Seuraa 
Viestejä13176

Mikä siinä on että ihminen ei välttämättä tajua, tai välitä. Kovasta melusta jota Ravintolassa tai baarissa on.

Mullakin kärsi nyt lauantaina varmaan kuulo, kuin olin liian kovassa musiikkimelussa. Sanoin monta kertaa kavereille että vaihdetaan paikkaa koska tässä on liian kovamelu. Mutta ne eivät vaihtaneet koska siinä missä olitiin oli niin mukava istua. Ja en viitsinyt mennä yksinkään mihinkään muualle. Koska en halunut yksin olla siellä toisessa paikassa.

Mikä siinä on että ravintoloissa musiikki soi niin kovalla. Eikä sitä voisi pitää pienemmällä. En voinut aluksi tietää minkälainen melu kyseisessä ravintolassa on. Kuin en ollut siellä koskaan käynyt. Nyt joutuu viettoman ravintola reissun takia menemään kuulolääkäriin.

Huomasin ainakin että puhetaajuudet ovat oikeasta korvasta huonontunut. Vasenkorva on normaali mutta siihenkin on tullut jotain koska tinnittää. Tinnitys on myös molemmissa korvissa.

Minun puhetaajuudet ovat kärsineet jotka ovat kaikista tärkeimät taajuudet mitä korvassa on.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Sinänsä tosi kornia, että musiikkia pitää soittaa niin kovalla, että pitää laittaa korvatulpat ja ihmisten pitää huutaa kuullakseen toistensa puhetta. Sitten aamulla korvissa soi ja ääni on käheänä. Järjen köyhyyttä, mutta onneksi kyseessä on vapaaehtoinen ajanviettotapa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Niin mutta eipä tiedä paljon on desibelejä, kuitenkin niitäkin tarkistetaan. Terveysviranomaiset ja muut. Ei minunkaan niissä Baareissa enään nähdä, niin ei tarvitse siellä käyttää suojaimia.

Enään menen vain sellaisiin paikkoihin jossa ei musiikki soi.

Vierailija

Mitä olette tälläisistä mieltä, ja millä perustein te valitsessta Baari tai Ravintolat.

Järjetöntä soittaa rappiopoppia niin kovaa, että kuulo menee ihmisiltä, jotka ovat tulleet ravintolaan syömään ja juomaan.

Toisaalta jotakin surullista kertoo ihmisistä se, että he hyväksyvät sen ja suostuvat istumaan aivosolut tappavan melusaasteen keskellä.

Kun anniskelupaikkaan tulee enemmän ihmisiä alkaa puheensorina haitata musiikin erottumista. Musiikkia aletaan soittaa suuremmalla volyymilla, tällöin musiikki alkaa haitata keskustelijoita, jotka korottavat ääntään ja vastaavasti DJ lisää taas volyymia. Kierre jatkuu kunnes ihmiset eivät enää pysty huutamaan kovempaa.

Vierailija
Andúril
Järjetöntä soittaa rappiopoppia niin kovaa, että kuulo menee ihmisiltä, jotka ovat tulleet ravintolaan syömään ja juomaan.

Toisaalta jotakin surullista kertoo ihmisistä se, että he hyväksyvät sen ja suostuvat istumaan aivosolut tappavan melusaasteen keskellä.

Näin se on, mutta monella ihmisille ei ole sitä tarvittavaa tietoa siittä mikä on kovalla ja mikä on niin kovalla että korvat kärsii.

Sitten toinen asia joka hämää asiakkaita on se niitä musiikkeja satunnaisesti kuitenkin terveysviranomaiset valvovat. Niin siittä johtuen voi ihminen kuvitella että tämä musiikki voi olla siinä rajalla tai sopivalla. Että se ei tuhoa kuuloa.

Minuasta mitäisi olla tarkasti merkitty ja näkyvillä joku kyltti, mistä näkisi olisiko terveysviranomaiset käyneet tarkistamassa desibelit, ja paljonko niitä desibelejä on keskimäärin. Niin voisi kääntyä ovella ja vaihtaa Baaria.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249
tiäremiäs
Mitä olette tälläisistä mieltä, ja millä perustein te valitsessta Baari tai Ravintolat.

Minne tututkin menee. En tykkää yksin roikkua baareissa, ei mitään järkeä. Mikään nurkkaräkälä tai teinihelvetti ei useinkaan kiehdo. Sopivalla volyymillä soittava keskustelupaikka, josta saa mansikkalonkua, on minun juttuni.

Eräs ongelma voi olla, että jos ihmiset puhuvat kovaäänisesti
(eli puhe ei ole pelkästään puheensorinaa vaan häiritsevän kovaa puhetta),
niin musiikin ääntä korotetaan peittämään kovaääninen puhe. Jos
ihmiset puhuisivat hiljempaa, niin musiikkiakin voisi hiljentää.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Korvat "tottuvat" kovaankin meluun, niin ettei sitä välttämättä havaitse. Varsinkin jos voluumia nostetaan hiljakseen. Sen vuoksi desibelimittari on usein ainoa keino vaarallisen melun havaitsemiseksi. Sitten kyllä huomaa kun kipuraja ylittyy. Näissä mittausarvoissa on huomioitava että desibeliasteikko on logaritminen. Paha juttu on tuo meteli. Jos tulee mölypaikkaan ulkopuolelta, normaalista ääniympäristöstä, niin silloin kyllä pitäisi havaita, jos kuulee muuten.

Lierikki Riikonen

Sitä tulee mentyä sinne mihin kaveritkin (vaikka joitain paikkoja pidän niin hirveinä, etten heitä sinne seuraa), ja harvemmin melu häiritsee (ennemminkin tupakansavu). Omatoimisesti käyn kuuntelemassa sellaista hevilouhintaa, että pitäisi varmaan käyttää korvatulppia.

Mummo
Mainio avatar,neonomide!

Mummolla on nätimpi

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat