Seuraa 
Viestejä45973

Minua on aina hämmästyttänyt ufo-intoilijoiden tunneperäinen, fysikaalisia realiteetteja ylenkatsova toiveikkuus: koska Maan ulkoisen älyn ilmentymiä halutaan olevan olemassa (ovathan ne parhaimmillaan niin söpöjä, eivätkö olekin), niitä nähdään kaiken aikaa siellä ja täällä, milloin suurisilmäisinä herttileijoina, milloin sikarinvärisinä pötkylöinä, milloin lautasenmuotoisina vempuloina viljapeltoja tallaamassa...

Sallikaa minun nauraa. Eikö ufo-väen mielikuvitus parempia keksi? Toistaiseksi ei ole olemassa yhtään - toistan: ei yhden yhtä - yleisesti tunnettua ja todistettua ufo-havaintoa, jonka aiheuttaja olisi maapallon ulkopuolinen äly. Jos sellaisia kuitenkin jonkun mielestä on, niin todisteet pöytään kiireesti - ja takaan, että sellaisten esittäjä muistetaan vielä 10.000 vuoden päästä, ja todennäköisesti uuden ihmiskunnan messiaana. Kunhan todisteet ovat pöydällä, lupaan syödä hatullisen venäläisiä suolakurkkuja sekä kuunnella samaan aikaan Ivan Rebroffin biisejä nupit kaakossa...

En silti väitä, etteikö maan ulkopuolista älyä voisi olla. En myöskään väitä, että sitä ei esiintyisi. Väitteiden perustaksi kun pitäisi osoittaa jotain evidenssiä. Jään siis vain uskon varaan ja kyllä, uskon sellaiseen. Uskon myös, että jonkinasteinen elämä on likipitäen välttämätön seuraus tietynlaisista suotuisista (maankaltaisista) olosuhteista, ja uskon sen siis hyvin yleiseksi ilmiöksi maailmankaikkeudessa. On jopa toiveita, että elinaikanani todistettaisiin elämän ainakin joskus olleen olemassa Marsissa. Siihen ei tarvita kuin yksi fossiili marsperästä, ja se räjäyttäisi pankin. Varmasti.

Kysymys on, miten suuri osa mahdollisesta maan ulkopuolisesta elämästä on älyllistä. Ja edelleen, tietyllä tavalla kommunikoimaan pystyvää ja haluavaa älyllistä.

Oletetaan että sellaista on. Silti on vaikea kuvitella, että he olisivat lähettäneet juuri tälle planeetalle tutkimusmatkailijoita tai -robotteja fyysisine aluksineen esimerkiksi muutaman sata tuhatta tai miljoonaa vuotta sitten - silloinhan täällä mönki sapelihammastikruja tai dinosauruksia, joista ei vielä ollut galaktiseen pohdintaan olevaisuudesta yhdessä vieraiden kanssa. Tähtienvälinen matkustus kun vaatii joka tapauksessa pirusti aikaa ja energiaa - voisi kuvitella, että tuolloin olisi ollut mielenkiintoisempiakin kohteita - kuten sellaisia, jotka ovat itsestään ilmoitelleet jo hyvän aikaa. Me olemme ilmoitelleet vasta noin sata vuotta, ja kahdensadan valovuoden läpimittaisen pallon sisään ei vielä järin montaa lähitähteä mahdollisine kuuntelijoineen mahdu.

Siis: miksi hitossa niitä ufoja olisi tänne lähetetty, suurin piirtein summan mutikassa?

Jos yhteyttä ulkopuolisiin halutaan, niin panisin roponi kyllä SETI-projektille pikemmin kuin pääsylippuun Rauni-Leenan esitelmätilaisuuteen. Molempien anti on toistaiseksi ollut yhtä tyhjän kanssa, mutta fotonien väreilyyn moduloituun viestiin on paljon helpompi uskoa kuin Rauni-Leenan märkäunityyppisiin kuvauksiin galaktisista käpälöijistä sieppausten aikana...

Ja sittenkin todennäköisyys yhteyden saamiseen on pieni, ellei peräti mitätön. Törmäämme siis Fermin paradoksiin. Kaikkien ufo-hörhöjen pitäisi ehdottomasti lukea loistava Stephen Webbin Missä kaikki ovat (If the Universe is Teeming with aliens...Where is Everybody, suom. Hannu Karttunen, Ursan julkaisuja 96, ISSN 0357-7937). Se käsittelee paradoksin 50:ttä valittua selitystä. Paradoksi on yksinkertaisesti se, että jos kerran elämälle suotuisia ympäristöjä on Linnunradassakin valtavia määriä ja useilla niistä on ehkä älyllistäkin toimintaa, niin miksi emme ole vielä saaneet sellaisesta merkkiäkään?

Kirjahan on mitä rattoisinta luettavaa maallikollekin. Siinä Webb avaa pelin selityksellä numero 1 huumorin merkeissä: ne ovat jo täällä ja ne kutsuvat itseään unkarilaisiksi! Perusteena on se, että mikään muu ei voi selittää unkarilaisten keskimääräistä korkeampaa älykkyystasoa verrattiinpa mihin tahansa muuhun kansallisuuteen. Selitykset kyllä lähtevät sittemmin nopeasti älyllisyyden linjoille. Tuon tuostakin Webb lupaa oman selityksensä viimeisenä, numerolla 50. Ja tuon tuostakin hän antaa itsestään optimistin kuvan ja antaa periaatteellisen tukensa selityksille, että kyllä alieneita voi olla, me emme vain ole vielä kuulleet heistä - pääasiassa siksi, ettemme tiedä mistä etsiä tai etsintätekniikka on liian kehittymätöntä. Edelleen Webb ei näe periaatteellista estettä, etteikö ihmiskunta voisi kehittyä joskus (älykkyyden kolmannelle) tasolle, jossa se itse olisi kosmisissa yhteydenotoissa aktiivinen osapuoli.

Vaan kuinkas kävikään: omassa selityksessään Webb esittelee Eratostheneen seulan alkulukujen etsimiseen ja soveltaa sen ideaa älyllistä elämää sisältävien taivaankappaleiden seulomiseksi. Pelkästään Linnunradassa on tuommoiset muutama sata miljardia tähteä ja niillä planeettoja ehkäpä kymmenkertainen määrä. Kuitenkin, kun ne kaikki heitetään Webbin seulaan, putoaa sen läpi vain yksi ainoa jyvänen. Olemme yksin omassa Linnunradassamme ja ehkäpä koko (tunnetussa) maailmankaikkeudessa. Perustellusti. Tai ainakaan meidän tuntemamme tyyppistä elämää ei muualla ole. Otsikon kuuluisassa tulossa esiintyy yhtenä tekijänä nolla, jolloin muilla ei väliä olekaan...

Seulan toiseksi viimeinen taso oli odotettavan tiheä: elämän synty ylipäätään, vaikka olosuhteet (lämpötila, kemia, käytettävissä oleva aika) olisivat otollisia. Todennäköisyys tälle on toistaiseksi kovin pieni. (Tämän todennäköisyyden Mars-peräinen elämä räjäyttäisi ties kuinka monta dekadia suuremmaksi...) Viimeinen taso oli se, joka teki pienestä mitättömän pienen: mikään ei sanele, että sokea, kehittyneisiin elämänmuotoihin johtava evoluutio välttämättä kehittäisi käsitteillä kommunikoivan elämänmuodon. Maa itse on siitä hyvä esimerkki: muutaman miljardin vuoden ja muutaman kymmenen miljardin lajin joukossa ei ole kuin (tiettävästi) yksi, joka siihen kykenee siten, että ulkopuolinen signaali tunnistettaisiin, jos sellainen kuultaisiin.

Buckminister Fuller totesi: Joskus ajattelen, että olemme yksin. Joskus ajattelen, ettemme ole. Kummassakin tapauksessa ajatus on järkyttävä. Jos tosiaan olemme yksin, on tulos myös musertava. Jos tosiaan olemme yksin, seuraa siitä suorastaan kosminen velvollisuutemme pyrkiä pysymään lajina hengissä Maan päällä niin kauan, että kykenemme aloittamaan älyn levittämisen Linnunradan miljoonille elinkelpoisille mutta steriileille (tai ainakin älyttömille) planeetoille. En sano, että levittäytyjien pitäisi olla solupohjaiseen biokemiaan perustuvia olentoja, sillä sellaisille tähtienvälinen matkustus on todennäköisesti joka tapauksessa mahdotonta. Mutta älykkäitä niiden tulisi olla - siis robotteja, jotka osaavat monistaa itseään vuosimiljoonien ajan ja kykenevät kantamaan (solu)elämän siemenet tähdeltä toiselle.

Murheellisinta tässä on eräs selitys, jonka mukaan hiukkasfysiikkaa hallitseva älyllinen elämä välttämättä tuhoaa itsensä ydinasein kosmisesta aikajänteestä katsoen käytännössä niin pian, kuin se on suinkin mahdollista. Valitettavasti selityksen oikeellisuuden todennäköisyys on järkyttävän lähellä yhtä, ellei jopa tasan.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (139)

Ai ei ole ensimmäistäkään todistetta? Onhan olemassa Diazin tapaus, jossa on havaittu energia-aluksia, sekä Nasan ultraviolettikameroilla ottamat kuvat energia-aluksista Maan lähiavaruudessa. Sitten on monien todistajien ja silminnäkijöiden lausuntoja. Jne... Nämä kaikki ovat videolla ja niihin videoihin on ollut linkkejä Tiede-palstalla. Etkö ole katsonut niitä? Löytyy Ufojen-todistaminen-ketjusta:
Linkki

Nuo alukset pystyvät luultavasti energia-muotoisina matkustamaan todella nopeasti, nopeammin kuin materia-alukset. Jos niitä aluksia on tänne sitten lähetetty, niin mistä minä sen voisin tietää, mitä ne täältä hakevat?

SETI on havainnoinut toistaiseksi vain radioaaltoja ja kaukaisten tähtien suurienergisiä laservalosykäyksiä. Ehdottaisin, että tutkisi aivan maapallon lähiavaruutta ultraviolettikameroilla, kuten Nasa, joka onkin jo saanut videomateriaalia.

Miksi sanot, että ufoista kiinnostuneet ovat ufohörhöjä? Mikseivät he voi olla yksinkertaisesti ufoista kiinnostuneita? Todennäköisyys kohdata ET-alus voi olla hyvinkin pieni, mutta entä sitten? On varmaankin jokaisen oma asia, mihin aikaansa käyttää? Jotkut pelaavat tietokonepelejä, toiset tutkivat ufo-ilmiötä.

Ihminen on rehellisesti sanottuna sellainen syöpä että en yllättyisi jos emme kiinnostaisi ketään.

Ja ihmiset tosiaan tuntuvat ajattelevan, että koska nykyisin tunnetuilla menetelmillä ei löydetä mitään (jotkut taitavat luulla, että ei ole enään muita menetelmiä) niin elämää ei ole.

Ajatelua tyyliin: Maa ei pyöri, koska jos heitän kiven ylös se putoaa samaan paikkaan, mutta jos maa pyörisi se putoaisi eri paikkaan.

Ja valohan sun muut signaalit kulkevat "vain" 300k km/s
eli jos suuntaamme laitteemme 2 miljoonan valovuoden päässä olevalle lupaavalle eksoplaneetalle ja ei kuulu mitään signaalia niin heti sitä ollaan julistamassa älyttömäksi vaikka täytyy muistaa, että siellä saattaa olla ihmisen kaltaista elämää joka tosin 2 miljoona vuotta sitten vietti kivikautta, mutta nyt siellä planeetalla on saanut teknologia pyörimään ja 1900000 vuotta sitten lähetetty signaalia maahan joka voi kulkea peräti 600k km/s jollain ihme systeemillä! mutta siltikin sillä kestäisi vielä 50000 vuotta tulla perille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ai ei ole ensimmäistäkään todistetta? Onhan olemassa Diazin tapaus, jossa on havaittu energia-aluksia, sekä Nasan ultraviolettikameroilla ottamat kuvat energia-aluksista Maan lähiavaruudessa. Sitten on monien todistajien ja silminnäkijöiden lausuntoja. Jne... Nämä kaikki ovat videolla ja niihin videoihin on ollut linkkejä Tiede-palstalla. Etkö ole katsonut niitä?Joojoo. Kyllä olen katsonut. Ja kun muutaman niistä katsoo, on nähnyt ne kaikki. Sattumalta ensimmäinen YouTubessa olevasta 14.000:sta pätkästä katsomani osoittautui ilmiselväksi kusetukseksi - vertaa

Pätkän http://www.youtube.com/watch?v=XJvquhoCieo toinen ufo - kuunvalossa leijaileva otus - on ilmiselvästi laskuvarjon varassa killuva hyppääjä, joten maailmassa on yksi ufo vähemmän..."Todisteella" minä tarkoitan dokumentaatiota, joka on kenen tahansa tarkistettavissa ja että todisteet tunnustetaan oikeiksi riittävän laajalti tiedeyhteisössä ja että erityisesti näissä maan ulkopuolisen älyn aikaansaamien ufojen yhteydessä tuohon älyyn saadaan todellinen ja toistettavissa oleva julkinen yhteys valvotuissa olosuhteissa. Riittäisi esimerkiksi, että pieni vihreä mies tulisi ja puhuisi vaikka YK:n yleiskokouksessa. Jos sellainen todiste olisi, täyttäisin lupaukseni suolakurkuista ja Rebroffista - sen lisäksi, että se todiste olisi maailmanhistorian suurin uutinen ja kääntäisi koko ihmiskunnan uusille urille. Aivan kuin tekisi ensimmäinen SETI-yhteyskin. Aivan 100-varmasti. Mutta ei - jostain syystä ufoukot haluavat piilotella ja kertovat itsestään epäsuorasti Rauni-Leenojen tai Dänikenien kautta. Minä alienina valitsisin yhteistyökumppanini paremmin niin, että viesti menisi varmasti perille koko kohdejoukolle - siis ihmiskunnalle. Välissä ei to-del-la-kaan tarvita ufouskonnon pappeja tai meedioita!

Kaikenlainen muu "todistamismielessä" viittailu - miten pitkä litania hyvänsä - siihen tai tähän lausuntoon, salaiseen raporttiin, salaliittoteoriaan, videonpätkään (jotka kaikki ovat niin liikuttavan yhtäpitävän epäselviä, moniselitteisiä, kertaluontoisia ja suttuisia) on yksinkertaisesti vain paskaa - siis jos on ET:stä kiinnostunut. Käyttäytymistieteiden tutkijoille tuommoinen materiaali voi kyllä kertoa paljonkin, mutta ihmisistä, ismeistä ja uskonnoista - ei ET:stä.

Ja samaan huuhaa-kategoriaan luen ns. "energia-alukset":

Nuo alukset pystyvät luultavasti energia-muotoisina matkustamaan todella nopeasti, nopeammin kuin materia-alukset.

Kuulen moisista ensimmäistä kertaa, vaikka olen yrittänyt olevaista ns. tiede- ja tekniikkamaailmaa jonkin verran seurata. Mitähän immateriaalista energian lajia ne mahtavat olla? Pimeää ainettahan ne eivät voi olla, koska noin hyvin videoilla näkyvät ja sitä paitsi, materiaa se on pimeäkin materia - aiheuttaa nimittäin painovoimaa ja siten semmoisen aluksen kiihdyttäminen "todella nopeaksi" vaatisi kiihdytysenergiaa siinä kuin tavallinenkin materia. Ihan tavallista säteilyenergiaako semmoinen vekotin on, siis fotoneja? Miten semmoinen paketti pidetään niin kasassa, että sitä voidaan ihan videoida? Vai oisko energia-alus peräti pimeää energiaa? Sellainen olisi aivan käsittämätön lahja fyysikkomaailmalle, ja ratkaisisi erään suurimmista kosmologisista kysymyksistä. Ja aivan laboratoriossa, silmiemme alla. Siis jos ufoukot suostuisivat lähempään yhteistyöhön. Mutta ei, he halunnevat vain briljeerata lentotaidoillaan satunnaisille videoijille ja valituille naispuolisille kaapatuille, joita sitten taivaan sinessä kuksivat , voi voi...

peippo
Ihminen on rehellisesti sanottuna sellainen syöpä että en yllättyisi jos emme kiinnostaisi ketään.

Melkein jokaisessa vierailujen vähyyttä pohdiskelevassa ketjussa törmää tähän samaan katkeraan kliseeseen. Mistä kumpuaa ihmislajille tyypillinen huono omanarvontunto ja luottamuspula omia lajitovereita kohtaan? Onko huono itsetunto meissä joku sisäänrakennettu ominaisuus?

Joskus toivon että maapalloa lähestyisi koko planeetan potentiaalisesti sterilisoiva järkäle, jonka lentorataa saataisiin muutettua kansainvälisen yhteistyön voimalla viime hetkellä siten, että vastoin kaikkia odotuksia, estettyään yhden pikku massasukupuuton, homo sapiens onkin yhtäkkiä koko Telluksen nykyisen biodiversiteetin messias. Siihen päättyisi puheet ihmisen ja syövän yhtäläisyyksistä. Sitäpaitsi syöpäkin on täysin aliarvostettu otus. Syöpäsolut saavuttivat kuolemattomuuden siinä merkityksessä kuin missä me sen tunnemme, jo paljon ennen ihmistä.

Ihminen on tämän luomakunnan kiistaton kruunu. Emme ehkä saa pesää niin usein kuin puput, ja meillä ei välttämättä ole yhtä isot melat kuin valailla, mutta ainakin olemme päässeet kuuhun ja nähneet Paris Hiltonin tissit. Muut eläinlajit ovat saavuttaneet noista maksimissaan vain toisen. No niin mutta ihminen tappaa viattomia eläimiä ihan vaan huvikseen ja kiduttaa vieläpä omia lajitovereitaan hengiltä. No mikäpä laji ei? Esimerkiksi ahmat tappavat riistaa reilusti yli ruokahalunsa ja ihmisten tapaan myös simpanssit käyvät sotia joissa kuolee naaraita ja poikasia. Ihmisillä nyt vaan on vähän korkeampaa teknologiaa jota soveltaa edellämainittuihin aktiviteetteihin, ja siitä johtuu erot mittasuhteissa.

Jos leikkisästi kuvitellaan että leijonat jalostuisivat satojen tuhansien vuosien saatossa ihmisten kaltaisiksi hengen ja kädentaitojen jättiläisiksi, niin hekö sitten elelisivät täällä puita halaillen ja seeproja silitellen kuin Eedenin paratiisissa ikään? No eivät varmasti. Söisivät kaikki muut eläimet, ja kissaeläimien moraalintajun tuntien eivät tuntisi siitä edes huonoa omatuntoa. Vitun leijonat. Mahdolliset avaruusolennot saattavat hyvinkin olla yhteiskunnallisen kehityksensä osalta siinä pisteessä, että tarve heikompien sortamiseen on väistynyt, mutta varmasti hekin ovat joskus tehneet historiassaan kyseenalaisia tekoja (esim pissanneet suihkussa). Virheistä oppiminen on kulttuurievoluution elinehto.

Sanotaan että isänmaallisuus on rahvaan hyve. Esimerkiksi ruotsalaisilla on hiljaisesta lähihistoriastaan johtuen aika huono kansallinen itsetunto. Neutraali politiikka toisen maailmansodan aikaan oli ehkä taloudellisesti ja inhimillisesti ajatellen fiksu päätös, mutta pelkuruus ei ole omiaan nostamaan kansallistunnetta. Sitävastoin taas suomalaiset muistavat oikein hyvin omat saavutuksensa, eikä puolustusvoiton hohtoa ole tähänkään päivään mennessä himmentänyt kuin vain hetkellisesti jatkosodan aikainen kyseenalainen aseveljeys erään toisen kansan kanssa, joka kärsii nykyään vielä ruotsalaisiakin huonommasta itsetunnosta. Ihan syystä tosin. Mitä tällä tarkoitan, on se että ihmiskunta ansaitsisi jo oman triumfinsa jotta tästä syöpäkeskustelusta päästäisiin eroon.

Nyt kehiin joku luonnonkatastrofi jonka vain ihminen voi pysäyttää! Ilmastonmuutos ei käy koska se on alunperinkin meidän aiheuttama. Oon vähän tinassa tätä kirjoittaessa, että sori vaan kaikille että jouduitte lukemaan. Saan ansioni mukaan aamulla kun herään krapulaan.

luimonen
Joojoo. Kyllä olen katsonut. Ja kun muutaman niistä katsoo, on nähnyt ne kaikki. Sattumalta ensimmäinen YouTubessa olevasta 14.000:sta pätkästä katsomani osoittautui ilmiselväksi kusetukseksi - vertaa

Pätkän http://www.youtube.com/watch?v=XJvquhoCieo toinen ufo - kuunvalossa leijaileva otus - on ilmiselvästi laskuvarjon varassa killuva hyppääjä, joten maailmassa on yksi ufo vähemmän...Onhan niitä huonompiakin videoita, mutta tässä on ehkä paras, Nasalta.
Video

Kun muutaman on nähnyt, niin ei todellakaan ole nähnyt kaikkia.

luimonen
"Todisteella" minä tarkoitan dokumentaatiota, joka on kenen tahansa tarkistettavissa ja että todisteet tunnustetaan oikeiksi riittävän laajalti tiedeyhteisössä ja että erityisesti näissä maan ulkopuolisen älyn aikaansaamien ufojen yhteydessä tuohon älyyn saadaan todellinen ja toistettavissa oleva julkinen yhteys valvotuissa olosuhteissa.Toistettavissa olevia todisteita haluavat varmasti kaikki. Ufojen todistaminen -ketjussa on ehdotettu tutkimusmenetelmiä, millä pyritään löytämään tieteellisiä keinoja ufojen löytämiseksi / todistamiseksi.
Linkki

Mutta jos ETt haluavat pitää etäisyyttä, vaikkapa ihmisten sotaisuuden ja vallanhalun takia tai muista syistä, niin se on ETeiden asia. Jos ETt haluavat piilotella, se tarkoittaa että niitä ei ole joka hetki näkyvillä (vaikea havaita), eikä sille asialle vaan mahda mitään. Mutta se ei vielä tarkoita, että ETeitä ei voisi olla olemassa.

luimonen
Riittäisi esimerkiksi, että pieni vihreä mies tulisi ja puhuisi vaikka YK:n yleiskokouksessa. Jos sellainen todiste olisi, täyttäisin lupaukseni suolakurkuista ja Rebroffista - sen lisäksi, että se todiste olisi maailmanhistorian suurin uutinen ja kääntäisi koko ihmiskunnan uusille urille. Aivan kuin tekisi ensimmäinen SETI-yhteyskin. Aivan 100-varmasti.Jälleen kerran, minä en voi päättää ETeiden puolesta, milloin he mahdollisesti tulisivat ihmisten keskuuteen julkisesti, tai että milloin Maan hallitukset päästävät niitä televisioon.

luimonen
Mutta ei - jostain syystä ufoukot haluavat piilotella ja kertovat itsestään epäsuorasti Rauni-Leenojen tai Dänikenien kautta. Minä alienina valitsisin yhteistyökumppanini paremmin niin, että viesti menisi varmasti perille koko kohdejoukolle - siis ihmiskunnalle. Välissä ei to-del-la-kaan tarvita ufouskonnon pappeja tai meedioita!Jos todistajanlausuntojen mukaan on totta, että hallitukset salailevat ETeitä ja/tai jos ETt eivät ole vielä päättäneet tulla julkisesti esiin (ehkä juuri siitä syystä, että hallituksilla on mahdollisesti näpit pelissä), niin ei ole muuta keinoa tulla esiin kuin Rauni-Leenojen ja Dänikenien kautta.

Toisaalta Rauni-Leenat ja Dänikenit eivät ole ihan ainoita. On myös Suomen Ufotutkijat -järjestö, joka kerää ufohavaintoja Suomesta.
http://www.suomenufotutkijat.fi/
Lisäksi nythän pääsee vaikkapa YouTuben kautta itse katselemaan todistajanlausunto- yms. videoita, joista tosin kaikki eivät ole aitoja. Lähdekritiikkiä pitää olla aina, mutta lähdekritiikkiä tarvitaan joka tapauksessa tutkittiinpa mitä asiaa hyvänsä. Itse luotan maalaisjärkeen ja toivon että saataisiin lisätutkimusta.

Jos sinä olisit ET, niin sitten olisit. Mutta kun et ole. Ihmiskunnallakin olisi varaa ruokkia kaikki köyhien maiden nälkää näkevät, mutta eipä ruoki. Sen sijaan uutisten mukaan armeijoihin käytetään yhä enemmän rahaa ja avustuksia jopa vähennetään.

luimonen
Kaikenlainen muu "todistamismielessä" viittailu - miten pitkä litania hyvänsä - siihen tai tähän lausuntoon, salaiseen raporttiin, salaliittoteoriaan, videonpätkään (jotka kaikki ovat niin liikuttavan yhtäpitävän epäselviä, moniselitteisiä, kertaluontoisia ja suttuisia) on yksinkertaisesti vain paskaa - siis jos on ET:stä kiinnostunut. Käyttäytymistieteiden tutkijoille tuommoinen materiaali voi kyllä kertoa paljonkin, mutta ihmisistä, ismeistä ja uskonnoista - ei ET:stä.Olen linkittänyt Ufojen todistaminen -ketjuun muutaman mielenkiintoisen videon ja sitten siellä on se Diazin tapaus. Vaikka ne ovat melko suttuisia, niin niissä on jo perspektiiviä ja selkeyttä. Lisäksi mukana on todistajanlausuntoja. Lisäksi jos hallitukset ja tai armeijat haluavat pimittää ETt, niin harvemmin mitään videota tuleekaan. Tutkakuvia tuskin julkaistaan sotilastieto-salailun takia. Mielestäni paras lähtökohta olisi, jos SETI alkaisi haravoimaan lähiavaruutta ultraviolettikameroilla ja jos ufotutkimusta lisättäisiin.

luimonen
Ja samaan huuhaa-kategoriaan luen ns. "energia-alukset":
Nuo alukset pystyvät luultavasti energia-muotoisina matkustamaan todella nopeasti, nopeammin kuin materia-alukset.Mitä huuhaata on energia-aluksissa? Oletko todistanut, että ei ole mahdollista tulevaisuudessakaan mahdollisesti rakentaa energia-aluksia? Kysehän on ihmisille tuntemattomasta teknologiasta. Tällöin ei voida sulkea pois sitä mahdollisuutta, että kyseessä todellakin on ihmisille tuntematonta teknologiaa, kuten energia-aluksia.

luimonen
Kuulen moisista ensimmäistä kertaa, vaikka olen yrittänyt olevaista ns. tiede- ja tekniikkamaailmaa jonkin verran seurata. Mitähän immateriaalista energian lajia ne mahtavat olla? Pimeää ainettahan ne eivät voi olla, koska noin hyvin videoilla näkyvät ja sitä paitsi, materiaa se on pimeäkin materia - aiheuttaa nimittäin painovoimaa ja siten semmoisen aluksen kiihdyttäminen "todella nopeaksi" vaatisi kiihdytysenergiaa siinä kuin tavallinenkin materia. Ihan tavallista säteilyenergiaako semmoinen vekotin on, siis fotoneja?Diaz on kuvannut energia-aluksia jo muistaakseni parikymmentä vuotta. Nasan kuvat lienevät uudempia. Mutta asiayhteydet eivät aina välttämättä juolahda heti mieleen. Päivisinhän on nähty harmaita aluksia, olivatpa aitoja tai ei tai energia-aluksia tai ei, niin niistä tulee mieleen materia-alukset.

Olen itsekin lukenut aiemminkin ulottuvuuksien välisestä matkustuksesta yms. energioista, mutta ensimmäistä kertaa minäkin yhdistin Diazin energia-alukset Nasan kuvaamiin energia-aluksiin, suurelta osin kiitos kuuluu Nasan videoita analysoineelle tieteilijälle sekä sille seikalle, että Diazin aluksista sattui olemaan juttua Tiede-palstalla. Myös YouTube-videonjakelutekniikka on auttanut asiassa, koska se mahdollistaa asiayhteyksien rakentelun paljon nopeammin, kun kaikki videot ovat napin painalluksen takana.

luimonen
Miten semmoinen paketti pidetään niin kasassa, että sitä voidaan ihan videoida? Vai oisko energia-alus peräti pimeää energiaa? Sellainen olisi aivan käsittämätön lahja fyysikkomaailmalle, ja ratkaisisi erään suurimmista kosmologisista kysymyksistä. Ja aivan laboratoriossa, silmiemme alla.Mistä minä voisin tietää, miten ET-teknologia toimii? Tuskin kukaan tietää, sehän on ET-teknologiaa, siis ihmisille tuntematonta ja paljon edistyksellisempää mihin ihmiset ovat tottuneet. Luolamieskään ei olisi ymmärtänyt, miten ihmiset jonain päivänä pääsevät kuuhun...

luimonen
Siis jos ufoukot suostuisivat lähempään yhteistyöhön. Mutta ei, he halunnevat vain briljeerata lentotaidoillaan satunnaisille videoijille ja valituille naispuolisille kaapatuille, joita sitten taivaan sinessä kuksivat , voi voi...

Niin, minähän en voi päättää milloin ETt mahdollisesti antavat ihmisille sellaista tekniikkaa, jolla ihmiskunta mahdollisesti pystyisi pyyhkimään ETt maailmankaikkeuden kartalta - ainakin lähiavaruudesta... Ihmiskuntahan on tunnetusti sotaista ja on todistajanlausuntojen perusteella ampunut ET-aluksia alaskin. Siis ETeitä on jo tapettu ihmisten toimesta, ei kovin hyvää mainosta ihmisten kannalta kosmisessa neuvottelupöydässä.

Lisäksi vaikuttaa videoiden mukaan siltä, että ainakin osa ETeistä on androideja, jotka ovat "vain" biologisia robotteja. Jos tämä pitää paikkansa, niin ne androidit ovat vain työläisiä, joiden tehtävä on ehkä vain tutkia ihmisiä.

Dredex
Onhan niitä huonompiakin videoita, mutta tässä on ehkä paras, Nasalta.
Video
Tämäkö on se paras UFO-video? Nauroin tämän kaverin videolle jo joskus vuosia sitten. Sen UFO-satuvideossa on samanlaisia NASAn videoita joissa se kuvittelee huonosti tarkennettuja kohteita UFOiksi.

Kuule Dredu ethän vain ole käsittänyt että se pitkä viivamainen kohde tuossa videossa on se UFO. Se on kahden satelliitin välissä ollut kaapeli joka heijastaa valoa niin että se vaikuttaa yhdeltä kappaleelta. Ne muut hiluthan siinä ovat selvästi hiukkasia joihin kameraa ei ole tarkennettu. Se on vuodelta 1996 ja osa epäonnistunutta koetta jossa oli tarkoitus kehittää energiaa kahden satelliitin välisellä kilometrien pituisella kaapelilla, joka katkesi kesken kokeen. Googlaa "tether incident" tms.

STS-75: The Tether Incident
http://www.space-video.info/shuttle/columbia-sts75.html

Tether satellite
http://en.wikipedia.org/wiki/Tether_satellite

wikipedia
Over 19 kilometers of the tether were deployed before the tether broke. It remained in orbit for a number of weeks and was easily visible from the ground, appearing something like a small but surprisingly bright fluorescent light traveling through the sky. http://en.wikipedia.org/wiki/STS-75

[size=75:18xkctgi]EDIT: lukuisia kirjoitusvirheitä korjailin [/size:18xkctgi]

BBorg
Seuraa 
Viestejä226

[quote="luimonen"]

Joojoo. Kyllä olen katsonut. Ja kun muutaman niistä katsoo, on nähnyt ne kaikki. Sattumalta ensimmäinen YouTubessa olevasta 14.000:sta pätkästä katsomani osoittautui ilmiselväksi kusetukseksi - vertaa

Vastaus: Tänään kun hakee sanalla ' ufo ' Youtubista niin saa 151 000 vastausta eikä 14 000.
Suurin osa niistä on väärennöksiä senhän kaikki tietää.Ei siinä ole mitään uutta.
Mutta onko kakki väärennöksiä? Sehän onkin jo toinen juttu.
Eli jos minä väärennän videon jossa näkyy Volvo niin se ei tarkoita sitä ettei Volvoja olisi olemassa.

Eikö todellakaan mäntit uskalla/pysty postailemaan YHDELLÄ nikillä palstoille ? Siinä vasta kysymys...

Homo Superior
peippo
Ihminen on rehellisesti sanottuna sellainen syöpä että en yllättyisi jos emme kiinnostaisi ketään.

Melkein jokaisessa vierailujen vähyyttä pohdiskelevassa ketjussa törmää tähän samaan katkeraan kliseeseen. Mistä kumpuaa ihmislajille tyypillinen huono omanarvontunto ja luottamuspula omia lajitovereita kohtaan? Onko huono itsetunto meissä joku sisäänrakennettu ominaisuus?

Joskus toivon että maapalloa lähestyisi koko planeetan potentiaalisesti sterilisoiva järkäle, jonka lentorataa saataisiin muutettua kansainvälisen yhteistyön voimalla viime hetkellä siten, että vastoin kaikkia odotuksia, estettyään yhden pikku massasukupuuton, homo sapiens onkin yhtäkkiä koko Telluksen nykyisen biodiversiteetin messias. Siihen päättyisi puheet ihmisen ja syövän yhtäläisyyksistä. Sitäpaitsi syöpäkin on täysin aliarvostettu otus. Syöpäsolut saavuttivat kuolemattomuuden siinä merkityksessä kuin missä me sen tunnemme, jo paljon ennen ihmistä.

Ihminen on tämän luomakunnan kiistaton kruunu. Emme ehkä saa pesää niin usein kuin puput, ja meillä ei välttämättä ole yhtä isot melat kuin valailla, mutta ainakin olemme päässeet kuuhun ja nähneet Paris Hiltonin tissit. Muut eläinlajit ovat saavuttaneet noista maksimissaan vain toisen. No niin mutta ihminen tappaa viattomia eläimiä ihan vaan huvikseen ja kiduttaa vieläpä omia lajitovereitaan hengiltä. No mikäpä laji ei? Esimerkiksi ahmat tappavat riistaa reilusti yli ruokahalunsa ja ihmisten tapaan myös simpanssit käyvät sotia joissa kuolee naaraita ja poikasia. Ihmisillä nyt vaan on vähän korkeampaa teknologiaa jota soveltaa edellämainittuihin aktiviteetteihin, ja siitä johtuu erot mittasuhteissa.

Jos leikkisästi kuvitellaan että leijonat jalostuisivat satojen tuhansien vuosien saatossa ihmisten kaltaisiksi hengen ja kädentaitojen jättiläisiksi, niin hekö sitten elelisivät täällä puita halaillen ja seeproja silitellen kuin Eedenin paratiisissa ikään? No eivät varmasti. Söisivät kaikki muut eläimet, ja kissaeläimien moraalintajun tuntien eivät tuntisi siitä edes huonoa omatuntoa. ***** leijonat. Mahdolliset avaruusolennot saattavat hyvinkin olla yhteiskunnallisen kehityksensä osalta siinä pisteessä, että tarve heikompien sortamiseen on väistynyt, mutta varmasti hekin ovat joskus tehneet historiassaan kyseenalaisia tekoja (esim pissanneet suihkussa). Virheistä oppiminen on kulttuurievoluution elinehto.

Sanotaan että isänmaallisuus on rahvaan hyve. Esimerkiksi ruotsalaisilla on hiljaisesta lähihistoriastaan johtuen aika huono kansallinen itsetunto. Neutraali politiikka toisen maailmansodan aikaan oli ehkä taloudellisesti ja inhimillisesti ajatellen fiksu päätös, mutta pelkuruus ei ole omiaan nostamaan kansallistunnetta. Sitävastoin taas suomalaiset muistavat oikein hyvin omat saavutuksensa, eikä puolustusvoiton hohtoa ole tähänkään päivään mennessä himmentänyt kuin vain hetkellisesti jatkosodan aikainen kyseenalainen aseveljeys erään toisen kansan kanssa, joka kärsii nykyään vielä ruotsalaisiakin huonommasta itsetunnosta. Ihan syystä tosin. Mitä tällä tarkoitan, on se että ihmiskunta ansaitsisi jo oman triumfinsa jotta tästä syöpäkeskustelusta päästäisiin eroon.

Nyt kehiin joku luonnonkatastrofi jonka vain ihminen voi pysäyttää! Ilmastonmuutos ei käy koska se on alunperinkin meidän aiheuttama. Oon vähän tinassa tätä kirjoittaessa, että sori vaan kaikille että jouduitte lukemaan. Saan ansioni mukaan aamulla kun herään krapulaan.

Ihminen tuhoaa maapallon leviää toiselle pallolle ja tuhoaa sen suhteellisen surkealla omalla älyllään ja teknologiallaan. Mitä tapahtuisi jos ihminen saisi alien teknologiaa? Ehkä ihminen jotenkin voisi välttää asteroidi törmäyksen teknologian avulla, mutta ei sellaista joka tuhoaisi koko planeetan ja siltikin elämä on törmäyksen jälkeen selviytynyt ihan hyvin ilman ihmistä. Siltikään en näe yhtään hyvää syytä miksi "alienit" tahtoisivat pelastaa ihmisen. Meiltä ei voi oppia mitään. Me emme hyödytä ketään, emme edes ruokana, koska lehmästäkin saa enemmän lihaa. Tai ehkä niitä kiinnostaa sitten kun olemme jo vaarassa hävitä itsemme takia, mutta nythän niin ei ole käymässä.

Ei ole mitään syytä olettaa, että "alienien" motiivit olisivat inhimmilliset. Tai sitten emme vain ymmärrä/tiedä jotain. Tai sitten olemme jo keksineet asiaan ratkaisun.

Mielenkiintoinen tuo tietosi alienien muihin eläimiin kohdistuneesta sorrosta. Lähdekin varmaan löytyy?
Ehkä alienit ovat saattaneet jo kehityksen vaiheessa keksiä uskonnon joka pohjautuu luonnon kunnioittamiseen ja on yhtä pinttynyt asia kuin kristinusko meille.

Edit. Ai on sitä vedetty kännit vai, kai riittää ikä?

BBorg
Seuraa 
Viestejä226
somedude
Dredex
Onhan niitä huonompiakin videoita, mutta tässä on ehkä paras, Nasalta.
Video
Tämäkö on se paras UFO-video? Nauroin tämän kaverin videolle jo joskus vuosia sitten. Sen UFO-satuvideossa on samanlaisia NASAn videoita joissa se kuvittelee huonosti tarkennettuja kohteita UFOiksi.

Kuule Dredu ethän vain ole käsittänyt että se pitkä viivamainen kohde tuossa videossa on se UFO. Se on kahden satelliitin välissä ollut kaapeli joka heijastaa valoa niin että se vaikuttaa yhdeltä kappaleelta. Ne muut hiluthan siinä ovat selvästi hiukkasia joihin kameraa ei ole tarkennettu. Se on vuodelta 1996 ja osa epäonnistunutta koetta jossa oli tarkoitus kehittää energiaa kahden satelliitin välisellä kilometrien pituisella kaapelilla, joka katkesi kesken kokeen. Googlaa "tether incident" tms.

STS-75: The Tether Incident
http://www.space-video.info/shuttle/columbia-sts75.html

Tether satellite
http://en.wikipedia.org/wiki/Tether_satellite

wikipedia
Over 19 kilometers of the tether were deployed before the tether broke. It remained in orbit for a number of weeks and was easily visible from the ground, appearing something like a small but surprisingly bright fluorescent light traveling through the sky. http://en.wikipedia.org/wiki/STS-75[size=75:52i1x4jl]EDIT: lukuisia kirjoitusvirheitä korjailin :oops: [/size:52i1x4jl]

Vastaus: Onhan se hauskaa että ' somedude ' löytää niin hauskoja videoita että hän nauroi ' jo vuosia sitten '.
Mutta oikaistaan nyt aluksi vaikkapa 'someduden ' väärinkäsitys siitä että tuo vaijeri olisi ollut ' kahden satelliitin välissä ' .
Näinhän ei ollenkaan ollut vaan tuo vaijeri pästettiin ulos
( yhdestä )sukkulasta mutta katkesi sitten.

Ja se josta on ollut puhetta, muistaakseni juuri tälläkin palstalla jo kauan sitten on se että eräiden mukaan nuo kohteet näyttävät lentävän vaijerin TAKANA.
SIITÄ on käyty kiivasta keskustelua monessa foorumissa.Muistaakseni tällä samalla foorumilla käytiin asiasta kiivastakin keskustelua joskus aikaisemmin.

Minä itsekin olen katsonut tuota vaijerifilmiä useita kertoja. Ja toistaiseksi näyttää kyllä minun mielestäni siltä että nuo kohteet todellakin lentävät vaijerin takana. Ja koska vaijeri on pitkä ja kaukana sukkulasta niin silloin selitys onkin vaikea löytää.

Asiaa on kommentoitu mm. Borgin kirjassa ’ Ufot ja tähtitieteilijät ’ :

- Australian Canberrassa sijaitsevan Space Dome & Observatoryn päätähtitieteilijä ja planetaarionhoitaja, Clare Williams, tutkii niitä NASAn filmejä joissa väitetään näkyvän ufoja. Hän tutkii mm. n. s. vaijerifilmiä (STS- 75). Williams on sitä mieltä että kaikki ' ufot' näissä filmeissä johtuvat kameran sisällä syntyneistä heijastuksista, ja käyttää näistä heijastuksista nimeä ' airy discs' (= ' ilmavia kiekkoja' ) . Kirjassa 607) selostetaan jopa 25 sivun verran miten Williams puolustaa kantaansa tässä asiassa, kun taas kirjan 607) tekijä on aivan toista mieltä.
Williams on myös katsonut n. s. STS- 48 filmiä jossa m. m. fysiikan- ja tähtitieteen professori Kasher on näkevinään ufoja ( katso vuosi 1991) ja toteaa ettei Kasher ole osannut tulkita filmiä oikein. 607) Sivu 204- 228.
Ohjelmassa 919) David Sereda puolestaan kumoaa Williamsin käsitys STS- 75- filmistä sillä perusteella että filmissä näkyy että useat kohteet ohittavat vaijeria sen takana. 919).

derz
Seuraa 
Viestejä2470

UFOista kiinnostuneille suosittelen katsomaan tämän videon koko näytöllä:

Best Of Ovni

Suuri osa videossa esitetyistä tapauksista on tietenkin kusetusta, mutta kyllä noita ihan mielenkiintoisiakin tapauksia löytyy.
Esim. kohdissa 1.47 ja 3.28 filmatut "äkkilähdöt" ovat vakuuttavan näköisiä.

∞ = ω^(1/Ω)
- Georg Cantor

peippo

Ihminen tuhoaa maapallon leviää toiselle pallolle ja tuhoaa sen suhteellisen surkealla omalla älyllään ja teknologiallaan. Mitä tapahtuisi jos ihminen saisi alien teknologiaa? Ehkä ihminen jotenkin voisi välttää asteroidi törmäyksen teknologian avulla, mutta ei sellaista joka tuhoaisi koko planeetan ja siltikin elämä on törmäyksen jälkeen selviytynyt ihan hyvin ilman ihmistä. Siltikään en näe yhtään hyvää syytä miksi "alienit" tahtoisivat pelastaa ihmisen. Meiltä ei voi oppia mitään. Me emme hyödytä ketään, emme edes ruokana, koska lehmästäkin saa enemmän lihaa. Tai ehkä niitä kiinnostaa sitten kun olemme jo vaarassa hävitä itsemme takia, mutta nythän niin ei ole käymässä.

Huomaa, että todennäköisesti ilman ihmistä maapallon elämä on tuomittu tuhoutumaan muutaman miljardin vuoden kuluessa lopullisesti. Useimmat eläinlajit vain saalistavat heikompiaan sen enempää miettimättä, eikä niille ole tärkeätäkään ajatella. Ne ovat vain sopeutuneet nykyisiin oloihinsa.
Ihmiselle on kehittynyt älykkäät aivot, joita käyttämällä se voi jopa "ennustaa" tulevaisuutta ja varautua suuriin muutoksiin etukäteen, ja näin se voi auttaa elämää selviytymään eteenpäin, mikä taitaakin olla elämän ainut tarkoitus. Toki on muutamia muitakin "älykkäitä" lajeja, kuten delfiinit, mutta emme voi luottaa siihen että ne kehittyisivät niin, että voisivat tutkia maailmankaikkeutta ja pelastaa päivän tuomiopäivän tullessa.
Ja mitä väliä, vaikka ihminen tuhoaisikin planeetan toisensa perään? Ketä se kiinnostaisi? Ihminen elää itseään varten, ei muita.

javlar
Vastaus: Onhan se hauskaa että ' somedude ' löytää niin hauskoja videoita että hän nauroi ' jo vuosia sitten '.
Mutta oikaistaan nyt aluksi vaikkapa 'someduden ' väärinkäsitys siitä että tuo vaijeri olisi ollut ' kahden satelliitin välissä ' .
Näinhän ei ollenkaan ollut vaan tuo vaijeri pästettiin ulos
( yhdestä )sukkulasta mutta katkesi sitten.evvk


Ja se josta on ollut puhetta, muistaakseni juuri tälläkin palstalla jo kauan sitten on se että eräiden mukaan nuo kohteet näyttävät lentävän vaijerin TAKANA.
SIITÄ on käyty kiivasta keskustelua monessa foorumissa.Muistaakseni tällä samalla foorumilla käytiin asiasta kiivastakin keskustelua joskus aikaisemmin.

Minä itsekin olen katsonut tuota vaijerifilmiä useita kertoja. Ja toistaiseksi näyttää kyllä minun mielestäni siltä että nuo kohteet todellakin lentävät vaijerin takana. Ja koska vaijeri on pitkä ja kaukana sukkulasta niin silloin selitys onkin vaikea löytää.

Siis miten tyhmä pitää olla ettei tajua että ne ufot ovat jotain lähellä kameraa "out of focus"?

P2
peippo

Ihminen tuhoaa maapallon leviää toiselle pallolle ja tuhoaa sen suhteellisen surkealla omalla älyllään ja teknologiallaan. Mitä tapahtuisi jos ihminen saisi alien teknologiaa? Ehkä ihminen jotenkin voisi välttää asteroidi törmäyksen teknologian avulla, mutta ei sellaista joka tuhoaisi koko planeetan ja siltikin elämä on törmäyksen jälkeen selviytynyt ihan hyvin ilman ihmistä. Siltikään en näe yhtään hyvää syytä miksi "alienit" tahtoisivat pelastaa ihmisen. Meiltä ei voi oppia mitään. Me emme hyödytä ketään, emme edes ruokana, koska lehmästäkin saa enemmän lihaa. Tai ehkä niitä kiinnostaa sitten kun olemme jo vaarassa hävitä itsemme takia, mutta nythän niin ei ole käymässä.Huomaa, että todennäköisesti ilman ihmistä maapallon elämä on tuomittu tuhoutumaan muutaman miljardin vuoden kuluessa lopullisesti. Useimmat eläinlajit vain saalistavat heikompiaan sen enempää miettimättä, eikä niille ole tärkeätäkään ajatella. Ne ovat vain sopeutuneet nykyisiin oloihinsa.
Ihmiselle on kehittynyt älykkäät aivot, joita käyttämällä se voi jopa "ennustaa" tulevaisuutta ja varautua suuriin muutoksiin etukäteen, ja näin se voi auttaa elämää selviytymään eteenpäin, mikä taitaakin olla elämän ainut tarkoitus. Toki on muutamia muitakin "älykkäitä" lajeja, kuten delfiinit, mutta emme voi luottaa siihen että ne kehittyisivät niin, että voisivat tutkia maailmankaikkeutta ja pelastaa päivän tuomiopäivän tullessa.
Ja mitä väliä, vaikka ihminen tuhoaisikin planeetan toisensa perään? Ketä se kiinnostaisi? Ihminen elää itseään varten, ei muita.

Juu, sellaset 2 lajia jotka on jäljellä 2miljardin vuoden päästä.
Tai kloonaus kehittyy kuka tietää pystytäänkö tulevaisuudessa herättämään dinoja henkiin?

Oletko muuten huomannut, että delfiinin pää muistuttaa hieman alienin päätä ja ääntelykin?

Ehkä tuohon yhteenottokysymykseen on vastaus juuri: ketä kiinnostaa?

Jossain TM numerossa oli aiheeseen täydellisesti sopiva pitkä artikkeli. Koitan etsiä sen lehden ja kirjoittaa tänne.

Aina törmää samaan kliseeseen: "Miksi ne tulisivat juuri tänne?"

Ensinnäkin emme tiedä, vaikka ne vieraisilivat hyvinkin monissa eri siviilisaatioissa tai paikoissa jossa on elämää tai mikä on luultavaampaa, jos on kyseistä teknologiaa käytössä: Ne käyvät tutkimassa kaikkea, mitä voivat.

Toiseksi: Mikä vika ihmiskunnassa, Maapallossa ja sen lajirikkaudessa on tutkimuskohteena? Voi olla, että emme ole pelkästään tutkimuskohde vaan jonkinlainen projekti. Joidenkin näkemysten mukaan ihminen on syntynyt geenimanipulaation tuotteena alieneiden värkkäämänä, mutta tämä nyt ei ole varsinainen puheenaihe, enkä sitä väitä, vaikka mahdollisena pidänkin. Onhan noita UFOja kuitenkin nähty kautta historian. Myytit todellakin kertovat mitä kummallisimmista taivaalta tulleista olennoista. Googlatkaapa vaikkapa Veda-kirjallisuudesta tuttua "Vimana" sanaa ja miettikää mikä se voisi olla.

Dredexille ja Javlarille speksit hyvistä postauksista.

somedude

Siis miten tyhmä pitää olla ettei tajua että ne ufot ovat jotain lähellä kameraa "out of focus"?

Nyt tais mennä quotet ufoille..., mut yritetään silti vastata:

Selvästi näkee, että ne kiekkomaiset jutut lentävät sen palkin takana. Nämä "ufot" eivät ehkä silti ole mitään aluksia, koska ne ovat oudon läpikuultavia. Jotain out-of-focus tyyppistä tuossa tosiaan voisi ollakin. Itseasiassa epäfokusoituneisuus voisi toisaalta selittää sen oudon läpikuultavuuden.

Jotain anomaliaa siellä silti tuntuisi lentävän. Heitetään nyt vielä yksi villi arvaus: palkki on hius ja kiekot pölyhiukkasia kameran sisällä.

Hmm.. Ei tuokaan nyt oikein järkevältä tunnu. Viisaammat selittäköön!

[quote="somedude"]evvk
[quote]

Sattuma:

-Mene mielisairaalaan-

"Mene suoraan mielisairaalaan debunkkaaja kavereidesi seuraksi kuuntelematta järjen ääntä ja pitäen silmäsi visusti suljettuina totuudelta."

Siis toihan on niinku niiiiiiiiiin selvä roska linssissä joka ei niinku tooooodellakaaaaaaaan mene tuon 10km pitkän esineen TAKAA......

Thank God I'm me, and not "somedude"

Mä sentään kirjoitin ton juttuni juntturassa ja kaiken lisäksi aika väsyneenä. Mutta mikä on sun tekosyy? Eihän tossa sun jutussa ole mitään järkeä. Mutta ei se mitään. Mä selitän. Ei mulla tässä muutakaan tekemistä ole.

peippo
Ihminen tuhoaa maapallon leviää toiselle pallolle ja tuhoaa sen suhteellisen surkealla omalla älyllään ja teknologiallaan. Mitä tapahtuisi jos ihminen saisi alien teknologiaa? Ehkä ihminen jotenkin voisi välttää asteroidi törmäyksen teknologian avulla, mutta ei sellaista joka tuhoaisi koko planeetan ja siltikin elämä on törmäyksen jälkeen selviytynyt ihan hyvin ilman ihmistä.

Mikä ihmisen älyssä ja teknologiassa on siis surkeaa? Eikö se ole parasta mitä on tällä planeetalla saavutettu? Miksi olet niin varma että ihminen tuhoaa ennen pitkää tämän planeetan? Ei me olla täysin kykenemättömiä toimimaan itseaiheutettujen uhkien edessä. 80-luvun lopulla otsonikatoa pidettiin tulevana maailmanlopun aiheuttajana.

Wikipedia:

Otsonikadon estämiseksi solmittiin vuonna 1987 Montrealin pöytäkirja, jolla rajoitettiin CFC-yhdisteiden ja muiden otsonikerrosta tuhoavien aineiden käyttöä. Päästörajoitusten avulla näiden aineiden pitoisuudet ilmakehässä on saatu laskuun, ja otsonikerroksen toipumisen toivotaan alkavan viimeistään 2020-luvulla.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Otsoniaukko

Ja sitäpaitsi kun elämä on selvinnyt massasukupuutoista ennen ihmistäkin, eikä siinä ole sun mielestä mitään ihmeellistä, niin mikä tekee ihmisen aiheuttamista sukupuutoista niin pahemman kuin muun luonnon aiheuttamista joukkotuhoista. Onko ihminen mielestäsi luonnosta irrallaan, ulkopuolinen paha, joka ei saa aiheuttaa luonnolle sitä mitä se on tehnyt itselleen jo vuosimiljardeja. Mun nähdäkseni ihminen tekee sitä samaa mitä muukin luonto, eli kamppailee selviytyäkseen. Ihminen on tosin tämän planeetan luontokappaleista ainoa joka osaa myös katua tekojaan, ja se on ehkä hyväkin koska valta tuo mukanaan vastuun, ja tällä hetkellä olemme, halusimme sitä tai emme, vastuussa koko planeetasta. Myös ulkopuolisia uhkia vastaan.

Tässä ketjussa oli puhetta mahdollisista toimenpiteistä joihin voitaisiin ryhtyä jos jonkun meteorin havaittaisiin olevan törmäyskurssilla maan kanssa. En jaksanut lukea koko ketjua läpi mutta muistaakseni siellä mainittiin ainakin Jarkovskin ilmiö ja avaruustraktori. Molemmat ihan ihmisteknologiaa, eli siis meidän ulottuvillamme.

peippo
Siltikään en näe yhtään hyvää syytä miksi "alienit" tahtoisivat pelastaa ihmisen. Meiltä ei voi oppia mitään. Me emme hyödytä ketään, emme edes ruokana, koska lehmästäkin saa enemmän lihaa. Tai ehkä niitä kiinnostaa sitten kun olemme jo vaarassa hävitä itsemme takia, mutta nythän niin ei ole käymässä.

No jos kuvitellaan että ihmislaji vastoin kaikkia odotuksia selviääkin teollisuus- ja energiavallankumouksesta voittajana tappamatta siinä sivussa itseään, niin näkisitkö ettei tulevaisuudessa avaruuteen siirtokuntia perustava homo sapiensin seuraaja homo superior (http://en.wikipedia.org/wiki/Homo_superior) olisi tippaakaan kiinnostunut vieraalta planeetalta löytyvästä orastavan älykkyyden turvin kehittyvästä xenomorfista? Sotaisia ja ehkä primitiivinenkin, mutta ainakin äärimmäisen mielenkiintoinen löytö, koska kyseessähän olisi lopullinen todistuskappale siitä että luovaa älykkyyttä voi syntyä missä vain. Jos meitä kiinnostaisi, niin miksei kiinnostaisi "alieneitakin" meidän löytymisemme.

peippo
Mielenkiintoinen tuo tietosi alienien muihin eläimiin kohdistuneesta sorrosta. Lähdekin varmaan löytyy?
Ehkä alienit ovat saattaneet jo kehityksen vaiheessa keksiä uskonnon joka pohjautuu luonnon kunnioittamiseen ja on yhtä pinttynyt asia kuin kristinusko meille.

No jos nyt jätän puuttumatta siihen etten varsinaisesti maininnut mitään alieneiden suhtautumisesta eläimiin, niin uskotko todella että kaikki biologisen evoluution kautta kehittyneet älykkäät elämänmuodot ovat (kuitenkin ihmistä lukuunottamatta) läpi koko historiansa toimineet juuri sun saneleman etiikan mukaisesti "puita halaillen ja seeproja silitellen". Jos maapallon ulkopuolella on todella kehittynyt sellainen laji joka on kykenevä valjastamaan luonnonvoimat tähtienvälisiä matkoja varten, niin eiköhän heidänkin oma historiansa ole väärällään sisäisiä konflikteja ja luonnonvarojen hyväksikäyttöä. Eri asia sitten onkin se että haluaako/voiko sellaisesta toiminnasta kasvaa ulos tekniikan mahdollistaessa todellisen kestävän kehityksen.

EDIT: Siinä sulle kuule tosi luotettava lähde jossa kerrotaan kuinka alienit sortaa viattomia luontokappaleita.
http://paranormaaliblogi.wordpress.com/ ... -silvonta/

peippo
Ei ole mitään syytä olettaa, että "alienien" motiivit olisivat inhimmilliset.

Aivan. Miksi alienit olisivat automaattisesti korkeamoraalisia. Ihminen sentään haluaisi olla hyvä. Jos luonnonvalinnan paineessa nimenomaan vahvin ja itsekkäin selviää, niin miksi olettaa lapsellisesti että galaksin valtiaat olisivat jotain hyväntekijöitä. Ihmiset sentään potevat huonoa omatuntoa tehdessään väärin, mutta syy siihen että käytin alkuperäisessä vertauksessani älykkäiksi jalostuneita leijonia on se, ettei kissaeläimet koe samanlaista yhteenkuuluvuutta muiden kanssa, kuten esimerkiksi ihmiset ja sosiaalisesti harvinaisen älykkäät koirat ja delfiinit, vaan ajavat pääsääntöisesti aina vain omaa etuaan.

peippo
Edit. Ai on sitä vedetty kännit vai, kai riittää ikä?

Kun mies lähtee kaljan juontiin niin se mitään ikää katso. Alienteknologia (vaikka typerä sana onkin) kirjoitetaan muuten yhteen ihan kuten asteroiditörmäyskin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat