Seuraa 
Viestejä45973

Kemijärvi haluaa sosialisoida.

Kun Mauno Koivistosta tuli presidentti, niin lapsena pelkäsimme että Suomi sosialisoidaan. Koivisto ilmoitti että ei.

Kalevi Sorsa sanoi että kommunismi olisi toiminut, jos niissä maissa olisi ollut toimiva konkurssilainsäädäntö.

Jos siis ei-kannattava tehdas lopetetaan, niin Sorsan mielestä menköön. Sosialisointi ei toimi. Ei toiminut Venäjällä, DDR:ssä, Puolassa, Tsekissä, Kuubassa, Pohjois-Koreassa, Romaniassa, Bulgariassa jne.

Kiinassa toimii, mutta ne onkin muurahaisia, toistaiseksi. Palkat nousi viime vuonna 12%.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (32)

Kemijärven tehdas on kannattava. Selluatehdas on nousemassa sinen joka tapauksessa ja Stora -Enso ei myy omaansa vain, koska yrittää vähentää kilpailua, eli murentaa markkinatalouden toimivuutta ja tuottaa markkinoille tehottomuutta.

Yhteisen edun nimissä saa Suomen lain mukaan myös sosialisoida esimerkiksi minun metsäpalstani uraanikaivokseksi, jonka tuotot vielä annetaan kapitalistille.

Miksi suuryrityksen omaisuus sitten olisi pyhempää kuin minun?

Odottelin kyllä että Busse olis tän alotuksen teny. No, ei näjemmä ihan..

Joka tapauksessa, siis kyseessähän on KANNATTAVA tehdas, ainakin Kemijärviläisille, jos ei Stora Ensolle, hintatason muodossa. Joka tapauksessa, kyseinen tuotantolaitos on, jollei elinehto, niin ainakin hyvin tärkeä monelle Kemijärviläiselle. Etenkin niille nuorimmille jotka ovat asuntolainaa ottaneet. Tokkopa matkaliu ja liimapalkkibisneskään kaikkia olisi työllistänyt, varsinkin kun Kemijärveä rasittaa muutenkin korkea työttömyys.

Kemijärven kaupunki aikoo tehdä vain sen mihin Suomen Valtio )Stora Enson pääomistajana!) ei kyennyt!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olihan saa*ana joku asetehdas Siperiassa kannattava sille kaupungille. Mutta semmoiset veti koko imperiumin polvilleen !

Me ei voida lähteä semmoiselle tielle, joka TIEDETÄÄN huonoksi !!

oge
Olihan saa*ana joku asetehdas Siperiassa kannattava sille kaupungille. Mutta semmoiset veti koko imperiumin polvilleen !

Me ei voida lähteä semmoiselle tielle, joka TIEDETÄÄN huonoksi !!

Tiedetäänkö? Tietääkseni Kemijärveläiset ei ole kaavailleet biobolttoaineen valmistamista vain maahan kaadettavaksi..

No en ole seurannut aihetta niin tarkkaan, että tietäisin että mitä Kemijärven kunta tekisi tontilla.

Mikseivät vaan perusta omaa tehdasta, jos puuta ja työvoimaa kerran riittää ? Työvoima heillä on enimmäkseen jäämässä eläkkeelle tai sairaslomalla. Tai lapsi on sairaana krapulapäivänä.

Mikä estää kuntaa perustamasta tehdasta ? Niitähän on Suomessa tuhansia. Sairaalat, kaukolämpölaitokset, koulut, sähkövoimalaitokset, kombivoimalaitokset, vesilaitokset jne.

Hyvin menestyvä kaupunki saa lainarahaa halvemmalla kuin yksityinen parin hengen firma. Ja on omia asiakkaita tuotteilleen. Ei tarvisi varastaa rahoja kansalta (=verotus). Mutta tehtaan varastaminen ei ole ratkaisu. Sen kun perustavat oman siihen viereen, nynnyt lappilaiset komudorkat.

Siis Stora Ensohan on pistämässä tuhannen p-kaksi voittoa tuottavaa tehdasta ja sen koneita globaalin pelinsä ja halunsa kiristää metsänomistajia johdosta. Tätä luddismia vastaan Kemijärven kunta yrittää tapella, eli pakkolunastaa tehtaan käypää hintaa vastaan ja pelastaa laitteet tuholta.

Tämähän ei tietenkään mene hallituksen luddiiteilta läpi, joten tiedossa lienee Kepun hajoaminen Vanhasen vetämään Cityluddiitteihin ja Väyrysen johtamaan Vihaiset maalaiset -ryhmittymään. Tietenkin hallitus myös hajoaa. Tämä kaikki tulee tuottamaan minulle sanomatonta iloa.

mvd
Siis Stora Ensohan on pistämässä tuhannen p-kaksi voittoa tuottavaa tehdasta

Niin, sehän vaan todistaa että kunnan on kannattavaa perustaa oma kilpaileva tehdas siihen viereen.

Katsotaan että miten voittoa tulee. Näin heidän kannattaisi tehdä, koska pakkolunastustus ei tule menemään läpi. Muutenhan esim. Espoo voisi lunastaa Nokian tehtaat ja pääkonttorin.

oge
Kemijärvi haluaa sosialisoida.Kyse ei ole kuitenkaan mistään "sosialismista", koska putiikista maksetaan pakkolunastuksessa markkinahinta. Jos se kuitenkin kohta myydään uudelle pääomasijoittajalle, tämä on luutavasti kohta saman tilanteen edessä kuin Stora Ensokin: "rysä" tuottaa ALLEKESKIMÄÄRÄISEN eikä houkuttele lisäsijoittajia, vaan vanhatskin rupavatkatsomaan "subvetoimansa" maan keskimääräisen ja oman voittonsa erotuksella...

Kyse on siitä, voiko maassa ylipäätään olla lainkaan valtiollista tai kunnallista voittoa tuottavaa teollisuutta. Ja jos ei voi, maassa ei ylipäätään voi olla alle keskimääräisen voiton tuottavaa teollisuutta.

Kun Mauno Koivistosta tuli presidentti, niin lapsena pelkäsimme että Suomi sosialisoidaan. Koivisto ilmoitti että ei.Kyllä minä ainakin pelkäsin ihan muita asioita Koivistosta, ja se mitä toteutui ylitti kaikki kauhukuvat (ei tosin minun kohdallani henkilökohtaisesti rahallisesti (valmiiksi persaukinen...), kun en ollut enkä ole esimerkiksi yrittäjä).

Muistan, kun olin joskus kesällä 1979 kaljalla Tampereen Korvatillikassa, ja samaan pystypöytään osui juuri Suomeen saapunut 15 vuotta Japanissa viettänyt merimies (oli "joutunut naimisiin" umpijapanilaiseen ympäristöön, ja sittemmin eronnut), joka totesi, että "Suomesta siellä ei tiedetä muuta kuin että siitä Koivistosta tulee seuraava presidentti..." (Mikä "ruutistoimisto" sitten lieneekin jo "suorittanut valinnan", kaksi-kolme vuotta etuajassa... Ei se ole ihme, jos infokratiaksi hinkuvilta menee joskus kaikki ajan- paikan- ja todellisuudentaju...)

Kalevi Sorsa sanoi että kommunismi olisi toiminut, jos niissä maissa olisi ollut toimiva konkurssilainsäädäntö.Tässäkin varmaan on perää. Tuotannollisten yksiköiden keskinäinen tosiasiallinen eriarvoisuus oli paha ongelma: jos oli rinnakkain kaksi samanlaista kolhoosia, niin usein jostakin satunnaisesta syystä toinen rupesi rikastumaan ja toinen köyhtymään: toisen tuotteet ostettiin ensin ja sitten vasta toisen (jos tarvittiin), väki yritti siirtyä "huonosta" "hyvään", ja lisäksi tuotantosuunitelma oli RESURSSIEN mukaan ja molemmille osapuilleen samanlainen, ja kärjisti näin eroja toisin kuin esimerkiksi sellainen vero, joka määräytyy myynnin mukaan. "Huonosta" kolhoosista käytiin pimeästi palkkatyössä "hyvän" puolella.

Jos siis ei-kannattava tehdas lopetetaan, niin Sorsan mielestä menköön.Stalin oli periaatteessa samaa mieltä: sosialistinen teollisuus ei saanut olla "kasvihuonekukkanen" joka elää hallinnollisista subventioista, ja byrokratisoituu ilman kilpailua:

http://www.kibristasosyalistgercek.net/ ... mmRef.html

" III. THE “REVOLUTIONARY” WORDS AND OPPORTUNIST DEEDS OF THE OPPOSITION BLOC
....

The opposition accuses the Party of being unwilling to fight against bureaucracy in the state apparatus, and at the same time it proposes that wholesale prices should be raised, evidently thinking that raising wholesale prices has no bearing on the question of bureaucracy in the state apparatus, whereas in fact it turns out that the result must be completely to bureaucratise the state economic apparatus, since high wholesale prices are the surest means for causing industry to wilt, for converting it into a hothouse plant and for bureaucratising the economic apparatus. In words—opponents of bureaucracy, but in deeds—advocates and promoters of bureaucratising the state apparatus. "

Oppositio vastusti valtollista byrokratiaa, mutta halusi luoda ja siirtää sitä yrityksiin (joissa se olisi ollut vielä vaikeammin valvottavissa poliittisesti ja puuhaillut vielä enemmän täysin omiaan).

Sosialisointi ei toimi. Ei toiminut Venäjällä, DDR:ssä, Puolassa, Tsekissä, Kuubassa, Pohjois-Koreassa, Romaniassa, Bulgariassa jne."Kolmasti kirkastettu" (vain pääomiltaan) "globaali" pääomasijoittajakapitalismi ei ainakaan toimi. Toistaiseksi vain ei vielä tiedetä, mihin se esimerkiksi Suomessa johtaisi. Vain ne alat jäisivät jotka jostakin erityisestä syystä tuottavat stabiilisti yli globaalin keskimääräisen. Jos nekään.

Kiinassa toimii, mutta ne onkin muurahaisia, toistaiseksi. Palkat nousi viime vuonna 12%.

Kiinassa toimii ainakin vielä toistaiseksi se, että siellä ei ole ikinä YKSITYISTETTY mitään, eikä varmaan yksityistetä vastakaan.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Hyvin menestyvä kaupunki saa lainarahaa halvemmalla kuin yksityinen parin hengen firma. Ja on omia asiakkaita tuotteilleen. Ei tarvisi varastaa rahoja kansalta (=verotus). Mutta tehtaan varastaminen ei ole ratkaisu. Sen kun perustavat oman siihen viereen, nynnyt lappilaiset komudorkat.

No ei mene Kemijärvellä hyvin !
Kohta koko kaupunki on työttömänä.
Ensin meni se kännykkälaturitehas kiinaan , nyt sitte sellutehas
lyöpi ovat kiinni, koneet seisovat tuottamattomina ootellen parempia aikoja. ei niitä mihinkään viijjä, eikä kenellekkään myyvvä.

Kemijärvi on nykyisin niin velkainen kunta, että velanhoitokustannukset ovat kohta sille ylivoimaisia.
Elikkä kunta on konkurssikypsä !
Tuskin kykenee maksamaan työntekijöileen palkkoja, ja huolehtimaan vanhuksistaan, ja koululaisista.
Kohta kaupungin johtajakin tekkee hommians talkoilla.

Jos Kemijärvelle ei saaha "sellutehtaan verran", työpaikkoja , niin ainuva konsti on myyvvä koko kunta venäläisille.
Muuten se ei veloistaan selviä, tuloja kaupungilla ei ennää juuri ole.
Valtio ei kuitenkaan tule koskaan hoitamaan Kemijärven velkoja, ei sillä ole rahaa siihen, mutta suuriin optioihin kylläkin.

Hauska yhtälö tuo Kemijärvi, kohta on kunnan tai oikeammin kaupungin pakko alkaa realisoimaan omaisuuttaan, muuten se ei selviä velkataakasta. Ja ainua taho jolla on rahaa ostaa Kemijärveä, on ikävä kyllä venäläiset uusrikhat.
Oikea kapitalismin peruskuva son tuo Kemijärvi, kohta kai koko maa on tuossa tilassa.
No käykää äänestämässä , ainaki kepua ja kokomuskomukoita, saahan ryssänvalta takasin.

[quote="oge"]Kemijärvi haluaa sosialisoida.
=========================

No johan se on aikakin sosialisoida!!!
Kemijoen sähkön tuotantoon kapitalistille suoritettiin sosialisointi kapitalistille jo vuosikymmeniä sitten! Nyt olis aika ajatella heitä joilta se kapitalista riisti omaisuutta.

Aika kummallista, kun kansalaisten etu on kyseessä niin se sosialisointia mutta kun kapitalistin etu on kyseessä niin Lapin luonnonvarat saa ryöstää helsingen herrojen käyttöön.

Kun Kemijokea aikanaan valjastivat sähkön tuotantoon niin isännät pantiin rintamalle sotimaan ja emänniltä ostettiin Kemijoen rantamaat jotta saisivat lapsille leipää. Tutkikaapa kuka ja ketkä olivat asialla!
Niin että ne rintamalla olleet isännät ja Lapinlääni maksoin itsenäisyydestään omille rosvoille. Karjalalaiset sai hiukan korvauksia mutta Lapista on aina ryöstetty ja nytkin ryöstetään ja jos sitä yrittää joku taho estää niin niin se sosialisointia! Eikä se kapitalisti ole vielä saanut tarpeeksi vai pitääkö sen saada vielä köyhältä työläiseltä tuhkatkin uunista että sille uurastanut työläinen paleltus kuoliaaksi.
Olen itse syntynyt alueella josta sähkövoimalan energia vietiin helsinkiin 1950 luvulla ja itse saimme sähkön vasta 1970 luvulla vaikka voimala oli "nurkan takana" niin että herrojen suorittamat sosialisoinnit eivät kyllä kansalaisten etuja suojaa.

Pohjoismaat sais hävetä sitä tapaa jolla kohtelevat etenkin poronhoito alueen asukkailta. Kaikki minkä heidän luonnon varoista voi varastaa etelään niin se viedään. Pahimpina aikoina myrkyttivät marjatkin kun eivät laiskoina viittineet niitä ite poimia pois niin myrkyttämällä marjat ja pitivät sillä tavalla käyhiä nöyrinä.

Kemijoki aikoinaan antoin pelkästään kalalla elatuksen monille perheille mutta ne luonnonvarat varastettiin osoitukseksi siitä köyhän on kuoltava jotta kapitalisti rikastus.

Jos työläisten etuja ja suuren asuma-alueen etuja ei saa puolustaa niin
eikö olis parempi tappaa kaikki köyhät ja syöttää köyhien ruumiit rikkaille niin on vähemmän kituvia työläisperheitä Kemijärvelläkin?

Jos rehellisesti asioita katsotaan niin sosiaalinen vastuun tuntevat tietää, että kapitalistisuus pitäs sosialisoida. Sen toimesta pilataan ilmastot ja luonto ja saavat aikaa epäsosiaalisia ilmiöitä yhteiskunnassa.
Niin että kuollaan kapitalismisuuden epäsosiaalisuuteen onnellisina!

/ei komministi/ei porvari/ei vittuilija/ -vaan asiaan kantaa ottavana-

oge

Katsotaan että miten voittoa tulee. Näin heidän kannattaisi tehdä, koska pakkolunastustus ei tule menemään läpi. Muutenhan esim. Espoo voisi lunastaa Nokian tehtaat ja pääkonttorin.

Jos Nokia Suomesta lähtiessään rupeaisi tietoisesti tuhoamaan Etelä-Suomen infrastruktuuria, valtio ihan varmasti puuttuisi kovalla kädellä peliin. Lappi on vain niin pieni asia valtion mittakaavassa, että Etelä-Suomen poliitikkoja ei yhtään haittaa, vaikka maakunta poltettaisiin toistamiseen. Epäilen tosin, että toiselle hallituspuolueelle tuo politiikka on perin tuhoisaa.

Kokoomusjohtoinen Suomen valtio sosialisoi jokin aika sitten suuren pankin.
Iso-Britannia sosialisoi juuri äskettäin pankin.
Porvari rakastaa sosialisointia silloin kun sitä voi käyttää omien sijoitusten viimekätiseen pelastamiseen.

Vierailija
Arbeit
Kokoomusjohtoinen Suomen valtio sosialisoi jokin aika sitten suuren pankin.
Iso-Britannia sosialisoi juuri äskettäin pankin.
Porvari rakastaa sosialisointia silloin kun sitä voi käyttää omien sijoitusten viimekätiseen pelastamiseen.

Hetkinen... milloin Suomen valtio on ollut kokoomusjohtoinen. Kysyn vain, kun oli niin huvittava ilmaus

Kemijärvi menetti kännylaturitehtaan ja sellutehtaan. Mutta miten joku Lapua pärjää ? Ei niillä ole ollut semmoisia koskaan.

rcislandlake
Seuraa 
Viestejä2683

Nysse se ruotsalaisjohteinen Iso Enska on kiirastulessa.
http://www.arvopaperi.fi/article/id=27192 ...On se kumma, että kaikki mihin noi ruotsalaiset koskee, muuttuu paskaksi.

Ensin typerät amerikanostot, sitten eiku sademetsiä ja luonnon monimuotoisuutta pilaamaan, niin green arvoiset luopuvat ruotsalaishallinteisesta firmastaan..

Ei muutaku Kemijärven tehdas käyntiin, sillä kohtapa sitäkin sellua taas tarvitaan.. Muualla, kun ei saa valmistaa, koska pilaa monimuotoisuutta ja paikallisen väestön elinmahdollisuuksia...
http://www.vientiluotto.net/Ftiedtxt.html

STORA ENSON BRASILIAN TEHTAAN EUKALYPTUS-PELLOT VALLATTU
Brasilian Maattomien liikkeen (MST) 2 500 maatonta viljelijää valtasivat varhain 6.4. aamulla ruotsalais-suomalaisen Stora Enson ja brasilialaisen Aracruz Celulosen yhdessä omistaman Veracel Celulosen eukalyptus-plantaasit Porto Seguron kunnassa Bahian osavaltiossa. Kyseessä oli Maattomien liikeen suurin maanvaltaus sen historian aikana.

http://www.fern.org/pubs/ngostats/EIB_1.htm
http://www.kauppapolitiikka.fi/netcomm/ ... t=1&LAN=FI

http://www.google.fi/search?hl=fi&q=sto ... itus&meta=

Parempi on olla sanomatta mitään, jos ei ole mitään sanottavaa. Keskustella voi aina.

sigfrid

Hetkinen... milloin Suomen valtio on ollut kokoomusjohtoinen. Kysyn vain, kun oli niin huvittava ilmaus

Kokoomus oli siis hallituksessa tuolloin, vaikkakin tahtipuikkoa heilutteli Esko Aho. Finanssiasioissa hääräsi Iiro Viinanen (vieläkö joku muistaa?), kokoomus. Varapääministereinä Ilkka" S/M &S" Kanerva ja Pertti Salolainen, molemmat kokoomuksesta.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ahon_hallitus

Arbeit
Finanssiasioissa hääräsi Iiro Viinanen (vieläkö joku muistaa?), kokoomus.

Muistan oikein hyvin. Silloin lentävä lause oli ilo ilman Viinasta on Sailasta (vieläkö joku muistaa), SDP.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Onko Kemijärvellä sitten mitään keinoa selvitä vaikeuksistaan ?

Koko koillislappi, niinko sanothan( vaikka meiltäkattoen son kaakkoislappi)
on nyt pantu tiukoille.
Valtionjohon stradekia on tältäosin ilmiselvää , elikkä ajetaan koko seutukunta tilaan jossa se suorastaan rukoilee valtiolta työtä,,,,

Jaa onhan meillä Vuotos, se voitaisiin tehhä , olis työtä: Tämä on herrojen vastaus tuolle seutukunnalle. Mutta Vuotos nyt ei ole mitään pysyvää, tuskin sitä 400-500 miestä rakentaa seuraavat 100 vuotta.

Voiko kemijärvi nostaa voimalaitosten kiinteistöveroa , tasolle että kaupunki tulisi toimeen ?
Pohojan maalla on maatalous joka elättää, ehkä siittä löytyisi apu Kemijärvellekkin?? Ei ei siellä kannate ,, eise onnistu.

On vain kaksi realista mahollisuutta Kemijärvellä selvitä, tai oikeastaan kolme. Puolet porukasta muuttaisi Espooseen, tai myyvää maaomaisuutta tontteja sun muuta venäläisille. Kolmas konsti olisi kapina , elikkä Lappi itsenäiseksi.
Jo pelkästään olemassaolevaa sähkövoimaa myyden pärjäilisimmä.
Kannattaako mejän olla pitempään etelä herrojen pomputtelemina ?
Uskokaamme omiin kykyihimme rakentaa toimiva valtio , ja nakataan etelän varekset junaan , määräasemana Helsinki. Elikkä helvetti.

Perustakaa nyt ensialkuun puolue , jolle annatta nimen Lapin itsenäisyys.
Sitte mieki menisin äänestämään.

rcislandlake
Seuraa 
Viestejä2683
Aslak
Onko Kemijärvellä sitten mitään keinoa selvitä vaikeuksistaan ?

Koko koillislappi, niinko sanothan( vaikka meiltäkattoen son kaakkoislappi)
on nyt pantu tiukoille.
Valtionjohon stradekia on tältäosin ilmiselvää , elikkä ajetaan koko seutukunta tilaan jossa se suorastaan rukoilee valtiolta työtä,,,,

Jaa onhan meillä Vuotos, se voitaisiin tehhä , olis työtä: Tämä on herrojen vastaus tuolle seutukunnalle. Mutta Vuotos nyt ei ole mitään pysyvää, tuskin sitä 400-500 miestä rakentaa seuraavat 100 vuotta.

Voiko kemijärvi nostaa voimalaitosten kiinteistöveroa , tasolle että kaupunki tulisi toimeen ?
Pohojan maalla on maatalous joka elättää, ehkä siittä löytyisi apu Kemijärvellekkin?? Ei ei siellä kannate ,, eise onnistu.

On vain kaksi realista mahollisuutta Kemijärvellä selvitä, tai oikeastaan kolme. Puolet porukasta muuttaisi Espooseen, tai myyvää maaomaisuutta tontteja sun muuta venäläisille. Kolmas konsti olisi kapina , elikkä Lappi itsenäiseksi.
Jo pelkästään olemassaolevaa sähkövoimaa myyden pärjäilisimmä.
Kannattaako mejän olla pitempään etelä herrojen pomputtelemina ?
Uskokaamme omiin kykyihimme rakentaa toimiva valtio , ja nakataan etelän varekset junaan , määräasemana Helsinki. Elikkä helvetti.

Perustakaa nyt ensialkuun puolue , jolle annatta nimen Lapin itsenäisyys.
Sitte mieki menisin äänestämään.

Mistä se raja vedettäis uudelle Scridifinnialle tai Finnmarkille ? Jos se on vaikka Oulu, mä voin ilmoittautua jäseneksi, sillä onhan tuota suvun maatakin Kemijoen yläpuolisilla vaaroilla..

Sitte myö perheineen lähethän takas Pekkalaan.. juu.. Siellä se muuten vieläkin seisoo isänisän rakentama mökki nro 2... vaikkakaan ei kyllä asumiskelpoisena... Ekan polttivat sakemannit..

Juu ja sitten me äänestethänkin aslakki Uuden Hiihtosuomen/Saamenmaan Kuninkaaksi, Tenglillus 2:ksi.

Otappa Aslakki selevää siittä Intiaanien hankkeesta.. Nekkii meinaa omaa maatans. Perustuu kuulemma johonkin sopimukseen et ne vapaaehtoisesti liittyivät U.S.A:n ja pysyvät mikäli jenkit pitää lupauksensa.. Eikös saamelaisiltakki viety maat jotensakki luvatta ?
Nyt meinaa alkaa EU ja lobbaalisaatio ottaa päähä.. Nyt tarvitaan kansallisia identiteettejä.. Ne meinaa pitää paremmi huolta kansalaisista kuin dollari, Euro, Rupla ja Juan.

Parempi on olla sanomatta mitään, jos ei ole mitään sanottavaa. Keskustella voi aina.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat