Seuraa 
Viestejä45973

Itse uskon, että valtioille menestyksen salaisuus on nimen omaan tutkimuksessa ja tuotekehittelyssä. Ajatellaan nyt vaikka uutta keksintöä, jolla merivesi voidaan sangen halvasti saada tislattua juomakelpoiseksi! Toinen innovaatioiden ala mikä on sangen ratkaiseva ihmiskunnan kehitykselle ovat vaihtoehtoiset energialähteet öljylle. Sitten tulevat myös mm biotieteet ja uudet entistä tuottavammat lajikkeet ja nano-ala, joskin sitä voi käyttää myös sotilastarkoituksiin. Jokatapauksessa pelkkä Kiina tyylinen teollisuustuotanto ei riitä, myös tutkimuksella ja tuotekehittelyllä on suurta merkitystä, jos joku valtio haluaa olla vaikkapa suurvalta. Ajatellaan nyt vaikkapa esimerkiksi nano ja avaruusajan uusia aseita

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Toinen tuleminen kirjoitti:

> Itse uskon, että valtioille menestyksen salaisuus on nimenomaan tutkimuksessa ja tuotekehittelyssä… Joka tapauksessa pelkkä Kiina tyylinen teollisuustuotanto ei riitä, myös tutkimuksella ja tuotekehittelyllä on suurta merkitystä, jos joku valtio haluaa olla vaikkapa suurvalta. Ajatellaan nyt vaikkapa esimerkiksi nano- ja avaruusajan uusia aseita

Olen yleisen aseriisunnan kannalla. Näkemykseni mukaan planeetallamme asumme vain me, yksi ihmiskunta. Kenen tappamiseen avaruusajan aseita pitäisi kehittää? Kannatatko suurvaltoja joiden valta perustuu muiden ihmisten tappamiseen

Toinen tuleminen
Itse uskon, että valtioille menestyksen salaisuus on nimen omaan tutkimuksessa ja tuotekehittelyssä.

Jos haluat olla tieteellinen, niin uskomuksien pohjaksi pitää antaa todisteita. Sinä ainoastaan esitit teorioita. Eli mitkä elävän maailman esimerkit puhuvat teoriasi puolesta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Gravity
Toinen tuleminen
Itse uskon, että valtioille menestyksen salaisuus on nimen omaan tutkimuksessa ja tuotekehittelyssä.Jos haluat olla tieteellinen, niin uskomuksien pohjaksi pitää antaa todisteita. Sinä ainoastaan esitit teorioita. Eli mitkä elävän maailman esimerkit puhuvat teoriasi puolesta?

Ajatellaan koko "sivilisaatiota" mistä se oikein on lähtöisin.

Kivistä! Alussa ei ollut kuin kiviä! Ne olivat puolustusaseita, joita apinat vielä nykyäänkin käyttävät itsepuolustukseen, jos kokevat olevansa uhattuja.

Kivillä aseistettu apina voi periaatteessa olla hengenvaarallinen isollekin pedolle, jos siis osaa käyttää kyseisiä kiviä oikein. Tällaisia lienevät alunperin olleet niin sanotut "alkuihmiset"

Mutta entä jos kyseisiä kiviä alkaisi hakata toinen toisiaan vastaan? Niistä saa terävämpiä, tappavampia! Jos niitä lisäksi alkaa oikealla lailla hioa, niistä voi tulla peräti veitsen teräviä!

Ajatellaan nyt kahta ihmisryhmää. Toinen metsästää tavallisilla kivillä, toinen huomattavasti paremmin muokatuilla. Mikä on lopputulos?

Kivet ovat tärkeitä, koska ne ovat alku! Ihmisen aivot ja motoriikka kehittyivät nimen omaan käsitellessä kiviä! Ihminen itsessään on sangen heikko. Meillä ei ole teräviä kynsiä eikä hampaita. Esim leijona tai tiikeri voisi helposti popsia sinutkin suuhunsa...

mutta jos sinulla on oikein terävä, hyvin teroitettu kivi, jolla uhkaat sitä, tai useampi, se saattaa miettiä kahdesti. Eläimet eivät pohjimmiltaan ole kovin tyhmiä. Juuri tähän esi-isämme luottivat!

Terävillä kivillä uhaten ihmiset saivat hätisteltyä muut haaskansyöjät pois jos kaadetun ja osittain syödyn riistan ääreltä. Alkuihmiset eivät näet itse metsästäneet, mutta söivät korrpikotkien ja hyeenojen tavoin jo kaadettua riistaa.

Mitä enemmän ja paremmin ihminen käsitteli kiviä, sitä enemmän paranivat hänen henkiinjäämis mahdollisuutensa. Hän nautti huomattavasti enemmän lihaa kuin aiemmin, ja elinikä vastaavasti myös piteni. Aivot kasvoivat, lihakset voimistuivat!

Tosin tähän kaikkeen meni tuhansia vuosia. Mutta kehitys ruokkii itseään, kasvu ruokkii aina kasvua, pienikin! Kun ihminen todella oppi miten käsitellä kiviä, häntä ei voinut enää pysäyttää! Jos ihmisiä on kylliksi paljon ja hyvin järjestäytyneinä, kivillä voi tappaa suuriakin eläimiä, jopa petoja! Toisaalta esim hakkaamalla kiviä toinen toisiaan vasten voi aikaansaada kipinän, ja kipinästä taas syttyy tuli!

Tuli ja kivi ovat siis kaksi kehitysaskelta, jotka ovat lähtemättömästi osa toisiaan. Sitten ihminen keksi luisen neulansilmän, jonka avulla eläinten taljoista saattoi ommella vaatteita.

Ihmisestä ei olisi voinut tulla luomakunnan ehdotonta valtiasta ilman innovaatioita! Paremmat metsästysvälineet merkitsivät huomattavasti suurempaa saalista. Suurempi saalis metkisi taas puolestaan proteiinipitoisempaa ravintoa. Ja tämä puolestaan merkitsi suurempia, vahvempia jälkeläisiä, joilla oli isiään suuremmat, paremmin kehittyneemmät aivot.

Myöhemmin mukaan tulivat myös lisääntyvä juurien ja marjojen keräily, kalastus, sekä villieläinten ja luonnon villien lajikkeiden kesyttäminen. "Tutkimuksen ja tuotekehittelyn" kiihtyminen johti ravinnon kasvuun. Ravinnon kasvu johti väestön kasvuun, mikä puolestaan loi paineita uudelle kasvulle! "Maanviljelyksen vallankumous" täytyy nähdä nimen omaan tätä taustaa vasten. Kun melkein kaikki suurriista oli lopulta metästetty sukupuuttoon, oli liha korvattava viljalla. Ne jotka yhä halusivat syödä lihaa ryhtyivät pääosin paimentolaisiksi. Syntyi niin sanotusti "tuotannon uusjako"

Vasta maanviljely loi oikeastaan nykyisen "kulttuurin" perustan. Vilja oli ensimmäinen varsinainen "valuutta" jota voisiin säilöä ja vaihtaa palveluksia vastaan. Melkein kaikkialla viljeltiin maata, mutta esim Niilin laaksossa ja nykyisessä Iraqissa viljely oli niin tehokasta, että voitiin lopulta irottaa "ravintoketjusta" joitain ammattilaisia tekemään jotain erityistä ja erikoistunutta, kuten esimerkiksi seppiä, pappeja ja sotilaita. Syntyi "sivilisaatio" ja "yhteiskunta" niinkuin me sen nykyään tunnemme.

Pelkkä tutkimus ja tuotekehittely ei kuitenkaan pitkällä tähtäimellä riitä. Egyptissä, Assyriassa ja muinaisessa Persiassa tuotettiin suoreastaan valtavaa ruokaylijämää, josta valtaosa meni kuitenkin papeille, virkamiehille ja kuninkaalliseen hoviin. Sen takia nämä sivilisaatiot olivat tuomittuja tuhoon, koska tuotettua ylijäämää ei osattu sijoittaa oikein. Pääoma jäi makaamaan kuninkaallisiin aarrekammioihin. Aleksanteri suuren voittoa Persian Darireioksesta pittää nähdä nimen omaan tätä taustaa vasten. Dariteoksella oli ehkä takanaan suurempi talous ja enemmän rahaa, mutta sitä ei sijoitettu oikein. Aleksanterilla oli vähemmän rahaa, mutta paremmin koulutettu ja pienempi armeija, minkä takia hän lopulta voitti.

Mitä hyötyä sitten on tutkimukesta ja tuotekehittelystä? Päähyöty on sotilaallinen. Sodassa pienellä, ratkaisevalla erollakin on merkitystä! Mutta ajatellaan nyt vaikka maanviljelykulttuuria, jossa toinen ryhmä lannoittaa maansa ja toinen ei. Kumman luulet saavan enemmän satoa?

Sitten Aleksanteri suuren aikojen kansainvälinen kilpailu on kasvanut aika paljon. Nytkin esim Kiina ja Yhdysvallat taistelevat käytännössä maailman herruudesta. Kiina ei ole pärjännyt tänne saakka pelkällä taloutensa kasvattamisella. Muistakaame Aleksanteri suurta ja Persian "mahtavaa" valtakuntaa. Pelkkä raha ei viimekädessä ole kylliksi. USA on näennäisesti vauraampi kuin Kiina, mutta tosiasiassa valtio on liki vararikon partaalla. Kiina kykenee onnistuneiden rajasopimusten takia keskittämään liki kaiken voimansa tyynenmeren laivastoonsa, kun USA taistelee samaan aikaan verenmaku suussa Lähi-Idässä. Tämän lisäksi liki 1,5 miljardin asukkaan Kiina on myös maailman ykkönen uusien nano-aseiden kehittelyssä.

Siinä vaiheessa kun USA menettää etumatkansa tutkimuksessa ja tuotekehittelyssä maalla alkaa olla aika paljon ongelmia. Jos Kiinalla on käytössään moderneja nano-aseita, maan kannattaisi periaatteessa iskeä ensiksi. USA on tyypillinen oman aikamme "imperiliastinen Persia" joka kärsii menneestä suurvalta-ajan krapulasta. Verrattuna muinaiseen Persiaan se on oikeastaan vielä vaarallisempi ja militaristisempi. USA:aa vastaan käytetyt nano aseet olisivat erinomainen tapa lamahduttaa koko maa, eikä Kiina edes tarvitse helposti havaittania ballistisia ohjuksia aseiden kuljettamiseksi Yhdysvaltoihin! Maahan näet saapuu vuosittain yli 500 000 laitonta siirtolaista

Tällaisilla moderneilla nano-aseilla voitaisiin mm häiritä Yhdysvaltojen komentoketjua ja sateliittiyhteyksiä, sekä mahdollisia vastatoimia samaan aikaan kun Kiina antaa kyytiä USA:n tyynenmeren laivastolle. Sen jälkeen maahan voisi alkaa lähettää jo omia miehitysjoukkoja. Pointti siis on, että tutkimuksella ja tuotekehittelyllä mikä tahansa valtio saa ratkaisevan etumatkan kilapilijaansa. Suuremman maanviljelyn ja teollisuuden tuotannon, sekä tietenkin parhaimmat aseet

Toinen tuleminen
USA:aa vastaan käytetyt nano aseet olisivat erinomainen tapa lamahduttaa koko maa, eikä Kiina edes tarvitse helposti havaittania ballistisia ohjuksia aseiden kuljettamiseksi Yhdysvaltoihin! Maahan näet saapuu vuosittain yli 500 000 laitonta siirtolaista

Tällaisilla moderneilla nano-aseilla voitaisiin mm häiritä Yhdysvaltojen komentoketjua ja sateliittiyhteyksiä, sekä mahdollisia vastatoimia samaan aikaan kun Kiina antaa kyytiä USA:n tyynenmeren laivastolle. Sen jälkeen maahan voisi alkaa lähettää jo omia miehitysjoukkoja. Pointti siis on, että tutkimuksella ja tuotekehittelyllä mikä tahansa valtio saa ratkaisevan etumatkan kilapilijaansa. Suuremman maanviljelyn ja teollisuuden tuotannon, sekä tietenkin parhaimmat aseet

O tempores, o mores...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat