Seuraa 
Viestejä2875

Tiede -lehdessä 03/2008 oli juttu jätteiden polttamisesta ja biojätteistä. Lainaan:

Asianmukaisesti lajiteltu biojäte kompostoidaan, ja lopputulokseksi saadaan humusta. Sen tarjonta ylittää nykyisin kysynnän, ...

Ymmärrän kyllä jos humusta käytetään vain kukkaruukuissa ja takapihan kasvimailla, mutta eikö se sitten kelpaa maanviljelykseen, jolloin lannoitteen käyttöä voitaisiin hieman vähentää? Liian kallista? Nitraattilannoitteidenkin hinta tulee kuitenkin todennäköisesti jossain vaiheessa nousemaan kun öljyn hinta nousee.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

PeterH
Tiede -lehdessä 03/2008 oli juttu jätteiden polttamisesta ja biojätteistä. Lainaan:

Asianmukaisesti lajiteltu biojäte kompostoidaan, ja lopputulokseksi saadaan humusta. Sen tarjonta ylittää nykyisin kysynnän, ...Ymmärrän kyllä jos humusta käytetään vain kukkaruukuissa ja takapihan kasvimailla, mutta eikö se sitten kelpaa maanviljelykseen, jolloin lannoitteen käyttöä voitaisiin hieman vähentää? Liian kallista? Nitraattilannoitteidenkin hinta tulee kuitenkin todennäköisesti jossain vaiheessa nousemaan kun öljyn hinta nousee.

Käsittääkseni lainsäädännön takia tämä komposti kelpaa virallisesti yksinomaan viherrakentamiseen. Hinta lienee kanssa tärkeä tekijä.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

nykyään on aika monella vilmelmällä käytössä turpeen ja lietteen sekoitus menetelmä jolla liete kompostoidaan. kuitenkin tämä on aika työlästä ja aikaa viepää.

muitakin mahdollisuuksia on kehitetty esim. rumpukompostori jolla saadaan useita kuutioita kompostoitua parissa viikossa. ovathan jotkut jopa laskeneet että olisi puolet halvempaa kuutiolle kuin tuo suoraan turpeeseen imeyttäminen ja aumassa kompostoiminen. ellen nyt väärin muista että jos rummun täyttöaste on 10% tilavuudesta kompostoitua materiaali tulee ulos toisesta päästä n. 10 päivässä.

kertainvestointina n. 10 000 euron arvoinen ja tarvitsee etu-kuormaimen tai pyöräkoneen jollaiset löytyvät jo valmiiksi aika monelta tilalta.

toisen polven pilkkuvirhe

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat