Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200803 ... 2_ul.shtml

Poliisilla ei ole vielä tarkkaa tietoa tapahtuneesta, mutta suuretsintä on käynnissä. Ammuskelulla oli paljon silminnäkijöitä.

Silminnäkijöitä on paljon, mutta poliisi ei anna tuntomerkkejä julkisuuteen.

Ilmeisesti tekijä ei ole syntyperäinen, sillä siinä tapauksessa tuntomerkkeinä todennäköisesti ilmoitettaisiin muutakin kuin pelkkä vaatetus.

Itseasiassa jos tekijä olisi vaalea ihoinen ruotsalainen kristitty tai muu ei muslimi niin koko uutista ei ehkä olisi edes julkaistu.

Kommentit (4)

Sanotaanhan tuossa, että "nahkatakki ja farkut" ja "kaksi ampumavammaa ja kolmannella muu vamma kädessä". Olisiko tuo muu vamma vaikkapa morasta lähtöisin? "Ikä 25-30, alunperin luultu 40" Eli olisiko ikäistään vanhemman näköinen. Kyllä noilla tuntomerkeille varmasti joku syylliseksi löytyy, todennäköisesti useita satoja syyllisiä pelkästään Ruotsista.

Ruotsin poliisi...

Stinger
Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006

Onneksi sentään joistain rikoksista saadaan tuomiot, vaikka valitettavasti syyllinen on tässä tapauksessa tähän ketjuun sopimattomasti suomalainen...

Pedofiilille yli viisi vuotta vankeutta
Tutkijan uhreina 41 nuorta tyttöä
14.11.2007 12:32
Mikkelin käräjäoikeus tuomitsi eilen 5,5 vuodeksi vankeuteen Marko Voitto Juhani Tenkasen, joka syyllistyi yhteensä 41 tytön seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Lue myös
Mikkelin pedofiili peruutti valituksensa
40-vuotias Tenkanen joutuu korvaamaan uhreilleen 500 ja 9 500 euron välillä liikkuvia summia, mistä kertyy yhteensä noin 80 000 euroa. Rikokset tehtiin vuosina 2003-2006. Tytöt olivat tekohetkellä 8-16-vuotiaita.

Hyväksikäytöt tapahtuivat enimmäkseen puhelimessa ja netissä web-kameran välityksellä, mutta viiden tytön kanssa mies oli myös sukupuoliyhteydessä.

Lisäksi Tenkasen hallussa oli 118 982 lapsipornokuvaa, joita hän oli ladannut netistä vuosina 2001-2006.

Mies oli myös valmistanut kuvatallenteita keskusteluista, joita hän oli käynyt tyttöjen kanssa internetissä nettikameran kautta. Näitä tallenteita löytyi 135 kappaletta.

Vastuullisessa asemassa yliopiston tutkijana työskennellyt mies vangittiin viime vuoden syyskuussa. Hän menetti työnsä. Tuomion myötä hän menetti myös reservin vänrikin sotilasarvonsa.

Oikeus piti tuomion koventamisperusteena sitä, että toiminta on ollut suunnitelmallista. Mies on tietokonealan ammattilainen.

Tenkasen jäljille päästiin, kun tuusulalaisen 11-vuotiaan tytön vanhemmat ilmoittivat poliisille lapsensa hyväksikäyttöepäilyistä.

- Tällaista ei missään tapauksessa voinut aavistaa. Asia ei näkynyt hänen työssään millään tavalla, yliopistossa työskennelleen pedofiiliepäillyn esimies päivitteli Iltalehdelle viime talvena.

- Minulla oli hänestä sellainen kuva, että hän on tunnollinen ja älykäs. Sillä tavalla mukava ja ihan normaali.

Rikosylikomisario Tero Haapala kertoi aiemmin Iltalehdelle, että tekijä esiintyi nuorimmillaan itsekin murrosikäisenä.

- Kun edetään virtuaalitodellisuudessa, niin kaikki on mahdollista niin kauan kuin hän tapaa uhrin tai hänen kuvansa välittyy netistä, Haapala muistutti.

- Onneksi osa tapauksista on jäänyt vain virtuaalipuolelle. Osa tytöistä on ensimmäisten yhteydenottojen jälkeen torjunut kaikki miehen pyynnöt ja toiveet.

Jutun syyttäjä kertoi kohdanneensa työssään aiemminkin korkeasti koulutettuja hyväksikäyttöepäiltyjä.

- Näitä on jokaisesta yhteiskuntaluokasta, ainakin mitä on omien käsien välistä mennyt. Yleensä asianomistajia ei ole ollut näin paljon, vaan tapaukset ovat olleet yksittäisiä, syyttäjä totesi.

Oikeudenkäyntiaineisto määrättiin salaiseksi 60 vuodeksi.

Alkuperäinen sivu: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008032 ... 2_uu.shtml

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat