Seuraa 
Viestejä45973

Tämä on itselläni pyörinyt mielessä jonkin aikaa. Itse laitoin, että on olemassa vain tiettyyn ajankohtaan parhaiten sopivia mielipiteitä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Itselläni tietynlainen humanistinen-"läntinen"-fundamentalismi mielipiteideni taustalla kummittelee - joskin käytännönläheisiin ratkaisuihin toimissani pyrin.

Moraalirelativismiako tässä tapauksessa ajoit takaa?

Toope
Seuraa 
Viestejä32896

Kysymyksenasettelu on vähän epämääräinen, valitsin kuitenkin toisen vaihtoehdon. On olemassa tiettyjä moraalisääntöjä, ihmisoikeuksia, joiden toteutumista voidaan odottaa jokaisessa yhteiskuntajärjestelmässä.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Maailma ei ole täydellinen, vieläkin on sotia vaikka ajamme kehittyneempiä ja rehellisempiä kauppasuhteita toisien maiden välillä, ja olemme demokraattisia ja on olemassa sananvapaus. Tässä ja näillä hyveillä on maailmanrauhan kaava. Ehkäpä jonkin käsitteen väärin määritteleminen aiheeuttaa yhä sotia.

Sananvapaus on hyvä asia tietenkin, mutta kyse on siitä että toimivaan demokratiaan se tarvitaan vielä rehellistä sananvapautta, ja sitäkin enemmän mielipidevapautta.
Kansa tarvitsee totuuden erillaisia näkökulmia. Muulla tavalla määritteleminen on Bushmaista demokratiaa.

Tavallaan muita sääntöjä, kuin mitä itse olemme luoneet, ei olekaan. Nekin muuttuvat jatkuvasti, joten voi kait vastata, että sääntöjä ei ole - ainakaan pysyviä.

Vaihtoehdot 2, 3 ja 4 ovat oikeastaan sama asia. Riippuu tietenkin kuinka filosofiseksi sitä haluaa heittäytyä.

deepndark
Seuraa 
Viestejä2656

Aika on ratkaiseva tekijä ilman muuta koska eri aikoina on erilaisia kuvioita ihmisen elämässä. Voit päästä yli joistain asioista joten kanta vanhenee ja uusia "seikkoja" nousee esiin. En tiiä että voiko ihminen koskaan saavuttaa eräänlaista täydellisyyttä jolloin kaikki pulmat on ratkottu - osa aivoista väkisinkin käy läpi jopa ratkaistut yhtälöt - paras keino olisi saada jokin toimiva kaava kaikille päähän pompshataviin probleemoihin tai edes löytää niille mielipide. Moraali sinänsä on aika usein aivo-kemikaalien aikaansaannos. Mielipiteet voivat olla monimutkaisia selityksiä joka ei omaa pelkkää eitä ja jaata.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Toope
Kysymyksenasettelu on vähän epämääräinen, valitsin kuitenkin toisen vaihtoehdon. On olemassa tiettyjä moraalisääntöjä, ihmisoikeuksia, joiden toteutumista voidaan odottaa jokaisessa yhteiskuntajärjestelmässä.

Nykyinen ajattelutapamme juontaa juurensa kasvatuksestamme. Jos tapahtuisi esim. 3 maailmansota (ydinsota) jonka jälkeen ihmisillä on ennestäänkin hankalaa. Ruokaa ei ole paljon ja sitten jos syntyy kehitysvammainen lapsi. Et pystyisi ruokkimaan sitä ja siitä olisi liikaa haittaa joka saattaisi koitua sinun kohtaloksesi, niin siinä tapauksessa sinut on kasvattu ajattelemaan, että lapsen tappaminen on sallittua.

Tuo oli vain yksi esimerkki vastaavanlaisia juttuja voi vääntää lähes joka asiasta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat