Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Sivut

Kommentit (62)

ykskivi
Seuraa 
Viestejä1950
Liittynyt27.3.2006

Piirtääköhän aina samanlaisen norsun...

To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility. - John Stuart Mill -

oho! hittolaine, taiteellinen norsu

sen lisäks että ne on fiksuja, niin ihan pirun sulosia ja mahtavia eläimiä myös

vaikka piirtäskin aina saman (niiko varmaan tekeekin), niin taitava se on kyllä silti

Moses Leone
Aika hyvä. Varsinkin kun kaveri piirtää nenällään. Yritäpä samaa.

on norsujen kärsässä hermopäätteitä ja lihaksia varmaan enempi ko ens näkemältä uskoisi.. näyttää kärsä jotenkin niin kömpelöltä, mutta sitten ko huomaa millasella tarkkuudella ja vakaudella ne pystyy sitä käyttämään, niin tajuaa kyllä että ei tod. asia ole näin.
Vähä niiko ylimääränen raaja norsulle toi kärsä. Siis ei ylimääränen, toki norsulle ihan välttämätön, mutta näin ihmisnäkökulmasta tarkoitan

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
ykskivi
Piirtääköhän aina samanlaisen norsun...

Ajattelin tuota samaa. No, siinakin tapauksessa helkkarin hyvin koulutettu otus!

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

kyllähän siinä videossa ohimennen näky kun joku kouluttaja vei sen toisen taulun vierestä poies, joka oli piirretty täyteen samanlaisia kukkia kuin se jonka k.o. tauluun piirsi myös. Taitava kyllä!

Seppo_Pietikainen
Ajattelin tuota samaa. No, siinakin tapauksessa helkkarin hyvin koulutettu otus!

Koulutus on mahdollista, mutta on aivan mahdollista, että eläin piirtää oman ilmaisunsa pohjalta. Norsuja pidetään hyvin älykkäinä ja niillä on erinomainen näkö. Lisäksi ne ovat hyvin sosiaalisia ja tunnistavat tutut lajikumppaninsa jo kaukaa.

Ei se olisi yhtään sen kummempaa kuin simpanssien maalaukset. Ensimmäinen tunnettu taiteellinen simpanssi oli Congo 50-luvulla, joka maalasi abstrakteja töitä. Niissä oli kuitenkin moitteeton kompositio. Se esimerkiksi tunsi kultaisen leikkauksen ja vastavärien käytön. Eläintä ei ollut koulutettu. Sekä Picasso, että Dali hankkivat sen töitä kokoelmiinsa ja arvostivat sen taiteelliset lahjat hyvin korkealle. Sen töillä on viime vuosinakin huijattu koulutettuja taiteen asinatuntijoita luulemaan niitä joidenkin Homo sapiens-mestareiden töiksi. Taidehuutokaupoissa niistä on maksettu 25 000 dollaria.

Sittemmin useilla simpansseilla on havaittu olevan taiteellisia lahjoja ja jotkut maalaavat esittäviä kuvia. Jos simpanssit, niin miksei norsutkin? Ehkä kukaan ei vain ole tarjonnut kärsäkkäälle aikaisemmin mahdollisuutta. Pitäisi tietää hieman enemmän tuon pätkän taustasta jotta voisi veikata jotain.

Edit. Elefanttien taiteesta löytyi hyvä kotisivu:

http://www.elephantartgallery.com/

Tuon perusteella olettaisin tuon olevan koulutettu. Niillä on kuitenkin taipumus maalaamiseen. Työt ovat abstrakteja, mutta eivät vaikuta sattumanvaraiselta sotkulta, vaan niissä on harkittua värien käyttöä ja paperia on käytetty harkiten hyvän komposition luomiseen. Jos rahatilanteeni olisi parempi, voisin ostaa tuolta työn tai pari. Keräilen taidetta.

Norsulla on huomattavasti isommat aivot kuin ihmisillä, mukaanlukien poimuinen kuorikerros:

http://www.ljfind.com/post/96860516/
Norsujen ajattelu on tietysti erilaista kuin ihmisillä koskapa heiltä puuttuu kehittynyt kieli l. puhetaito.

Millaista olisi ihmisen ajattelu jos meillä ei olisi puhetaitoa emmekä tuntisi sanoja? Kätevyys olisi tosin mahdollistanut viittomakielen kehityksen, norsuilta puuttuu tämäkin mahdollisuus.

Norsut voisi ehkä opettaa kommunikoimaan tietotekniikan avulla. Tarvittaisiin vain norsunäppäimistö. Vai pitäiskö sanoa kärsäimistö?

Norsut ovat Saatanasta koska naaraat voivat johtaa yhteisöä. Video on kiistaton todiste femakoiden ja Saatanan allianssista, jossa yritetään nostaa nainen / eläin valkoisen miehen paikalle luomakunnan kiistattomana kruununa.

HMV

Norsujen ajattelu on tietysti erilaista kuin ihmisillä koskapa heiltä puuttuu kehittynyt kieli l. puhetaito.

Muistaakseni hiljattain tuli TV:stä ohjelma, missä kerrottiin norsujen keskustelevan keskenään infraäänillä. Ne oli saatu jollain vempaimella näkyviin ja joitain kuvioita tulkittua norsujen käytöksen perusteella. Se, etteivät norsut puhu samalla tavalla kuin me, ei merkitse sitä etteivätkö ne "puhuisi".

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Samaa epäilin minäkin, mutta voihan tuo olla opetettu maalaamaan juuri tuota kuvaa. Paras tulos on sitten laitettu juutuupiin.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246
Liittynyt10.12.2007

Mitenkähän kaveri valitsee värit?
Vaiko avustaja?

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat