Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kun viime aikoina on puhuttu Suomen liittymisetä NATOon ja valmistellaan nopean toiminnan joukkoja ja Suomi ylipäätänsä on liittymässä johonkin ( vaikka Varsovan liittoon ), koska se on ajan hengen mukaista, niin ehdottaisin päinvastaista.
Jyrkkä eristäytyminen olisi nyt Suomen kannalta parasta, kuten Pohjois-Korealla tai aikanaan Albanialla.
Ei tarvitsisi maksaa EU.n jäsenmaksuja, ei sijoittaa valtavia summia puolustusteollisuuteen ( kuitenkin ostetaan jotain Jasseja, jotka eivät ole koskaan lentäneet tai suunnitteilla olevia helikoptereita).
Suomi olisi vastuussa vain itsestään. Näin pääsisimme siihen hitorialliseen tilanteeseen, että joutuisimme maksamaan vain maataloustukia, mutta siihenhän me olemme tottuneet.
Muutoinhan elämä olisi kuin lintukodossa. Kuka nyt tänne hyökkäisi???
Ei pakolaisia, eikä ulkomaaalaisia Suomeen => ei muukalaisongelmia.
Nyt kun suuret ikäluokat alkavat eläköitymään, niin työttömiäkin olisi paljon vähemmän.
Maata voitaisiin jakaa tasaisesti kaikille muutama kymmenen hehtaaria ja porukka vain alkutuotannon pariin, niin ei olisi huolta leivästä.
Tätä pitkän tähtäyksen politiikkaa alettaisiin varmaan maailmalla kadehtia ja arvostaa. Seuraajia varmaan riittäisi muuallakin maailmassa.
Suomihan voisi perustaa "Eristäytyneiden maiden liiton", jonka jäsenmaksut menisivät meille.
Tämän tyyppinen toimintahan varmaan sopisi hyvin sulkeutuville suomalaisille.
Ei muuta kuin toimeen...

Kommentit (3)

hieno idealistinen kannanotto. voisimme eristäytyä ja olisimme omavaraistaloudessa mahdollisimman pitkään. pakko kai öljyä ja muuta raaka-ainetta olisi jonkin verran tuoda, mutta ekoutuisimme hyvää vauhtia, häkäpöntöt ja biodiisseli omista mettistä käyttöön. samoin viisumipakko, paitsi ruottalaisille ja norskeille. oma pieni sissiarmeija olisi pelotteena.

irrottautuisimme pörsseistä ja linkolalaistuisimme valtiona, kalastaisimme, kasvattaisimme ja kasvaisimme. myös metsästys olisi tärkeämpää kuin nykyään.

count me in.

suomi on ennenkin ollut edistyksellinen maa (hyvinvointivaltio, anyone?), joka on onnistuttu pilaamaan erittäin tehokkaalla äpäröinnillä ja oikeistoasenteiden istuttamisella suomalaiseen kulttuuriin. jopa mä muistan ajan jolloin lähimmäisestä on välitetty ja muutkin asiat on ollut merkityksellisiä kun voiton maksimointi. ja nyt ollaan sitten tilanteessa jossa kaikki menee läskiks. tähän yhteiskuntaan en ole osallistunut enää pitkään aikaan, toisenlaisen puolesta voisin vähän repiäkin.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat