Seuraa 
Viestejä45973

Miettinyt, että mitä kaikkea raha saa ihmisen tekemään. Rahan vähyys ja niukat tulot saavat ihmisen helposti raataamaan hyvinkin pitkää päivää elantonsa eteen, mutta varmasti elättää samalla monta muuta tavallaan huomaamattaan. Samoin iso velka tms.

Jos on paljon rahaa, on mahdollisuus saada yht'äkkiä mielestäni perusteetonta valtaa ihmisiin. Rahalla on helppo lahjoa ja vaikuttaa ihmisiin ja kokemus sanoo, että rikkaat kyllä helposti tähän sortuvat.

Tunne siitä, että on joko paljon rahaa ja valtaa tai on pakko raataa yötä päivää elantonsa eteen jollain tavoin vieraannuttaa ihmistä luonnosta ja estää ihmistä ajattelemasta. Molemmissa tapauksissa ihminen on jollain tapaa yksin ja hyvä sosiaalinen ilmapiiri ja yhteishenki on hukassa.

Itse en ainakaan halua joutua tilanteeseen, että tekisin jotain vain rahaa saadakseni. Tuntuu, että sillä tavalla tulee helposti joko rikkaaksi tai köyhäksi. Tällä hetkellä itsellä ei kyllä ole rahalla oikein mitään tarvetta, eli jos on ylimääräistä niin yritän juoda ne pois. Kenenkään muunkaan eteen ei oikein ole motivaatioita alkaa raatamaan. Itselle tulee usein vain halu sulkea silmänsä, kun joku yrittää vedättää ja käyttää hyväkseen jollain tapaa tai kun ihminen ei yritä auttaa, kun apua pyydetään.
EDIT: Ja ei ole tällä hetkellä oikein motivaatiota siis ainakaan itsensä eteen mitään ruveta.. KOittanut siis ottaa pienen paussin ja miettiä, mikä oikeastaan olisi tosissaan järkevää, motivoivaa hommaa ja saisi sillä tavalla kuitenkin sopivasti rahaa.

Tuntuu, että rahan ansaitseminen olisi jollain tavalla muka välttämätöntä ja tulee sen takia paljon turhaa kulutusta, hyväksikäyttöä jne... Myös vaikuttaa se, että rahalla saa valtaa, jota tavoitellaan mahdollisimman helppoa tietä. Jonkun verran pelkään kyllä ihmisiä, joilla on paljon rahaa, vaikka sen ei siis saisi vaikuttaa.

Myös yrittänyt vähän miettiä, mikä järki on inflaatioilla/hintojen nousulla tai valtioiden välisillä ostovoimakilpailuilla. Kenelle niistä on hyötyä tai miksi on olemassa nämä ilmiöt?

...
Vähän tuli varmaan sekava, mutta ajatuksena kuitenkin, että rahalla on liian suuri valta ihmisen mieleen ja sillä on liian helppo pelata jollain tapaa.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat