se johtuu siitä että ihminen on sisimmässään itsepäinen, ja voi tehdä asioita ainoastaan itseään miellyttääkseen. Muiden auttaminen on myöskin samalla itsensä miellyttämistä, koska siitä saa mielihyvää. Jos ei saa niin ei kyllä pahemmin muita autakkaan. Paitsi jos haluaa vähentää omantunnon kolkutusta, joka sekin on samaa oman edun ajamista. Siksi onkin tärkeintä, millä tavalla sitä omaa etuaan ajaa. Ne jotka miellyttää itseään muita tappamalla ja kiusaamalla ovat pahoja. Ne jotka miellyttävät itseään muita auttamalla ovat hyviä ihmisiä. Mutta jos joku vaikuttaa panostavan liikaakin muiden vuoksi, hänen toimintaansa pidetään epäilyttävänä, siinä on pakko olla jokin koira haudattuna.

くそっ!

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18399
Liittynyt16.3.2005
eitajuu
Tajusin vasta tänään, että jos toimit ahneesti, itsekkäästi ja oma suu ensimmäisenä, kaikki ymmärtävät sinua. Jos et toimi näin, se vaatii selityksen. Täytyy olla tyhmä, uskovainen tai äiti.

Ihmiset usein lähtökohtaisesti ajattelevat lähimmäisistään ja heidän aikeistaan pahaa, ja siksi se hyvä ei käy tajuntaan ilman sanoja. Karua tuollainen, ettei voida ajatella jonkun tahtovan toiselle hyvää ilman taka-ajatuksia tai pahoja aikeita.

Pääsiäisiä!

Ps. jotain paskaa tässäkin on oltava takana - kuka hullu muuten vaan huvikseen muille hyvää toivottelisi

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

DedMoroz

Ps. jotain paskaa tässäkin on oltava takana - kuka hullu muuten vaan huvikseen muille hyvää toivottelisi

Virtuaalisuhteiden ylläpitoa. Ei sitä ikinä tiedä, josko vaikka hyötyä olisi olla ystävällinen. Mikäänhän ei ole pyyteetöntä loppujen lopuksi.

Edit:
Niin sitä pääsiäistä, vaikka juutalaiset missään egyptissä orjuudessa olleet eikä jessee edes ollut, saatika vielä äijä olis noussut kuolleista. Hah

Maailma on aina ollut kylmä ja paha paikka. Nyt vain yhteisöt ovat suurentuneet ja yksilön merkitys vähentynyt. Ei tarvitse vetää yhtä köyttä. Siltikin meillä kaikilla on isi ja äiti, jotka ovat joko elossa tai haudassa. Osalla on omia lapsia. Sitten on ystäviä ja sen sellaisia. Kyllä ympäristö palkitsee.

Dr Lazer
... Siis eihän kukaan nyt mikään laupias samarialainen voi olla, ...

Mitäs ne laupiaat samarialaiset sitten lienevät

EDIT: Ei kai sitä näin sisällötöntä viestiä kehtaa lähettääkään.

Asiahan on melko yksinkertainen.. Toisten ihmisten hyvyys ärsyttää, kun ei itse jakseta olla yhtä hyviä kuin jossain syvällä sisimmässä haluttaisiin. Jos ihminen on moraalisuuteensa ja toimintatapoihinsa tyytyväinen, miksi kyrpiintyä muiden yrityksistä elää "hyvin" ?

Ja samaan syssyyn menee se, miten asioista on yleensä helpompi löytää negatiivisia kuin positiivisia puolia. Negatiivisista asioista on helppo lätistä menemään, miksi muuten esim. sanonta "yhteiset viholliset yhdistää" ?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat