Maalattu metalli

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Johtaako maalattu metalli sähköä? Kysymyksessä esim. painailmakompressori, jonka säiliö on maalattua metallia ja akkulaturin peltinen koppa, joka on myös maalattu tehtaalla..

Kommentit (4)

Vierailija

Tarkoitat että johtaako maali, joka on metallin päällä, sähköä ?

Jokaisella maalilla on oma läpilyöntivastus. Läpilyöntivastus ilmoitetaan yleensä yksikössä kV/mm. Käytännössä maali ei siis johda sähköä.

Jos läpilyönti tulee niin yleensä syynä on laitteen kiinnitysreiät joista maali kuluu kiinnityksen johdosta pois. Paras tapa estää tämä on kayttää nylonruuveja tai kumivaimentimia. Ei siis kiinnitetä laitetta suoraan teräsruuveilla teräskoppaan.

Vierailija

Useimmat maalit ovat huokoisia, joten käden kosteus saa sen johtavaksi. On myös maaleja, jotka toimivat tiettyyn jännitteeseen saakka eristeenä, mutta pienikin aukko maalissa saattaa aiheuttaa sähköiskun.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä26912
Liittynyt16.3.2005

Normaalisti maali ei johda, mutta jännitteisen osan maalaaminen ei ylensä ole turvallinen eristystapa. Missään tapauksessa maaliin ei pidä luottaa silloin, kun eristetään jännittesiä osia ihmisten kosketukselta. Jos halutaan sähköinen kontakti maalattuun pintaan, maali pitää poistaa siltä kohtaa.

Uusimmat

Suosituimmat