Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kännykän käyttäminen on terveydelle vaarallisempaa kuin tupakointi tai asbestin läheisyydessä työskenteleminen.

http://www.independent.co.uk/life-style ... html?r=RSS

Mikroaaltosäteilyn voimakas vaikutus organismien toimintaan on ollut tiedossa jo pitkään. Ainakin 50 tutkimusta puhuu selvästi tämän puolesta.

http://www.neilcherry.com

Sivut

Kommentit (27)

Jos näin ois, ei me käytettäs kännyköitä. En tajua miks kaikki suurimmat jutut tapahtuu just aprillipäivänä, vaikka ne oiski totta? Yks tuttuki sai penikan tänään, jätkä täytti eilen 17v.. jep.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Jaa.

Mitäpä muuta tuollaiseen uutiseen osaa sanoa. Kunhan keksivät terveellisemmän kapulan, epäilemättä vaihdan siihen, etenkin jos se myös ehkäisee kariesta. Pieni fluorisuihke mikrofonin tienoilta suuhun?

Kukahan keksii kieltää autot? Ne tappavat vuodessa enemmän ihmisiä kuin mikään muu teknologian keksimä vimpain.

Korjaus: aseita ehkä lukuun ottamatta.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Ei oo olemassa tuon "turvallisempaa" kännykkää, noi säteet on vaan liian suuria ionisoimaan soluja ja sitäkautta *tappamaan*

Eihän tupakointikaan vaarallista ollut vuosikymmeniin, vaikka yhtiöt tiesivät totuuden... Raha puhuu ja köyhät kuolevat!!!

Kyllä tätä asiaa tarkkaillaan varsin korkealla taholla Euroopassa.
Ranskan ja Saksan hallitukset ja korkea EU-instanssi äänessä jo. Eivätkä ole ensimmäisiä ja ainuita.
On vain sen verran iso business ettei löydy painajia jarrulle....vielä.
Nooh, eiköhän luonto hoida tämänkin balanssiin. Luonto on aina ihmisen yläpuolella ja potkaisee takaisin.

YRITTÄVÄT vain kampittaa Nokiaa ... !!

EDES teoriassa ei ei-ionisoiva säteily voi aiheuttaa soluvaurioita, energia
on monta kertaluokkaa liian pieni ... !!!

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246
Liittynyt10.12.2007
jukranpujut
YRITTÄVÄT vain kampittaa Nokiaa ... !!

EDES teoriassa ei ei-ionisoiva säteily voi aiheuttaa soluvaurioita, energia
on monta kertaluokkaa liian pieni ... !!!

Antenni voi aiheuttaa paikallisia 'polttopisteitä' lähistöönsä, varsinkin rikki oleva.. kuten mikro lämmittää ruoan epätasaisesti.

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164
Liittynyt16.3.2005

asiaa kannattaa tutkia ja tarkkailla mutta paniikin lietsontaan ei ole aihetta, ellei esitettyä väitetettä pystytä osoittamaan todeksi luotettavissa ja varmennetuissa kokeissa.
Onkohan niin, että esimerkiksi nuorten runsas kännykän käyttö aiheuttaa huolta vanhemmissa myös ihan muusta syystä kuin säteilyvaaran takia, ja tämän vuoksi etsitään argumentteja, joihin vedoten voidaan rajoittaa rationaalisuuteensa vetoavien nuorten ei-toivottavan mittavana pidettyä toimintaa? Auktoriteeteillahan lienee taipumusta kehittää erilaisia syystöjä, joiden avulla he pystyvät oikeuttamaan esimerkiksi asettamiaan sääntöjä, rajoitteita tai suosituksia.

On se kännykkäteollisuus sen verran vahvaa että saisi olla melkoiset näytöt että rajoituksia tulisi. Tupakkateollisuus on ollut hyvä esimerkki. No kai ne työpaikat on monesta tärkeämpiä kuin oma tai läheisten syöpä tai hengen menetys, sitä luterilaista etiikkaa. No ensin häviää mehiläiset ja sen jälkeen ihmiset. Mehiläisitähän on kadonnut suurin osa USA:ssa ja Euroopassa sama alkaa myös näkyä, yhdeksi syyksi on ehdotettu kännykkäsäteilyä, kun pesistä ei löydy tauteihin tai myrkkyihin kuolleita vaan ne jäävät matkalle. Tai olisiko nuo geenimuunnellut lajikkeet syynä. Nykyään kukaan ei tunnu kuolevan kuin tuohon syöpään. Tutuistakin kaikki vajaa kymmenen on kuollut siihen, ja ikähaarukka on siinä 40-60 v. Mitä sitten kun lähes kaikki viestintä on siirretty langattomiin ja lankaverkot purettu ja todetaan että hupsis helvetin vaarallista sellaista asbestiluokkaa, ja pitäisi laittaa rajoituksia käyttöön. Uusia lankaverkkoja rakentamaan kalliilla ja siksi aikaa viestintä poikki vai?
Tälläistä säteilyä luonnossa on ollut merkittävästi vain vähän aikaa, joten eliöstöllä ei ole ollut siihen aikaa tottua, ilmakehähän suojelee meitä aika hyvin. Olisi se aika ikävää jos kymmenen vuoden sisään todettaisiin että kännyköiden takia suunnilleen jokaiselle on odotettavissa syöpä.

jukranpujut
YRITTÄVÄT vain kampittaa Nokiaa ... !!

EDES teoriassa ei ei-ionisoiva säteily voi aiheuttaa soluvaurioita, energia
on monta kertaluokkaa liian pieni ... !!!


Eikös se radiumkin sekä röntgen- ja ydinsäteily ollut melko vaaratonta alkuaikoina

Sesto

Mikroaaltosäteilyn voimakas vaikutus organismien toimintaan on ollut tiedossa jo pitkään. Ainakin 50 tutkimusta puhuu selvästi tämän puolesta.

Suomen säteilyturvakeskuksessakin tuo tiedetään. Nyt Ulmaskin sen tietää, mutta ei usko.

Matkapuhelimien säteily voi muuttaa solujen toimintaa
Säteilyturvakeskuksen (Stuk) tutkimuksissa on saatu todisteita matkapuhelimen mikroaaltosäteilyn aiheuttamista biologisista vaikutuksista. Tutkimusryhmä löysi laajoissa kartoitustutkimuksissaan rakenneproteiinien ryhmään kuuluvan vimentin-nimisen proteiinin, joka muuttui kännykän säteilyn vaikutuksesta.

Löytö vahvistaa aikaisempia tutkimustuloksia, joiden mukaan kännyköillä saattaa olla säteilyvaikutuksia solun tukirangan toimintaan. Solun tukiranka ylläpitää solujen muotoa, avustaa erilaisissa kuljetustapahtumissa ja vastaa solun liikkeistä. "Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että matkapuhelinten säteily voi muuttaa solujen toimintaa", tutkimusprofessori Dariusz Leszczynski sanoo. Leszczynskin mukaan tarvitaan kuitenkin lisätutkimuksia, jotta saadaan selville, voivatko havaitut muutokset vaikuttaa esimerkiksi aivojen veriaivoesteeseen, joka estää tiettyjen proteiinien pääsyn verisuonista aivoihin. Säteilyturvakeskuksen mukaan löydöksien perusteella ei voida vielä arvioida kännykkäsäteilyn terveysvaikutuksia.
STT ja Kaleva HT-forum 13.8.04
http://www.ilpotakaloeskola.com/index9999.htm

Mutta että onko sillä merkittävää vaikutusta, niin se on eri asia...

Kaksi suomalaislääkäriä väittää kännyköiden aiheuttavan vakavia terveyshaittoja
http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts= ... :0:0:0:0:0:

Myös WHO:n interphone tutkimushanke selvitti liittyykö matkapuhelimen käyttöön aivokasvainriskiä. Tutkimus osoitti riskin suurentuneen ainakin 10 vuotta kännykkää käyttäneiden osalta.
Tutkimuksen perusteella Saksan ja Ruotsin säteilyviranomaiset kehottivat erityisesti lapsia noudattamaan erityistä varovaisuutta. Ruotsin säteilyturvakeskus (SSI) kirjoitti nettisivuillaan: "Tutkimus vahvistaa käsitystämme siitä että matkapuhelimen käytöstä voi aiheutua sekä pahanlaatuisia kasvaimia että kuulohermokasvaimia".
http://takku.net/article.php/20071210153138174

TIETOLAATIKKO3
The Times-lehti paljasti jo 11.6.2001 että matkapuhelinyhtiöt, Nokia mukaan lukien, ovat jo vuodesta 1993 patenttianomustensa mukaan kehitelleet suojia matkapuhelimiinsa, jotta vältyttäisiin terveydellisiltä riskeiltä. Patenttianomuksessa vuodelta 1995 sanotaan: "Radiotaajuinen säteily voi muun muassa ärsyttää hermosolujen tukisoluja ja lisätä niiden kasvua, minkä on pahimmassa tapauksessa esitetty voivan johtaa pahanlaatuisten kasvainten, esimerkiksi gliooman muodostumiseen".

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246
Liittynyt10.12.2007

Asiantuntijat: Ruotsalaismiehelle aivokasvain kännykän käytöstä6.4.2008 16:30
20 vuotta kännykkää käyttänyt yritysjohtaja on kuuro ja halvaantunut.

Ruotsalainen yritysjohtaja Per Gunnar Flåten käytti paljon kännykkää kahden vuosikymmenen ajan - usein vähintään kolme tuntia päivässä

Vuonna 2005 hänen terveytensä heikkeni. Flåtenilla todettiin aivokasvain. Hänen lääkärinsä lähetti miehen asiantuntijoiden tutkimuksiin Yhdysvaltoihin, Aftonbladet-lehti kertoi.

- Alan neljä parasta asiantuntijaa maailmassa tutki kasvainta. Heistä kolme oli sitä mieltä, että kasvaimen oli aiheuttanut kännykän käyttö, Flåten sanoi Aftonbladetille.

Nyt Flåten on kuuro, ja hänen oikea puolensa kasvoista on halvaantunut. Lisäksi Flåten on menettänyt valtaosan tasapainoaististaan.

Kännykän ja kasvainten yhteys on ollut pitkään esillä tiedemaailmassa. Viime vuonna julkaistu suuri kansainvälinen tutkimus, jossa Säteilyturvakeskus oli mukana, ei osoittanut, että kännykän käytön ja kasvaimen syntymisen välillä olisi yhteyttä.

Säteilyturvakeskus julkisti kuitenkin tänä vuonna tutkimuksen, jonka mukaan ihmisen elävä kudos reagoi matkapuhelimeen säteilyyn. Tutkimus ei kuitenkaan selvittänyt säteilyn terveysvaikutuksia.

Tänä vuonna julkaistiin American Journal of Epidemiology -lehdessä israelilainen tutkimus, jonka mukaan kännykkää paljon käyttävillä on 50 prosenttia suurempi mahdollisuus saada hyvän- sekä pahanlaatuisia kasvaimia sylkirauhasiin.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200804 ... 1_ul.shtml

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat