Seuraa 
Viestejä33112

Matti Vanhasen kakkoshallituksen ohjelmassa huhtikuussa 2007 sanotaan,että:"työnteon kannattavuutta lisätään keventämällä työn verotusta",muutosta ei vain ole näkynyt eikä kuulunut vaikka meillä olisi mahdollisuus myös nyt käyttää veronkevennyksiä talouttamme vauhditttamaan jenkkilän taantuman yli.

Mielestäni sekä nyt että lähitulevaisuudessa avainasioiksi nousevat työn tuottavuuden parantaminen ja henkeä kohti tehtävän työmäärän lisääminen siten,että räätälöidään omat kannustimet eri väestöryhmille ja yksilötasolle,tämä toimisi tukevana pohjana hyvinvointiyhteiskunnalle myös tulevaisuudessa ennemmin kuin maahanmuutto tai talouskasvu.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

Mielestäni tuloveroja ei pitäisi alentaa enää ollenkaan, vaan pikemminkin niitä pitäisi nostaa. Tällä lisäkertymällä voitaisiin sitten tukea kuntia siten, että ihmisten asuinpaikasta sidonnaista eriarvoisuutta voitaisiin vähentää.

Aika mielenkiintoista sinällään, että hallitus ei virallisesti aja tasaveromallia Suomeen, mutta piilossa tätä silti tapahtuu. Kun kunnille annetaan lisää tehtäviä ja valtionapuja joko leikataan tai ei ainakaan nosteta tarpeeksi, niin kunnat joutuvat nostamaan veroprosenttiaan. Samalla tietysti valtio alentaa veroja. Tämä johtaa asiallisesti ottaen sellaiseen tasaveromalliin, jossa veroprosentti määräytyy asuinkunnan mukaan.

Ja koska en usko Suomen päättäjien olevan mitenkään erityisen tyhmiä, niin silloin johtopäätös on, että he tekevät sen tietoisina ja tahallaan.

Thomaxx
Seuraa 
Viestejä89
Mielestäni tuloveroja ei pitäisi alentaa enää ollenkaan, vaan pikemminkin niitä pitäisi nostaa. Tällä lisäkertymällä voitaisiin sitten tukea kuntia siten, että ihmisten asuinpaikasta sidonnaista eriarvoisuutta voitaisiin vähentää

Niinpä niin. Täällä pääkaupunkiseudulla maksettu "alhainen" kunnallisvero kattaa kaikin tavoin paikalliset "hiukan" korkeammat elinkustannukset???

Johan pomppas! "Muuta maalle" ei ole vastaus koska työpaikkani ei ole siellä. Tai jos perähikiältä löytyy koulutustani/osaamistani vastaavaa työtä, on tilanne ihan toinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Thomaxx
Mielestäni tuloveroja ei pitäisi alentaa enää ollenkaan, vaan pikemminkin niitä pitäisi nostaa. Tällä lisäkertymällä voitaisiin sitten tukea kuntia siten, että ihmisten asuinpaikasta sidonnaista eriarvoisuutta voitaisiin vähentääNiinpä niin. Täällä pääkaupunkiseudulla maksettu "alhainen" kunnallisvero kattaa kaikin tavoin paikalliset "hiukan" korkeammat elinkustannukset???

Johan pomppas! "Muuta maalle" ei ole vastaus koska työpaikkani ei ole siellä. Tai jos perähikiältä löytyy koulutustani/osaamistani vastaavaa työtä, on tilanne ihan toinen.


Unohdat täysin, minkä varassa pääkaupunkiseutu (ja muut kasvuksekukset) kehittyy. MAAKUNNISTA TULLEIDEN! Maakunnat kouluttavat korkeasti ja KALLIILLA ensin työvoiman, jotka muuttavat työn perässä pääkaupunkiseudulle. Pääkaupunkiseudun omatkin oppilaitokset ovat pullollaan maakunnista tulleita, ja siltikään nämä oppilaitokset eivät tuota riittävästi osaavaa työvoimaa, vaan maakuntien oppilaitosten "syöttö" pääkaupunkiseudulle on ihan elinehto. Joten on ihan oikein ja kohtuus, että pääkaupunkiseutu maksaa saamastaan ilmaisesta ja puoli-ilmaisesta koulutuksesta. Ja mielellään täysimääräisesti.

Thomaxx
Seuraa 
Viestejä89

Onko käsite tulonsiirto sinulle tuttu? Se tarkoittaa sitä että huonosti menestyviä alueita tuetaan paremmin menestyvien varoilla. Helsinki on suomen suurin nettomenettäjä kunnallisverotuksessa.

Ilman näitä tulonsiirtoja, ei monessa maakunnassa olisi edes sitä mitä siellä nyt on. Tottakai jokaisessa kunnassa tarvitaan omat uimahallit, kirjastot, koulut, yliopistot, y.m. Nehän ovat elintason mittareita tahollaan.

Tosiasia on että että Helsingin verorahoilla pyörii moni kunta. Ilman tätä ylimääräistä "tukea", moni kunta kuolisi.

En ole ajatuksiasi vastaan, olisi vaan mukavaa jos omia verorahoja voitaisiin käyttää oman infran parantamiseen. Se kun ei ole ihan kohdallaan tälä hetkellä. Helsinki oikeasti tarvitsee omat rahansa. Täällä on sairaan kallista asua ja moni asia alkaa olemaan "rikki".

Helsinki oli viime vuoden "verotasoituksen" (tai miksi sitä nimitetään) suurin nettohäviäjä. Siihen en suostu.

Eikös me jo olla nähty Kekkoslandian onnistumisedellytykset? Väkisin asuttaminen ja toimintojen hajauttaminen ei voi olla taloudellisesti kannattavaa.

Thomaxx! Et joko lukenut tai ymmärtänyt edellistä viestiäni. Tai sitten et halunnut ymmärtää. Ilman maakuntia pääkaupunkiseudulla olisi vielä pahempi työvoimapula mitä nyt. Kasva siinä sitten, kun ei ole työn tekijöitä.

Niin ja se tulonsiirto on juuri korvausta ilmaisesta koulutuksesta, raaka-aineista yms. Tietääkseni pääkaupunkiseudulla ei juuri ole suuria hakkuita eikä sinne perusteta kaivoksia tms.

Kale voisi maksaa varakkaana minunkin veroni jos ei rahoilleeen muuta käyttöä keksi.

Rahankäyttöä pitäisi tehostaa Suomessa ylipäänsä aloitetaan vaikka lakkauttamalla pakkoruotsi. Kansanedustajiakin on aivan liikaa ainakin puolet

Tuo on jännä tuo pääkaupunkiseutu vs. muu maa asettelu. Eiköhän luovuteta TURHAT alueet vaikka Venäjälle onhan meillä se Hesa muutetaan kaikki sinne. Vanha sanonta ketju on niin vahva kuin sen heikoinlenkki...

Vpää
Kale voisi maksaa varakkaana minunkin veroni jos ei rahoilleeen muuta käyttöä keksi.

Voisin muuten maksaakki, MUT KU SÄÄ OOT TURUUST!

Toope
Seuraa 
Viestejä32880
Thomaxx
Ilman näitä tulonsiirtoja, ei monessa maakunnassa olisi edes sitä mitä siellä nyt on. Tottakai jokaisessa kunnassa tarvitaan omat uimahallit, kirjastot, koulut, yliopistot, y.m. Nehän ovat elintason mittareita tahollaan. Tosiasia on että että Helsingin verorahoilla pyörii moni kunta. Ilman tätä ylimääräistä "tukea", moni kunta kuolisi.Tuo pitää paikkansa. Tulonsiirrot tasaavat valtavasti tuloeroja. Voidaan tietysti kysyä, onko Helsingin seudun talouskasvu sen omaa ansiota, vai rahastaako Helsinki vain sillä. Tuotannosta ja työvoimasta osa tulee Helsingin ulkopuolelta.

Thomaxx
En ole ajatuksiasi vastaan, olisi vaan mukavaa jos omia verorahoja voitaisiin käyttää oman infran parantamiseen. Se kun ei ole ihan kohdallaan tälä hetkellä. Helsinki oikeasti tarvitsee omat rahansa. Täällä on sairaan kallista asua ja moni asia alkaa olemaan "rikki".Helsingissä on monikin asia rempallaan. Asuntopula ja joukkoliikenteen kehitys ovat aikamoisia ongelmiapesäkkeitä ja nämä ongelmat on aiheutettu jo 1950-luvun kaupunkisuunnittelulla, eikä niitä hetkessä ratkaistaan.

Thomaxx
Helsinki oli viime vuoden "verotasoituksen" (tai miksi sitä nimitetään) suurin nettohäviäjä. Siihen en suostu.

Eikös me jo olla nähty Kekkoslandian onnistumisedellytykset? Väkisin asuttaminen ja toimintojen hajauttaminen ei voi olla taloudellisesti kannattavaa.

Yhtä lailla voidaan kysyä, onko kaiken keskittäminen Helsinkiin kannattavaa, jos ihmisillä ei ole varaa asua Helsingissä?

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

...milloinkahan ne 1990-luvun alun "täytyy-nyt-vaan-ottaa-kansalta-lainaa-pankkitukiaiset" kilahtavat pankkitileille?
Olisivat kait juuri maksaneet, mutta kun Suomen Pankin on nyt juuri tuettavat Islannin pankkeja niiden rahoituskriisissään, niin että odottakaa odottakaa kyllä te vielä saatte kaikki luvatut, me kansanohjaajat olemme sanojemme takana...ja juuri kun olimme saamassa StoraEnsolta ...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat