Seuraa 
Viestejä45973

Kelloja on nykyisin joka paikassa ja (melkein) joka laitteessa, kännyköistä alkaen. Itse siirsin viikonloppuna 16 kelloa kesäaikaan ja varmasti jokunen tulee myöhemmin vastaan, jota en vielä hoksannut siirtää.

Kuinka monta kelloa Sinä siirsit? Ja mitä mieltä olet koko kesäajasta?

Säästäväiset saksalaiset ideoivat aikanaan kesäajan, jotta energiaa säästyisi alkuillasta, kun valoisaa aikaa riittäisi työntekoon pidempään. Minua itseäni kellojen kanssa pelleily kaksi kertaa vuodessa ärsyttää tavattomasti! Ainakin Suomen olosuhteissa tuo energian säästökin on hyvin kyseenalainen juttu.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (24)

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Kolme kelloa olen tainnut siirtää. Osa siirtyy itsekseen, osan oli vaimo ehtinyt siirtää.

Itse pidän valoisista illoista, joten kesäaika on ok. Voisi olla yleensäkin fiksumpaa ajoittaa ihmisten hereilläoloaikaa valoisalle ajalle. Normaali työaika voisi olla vaikka 6-14 tavallisemman 9-17 sijaan. Tietysti kaikkea muutakin pitäisi aikaistaa. Liikkeiden aukioloja, tv-ohjelmia, jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ID10T
Seuraa 
Viestejä26924

Ensi vuonna voitaisiin jättää siirtymättä kesäaikaan, jolloin muu eurooppa saisi kurottua typerän aikaeron umpeen. Oma työni edellyttää päivittäin kommunikointia muualle eurooppaan ja tuo tuntikin on välillä kiusallinen aikaero, kun ei tiedä aina varmuudella esim. puhelinpalaverien alkamisajoista, onko kyseessä meidän vai heidän kellonsa mukainen ajankohta. Ja ihan puhtaasti työajassakin hävitään tunti, jos pitää tehdä yhteistyötä eurooppalaisten kollegoiden kanssa.

Vierailija

Yhden. Se ei haitannut kun siitä oli patteri loppu muutenkin. Vaihdoin sen samalla. Puhelin päivittyy itsekseen, mutta aina minuutin pieleen. Ei ole kesäaika remppaus tarpeen nykypäivänä.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Yhen herätyskellon. Muut on jo niin automaattisia.

Ei tuollaista kesäaikasysteemiä suomessa oikeasti tarvita. Kesät ovat niin valoisia muutenkin. Ainakin täälläpäin kesällä on valoisaa ympäri vuorokauden. Ei ihan vielä, mutta kohta. Minä en todellakaan kaipaa pimeitä öitä. On aivan mahtavaa, kun päivän erottaa yöstä vain siitä, että pikkulinnut on nukkumassa. Jos saksalaiset sitä kesäaikaa omilla leveyksillään tarvitsevat, niin pitäkööt kesäaikansa. Ei pitäisi meille kuulua miksikään. Näin ylhäällä riittää valoa muutenkin. Pikemminkin talvella pitäisi kelloja siirtää tunti länteenpäin, että pääsisi valoisan aikana kotiinkin. Inhottavaa, kun tulee jo neljältä yö.

edit. eikun siis toiseen suuntaan, pitäisi talvella siirtää kelloja. Että valoisa olisi tunnin pitempään iltapäivästä. Ihmiset joutuvat menemään aamuisin töihin ja kouluihin pimeällä ja pääsevät kotiin, niin on jo uudestaan pimeää. Saisi ainakin kotimatkan tehdä vielä valon kajastaessa.

edit2. Kätevintä olisi jättää kesäaika pysyvästi päälle. Tuntuu niin hullulta, kun talven tullessa siirretään kellot niin, että tulisi aikaisemmin pimeä.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Vierailija

Rannekellon siirsin, muut voi olla talviajassa koska niitä ei tarvi sitten siirtää kun siirrytään talviaikaan.

Rannekellon, kännykän, kaksi digikameraa ja videonauhurin. Seinäkellot olisin siirtänyt, jos ne olisivat jo seinällä.

Minusta kesäaika on hyvä juttu, talviaika sen sijaan on melkoisen huono. Tuo päivän valoisin hetki voisi koko vuoden olla klo 13 aikoihin, tai vaikka myöhemminkin.

hähää kellojen kääntöä. mä asetin ajat, em kääntäny. sithäm mä en näkis niistä aikaa jos ne olis käännetty väärinpäin.

Mitä järkeä tässä kellon ajan siirtämisessä on?
Miks ei vaan suoraan paa riitaa kahtia ja vääntää kelloa vaa 30 minuuttia niin ei ikinä enää tarvii siirrellä sitä?

ihminen tarvitsee määränpään elämäänsä. pienistä asioista koostuu elämäntie. kellon ajan asettelu tuo kaksi määränpäätä vuodessa. 150 määränpäätä elämän aikana. se on paljon niille, joilla on tyhjyys.

Kun on kelloja asetettu kevväällä, tietää että enää kuukausi WAPPUUUN½½½½

Opinpa jotain uutta tänään. Tosissani olen vuositolkulla kuvitellut että kesäaika on käytössä jotta TALVELLA olisi aamulla valoisa tunti enemmän... Tunnen itseni nyt vähän hölmöksi Mutta "talviaika" on siis standardi aika ja kesäaika on kesäaika... Olipas se nyt vaikeaa?

Olishan se talvellakin kiva jos ois tunti enemmän valoista. Ymmärrettävä ajatus.

Hahaa, nysse pikanen tunti oli ja meni. Vanhenin tunnin, elämättä sitä tuntia. Sehän rikkoo fysiikan lakeja.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Mä käännän huomenna sitten kellot etiepäin.

Minusta tää kesäaika juttu on ihan turha. Aiheuttaa vain turhaa stressiä. Tämä vaikuttaa myöskin lehmiinkin stressaavasti että ne tuottaa vähemmän maitoa ja on muutenki sekasi kun niiden päivä rytmit menee sekasin. Eli siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Ihmisilläkin se aiheuttaa kaikennäköstä probleemaa erityisesti 3-vuorotyöläisille.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Huonosti on lehmäin asiat, mikäli niitten tulee elää kellon tahdissa. Sitä voi jokainen miettiä maitolasi kourassa, millaista stressiä maitolehmien tulee sietää. Toivottavasti yleistyy ne maitolaitteet, missä lhemä käy vapaasti valitsemanaan aikana antamassa antimensa. Työsuojeluvaltuutettu nimettävä myös maitotyöläisille.

kaiketikenties
Seuraa 
Viestejä629

Siirsin tasan yhden. Vaikka tássá kásiulottuvuudella on kolme kelloa páátin siirtáá vain herátyskellon ajan jotta aamulla-páivállá-siis sitten kun heráá voi vaan silmáá raottamalla náhdá ajan. Koko yó on mennyt venáláisten sáveltájien musiikkia kuunnellessa. Inspiraatio iski ja lóysin kappaleet jotka sopii kuin nappi silmáán uuteen teatterikipaleeseen jota aletaan kohtapikaa harjoittelemaan... njam.
Niin se aika vaan kului, ettá sumuisilla silmilláni luin náyttópáádóltá ettá PERKELE kello on jo 7
Ei voi olla totta. Kánnykán mukaan kello on 6 mutta herátysradion mukaan vasta 5. Mitá tássá nyt sitten uskoa. OK ettá erehdyin tuon tunnin veivaamisessa. Taas kerran..... oliko se nyt eteen- vai taaksepáin...hmmm... tein mukamas hienot aurinkokuntaa ja energian sáástóá koskevat laskelmat, ja siirrán siis kellon tuntia taaksepáin.
Járkytys oli suuri. Ulkonakin on vielá sákkipimeáá.

Ja siellá suomessa viela tunti enemmán

Puedes imaginar un mundo sin música............

Advocatus Diaboli
104 kpl. Rannekellot ovat vielä talviajassa. Niiden parissa menee iltapäivä.LOL
Oot sä tosissaan?

No, joo jos on vaikka kellokauppias niin ei ihme.
Mulla toi luku on jotain numero viitosen (5) luokkaa.

Vierailija

En siirtänyt ainuttakaan. Mikron kellon saatan siirtää jos se alkaa ennen lokakuuta rassaamaan tarpeeksi. En edes muistanut koko asiaa ennen kuin nyt...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat