Seuraa 
Viestejä45973

Yhdysvallat on ollut taantumassa jo jonkin aikaa. Syitä on useita. Amerikka on pohjimmiltaan ollut valkoinen valtio, joka on oleellisesti ollut osana sen identtitenttiä. Vuodesta 1965 alkaneet etniset muutokset eivät välttämättä itsessään olleet laajoja tai vallankumouksellisia, mutta ne pitää nähdä osana mm naisten paranevaa asemaa, elintason nousua ja ehkäisyvälineiden yleistymistä. Suomeksi sanoen;valkoisten määrä on Amerikassa noista päivistä lähtien vähentynyt, ja toisaalta "ei-valkoisten" määrä vastaavasti kasvanut.

Toinen ongelma on, että Amerikka on kuluttanut melkein kaikki luonnonvaransa. Yhdysvallat kuluttaa kolme kertaa enemmän öljyä kuin EU, jolla on suunnilleen yhtä suuri talous ja väestö kuin USA:lla. Ja koska öljylle ei vielä oltu keksitty mitään todella korvaavaa polttoainetta, oli tämä taustana surullisen kuuluisalle iraqin sodalle.

Sotaisa ulkopolitiikka käy kalliiksi. USA:n niin sanottu vuotuinen "puolustusbudjetti" liikkuu noin 500-miljardin dollarin tienoilla, mikä on suunnilleen sama euroissa. Tämä on yksinkertaisesti liikaa, mutta ongelmana ei ole vain puolutusbudjetti. Myös verot ovat nousseet ja byrokratia kasvanut. Viimeisen 5-vuoden aikana Yhdysvaltoihin on saapunut noin 1.5 miljoonaa siirtolaista vuosittain, joista yli 2-miljoonaa on laittomia. Maan "laittomien" määrän arvellaankin liikkuvan jossain 10-20 miljoonan hengen tienoilla.

"Amerikkalainen imperiumi" on vain yksinkertaisesti kasvanut liian suureksi. On koomista, että viimeisen 20-vuoden aikana Yhdysvallat on käyttänyt TRILJOONIA dollareita tehokkaan ohjuskilven aikaansaamiseksi, vaikka 2001.9.11 sekä WTC torneihin että Pentagoniin onnistui tekemään vakavan kansallista turvallisuutta vaarantavan iskun pari hädin tuskin lentotaitoista, mahdollisesti halvoilla veitsillä tai uzeilla aseistautunutta kaapparia.

Samaan aikaan toinen supervalta Kiina on viimeisen 5-vuoden aikana kirinyt Yhdysvaltojen etumatkaa umpeen taloudessa ja tutkimuksessa sekä tuotekehittelyssä. Sanotaan, että Kiina on jopa Yhdysvaltoja edellä uuden sukupolven nanoaseiden kehittelyssä.

Useat asiantuntijat ovat todenneet, että jopa nykytilanteessa Yhdysvallat ehkä kykenee taistelemaan huonosti järjestäytyneitä terroristeja vastaan, mutta Kiinan kaltainen supervalta olisi sille kerta kaikkiaan liikaa! Jotkut ovat todenneet, että Yhdysvallat voisi tehdä "ennaltaehkäisevän" ydiniskun Kiinan nanolaboratorioihin, mutta entä jos Kiina on jo onnistuneesti salakuljettanut Yhdysvaltojen maaperälle mm nano ja biologisia aseita?

Ongelmana on, että Yhdysvallat vasta nyt on toden teolla heräämässä sitä uhkaavaan vaaraan. Amerikka on yksinkertaisesti liian heikko taistelemaan samaan aikaan sekä Lähi-Idässä että Aasiassa. On ironista, että vaikka laiton siirtolaisuus merkitsee niin hirvittävää vaaraa Yhdysvalloille, niin maa ei silti yhä ole suostunut luopumaan sille niin "rakkaasta" ohjuspuolustusjärjestelmä. Kyse on viimekädessä periaatteesta. Se minkä nykyamerikan "suurin sankari" Ronald Regan aloitti on pakko saattaa päätökseen, maksoi mitä maksoi! Ehkäpä Amerikkalainen pakkomielle kuvaa sangen paljon heidän omaa yhteiskuntaansa:se on reliikki 1980-luvulta! Eräässä tutkimuksessa väitettiin Amerikan olevan luovimmillaan nimen omaan 80-90 luvuilla. Useat eri tutkijat vahvistavat Amerikan menettäneet kansainvälistä asemaansa maailman "ykkösvaltiona" nimen omaan viimeisen 5-vuoden aikana. Ehkäpä syyskuun terroristi-iskut pikemminkin hidastivat taantumaa kuin nopeuttivat sitä? Amerikkalaiset PAKOTETTIIN hetkeksi miettimään niin sanotun "globalisaation" seurauksia, kunnes sama meininki alkoi taas Bushin hyökättyä Iraqiin vuonna 2003.

Yhdysvaltojen sotilaallinen "lihasten pullistelu" on sekin kuin jonkinlainen korni 1980-luvun ja alkuperäisen Iraqin sodan uusintayritys. Haluaisvatpa amerikkalaiset sitä tai eivät, niin mm Kiina on ottamassa heitä jo pika-askelin kiinni niin tutkimuksessa, tuotekehittelyssä, tiedustelussa kuin talouskasvussakin.

Mitä Yhdysvalloille sitten tulee lopulta käymään? Kysymys on siitä, voivatko Amerikkalaiset enää LUODA mitään uutta? Britit menettivät LUOMISKYKYNSÄ oikeastaan jo 1800-luvulla, ja selvisivät sekä ensimmäisestä että toisesta maailmansodasta oikeastaan vain USA:n väliintulolla Niin sanottu "Brittiläinen aikakausi" päättyi maailmassa lopullisesti vuonna 1945, mutta päättyikö Amerikkalainen jo vuonna 2000 tai 2005?

Jos Amerikkalaiset menettävät luomiskykynsä, Kiina tulee sekä saavuttamaan että myös ohittamaan heidät tutkimuksessa ja tuotekehittelyssä sangen pian. Uusilla nanoaseillaan Kiina voisi periaatteessa nujertaa Amerikan, varsinkin jos aseet saataisiin salakuljetettua Amerikan rajojen sisäpuolelle. Lisäksi Kiina voisi käyttää tehokkaita uusia sateliittejaan ja mm niin sanottua "taloudellista asetta" Paljon on myös kiinni siitä, laajentaako Amerikka enää etupiiriiään Lähi-Idässä? Jos näin todella käy(Iran)siitä mitä ilmeisemmin seuraa niin sanottu "kylmä sota" USA:n ja Kiinan välille.

Todellisuudessa peli on Yhdysvaltojen kannalta jo menetetty. Pelkkä raha ei yksinkertaisesti riitä, jos Yhdysvalloilla ei ole niin sanottua "luovaa voimaa" Tämän takia sekä poliittiset että taloudelliset päätökset ovat lyhytaikaisia, ja palvelevatkin vain pienen eliitin lyhytaikaista etua. Yhdysvallat on nykyään yksi maailman taantuvimmista valtioista. Pelkona onkin, johtaako Amerikan sekä henkinen että taloudellinen taantuma tätä menoa vielä niin sanottuun "viimeiseen showdowniin" eli käytännössä kolmanteen maailmansotaan?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

No mielipide tuokin Tosiasiassa uskon, ettei Yhdysvaltojen hajoamiseen enää mene kovin pitkää aikaa. Arpa on jo heitetty! Amerikka on jäämässä jälkeen jopa tutkimuksessa ja tuotekehittelyssä. Uusia aseita rakennettaan Amerikan ulkopuolella, ja osa niistä jopa salakuljetetaan amerikkaan ensi-iskua valmistellessa. Aurinko laskee väistämättä "Amerikkalaiselle imperiumille" Hyökkäysä Iraniin ei tee muuta, kuin jouduttaa Amerikan väistämätöntä tuhoa. Amerikan talous on heikko. Ei tarvita paljon, niin heidän "suurella ja mahtavalla" armeijalla ei enää ole varaa edes perustarvikkeisiin. Armeija taistelee viimekädessä vatsallaan, ja se tarvitsee rahaa!

Samaan aikaan kun Amerikka taistelee vanhan ajan aseilla ja ideologioilla uuden ajan vihollisia vastaan on tapahtumassa vallankumous, joka tulee järkyttämään koko ihmiskuntaa. Teknologia, joka tulee muuttamaan "vallan tasapainon" ratkaisevasti on jo valmis. Saamme nähdä, miten mm Kiina aikoo käyttää sitä. Yhdysvaltojen militaristisuus tulee kuitenkin mitä ilmeisemmin takaamaan sen, että se tulee olemaan yksi ensimmäisistä kohteista, ellei maa sitten yksinkertaisesti hajoa ennen sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Minulla asuu sukulaisia Amerikassa. Täytyypä varottaa heitä tästä uhkaavasta katastrofista, kun käyvät Suomessa seuraavan kerran. Amerikassa luomallaan omaisuudellaan he pystyvät varmaan ostamaan Kiinasta pienen maakunnan itselleen vanhuuden turvaksi.

Yhdysvalloissa he eivät ainakaan ole kovin kauaa turvassa. Kuten jo aiemmin totesin, en ymmärrä miksi maa yhä käyttää miljardeja dollareita vuosittain "Ohjuskilpeen" ja "terroristeja" vastaan taistelemiseen ulkomailla, kun samaan aikaan rikollisuus, nuorison pahoinvoiti ja laiton maahanmuutto lisääntyvät USA:ssa kokoajan! Itse uskon, että USA hajoaa jo seuraavan 10-vuoden sisällä, ja maahan joudutaan mahdollisesti lähettämään Meksikolaisia ja Kiinalaisia miehitysjoukkoja turvaamaan asukkaiden(ja joukkotuhoaseiden)turvallisuus.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat