Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008032 ... 6_uu.shtml

Olisiko niin, että lääkärin ei kannata antaa toivoa, koska jos potilas kuitenkin kuoleekin, niin lääkäri saa syytteen? Onko lääkärin paras strategia aina "varmuuden vuoksi" maalata piruja seinille?

Ajatuksia, mielipiteitä, tietoa? Onko täällä lääkäreitä, jotka uskaltavat avautua?

Kommentit (4)

Lainauksia Iltalehden artikkelista:

Mikael Jungner sanoo:

Minulla ei ollut mitään toivoa, ei hivenenkään toivoa, ei hivenen verran. Kun toivoa ei ollut, jouduin kohtamaan tilanteen sellaisena. Toivo voi olla myrkkyäkin.

Lähdin siitä että syöpä on parasta mitattavaksi, onko mies vai marjanpoimija.

Olisiko kyseessä ollut lääkärin rehellinen arvio potilaan senhetkisestä tilanteesta. (Joka sopi kyseiselle ihmiselle ilmeisen hyvin. Hän ilmeisesti otti asian haasteena ja lopputulos olikin erittäin hyvä.)

Se miten ihminen kykenee kestämään/vastaanottamaan/käsittelemään tuon kaltaisia totuuksia, riippuu varmasti paljon kyseisen ihmisen persoonasta.

Ja tavallaanhan kun tarkemmin asiaa pohtii, toivo on tulevaisuutta.. Lääketieteellinen ennuste on suhteutettu siihen miten sairauden on aiemmin yleisesti havaittu reagoivan/etenevän. Pystyisikö ihminen esim. kyseisessä tapauksessa olemaan ilman ennustetta, elämään vain sen hetkisen tilanteen ja totuuden kanssa?

Onhan noita lääkäreitä, ihan joka kastiin, yksilöitähän hekin ovat. Mielestäni turha toivon jakeleminen, on turhaa, vaan on hyvä, että potilas saa kohdata sairautensa juuri sellaisena kuin se oikeasti on.. Mutta onhan sitä entisiä imusolmukesyöpäpotilaitakin, jotka ovat parantuneet, vaikkakin paranemismahdollisuudet olisivat pienit, pitäisi lääkärin osata niistäkin jotain mainita.

Kyseessä on kuitenkin Iltalehden toimittajan näkemys Jungnerin sanoista.... Lääkärin näkemystä asiaan tuskin koskaan päästään kuulemaan. Onko joku lääkäri kannassaan sitten noin jyrkkä, en tiedä.

Mutta jatkossahan Jungner on sitten esimerkkinä että näinkin voi käydä.

Kuinka paljon Jungnerin taistelutahdolla on ollut osuutta syövän syntymiselle, jää arvoitukseksi.

Liiasta yrittämisestä irtipäästäminenkin voi usein olla hyvä asia...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat