Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tästä heitän aika tavallisen kysymyksen. Mitä luulette tapahtuvan kuoleman jälkeen?

Asiaan liittyy myös Near-death experience (NDE), eli kuoleman rajalla käyminen sekä out of body experience (OBE) eli ruumiin ulkopuolella käyminen.
Jos jollain sattuisi jopa olemaan omakohtaista kokemusta jostain näistä(toivottavasti ei kuitenkaan itse kuolemasta), niin pistäkääpä vaan tänne.

Oma kantani on, että kuoleman jälkeen olet tiedottomuudessa ikuisen ajanjakson. Tämän lisäksi uskon, että NDE ja OBE ovat pääosin aivojen luomia hallusinaatioita(tässä se hermokimppu on taitava).

Sivut

Kommentit (16)

Lasse S. Liittynyt
Juu, huomaa kyllä, että on pääsiäinen..

Justjust... Kyllä tätä nyt voi ihan oikeesti pohtia, kun tulee toiki sitten vastaan jossai kohtaa.

Kuoleman rajamailla koettu "Jumalallinen kosketus" ja kaikenmaailman kirkkaiden valojen näkeminen johtuu vain ja ainoastaan rappeutuvien aivojen sähkökemiallisista häiriöistä.

Se, että kaikilla ihmisillä häiriöistä syntyvät hallusinaatiot ovat hyvin samantapaisia, johtuu vain siitä, että ihmisten aivot ovat keskenään hyvin samankaltaiset.

O'rly?

Näin yksinkertaista asiaa on hihhuleiden täysin mahdotonta käsittää.

En näe mitään syytä sille, miksi kuoleman jälkeen pitäisi olla elämää. Elämä on lähinnä elollisten organismien toimintaa ja kuolema on tämän toiminnan loppumista. Meistä kuolee osasia jatkuvasti, solut lakkaavat toimimasta, mutta kukaan ei ole ehdottanut, että soluilla pitäisi olla kuoleman jälkeistä elämää. Solujen kuolema on yksinkertaisesti kemiallisten prosessien loppumista/muuttumista.

Oletan kuitenkin tässä tarkoitettavan ihmisen kuolemaa. Ihmisten ja muiden eläinten ajatellaan eroavan kasveista ja muista soluryppäistä, koska meillä on aivot ja pystymme ajattelemaan. Monissa uskonnollisissa kertomuksissa puhutaan sielusta, joka ihmisillä (ja joissain uskonnoissa myös muilla eläimillä) on. Tällaista sielua ei kuitenkaan ole koskaan löydetty. Ajatuksetkin ovat lähinnä säköisiä ja kemiallisia signaaleja, jotka kuollessa vain lakkaavat.

Kuoleman jälkeen kuolee. Prosessit lakkaavat toimimasta. Ei ole mitään, mikä voisi "jatkaa matkaansa" esimerkiksi taivaaseen, tai syntyä uudelleen. Näin minä asian näen.

Kuoleman jälkeen ei ole mitään. Atomini palaavat luonnon kiertokulkuun. Kuollessani pääsen kirjaimellisesti haudan lepoon. Tuskin maltan odottaa! Nytkin puhelin tärisee pöydällä, en uskalla vastata kun voi olla työasioita.

Nimim. "ikuista rauhaa odotellessa"

Ihmisen aivot eivät vaan yksinkertaisesti kykene käsittämään sellaista tilaa, kuin
'ei olla olemassa'.

Ajatus on luonnollisesti pelottava, joten pimeää pelkäävät mammanpojat ovat keksineet kaikenmaailman kuolemanjälkeisiä elämiä, suojelusenkeleitä sun muita ihme keijukaisia.

Itse ajattelisin asiaa niin, että kuolemme koko ajan, joka hetki, tällä hetkelläkin. Kuoleehan meidän solujakin koko ajan ja syntyy uusia. Meillä on kuitenkin muisti, joka saa meissä illuusion, että meillä on jokin sielu tai tietoisuus. Emmehän me ole edes sama ihminen kuin esim. lapsena. Emme ajattele samanlailla tai ainakaan osittain. En tiedä... Tuo oli vain ajatus.

LauriT
Vähän tulee tylsää kun lakkaa olemasta. Mitä mä sitten teen?

Teet samaa kun ennen olemassaoloasi, siis ennen kun sinut siitettiin. Oliko silloin tylsää? ;P

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Äänestin minäkin, etten usko, mutta ihmisille suotakoon toivo, jottei kuolemaa niin paljon pelottaisi. minäkin olen kaikkien todennäköisyyksien mukaan lähdössä kohta. Vituttaa, mutta minkä sille voi. Aj Terveisiä kaikille.

Lierikki Riikonen

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
HenriViljanen
Eihän ruumis millään mätäne ja hajoa ilman elämää!

Aivan. Siina tarvitaan hajoittajabakteereja.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat