Seuraa 
Viestejä8643

Kuulin pöyristyttävän kuvauksen eräästä sairaslomasyystä. Kunnan työntekijän polvi ei kestä juoksemista. Se kipeytyy. 2 viikkoa sairaslomaa. Kaikki eivät ehkä tajua mitä tarkoitan. Tarkoitan sitä, että ovatko kunnan työntekijöitten vapaa-ajan hankaluudetkin meidän maksettavia. Entä jos se olisi golffatessa kipeytyvä ranne?

Minulla kipeytyivät hartiat menneenä viikonloppuna kun väänsin arviolta 25 reikää 30 sentin jäähän. Myös polvi jäykistyi 5 tunnin hortoilusta jäällä. Jokunen päivä olisi pitänyt saada sairaslomaa, mutta näissä yksityisen sektorin hommissa on hoidettava velvollisuuksia tehokkaasti ja ajallaan. Muuten joutuu elämään vaimon palkalla.

Millaista väkeä me huollamme kunnan viroissa?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Kyllä nuo sairaslomalait on yhtä pätevät yksityisellä kuin kunnallisellakin puolella. Ei se työnantaja siitä päätä missä/miten kipeydyttäessä maksetaan sairausajan palkkaa. Yrittäjällä asia on toinen, mutta sitä varten yrittäjälle on vakuutukset. Ja joka tapauksessa ME olisimme siitä maksaneet ainakin suurimman osan, työnantaja kun saa KELA:lta takaisin suurimman osan tuosta sairausajan palkastasi, eikä vakuutusyhtiötkään hyväntekeväisyyttä tee.

Tietenkin jos tekee pimeitä hommia niin tilanne on toinen, tosin tämäkin olisi pitänyt ottaa huomioon siinä vaiheessa kun kepulikonsteihin ryhtyy.

Kyllähän noin pontevasta reippailusta loman ansaitsee.

Suurempi harmi kunnallisella on ne uupumukseen asti kiusatut työntekijät joita kiusataan erillaisin pakkotoimin kuten yhteiskäytössä olevan paperinitojan käytöllä viraston ahdistelijan huoneessa, joka joko vaanii siellä tai on selittämättömästi poissa. Asioiden hoito takkuaa tai hartiat lyö kivuliaasti lukkoon. Lomaa se vaatii sellainen.

Toinen yleinen tapa kiusata on postitus, joka hoidetaan niin että nokkimisjärjestyksen mukaan tehtynä se osoittaa että mikä arvojärjestys virastossa on. Siinä kiipimishalut aiheuttavat valtavat kahinat ja taas on sairaloman paikka kun joku kiipijä puskee ohi vaikka itse ei tee kirjaimellisesti mitään. Toisaalta postinjaon hännillä työtkin tulevat viimmeisenä ja nousu arvoasemassa tietäisi työmäärän nousua ja asioimista outojen ihmisten kanssa. Ristiriita ajaa varhaiseläkkeelle.

Vessavuorot taas...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Monet julkishallinnon työpaikat ovat henkisesti sairaita Silloin sanoo vaikka, että on polvi kipeä.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Väki on melkein aina lomilla kun pitäisi jotain asiaa hoitaa noitten kanssa. Klo 14 jälkeen on turha yrittää mitään hoidella eikä perjantaisin puolen päivän jälkeen eikä maanantaisin ennen puolta päivää. Ihme lomailua. Tuon tietenkin huomaa kärjistettynä kun itse on töissä perinteisesti 8 tuntia päivässä ja yrittää saada asioita rullaamaan. Kesäaikana asia on vielä kierompi. Ja puhelimet sitten. Keskus kyllä yhdistää puhelimeen, joka on käännetty kännykkään. Kännykässä luonnollisesti vastaa koneääni sen jälkeen kun varattu loppuu. Siihen koneääneenkin on jonoa. Viestiä on turha jättää.

Olenkin vähentänyt kunnalliseen systeemiin palvelujani. Ei p*rse kestä moista.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M
Väki on melkein aina lomilla kun pitäisi jotain asiaa hoitaa noitten kanssa. Klo 14 jälkeen on turha yrittää mitään hoidella eikä perjantaisin puolen päivän jälkeen eikä maanantaisin ennen puolta päivää. Ihme lomailua.

Et ehkä tiennyt, mutta monessa paikassa julkisella työaika loppuu perjantaisin juurikin klo 14.(tai to-pe 15)

Tämä johtuu työajan lyhennyksestä ja siitä että pekkasia ei haluta maksaa tai antaa lomapäivinä.

Ylitöitäkin on ihan turha tehdä koska niistä ei makseta. Näin ainakin meikäläisellä.

Suljen työpuhelimen aina heti kun työaika loppuu perjantaisin. Joku paukapää silloin kumminkin soittaisi, eikä minulle makseta päivystämisestä.

Paul M
Väki on melkein aina lomilla kun pitäisi jotain asiaa hoitaa noitten kanssa. Klo 14 jälkeen on turha yrittää mitään hoidella eikä perjantaisin puolen päivän jälkeen eikä maanantaisin ennen puolta päivää. Ihme lomailua. Tuon tietenkin huomaa kärjistettynä kun itse on töissä perinteisesti 8 tuntia päivässä ja yrittää saada asioita rullaamaan. Kesäaikana asia on vielä kierompi. Ja puhelimet sitten. Keskus kyllä yhdistää puhelimeen, joka on käännetty kännykkään. Kännykässä luonnollisesti vastaa koneääni sen jälkeen kun varattu loppuu. Siihen koneääneenkin on jonoa. Viestiä on turha jättää.Kyyllä, näinhän tuo asia on, mutta syy onkin yllätys yllätys täysin päinvastainen kuin annat ymmärtää. Kunnallisella puolella kun on jotakuinkin alasta riippumatta nykyisin työntekijöitä aivan liian vähän. Yksi tekijä voi tehdä useampaa eri hommaa, ja lomia kun on saman verran kuin yksityiselläkin puolella, ei lomasijaisia useinkaan ole. Ja esim, maanantai aamuisin usein pitää tehdä jotain muuta työtä, ennen kuin kerkeää puhelimeen vastailla, niin siinähän on jo joku soittaja valittamassa kun kunnallisella alalla kukaan ei tee mitään. Ja vielä nuo työajan lyhennyksetkin. Joskus vaan pitää olla pois työmaalta, eikä ole toista tekijää kenen kanssa porrastaisi työaikoja, niin joskus puhelin vain ei vastaa.


Olenkin vähentänyt kunnalliseen systeemiin palvelujani. Ei p*rse kestä moista.

Tätähän "ne" yrittävätkin, kohta voidaan paperilla näyttää kuinka paljon tehokkaampaa on yksityisellä sektorilla, kun tekevät niin ja niin kovaa tulosta että kunnallinen verorahotteinen systeemi voidaan ajaa loputkin rippeet alas.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat