Seuraa 
Viestejä45973

Imperiumit hajoavat, kuten historiasta voimme todeta.
Rooma ja Babylonia ( vauvojen imperiumi), ym. ovat mennyttä ja kaikki
maailman valtakeskittymät kestävät vain aikansa.

Tämä läsnsimainen imperiumi, joka pitkälti hallistee tai ainakin kuvittelee hallitsevansa maailmaa, on on hajoamassa monimuotoisuuteensa ja sitä vastustavien tahojen yhdenmukaisuuteen.
Osa tästä vastuksustesta tulee imperiumin sisältä, mutta suurin osa siihen kuulumattomista maista tai alueilta.
Jatkuvalla sotimisella ei voi maailmaa yhdistää. Eikä pysyvää imperiumia voi kai luoda millään muullakaan tavalla.
Vaikka imperumi on tyylikkäästi yrittänyt tyylikkäästi yrittänyt hajoittaa talouttaan ja "päämajojaan" ympäri maailman, ei se pyramiditalous hyödytä niitä ihmisryhmiä, jotka yrittetään kupata tyhjiin.
Jos Afrikassa, Aasiassa ei olla tyytyväisiä, Islamistit ja monet maltillisimmat uskonnot vastustavat angloamerikkalaisuutta ja samanaikaisesti väestö "imperiumin" sisällä on hyvin jakautunutta, niin tapahtuu sama niinkuin on historiassa ennekin tapahtunut.
Poikkeuksena on, että nyt on tekniikka kehittynyt huomattavasti, kun taas ihmiset eivät ole henkisesti juurikaan muuttuneet, joten tuho voi olla pahempaa kuin Rooman valtakunnan hiipuminen.
Imperiumit tuntuvat toimivat samalla periaatteella kuin historiassa ja niiden johtajana tuntuu nykypäivänä olevan raha.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Rappeutuvien imperiumien tilannetta voisi havainnollistaa mahdollisimman suuren alueen ylle levitetyllä telttakankaalla, joka ottaa ja lässähtää pienestäkin kivenmurikasta - hyvä kun kantaa omaakaan painoa taipumatta. Yhtenäisemmällä valtakeskittymällä olisi allaan keihäänomainen tuki, joka muodostaa kankaasta terävän piikin, mutta vie sitä vähemmän tilaa mitä korkeammalle tämä ylettyy. Ulkoisenkin voiman täytyy olla väkevämpi tätä rakennelmaa horjuttaakseen (jotta kielikuva pysyisi itse ehjänä, ulkoiset voimat tulevat vain ylhäältä alas, eivät sivuilta )

Kireyden lisääminen on tietysti yksi keino jäykistää tuota kangasta, mutta ei sekään loputtomasti venytystä kestä, ja aikanaan peitosta katkeaa rihma jos toinenkin.

Tämänkin imperiumin jälkeen ilmestyy varmasti uusia yrittäjiä, vaikka nykyisen peiton ratketessa jäljelle jää itsenäisempiä palasia, jotka ryhtyvät rakentamaan tulevaisuuttaan pluralismin runtelemilta perustuksiltaan.

Niih, näin se on ja tulee aina olemaan.. länsimaat ottaa turpiin niinpaljo että oppii taas toimimaan jossaimielessä yhdessä = saadaan rakennettua uus imperium = linjat hajoaa ja taas saadaan turpiin joltakin porukalta.

Perusmättöä >:D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat