Seuraa 
Viestejä45973

New York Times, The Times ja Reutershealth kirjoittavat siitä, kuinka lääkejätit ovat pimittäneet uusilla kolesterolilääkkeillä saatuja kehnoja tutkimustuloksia. Niiden mukaan uusista lääkkeistä ei ole ollut hyötyä valtimomuutosten ehkäisyssä eikä jarruttamisessa. Lääkäreille ja suurelle yleisölle on annettu harhainen kuva lääkkeiden hyödyllisyydestä. "Vytorin and Zetia have annual sales of about $5 billion".
http://tinyurl.com/3795kj
http://www.timesonline.co.uk/tol/life_a ... 649019.ece
http://www.reutershealth.com/archive/20 ... in013.html
http://www.reutershealth.com/archive/20 ... in009.html

Yhdysvaltain lääkelaitos FDA kehotti vastikään erästä japanilaista lääkefirmaa luopumaan uuden kolesterolia alentavan lääkkeen kehittämisestä, koska sen oli todettu aiheuttaneen muutoksia maksan toiminnassa.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (29)

Kolesterolitutkimusjupakka jatkuu tänään Reutershealthissa
http://www.reutershealth.com/archive/20 ... in009.html

Tämä tarkoituksellinen salailu heittää varjon koko kolesterolilääkityksen ylle, kirjoittaa The Times.

Tosiasiassa kolesterolilääkkeitä syödään usein aivan turhaan. Tieteellisten tutkimusten mukaan niistä ei ole mitään hyötyä esim. yli 68-vuotiaille naisille.
Näitä lääkkeitä ei tarvittaisi juuri lainkaan, jos ihmiset osaisivat tasapainottaa ravitsemuksensa omega-6/omega-3-rasvahappojen suhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tohtori Tolonen
"Kolesterolilääkkeetkin placeboa"ja "näitä lääkkeitä ei tarvittaisi juuri lainkaan, jos ihmiset osaisivat tasapainottaa ravitsemuksensa omega-6/omega-3-rasvahappojen suhteen"

Miksi kolesterolilääkkeitä mielestäsi tarvitaan kuitenkin joissakin tapauksissa, vaikka ne ovat placeboa?
Onko sinulla esimerkkisi lisäksi tietoa kaikista muistakin kolesterolilääkkeistä, ovatko nekin placeboa, vai onko asia ymmärrettävä niin että kun tulee tietoa jonkin uuden lääkkeen toimimattomuudesta, sinä käytät tilaisuuden hyväksi, julistat kaikki muutkin saman ryhmän lääkkeet tarpeettomiksi saadaksesi markkinoitua ruokaöljyä ihmisille.
Jään odottelemaan vastaustasi, alkaa jonkin verran häiritsemään että sinä viet toiminnallasi uskottavuuden joidenkin aineiden ja mahdollisesti myös lääkkeiden tarpeellisuudesta, saadaksesi taloudellista hyötyä.
Tästä ei ole kovin pitkä matka siihen, mitä ex-liikekumppanisi puuhasivat.
Tietämättömille tiedoksi, he kielsivät lääkäreinä potilasta käyttämästä erittäin tarpeellisia lääkkeitään ja tarjosivat tilalle omia tuhansia markkoja maksavia tuotteitaan, jotka sisältönsä perusteella eivät toimineet korvaavana hoitona.
Laita seuraavan kerran ? otsikon perään tai linkit tutkimuksiin, joissa todetaan kaikki ryhmän lääkkeet placeboksi.

Fenomenologille esimerkki tilasta, jossa kolesterolin alentaminen lääkkein voi olla perusteltua on suvuittain esiintyvä ns. familiaarinen hyperkolesterolemia, eli perinnöllisesti korkea veren kolesterolipitoisuus, joka ei alene kohtuulliseksi ruokavalion, liikunnan ja ravintolisien avulla.

Sitä vastoin on aivan järjetöntä syöttää kolesterolia alentavia lääkkeitä muille ihmisille, joiden laboratorioarvot ovat hiukan keinotekoisesti asetettujen viitearvojen yläpuolella. Nythän lääkärit hyvin usein kirjoittavat suoraan lääkereseptin antamatta ensin potilaalle ravitsemus- ja liikuntaneuvontaa. Tästä syystä noin 500 000 suomalaista syö kolesterolilääkkeitä. Kelan asiantuntijalääkäri Timo Klaukka totesi taannoin eräässä TV-haastattelussa, että useat sadat tuhannet heistä syövät niitä turhaan, ja se aiheuttaa valtavan turhan menoerän Kelalle.

Olen vakaasti sitä mieltä, että kolesterolilääkitys on lääketieteen historian suurin rahastus ja suurimmaksi osaksi se on turhaa. BBC:n TV-ohjelma "Totuus ruoasta", osoitti tänä vuonna, kuinka kohonnut kolesteroli saadaan lähes aina alenemaan normaaliksi 12 päivässä ruokavalion avulla.

Kaiken lisäksi verisuonitautien aiheuttaja ei ole useimmiten kolesteroli, vaan vapaat radikaalit, tulehdus (inflammaatio) ja omega-3-rasvahappojen puute, joka vaurioittaa solunsisäisiä mitokondrioita, kirjoittavat amerikkalaiset tutkijat johtavassa tiedelehdessä Naturessa.
http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tie ... 05_01.html

Harvardin ja British Columbian yliopistojen asiantuntijoiden mukaan statiinien käyttö ei estä naisia sairastumasta sydän- ja verisuonitauteihin. Tutkijat eivät myöskään löytäneet tieteellistä näyttöä siitä, että statiineista olisi hyötyä yli 69-vuotiaille miehille, joilla on vain kohtalainen sydän- ja verisuonitautien riski. Näin kirjoittavat John Abramson (Harvard) ja James M. Wright (British Columbia). Heidän mielestään statiineja ei tulisi enää määrätä rutiininomaisesti näille ihmisryhmille. Kirjoituksen uutisoi Isossa-Britanniassa Daily Mail 24.1.2007.
http://tinyurl.com/3dcl6p

Lisää vettä myllyyn:
Atenololi onkin uskomuslääke
http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tie ... 04_02.html
Kaiken lisäksi on huomattava, etteivät lääkkeet ole vaarattomia.
http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tie ... 04_01.html
Esimerkiksi simvastatiini voi heikentää unen laatua
http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tie ... 07_01.html
Lääkkeiden epäillään aiheuttavan ALS-tautia
http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tie ... 07_01.html
ja Parkinsonin tautia
http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tie ... 07_01.html
Kolesterolilääkkeet huonontavat veren rasvahappotasapainoa, osoittavat Turun, Gernoblen ja Pitsburghin yliopistojen tutkimukset
http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tie ... 05_01.html

Lääkelaitokseen on tehty lukuisia ilmoituksia kolesterolilääkkeiden haittavaikutuksista, muun muassa sydänlihaksen rappeumasta, rabdomyolyysista. Sen ilmaantuvuus statiinien käyttäjillä on keskimäärin 3.4 per 100,000 henkilövuotta ja kuolleisuus siihen 10 %. Rappeuman riski kasvaa 10-kertaisesti, kun statiineihin liitetään gemfibrotsoli (American Journal of Cardiology 2006).
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1658 ... stractplus

Käsitykseni kolesterolista ja sen lääkehoidosta voi lukea tästä:
http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivu ... asvat.html

Vierailija

Erittäin kiintoisaa! Näyttää siltä ettei kannattaisikaan pelätä kolesterolia, vaan enemmänkin kalsiumia.

New England Journal of Medicine, maaliskuu 2008 (#13):

Coronary Calcium as a Predictor of Coronary Events in Four Racial or Ethnic Groups
PDF
(huom: PDF vaatii sisäänkirjautumisen, NEJM on maksullinen)

Tuon mukaan sydäntautien esiintyvyys ei korreloikaan veren kolesteroliarvon kanssa, vaan verisuoniston kalsiumin kanssa. Tutkimukseen osallistui 6722 koehenkilöä. Kolesterolin yhteys sydäntautiriskiin ei korreloinut, sen sijaan kalsiumin ja sydäntautiriskin välillä löytyi vahva korrelaatio.

Länsimaissa syödään liikaa kalsiumia, erityisesti maitotuotteiden yhteydessä, samalla kun ravinnossa ei ole riittävästi kalsiumia sääteleviä vitamiineja ja hivenaineita (mm. K-vitamiini, D3-vitamiini, magnesium). Tällöin kalsium ei vahvistakaan luustoa kuten sen pitäisi, vaan kertyy sisäelimiin ja verisuoniin.

Asiasta ei tietenkään hiiskutakaan julkisuudessa, sillä kolesterolilääkkeet ovat iso bisnes.

Jos muuten käytätte kolesterolilääkettä, statiineja ja beetasalpaajia erityisesti, kannattaa myös popsia ubikinonia (koentsyymi Q10). Nuo kolesterolilääkkeet nimittäin laskevat Q10:n pitoisuuksia elimistössä koska lääke haittaa niiden tuotantoa.

Vierailija
Mithoc
Huspois, meneppäs nyt mainostamasta siitä

Ei niitä rasvahappoja oo pakko Toloselta ostaa. Prismastakin saa turskanmaksaöljyä halaavalla.

fenomenologi
Miksi kolesterolilääkkeitä mielestäsi tarvitaan kuitenkin joissakin tapauksissa, vaikka ne ovat placeboa?

Erittäin korkea kolesteroli on kuitenkin riskitekijä, tuosta NEJM:ssä julkaistusta artikkelista huolimatta. Ongelma taitaa olla lähinnä siinä, että kolesterolilääkkeitä kirjoitetaan liian helposti, eli määritelty riskiraja kulkee liian alhaalla. Tällöin lääkkeiden haitat ylittävät niiden hyödyt.

Kolestrolihysteriassa on jäänyt varjon se tosiasia, että veren kohonnut triglyseridipitoisuus (hypertriglyseridemia) on valtimonkovettuma- ja sepelvaltimotaudin huomattavan tärkeä riskitekijä, etenkin naisilla. Lisäksi yli 5,65 mmol/l pitoisuus lisää haimatulehduksen (pankreatiitin) riskiä. Vaikea haimatulehdus on henkeä uhkaava sairaus. Sen riski on ilmeinen, kun veren triglyseridien pitoisuus ylittää 11.3 mmol/l).

Kohonneet triglyseridit yhdessä hapettuneen LDL-kolesterolin (oxLDL:n) kanssa lisäävät sepelvaltimotaudin riskiä enemmän kuin kumpikaan yksin.

Triglyseridit voivat kohota veressä perinnöllisistä ja elintapoihin liittyvistä syistä (istuva elämänmuoto, epäterveet ruokatavat, alkoholin käyttö, liikunnan puute jne.). Syödystä rasvasta vain osa muuttuu maksassa LDL:ksi ja VLDL:ksi, mutta kukaan ei tiedä tarkalleen, mikä se osuus on. Harva maallikko tiennee, että maksa tekee rasvaa (myös kolesterolifraktioita) syödystä tärkkelyksestä. Siksi runsas tärkkelyksen (peruna, kondritoriatuotteet, valkoinen riisi, ja leipä, puurot) syönti lisää rasvamaksan riskiä.

Kohonneita triglyseridejä pyritään alentamaan lisäämällä liikuntaa, noudattamalla vähäkalorista matalan glykemiakuorman ruokavaliota (ns. selluloosalinja) ja välttämällä alkoholia. Statiinejakin käytetään tähän tarkoitukseen, joskin niiden pääasiallinen käyttötarkoitus on LDL-kolesterolin alentaminen. Muita keinoja ovat niasiinin (B3-vitamiinin), fibraattien ja omega-3-rasvahappojen käyttö. Yhdysvaltain lääkelaitos FDA onkin hyväksynyt yhden etyyliesteröityä EPAa ja DHA:ta sisältävän kalaöljyvalmisteen käytön lääkkeenä tähän tarkoitukseen. Sen tyypillinen päiväannos on tällöin 2–4 g.

Kalaöljyn EPA ja DHA alentavat kumpikin yhtä lailla veren triglyseridejä ennen ateriaa ja sen jälkeen. Sitä vastoin vastaava kasviöljyn ALA-annos ei alenna triglyseridejä merkitsevästi. Omega-3-rasvahapot ehkäisevät triglyseridien ja muiden rasvojen synteesiä maksassa ja vähentävät triglyseridien kiinnittymistä VLDL-kolesteroliin, mikä johtaa niiden pitoisuuden vähenemiseen myös veressä. EPA ja DHA lisäävät rasvahappojen β-oksidaatiota sekä apoB-100:n hajoamista, jolloin veren rasvaprofiili paranee ja sydän- ja verisuonitaudin riski vähenee ja jo alkanen taudin ennuste paranee. β-oksidaatio tarkoittaa tapahtumaa, jossa mitokondriot ja peroksisoomit polttavat rasvahappoja energiaksi. Silloin niitä ei riitä triglyseridien ja VLDL-kolesterolin muodostamiseen maksassa. Lisäksi EPA ja DHA irrottavat triglyseridejä veressä kiertävästä VLDL-kolesterolista ja kylomikronihiukkasista. Kylomikronit ovat lipoproteiinihiukkasia, jotka kuljettavat aterian jälkeen vereen imeytynyttä ja maksan syntetisoimaa triglyseridiä. Lipoproteiinit kuljetavat verenkierrossa erilaisia rasvoja, kuten triglyseridejä, kolesterolia ja fosfolipidejä. Lipoproteiinin kuljettamat triglyseridit ovat peräisin ruoasta, suolen eritteistä ja maksassa tuotetuista rasvoista.

Non-HDL-C puolestaan tarkoittaa kaikkien niiden kolesterofraktioiden summaa, jotka kuljettavat veressä aterogeenisia lipoproteiineja (LDL, VLDL, IDL, lipoproteiini [a] ja jäännöslipoproteiineja), ja sen uskotaan kuvaavan paremmin sepelvaltimotaudin riskiä kuin LDL-C yksin.
Jokainen LDL-, VLDL- ja IDL-hiukkanen sisältää yhden apoB-100-nimisen molekyylin. Niinpä apoB-100 kuvastaa veressä kiertävien aterogeenisten lipoproteiinien määrää, joten sitä pidetään hyvänä valtimonkovettumataudin ennusmerkkinä. Aterogeenisen lipoproteiinin määrän lisääntyminen verenkierrossa kiihdyttää kolesterolihiukkasten pääsyä endoteelin plakkeihin, mikä vauhdittaa valtimoiden jäykistymistä ja ahtautumista sekä altistaa plakkien repeytymiselle ja veritulpan synnylle. Kalaöljyn rasvahapot stabilisoivat plakkeja, jolloin infarktin vaara vähenee. merkittävästi.

Suosittelen riskiryhmille ja sydän- ja verisuonitautiin sairastuneille kalaöljyä, mieluiten etyyliesteröidyssä muodossa (koska se on tehokkaampaa kuin standardiöljyt). Maailman suurimmassa kalöljytukimuksessa saatiin erinomaiset tulokset antamalla 5 vuotta päivittäin E-EPAa (1800 mg) statiinien lisänä: Sydänkohtaukset vähenivät 19 % ja angina pectoris 24 % enemmän kuin pelkillä statiineilla.
http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tie ... 07_01.html

Tohtori Tolonen
Fenomenologille esimerkki tilasta, jossa kolesterolin alentaminen lääkkein voi olla perusteltua on suvuittain esiintyvä ns. familiaarinen hyperkolesterolemia,

Kuinka kolesterolia voi alentaa lääkkeiden avulla, jos ne ovat placeboa?

Fenomenologi lukee aloitustekstiäni kuin piru Raamattua. En sanonut siinä, että kaikki kolesterolia alentavat lääkkeet ovat plaseboa. Puhuin uusista lääkkeistä. Sitä paitsi et taida ymmärtää pointtia: lääkkeitä ei syödä siksi että ne alentaisivat kolesterolia (laboratoriolukemaa) vaan siksi että ne ehkäisisivät sydän- ja verisuonitauteja ja niistä johtuvia kuolemia. Tässä mielessä myös vanhat lääkkeet ovat useimmiten plaseboa. Turhia ja usein myös haitallisia. Saan tukea seuraavasta:

Suomen lääkärilehti 12-12/2008 sivut 1152-53
Kolesterolin alentaminen on paitsi hyödytöntä, myös terveydelle haitallista

Yhä useammat tutkijat epäilevät, että kolesterolin alentamisesta ei olisi juurikaan hyötyä sydäntautien ehkäisemisessä. Seerumin kolesterolipitoisuutta koskevia suosituksia kuitenkin kiristetään koko ajan ja kolesterolilääkkeitä syötetään yhteiskunnan tuella sadoille tuhansille suomalaisille. Asia on siis yhteiskunnallisesti erittäin tärkeä.

Dyslipidemioiden Käypä hoito -suositus perustuu suuriin statiinitutkimuksiin, joista suurin on Heart Protection Study (HPS). Siinä oli mukana 20 000 henkilöä, joilla oli suuri sydäntautiriski (1). Puolet potilaista sai 5 vuoden ajan statiinihoitoa ja puolet lumelääkettä. Lumelääkeryhmästä kuoli sydäntauteihin 6,9 % ja hoitoryhmästä 5,7 %, joten 1,2 % potilaista säästyi sydäntautikuolemalta hoidon ansiosta. Tästä voidaan laskea, että yhden sydäntautikuoleman estämiseksi tulisi yli 80 henkilön, joilla on suuri sydäntautiriski, saada statiinihoitoa 5 vuotta.

Lääketeollisuuden ajaman trendin mukaan lähes kaikkien terveidenkin ihmisten tulisi alentaa kolesteroliaan. WOSCOPS-tutkimuksessa oli mukana 6 000 tervettä miestä, joiden seerumin kolesterolipitoisuus oli korkea (2). Viiden vuoden kuluttua 1,6 % lumelääkeryhmästä ja 1,2 % hoitoryhmästä oli kuollut sydäntauteihin. Yhden kuoleman estämiseksi pitäisi siis noin 250 terveen ihmisen, joilla on korkea kolesteroli, syödä statiineja 5 vuotta. Kaikkien julkaistujen statiinitutkimusten tulokset ovat pääsääntöisesti samanlaiset: statiinihoidoista saatava hyöty näyttäisi olevan lähes mitätön. [Boldaus minun] Tästä huolimatta näiden lääketeollisuuden rahoittamien statiinitutkimusten julkaisujen tiivistelmissä hehkutetaan hyödyn olevan merkittävä.

Statiinit kehitettiin estämään kolesterolin synteesiä elimistössä ja tätä kautta alentamaan LDL-kolesterolin määrää verenkierrossa. Sydäninfarkti aiheutuu valtimoiden tukkeutumisesta, ja valtimotukokset sisältävät LDL:ää. Tämän vuoksi oletettiin, että veren suurella LDL-pitoisuudella on merkittävä rooli valtimotukosten synnyssä. Tieteellistä näyttöä tästä ei kuitenkaan löydy. Sen sijaan useissa arvovaltaisissa katsauksissa on virheellisiä viitteitä julkaisuihin, joissa tällaista näyttöä väitetään olevan. Esimerkiksi Yhdysvaltain kolesterolivalistusohjelman tuottamassa laajassa selonteossa todetaan, että "suuri määrä epidemiologista todistusaineistoa vahvistaa seerumin LDL:n suhteen sepelvaltimokuolemiin" (3). Selonteossa viitataan kolmeen alkuperäisjulkaisuun, joista yhdessäkään ei kuitenkaan esitetä tällaisia todisteita.

Nykyään tiedetään, että valtimoiden seinämään kertyvä LDL on vapaiden happiradikaalien hapettamaa oxLDL:ää. Vaikka statiinihoito alentaakin merkittävästi LDL:n määrää, hoidolla ei ole juurikaan vaikutusta oxLDL:n määrään (4). Itse asiassa statiinien vähäinen sydäntauteja estävä vaikutus ei voi liittyä kolesterolin alentamiseen, koska heti akuutin sydänvaivan jälkeen aloitettu statiinihoito tuottaa suotuisia tuloksia jo muutamassa viikossa (5).

Valtimonkovettumatauti onkin luultavasti tulehdustauti, ja statiinien vaikutukset perustunevat tulehdusten hillintään valtimoiden seinämässä (6). Sen sijaan kolesterolin alentaminen näyttäisi olevan ainoastaan statiinien ikävä sivuvaikutus, josta aiheutuu jo viiden vuoden käytön jälkeen terveyshaittoja.

Kolesteroli on yksi elimistön tärkeimmistä rakennusaineista. Tarvittavan kolesterolimäärän saatavuus on erityisen tärkeää aivoille ja hermosoluyhteyksien toiminnalle. Vakavat muistinmenetykset ja polyneuropatia ovatkin hyvin yleisiä statiinien käyttäjillä. Muita statiinien vakavia sivuvaikutuksia ovat lisääntynyt masentuneisuus, aggressiivisuus ja itsetuhoisuus. Pitkäaikainen statiinihoito saattaa myös aiheuttaa syöpää, tai ainakin nopeuttaa syövän kehittymistä. Useimmissa statiinitutkimuksissa näitä sivuvaikutuksia on vähätelty tai niistä on kokonaan vaiettu, luultavasti koska ne on helppo liittää vanhuuteen normaalisti kuuluviin oireisiin (7).

Useat kliiniset kokeet ovat osoittaneet, että alhainen kolesterolitaso on korkeaa kolesterolitasoa vaarallisempi (8,9). Merkillistä kyllä, nämä kokeet on joko unohdettu tai niiden tuloksia on siteerattu väärin. Framinghamin tutkimukseen viitataan yleisesti yhtenä selkeimmistä todisteista sen puolesta, että korkea kolesteroli aiheuttaa sydäntauteja. Eräässä Framinghamin tutkimuksen raportissa selvitettiin kolesterolitason muutosta 30 vuoden aikana ja sen yhteyttä sydäntauteihin (10). Raportin mukaan jokaista yhden yksikön kolesterolitason pudotusta kohti sydäntautikuolleisuus ja kokonaiskuolleisuus lisääntyivät 11-14 %. Erikoista kyllä, Yhdysvaltojen sydänliitto on siteerannut kyseistä julkaisua katsauksessaan virheellisesti väittämällä sen osoittavan, että 1 %:n lasku kolesterolissa vastaisi 2 %:n laskua sepelvaltimotautiriskissä (11).

Professorit Jorma Viikari ja Timo Standberg käsittelevät simvastatiinihoidon hyötyjä pääkirjoituksessa, s. 1156-7
Jussi Halleen
FT, dosentti

1 Heart Protection Study Collaborative Group. MRC/BHF Heart Protection Study of cholesterol lowering with simvastatin in 20 536 high-risk individuals: a randomised plasebo-controlled trial. Lancet 2002;360:7-22.

2 Shepherd J, Cobbe SM, Ford I ym. Prevention of coronary disease with pravastatin in men with hypercholesterolemia. West of Scotland Coronary Prevention Study Group. New Engl J Med 1995;333:1301-7.

3 The expert panel. Report of the National Cholesterol Education Program expert panel on detection, evaluation and treatment of high blood cholesterol in adults. Arch Int Med 1988;148:36-69.

4 Van Tits LJ, van Himbergen TM, Lemmers HL, de Graaf J, Stalenhoef AF. Proportion of oxidized LDL relative to plasma apolipoprotein B does not change during statin therapy in patients with heterozygous familial hypercholesterolemia. Atherosclerosis 2006;185:307-12.

5 Schwartz GG, Olsson AG, Ezekowitz MD ym. Effects of atorvastatin on early recurrent ischemic events in acute coronary syndromes: the MIRACL study: a randomized controlled trial. JAMA 2001;285:1711-8.

6 Rosenson RS, Tangney CC. Antiatherothrombotic properties of statins: implications for cardiovascular event reduction. JAMA 1998;279:1643-50.

7 Ravnskov U. Kolesterolimyytti (The Cholesterol Myths). Helsinki: Rasalas-kustannus, 2006.

8 Jacobs D, Blackburn H, Higgins M ym. Report of the conference on low blood cholesterol: mortality associations. Circulation 1992;86:1046-60.

9 Hulley B, Walsh JMB, Newman TB. Health policy on blood cholesterol. Time to change directions. Circulation 1992;86:1026-9.

10 Anderson KM, Castelli WP, Levy D. Cholesterol and mortality. 30 years of follow-up from the Framingham study. JAMA 1987;257:2176-80.

11 LaRosa JC, Hunninghake D, Bush D ym. The cholesterol facts. A summary of the evidence relating dietary facts, serum cholesterol, and coronary heart disease. A joint statement by the American Heart Association and the National Heart, Lung and Blood Institute. Circulation 1990;81:1721-33.

LK
Seuraa 
Viestejä138
Tohtori Tolonen
Fenomenologi lukee aloitustekstiäni kuin piru Raamattua.

Ei pidä avautua muiden käyttäytymisestä, jos itse harrastaa samaa. Sä taas luet kaikkea kuten kauppamies, joka haluaa huijata maallikkoja voittoja tehdäkseen...

Tohtori Tolonen
New York Times, The Times ja Reutershealth kirjoittavat siitä, kuinka lääkejätit ovat pimittäneet uusilla kolesterolilääkkeillä saatuja kehnoja tutkimustuloksia. Niiden mukaan uusista lääkkeistä ei ole ollut hyötyä valtimomuutosten ehkäisyssä eikä jarruttamisessa. Lääkäreille ja suurelle yleisölle on annettu harhainen kuva lääkkeiden hyödyllisyydestä. "Vytorin and Zetia have annual sales of about $5 billion".
http://tinyurl.com/3795kj
http://www.timesonline.co.uk/tol/life_a ... 649019.ece
http://www.reutershealth.com/archive/20 ... in013.html
http://www.reutershealth.com/archive/20 ... in009.html

Yhdysvaltain lääkelaitos FDA kehotti vastikään erästä japanilaista lääkefirmaa luopumaan uuden kolesterolia alentavan lääkkeen kehittämisestä, koska sen oli todettu aiheuttaneen muutoksia maksan toiminnassa.

-->

Tohtori Tolonen
Kolesterolitutkimusjupakka jatkuu tänään Reutershealthissa
http://www.reutershealth.com/archive/20 ... in009.html

Tämä tarkoituksellinen salailu heittää varjon koko kolesterolilääkityksen ylle, kirjoittaa The Times.

Tosiasiassa kolesterolilääkkeitä syödään usein aivan turhaan. Tieteellisten tutkimusten mukaan niistä ei ole mitään hyötyä esim. yli 68-vuotiaille naisille.
Näitä lääkkeitä ei tarvittaisi juuri lainkaan, jos ihmiset osaisivat tasapainottaa ravitsemuksensa omega-6/omega-3-rasvahappojen suhteen.

-2->

Kyllä tässä viesti on ihan selvä, siltikin vaikka se on jaettu kahteen ensimmäiseen ja johonkin muuhun viestiin sekä otsikkoon.
"kolesterolilääkkeet ovat placeboa, koska jokin uusi lääke ei alenna kolesterolia"
"juuri siksikin tulisi ryhtyä syömään ruokaöljykapseleita, ainoastaan Matin valmisteissa seossuhde on kohdallaan"
Näin varmasti onkin, olet oikealla asialla öljyinesi. uskottavuutesi, sekä samalla hyödyllisten aineiden uskottavuus kärsii jonkin verran markkinointimenetelmäsi johdosta.
Onkohan kukaan tehnyt tutkimusta siitä että kuinka kaikki yli 100 vuotiaat ovat eläneet vähintään satavuotiaiksi ilman oikeita rasvoja?

Kurssitoverini gerontologian professori Antti Hervonen on tutkinut yli 100-vuotiaiksi eläneiden suomalaisten elämäntapoja, tutkimus oli muistaakseni nimeltään Metusalem. Tuskin he kaikki söivät kolesterolilääkkeitäkään.

Avausviestissä tarkoitun ENHANCE-tutkimuksen päätekijä professori John Kastelein (Academic Medical Center, Amsterdam, the Netherlands) ja lääkefirmat ovat nyt tukkanuottasilla. Kastelein kirjoittaa mm. että yhteistyö on päättynyt.

"Is it correct that SP [Schering-Plough] has decided not to present at AHA [American Heart Association] but to await the two other, completely unvalidated, end points, which analysis is going to take us straight into 2008??!!??," writes Kastelein in an email to Schering-Plough executives, including Dr Richard Veltri (Schering-Plough Research Institute, Kenilworth, NJ). "If this is true, SP must have taken this decision without even the semblance of decency to consult me as PI [primary investigator] of the study. I can tell you that if this is the case, our collaboration is over. . . . This starts smelling like extending the publication for no other [than] political reasons, and I cannot live with that."
Koko jupakan uudet käänteet ovat luettavissa tästä
http://www.medscape.com/viewarticle/572392

Professorit Jorma Viikari ja Timo Strandberg ehdottavat Suomen lääkärilehdessä, että statiinit vapautettaisiin reseptipakosta Britannian malliin. "Nyt olisikin aika vapauttaa 10 mg:n simvastatiinitabletit itsehoitovalmisteiksi." Mikäköhän lienee ko. proffien suhde lääketeollisuuteen?

Isossa-Britanniassa "the national director for heart disease" Roger Boyle varoittaa, että kaikille yli 40-vuotiaille suunnitellut terveystarkastukset saattavat kaksinkertaistaa statiineja syövien määrän kuuteen miljoonaan ihmiseen. Nyt Englannissa ja Walesissa statiineja syödään 540 miljoonalla punnalla vuodessa. Lääketeollisuudelle on odotettavissa kulta-ajat.
http://www.telegraph.co.uk/news/main.jh ... lth203.xml

Maallikoilla ja monilla terveydenhuollon ammattihenkilöilläkin on sellainen käsitys, että HDL on "hyvää" ja LDL ja VLDL "pahaa" kolesterolia sydän- ja verisuonitauteja ajatellen. Asia ei ole näin yksinkertainen. Kuten aikaisemmin oli jo puhetta, "pahakin" on pahaa vain hapettuneessa muodossaan. Statiinit eivät vähennä LDL:n eikä VDLD:n hapettumista, joten niiden alentamisessa haukutaan tavallaan väärää puuta. Toiseksi, HDL on yleensä "hyvää" anti-inflammatorista, mutta paradoksaalisesti sekin voi olla myös "pahaa" proinflammatorista (tulehdusta aiheuttavaa)
http://www.current-reports.com/article_ ... e=Abstract
http://lib.bioinfo.pl/pmid:17620860

Monet ravintotekijät voivat auttaa pitämän LDL:n ja VLDL:n hapettumattomassa (vaarattomassa) muodossaan ja HDL:n anti-inflammatorisena. Tällaisia hyviä ravitsemustekijöitä ovat antioksidantit, esim. C- ja E-vitamiini, seleeni, karnosiini ja E-EPA. E-EPA on myös itsessään tehokas anti-inflammatorinen yhdiste, josta valtimoiden seinämissä muodostuu anti-inflammatorista nanomolekyyliä, resolviini E1:tä.
http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tie ... 05_01.html

E-EPAn tulehdusta ehkäisevä vaikutus onkin pääasiallinen selitys JELIS-tutkimuksessa saatuihin hyviin tuloksiin sydänkohtausten ja epävakaan angina pectoriksen ehkäisyssä.
http://www.current-reports.com/article_ ... e=Abstract

Valtimokovettumatauti on pääasiassa tulehdussairaus. Vaikka tämä tosiasia on julkaistu tieteellisessä kirjallisuudessa jo 1800-luvulla (Rudolf Virchow 1821-1902), sitä ei ole vieläkään riittävästi oivallettu eikä sen ehkäisyä ja hoitoa ravintolisillä ymmärretä riittävästi terveydenhuollossa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat