Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tämä on itselläni pyörinyt mielessä jonkin aikaa. Itse laitoin, että on olemassa vain tiettyyn ajankohtaan parhaiten sopivia mielipiteitä.

Kommentit (7)

Itselläni tietynlainen humanistinen-"läntinen"-fundamentalismi mielipiteideni taustalla kummittelee - joskin käytännönläheisiin ratkaisuihin toimissani pyrin.

Moraalirelativismiako tässä tapauksessa ajoit takaa?

Toope
Seuraa 
Viestejä25073
Liittynyt23.7.2006

Kysymyksenasettelu on vähän epämääräinen, valitsin kuitenkin toisen vaihtoehdon. On olemassa tiettyjä moraalisääntöjä, ihmisoikeuksia, joiden toteutumista voidaan odottaa jokaisessa yhteiskuntajärjestelmässä.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Liittynyt4.10.2007

Maailma ei ole täydellinen, vieläkin on sotia vaikka ajamme kehittyneempiä ja rehellisempiä kauppasuhteita toisien maiden välillä, ja olemme demokraattisia ja on olemassa sananvapaus. Tässä ja näillä hyveillä on maailmanrauhan kaava. Ehkäpä jonkin käsitteen väärin määritteleminen aiheeuttaa yhä sotia.

Sananvapaus on hyvä asia tietenkin, mutta kyse on siitä että toimivaan demokratiaan se tarvitaan vielä rehellistä sananvapautta, ja sitäkin enemmän mielipidevapautta.
Kansa tarvitsee totuuden erillaisia näkökulmia. Muulla tavalla määritteleminen on Bushmaista demokratiaa.

Tavallaan muita sääntöjä, kuin mitä itse olemme luoneet, ei olekaan. Nekin muuttuvat jatkuvasti, joten voi kait vastata, että sääntöjä ei ole - ainakaan pysyviä.

deepndark
Seuraa 
Viestejä2644
Liittynyt4.10.2005

Aika on ratkaiseva tekijä ilman muuta koska eri aikoina on erilaisia kuvioita ihmisen elämässä. Voit päästä yli joistain asioista joten kanta vanhenee ja uusia "seikkoja" nousee esiin. En tiiä että voiko ihminen koskaan saavuttaa eräänlaista täydellisyyttä jolloin kaikki pulmat on ratkottu - osa aivoista väkisinkin käy läpi jopa ratkaistut yhtälöt - paras keino olisi saada jokin toimiva kaava kaikille päähän pompshataviin probleemoihin tai edes löytää niille mielipide. Moraali sinänsä on aika usein aivo-kemikaalien aikaansaannos. Mielipiteet voivat olla monimutkaisia selityksiä joka ei omaa pelkkää eitä ja jaata.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Toope
Kysymyksenasettelu on vähän epämääräinen, valitsin kuitenkin toisen vaihtoehdon. On olemassa tiettyjä moraalisääntöjä, ihmisoikeuksia, joiden toteutumista voidaan odottaa jokaisessa yhteiskuntajärjestelmässä.

Nykyinen ajattelutapamme juontaa juurensa kasvatuksestamme. Jos tapahtuisi esim. 3 maailmansota (ydinsota) jonka jälkeen ihmisillä on ennestäänkin hankalaa. Ruokaa ei ole paljon ja sitten jos syntyy kehitysvammainen lapsi. Et pystyisi ruokkimaan sitä ja siitä olisi liikaa haittaa joka saattaisi koitua sinun kohtaloksesi, niin siinä tapauksessa sinut on kasvattu ajattelemaan, että lapsen tappaminen on sallittua.

Tuo oli vain yksi esimerkki vastaavanlaisia juttuja voi vääntää lähes joka asiasta.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat