En tykkää enää sokerista

Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Miksi en tykkää enää sokerista? Kaikki makea ruoka on kuvottavaa, kakuista karamelleihin.. ei saa alas. Jotenkin se maistuu myrkyltä. Tuo tunne tulee juuri siitä mistä kerran puhuin ja joku toinenkin täällä. Että keho ilmoittaa että mitä haluaa ja mitä ei. Minun keho on sokeria vastaan. Olen siis sitä mieltä ettei sokeri voi olla kovin terveellistä, sanoi tieteelliset tutkimukset mitä tahansa. Rasva sen sijaan maistuu todella hyvin, se on ihanaa. Saa nähdä kuinka pian kuolen kehoni vaistoja noudattamalla. ainakaan vielä ei ole tullut sydänkohtausta eikä paljon muitakaan oireita. No olenkin vasta nuori.

くそっ!

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Mulle menee kaikki sokeri, pitää viikossa vähintään 2 pussia tai pussin karkkia, muuten tulee oireita.

Rasva menee kans.. oh ne billy's pitsat, käytät mikrossa ja rasva suorastaan tihkuu juuston seasta <3

Alveron
Seuraa 
Viestejä3638
Liittynyt12.8.2007

No ei todellakaan ole sokeri terveellistä, hyvä ettet syö.

...hampaiden vahingoittuminen. Sokeri voi myös lihottaa, mikä puolestaan kasvattaa muun muassa 2-tyypin diabeteksen ja sydänsairauksien riskiä.

Lisäksi puhutaan ainakin iho ongelmista. Sokerilla ei myöskään jaksa, siitä saa nopeasti energiaa, joka kuitenkin kuluu nopeasti, sitten saa taas olla vetämässä lisää sokeria, tai muuten väsähtää yhtäkkiä. Sellainen veriarvojen
heilahtelu rasittaa elimistöä aivan turhan paljon.

Mulgeron

Vierailija

Minä pidin sokerisesta lapsena ja saatoin syödä aika paljonkin. Lähes jokapäiväinen hyvin aktiivinen ja monituntinen liikunta varmaan piti minut normaalipainoisena? Tänään en syö käytännössä ollenkaan mitään karamelliä, pullaa, kakkua, tms. Limsaa juon joskus ja jäätelö on kesällä hyvää. Varsinkin mehujäätelö. On tiettyjä tulisia ruokia, joihin coca-cola vain yksinkertaisesti kuuluu. Se, että ei mene valkoista sokeria alas on loistava juttu. Sokerin kanssa pitää olla varovainen. Se on vaarallinen aine monella tapaa. Mikäli tarvitsee hieman makeaa ruokaan suolaisuuden vastapainoksi, niin kannattaa aina käyttää hedelmäsokeria, hunajaa, tms.

Alveron
Seuraa 
Viestejä3638
Liittynyt12.8.2007
Petu
Miksi ylipäätänsä pitäisi sokeria syödä ,kun elimistö sitä muutenkin tuottaa . Suolaa tarvitaan.

Jos ruokasuolaa tarkoitat, riittää esim. noin viisi oliivia päivässä. Sitäkin syödään liikaa, varsinkin jos on taipumusta verenpaineen nousuun, kannattaa senkin kulutusta tarkkailla.

Tietysti suolalla voidaan tarkoittaa myös tärkeitä mineraaleja, joista saa esim. magnesiumia.

Edit: Siis ruokasuolaa ei oikeastaan tarvita ollenkaan, tarvittavan natriumin ja enemmänkin saa elintarvikkeista luontaisesti muutenkin. Tuo viisi oliivia onkin ennemminkin yläraja suositus, tai sinne päin.

Mulgeron

Alveron
Seuraa 
Viestejä3638
Liittynyt12.8.2007
Ronron
Onko muuten se valkoinen sokeri vain yksi hiilihydraateista?

Se on nopea, eli lyhytketjuinen hiilihydraatti, siksi se palaa nopeasti ja on siitä epäterveellisemmästä päästä.

Mulgeron

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Jaa no sittenhän homma ehkä toimiikin.. en ilmeisesti välttele sokeriruokia suotta. Ehkä näissä kehon vaistoissani onkin jotain perää.

くそっ!

Petu
Seuraa 
Viestejä2287
Liittynyt17.3.2005
Alveron
Petu
Miksi ylipäätänsä pitäisi sokeria syödä ,kun elimistö sitä muutenkin tuottaa . Suolaa tarvitaan.



Jos ruokasuolaa tarkoitat, riittää esim. noin viisi oliivia päivässä. Sitäkin syödään liikaa, varsinkin jos on taipumusta verenpaineen nousuun, kannattaa senkin kulutusta tarkkailla.

Tietysti suolalla voidaan tarkoittaa myös tärkeitä mineraaleja, joista saa esim. magnesiumia.

Edit: Siis ruokasuolaa ei oikeastaan tarvita ollenkaan, tarvittavan natriumin ja enemmänkin saa elintarvikkeista luontaisesti muutenkin. Tuo viisi oliivia onkin ennemminkin yläraja suositus, tai sinne päin.

Miten suolaa voi saada liikaa ,jos esimerkiksi japanilaiset ovat yksi pitkäikäisimmistä . He syövät suolaa enemmän kuin paljon.

Alveron
Seuraa 
Viestejä3638
Liittynyt12.8.2007

Japanissa syödään muuten terveellisemmin. Voi olla geneettisiäkin tekijöitä, en tiedä. Ainakin Suomessa kuitenkin syödään niin paljon suolaa, että se on iso kansanterveydellinen ongelma.

Ruokasuola on välttämätön ravintoaine. Kuitenkin sen runsas käyttö on epäterveellistä, ja se onkin merkittävin ravintotekijä, joka nostaa verenpainetta. Suomessa noin puoli miljoonaa ihmistä käyttää verenpainelääkkeitä.[1] Käypähoitosuositusten mukaan suomalaisten verenpaine on kansainvälisessä vertailussa korkea ja siitä seuraava sairastuvuus ja kuolleisuus aivohalvaukseen ja sepelvaltimotautiin on runsasta. Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan vähäsuolaiseen ruokaan tottuu pian

Mulgeron

Alveron
Seuraa 
Viestejä3638
Liittynyt12.8.2007
Alveron

Ruokasuola on välttämätön ravintoaine.

Lisään siis vielä, että lisättynä sitä ei tarvita. Itse lisään vain kotiruokiin, joissa ei valmiiksi ole yhtään suolaa, säilöessä ja kun teen omia marinadeja. Lähes kaikkeen, joka ei ole tuoretta on kuitenkin lisätty suolaa, ja on natriumia on kyllä lihassa ja kasveissa luonnostaankin.

Mulgeron

Alveron
Seuraa 
Viestejä3638
Liittynyt12.8.2007

...ja suolan käyttöä on helppo suomalaisenkin oppia vähentämään, kun oppii käyttämään muita mausteita ja yrttejä. Maistuu itseasiassa paljon paremmalta.

Mulgeron

Petu
Seuraa 
Viestejä2287
Liittynyt17.3.2005

Minä en käytä sokereita missään muodossa . Joskus tulee mieli suklaata, jäätelöä tai munkkia . Kuppia tulee tehtyä .Ilmeisesti siitä tulee alkaloideja ,josta tulee sokereita .

o
Seuraa 
Viestejä1643
Liittynyt16.11.2005

Ei kyllä sokeri maistu. Taitaa olla jotain metabolista oireyhtymää tms. häiriötä ja hivenaineiden puutetta. Valkoinensokerihan on siis ihan samanlainen puhdistettu myrkky kuin kokaiini, ei noita kenenkään keho pitkään kestä.

Suola sen tekee mieli lusikoida suoraan purkista. Suolan vähentämisen kanssa kannattaa ottaa kuitenkin huomioon, että suola on pahasta vain jos on korkea verenpaine. Itse yritän nostaa matalaa verenpainettani ja 20g päivässä ei ole mikään ongelma.

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Vierailija

Tarvitseeko sitä varsinaista sokeria edes mihinkään? Sehän on pelkkiä nopeita hiilihydraatteja.

Ketjun aloittajalle: Syötkö silti edelleen hedelmiä, marjoja tms? Vai ällöttääkö ihan kaikki mikä on enemmän makeaa kuin suolaista?

Täällä päässä askelet johtaa turhan usein videofirma makuunin sokeri-lisäaine-liivate-taivaaseen. Joskus tulee myös hillitön himo syödä juustoa sokerissa dipattuna

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat