Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Siis joo, uskontoaiheita löytyy, mutta kevennänpäs omaakin mieltäni tässä ihan vaan aikani kuluksi.

Tässä vaan on pari vuotta nakertanu ja yrittäny fundeerata näitä uskontohommia. Itse en todellakaan usko, mutta miten joku voi ihan tosissaan esimerkiksi kristinuskossa uskoa "tarinaa", johon ovat suoltaneet tekstiä 2000 vuotta sitte asuneet ihmiset jotka ei edes harjoittaneet tiedettä vielä. Heillä ei minkäänlaista käsitystä siitä, miten maailma teksnisesti nyt toimii.

Ja uskontojen välilläkin on niin paljon ristiriitaisuuksia. Kristinuskossa uskotaan että Jeesus on jumalan poika, islamissa ei uskota, hindulaisuudessa on varmaan miljoonia jumalia ja nekin jotai elefantteja.

Jos kaikki uskonnot ristiriitaisuuksineen ja päällekäisyyksineen ovat totta, niin sehän tarkoittaa mm. seuraavaa: Jeesus on jumalan poika ja ei ole, jumala on luonut kaiken hindulaisten jumalien kanssa(työvuorot jakaneet varmaan), Jeesus on syntynyt samaan aikaan monessa eri paikassa, "neitsyt" mariaan ovat päätyneet kristinuskovaiset, ja islamit varmaan valinneet jonku katuhuoran..

Ei näissä uskonnoissa mua häiritse mikään niin kauan kun niitä ei oteta ihan todesta. On erittäin turhauttavaa väitellä koulussa islamin uskoisen kanssa, joka ihan tosissaan uskoo jumalan luoneen kaiken ja jos hän syö possua niin joutuu helvettiin. Oli kyllä niin lähellä ettei saanu nyrkkiä silmäänsä

Sivut

Kommentit (20)

KBolt
Kyllä tieteitä harjoitettiin jo yli 2000 vuotta sitten...

Jaah No eivät sitten olleet kovin viisaita vielä, eivät ilmeisesti tajunneet olla pitämättä jokaista pientä sähköistä tai muuta valoilmiötä jumalallisina tekoina, hehe.

Ja mikähä on zeitgeist?

sampsa92
KBolt
Kyllä tieteitä harjoitettiin jo yli 2000 vuotta sitten...Jaah No eivät sitten olleet kovin viisaita vielä, eivät ilmeisesti tajunneet olla pitämättä jokaista pientä sähköistä tai muuta valoilmiötä jumalallisina tekoina, hehe.

Ja mikähä on zeitgeist?

No ei sähkötekniikka ole ainoa tieteenala...

Googlaa "Zeitgeist; The film" ja katso..

KBolt
sampsa92
KBolt
Kyllä tieteitä harjoitettiin jo yli 2000 vuotta sitten...Jaah No eivät sitten olleet kovin viisaita vielä, eivät ilmeisesti tajunneet olla pitämättä jokaista pientä sähköistä tai muuta valoilmiötä jumalallisina tekoina, hehe.

Ja mikähä on zeitgeist?

No ei sähkötekniikka ole ainoa tieteenala...

Googlaa "Zeitgeist; The film" ja katso..

Niin, ja muista, että kyseisessä elokuvassa kaikki ei ole täysin totta

Kuule sampsa92! Onneksi tiedemiehet eivät ole kaltaisiasi. Tiedemiehet ottavat ja tutkivat, eivätkä lueskele muiden mielipiteitä ja muodostavat oman niiden kautta

Uskonto on pahasta se on kyllä totta.

En itsekään usko tuollaisiin uskontoasioihin ja mielestäni maailma olisi paljon parempi paikka, jos uskontoja ei olisi (terrorismi, ristiretket, ihmisten kuolemat koska lääkkeitä ei otettu...), mutta kyllä niissä on hyviäkin puolia. Uskonnolliset elävät yleensä pidempään, koska ovat sosiaalisempia ja yhteisöllisempiä, ja kristinusko kuitenkin on mahdollistanut osaltaan demokratian Eurooppaan (siis... jos ei olisi kristinuskoa, olisimme luultavasti muslimeita) ja edistänyt mm. kirjapainotaitoa. Uskontoa ei saa väkivalloin ottaa keneltäkään pois, mutta ihmisten sivistäminen auttaisi asiaa huimasti. Samalla myös yhteisöllisyyttä kannattaisi lisätä, ja kunnioittaa niitä hyviä asioita, mitä uskonnoista on aiheutunut.

Se, että ihmiselle sanoo päin naamaa "uskontosi on ihan idiootti" ei ainakaan auta asiaa, vaan kyseinen henkilö lähinnä loukkaantuu eikä ota jatkossa puheita oikein todesta. En kyllä sano, että olisit tehnyt näin. Ihan yleisellä tasolla puhun. Kun uskonnolliselta kysyy, miksi hän uskoo, kun koko touhu on käsittämättömän ristiriitaista, hän vastaa tunteidensa eikä logiikan avulla. Hän ei edes käsittele koko asiaa tämän maailman asiana, vaan uskon asiana. Ja vain hänen jumalansa on se oikea.

Pienille lapsille maailma on maaginen paikka. Pimeässä on mörköjä ja vessanpönttö saattaa imaista mukaansa. Sitten kun asioiden oikea laita selviää ja maailmasta tuleekin tylsä ja looginen, saattavat monet turvautua johonkin muuhun yliluonnoliseen, koska eivät halua luopua siitä lapsuuden maagisuudesta. Ehkä he eivät uskalla olla aikuisia ja vastuullisia, vaan heillä pitää olla joku "isä", joka pitää huolta ja auttaa, jos ei osaakaan itse. Näin minä asian näkisin.

Joo ei semmonen *eipä ois koskaa keksitty luterilaista uskontoa tms.* ajattelu oikein kelpaa.. Uskon että jos täällä oisko ortodoksinen kirkko niin varmasti oltas venäjän tasolla koulutuksessa.. siinä kirkossa ei nimittäin niin kansan opettamisesta välitetä.

Juh ja uskontoakin typerämpiä ovat ne ihmiset jotka tulevat kysymään listaa "Mitä sieki muka hyödyt tästä uskonnosta"

Joitakin asioita ei voi vain listata, ei laskea tai ylipäätänsä havaita silmillä (%

sampsa92
Oli kyllä niin lähellä ettei saanu nyrkkiä silmäänsä

No milläs tavalla sä sitten eroat siitä intohimoisesta hihhulista, kun tekee noin mieli takoa turpaan vääräuskoisia. Ei siihen omaan tieteelliseen maailmankuvaankaan tule uskoa kuten jumalan sanaan, ja olettaa että pyhä tehtäväsi on osoittaa kaikille uskovaisille heidän uskomustensa loogiset ristiriidat. Ateismi on sellaisen yläpuolella.

Eihän kaljutkaan osallistu riitoihin hiusmuodista ja hiusten värien paremmuusjärjestyksestä. Kaljut vaan kertoo blondivitsejä.

maielle
Uskonnolliset elävät yleensä pidempään, koska ovat sosiaalisempia ja yhteisöllisempiä, ja kristinusko kuitenkin on mahdollistanut osaltaan demokratian Eurooppaan (siis... jos ei olisi kristinuskoa, olisimme luultavasti muslimeita) ja edistänyt mm. kirjapainotaitoa.
.

Ajatella, itseään pettämällä elää pidempään. Mutta en epäile sitä ollenkaan.

Lihavoitu lause ei voi pitää paikkaansa, sillä jos kristinuskoa ei olisi, islam ei olisi koskaan syntynyt.

KBolt

Niin, ja muista, että kyseisessä elokuvassa kaikki ei ole täysin totta

Missä mielessä, mitkä kohdat ?
Uskontojen historia, maailmantalouden historia, wtc iskut ?
Perustele ?

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005
Lothar
Ei uskonnot ole minusta mitään bullshittiä. Uskonnot ovat ymmärtääkseni entisajan tiede, maailma on hahmotettu mystiikan, magian ja uskontojen kautta, lisänneet siis ymmärrystä maailmasta. Jostain kehityksen on täytynyt lähteä ja tässä on uskontojen osa.

Jos olet ymmärtänyt oikein, miksi niitä sitten harrastetaan edelleen?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat