Seuraa 
Viestejä45973

Onko mahdollista laillisesti olla työsuhteessa siten, että työsuhteesta ei tarvitse maksaa palkkaa kun ei ole tehtyjä työtuntejakaan mistä maksaa palkkaa. Lisäksi niin, että työnantajalle ei aiheudu kuluja työntekijästä.

Eli on työsuhteessa ilman työssäolopakkoa kun ei ole työtä. Mutta silti on virallisesti työllinen. Ja näin pääsee nauttimaan sosiaalietuuksia kun ei ole tuloja - mutta ei ole työssäoleva kun työnantajalla ei ole osoittaa työtä. No tulipa tautologiaa.

Muistaakseni Valko-Venäjällä taikka Ukrainassa on tällainen systeemi, että on työllinen vaikka ei ole työtä, ja näin työttömyysprosentti on liki nolla.

Kuinka on, onko tämä yo. mahdollista Suomessa tämän hetkisen lainsäädännön mukaan.

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (2)

Suomeen on luotu järjestelmä joka luokittaa joksikin saa palkkaa tai ei. Talkooporukoita on pakkotoimin määriytelty verovelvolliseksi virkamiespäätöksellä.
Epäillyksi veronkierrosta joutuu ilman minkäänlaista omaa aktiviteettia. olisit hämmästyä mitä kaikkea siitä voi seurata.

author="<a href="http://www.laki24.fi/tyvi-tyosuhde-tunnusmerkistooppi.html">laki24.fi</a>" kirjoitti:

Työsopimus: Työsuhteen tunnusmerkit

Mitä ovat työsuhteen tunnusmerkit?

Työsopimuslain 1 §:ssä luetellaan työsuhteen tunnusmerkit, joiden täyttyessä tulevat yleensä sovelsovellettaviksi työlait, joita ovat esim. työsopimusta, työntekijän suojelua ja sosiaaliturvaa koskevat lait. Rajanvedolla on ensiarvoisen tärkeä merkitys työntekijän oikeusturvan kannalta. Tunnusmerkistöoppia tulee rajatapauksissa täydentää erityislainsäädönnöllä tai muilla keinoin.

Työsuhteella on viisi perustunnusmerkkiä. Ne ovat seuraavat: 1) sopimus, 2) ansiotyön tekeminen, 3) työn tekeminen toiselle, 4) vastikkeellisuus ja 5) jodon ja valvonnan alaisuus eli työnantajan direktio-oikeus.

Työsuhde perustuu työnantajan ja työntekijän väliseen sopimukseen. Työsopimukselle ei ole asetettu muotovaatimuksia. Se voi olla suullinen, kirjallinen, sähköinen tai perustua hiljaiseen suostumukseen. Ratkaisevaa on osapuolten yhteinen tarkoitus. Työsopimus on samalla yksi työsuhdetta sääntelevä normilähde.

Eli vastaus kysymykseesi: EI.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat