Seuraa 
Viestejä45973

Kemijärven sellutehtaan puolestapuhuminen alkaa vähitellen ottaa pannuun. Kaikki järkevät ihmiset tietävät, ettei kustannustehokkuudeltaan heikko sellutehdas kannata Kemijärvellä. Logistiikkaketjun kustannusrakenne on raskas ja lisäksi sellun markkinatilanne ei ylipäätänsä suosi suomalaista tuotantoa. Tuulimyllyjä vastaan ei kannattaisi taistella, sillä suomalaisen metsäteollisuuden tulevaisuus on huomattavasti kalliimmissa osaamista vaativissa tuotteissa. Halpa sellu ja korkea suomalainen palkka-hintataso ei ole uskottava yhdistelmä.

Kemijärven ympärille on muodostunut äärivasemmistolaisvetoinen peruutuspeilistä maailmaa lukeva sekalainen seurakunta. Siellä on entistä ja nykyistä kommunistia, teatteri-ja kulttuurivasemmistoa, kepulaista paikallispolitrukkia, siltarumpumiestä, valtiososialismiin vielä uskovia, hyödyllisiä idiootteja porvarispuolelta, jokapaikkaan tunkevia kirkonmiehiä, yleisiä vastarannan kiiskejä...

Koko Kemijärven kysymyksessä pitäisi myös muistaa se, että nyt puretaan U.K.Kekkosen politiikan viimeisiä monumentteja (tuottamattomia laitoksia, jotka on ylläpidetty verovaroin).

"Kurjuuden kauppaaminen on epäkiitollista puuhaa. Pääministeri Matti Vanhanen yrittää selittää kemijärveläisille, että “Kekkonen on kuollut ja kepun konstit ovat loppuneet”. Ihmisten pitäisi hyväksyä palkkien liimaaminen vaihtoehtoiseksi hommaksi.

TalSan puolella entinen sahamies kommentoi: “Se on aivan oikein että paperimiehiltä puolitetaan palkka, takavuosina kiristivät itselleen huippupalkat, jo tuolloin sanoin etteivät vain omaa oksaansa sahaisi ja niin siinä kävi, valitettavasti. Siihen sahaukseen kyllä nopeasti oppii ei siinä paljon kursseja tartte käydä, kaksi viikkoa riittää siitä minäkin läksin.”

Lausunto viittaa liimapalkkitehdasta vastustaviin kannanottoihin.

Vanhanen kohtasi Kemijärvellä hautajaissaattueen. “Massaliikkeen oli tarkoitus korostaa hautajaistunnelmaa jättämällä taputukset ja puheenvuorot väliin. Massaliike aikoi olla hiiren hiljaa pääministerin tuloseremonioiden yhteydessä kaupungintalon edustalla.”

YLE-uutisten mukaan Vanhanen yritti takoa “järkeä” vastustajien päähän. “Sellun teon lopettaminen on hyväksyttävä, tilalle on saatava jotain uutta.”

Kepulle Kemijärven sellutehtaan lakkauttaminen on kipeä asia, koska Lappi on pitkään ollut tärkeä tukialue. Tämä päätös raivaa lisätilaa korpikommunisteille, joille kriisin pitkittyminen kunnallisvaaleihin asti olisi mannaa".

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Tsemppiä kemijärviläisille!
On hyvä, että tähän markkinatalouden riemusaattoon löytyy vielä vastavoimiakin.

Vierailija
ralf64
Onko Kemijärvi uusvasemmistolainen hengennostatusoperaatio?

Kemijärvi on kaupunki.

Kaupungissa on ihmisiä jotka tarvitsevat kaupunkiaan ja työpaikkoja siellä. Ison tehtaan sulkeminen pienessä kaupungissa vaikuttaa välillisesti kaikkiin asukkaisiin. Miksi oman kotipaikkakuntansa puolesta ei saisi edes yrttää tapella?

Sanotaan sitä nyt sitten vaikka vasemmistolaisuudeksi, jos ei suostu konttaamaan rahan ja suuryritysten oman edun tavoittelun edessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ralf64
Snip...........
Logistiikkaketjun kustannusrakenne on raskas ja lisäksi sellun markkinatilanne ei ylipäätänsä suosi suomalaista tuotantoa.

Snip........

Vai niin. Mites sen logistiikkaketjun kustannusrakenne sitten paranee kun kuljetetaan kuitupuut Kemiin tai Ouluun.

Veikkaan, että sellun kuljetus on merkittävästi kustannustehokkaampaa kuin raakapuun.

Epäilen muitakin puheitasi. Sellu kun käy aina kaupaksi, loppujen lopuksi. Esim. norovirus on lisännyt tänä talvena Suomessa sellun menekkiä.

Esimerkkejä löytyy muitakin. Lievestuore meinasi pysyä hengissä. Käytännössä se kai lopetettiin enemmän tai vähemmän väkisin. Lipeälampi taisi siinä leikissä olla lähinnä vesurin asemassa. Pikkuinen sellutehdas meinasi muuttua jopa pahaksi tikuksi metsäteollisuuden pehmeässä pylleröisessä. Käytti nimittäin sahahaketta , josta oli totuttu maksamaan alihintaa.

Kemijärven rikkaat on Kemijärvi-liikkeen taustavoimat.

Köyhät ei käy töissä muutenkaan, eikä ole omakotitaloa, joka menettää arvonsa.

Kaikkihan tietää että paperimiehet on niitä kaikkein rikkaimpia. On mersut, purjeveneet, työväen pursiseurat, kesämökit ja omakotitalot. Minulla ei ole koskaan ollut mitään niistä, eikä näillä atk-hommien palkoilla (2000 /kk) maksa edes kaksiota. Kannatti opiskella 6 vuotta.

Boysen

Köyhät ei käy töissä muutenkaan, eikä ole omakotitaloa, joka menettää arvonsa.
Totta helvetissä käy. Kyllä Suomessa voi olla ns. köyhä vaikka käy töissä. Tietenkään ei ole mitään absoluuttista köyhyytträ, että kyllä rahat riittää hyvinkin kaurapuuroon ja viikonloppuisin jopa lihaankin.

Boysen

Kaikkihan tietää että paperimiehet on niitä kaikkein rikkaimpia. On mersut, purjeveneet, työväen pursiseurat, kesämökit ja omakotitalot. Minulla ei ole koskaan ollut mitään niistä, eikä näillä atk-hommien palkoilla (2000 /kk) maksa edes kaksiota. Kannatti opiskella 6 vuotta.

No sehän ei ole paperimiesten syy. Olisit opiskellut sitten jotakin muuta. Mutta kyllä minustakin paperin palkat on osattu neuvotella aika hyvin. Ja ei se enää ole herkkua olla napinpainajakaan näinä päivinä. Sillä koulutuksella ei muita töitä taivaasta tipu.

Eiköhän siellä koko kaupunki ole vastarinnassa, johtajanaan keskustalainen pj. Eli se siitä vasemmistolaisuudesta.

Saapa nähnä miten tuo hallituksen aiheuttama sotku saa aikaan keskustan paikkajaossa tulevissa kuntavaaleissa ja myöhemmin edustajapaikkoja jaettaessa.

Suomen kemiallinen metsäteollisuus voi menestyä tulevaisuudessa vain kalleimmilla tuotteilla ja sillä että tehtaat sijaitsevat rannikon tuntumassa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat