Seuraa 
Viestejä45973

Se vanha kettu Schröder teki sen taas, ainakin voidakseen edes yrittää jatkaa kanslerina. Pitäisi onnitella, vaan josko hän tai kukaan hänne esikunnastaankaan lukee näitä viestejäni. Vasemmistopuolue 8.7
prosenttia. Minä täällä olen myös esittänyt Vasemmistopuoluetta, suunnileen vaselistien ja ääveiden puoliväliin. Valitettavasti tähän ei Suomessa olla riittävän vasemmistolaisia, tai myös maltillisempia kuin änkyrät vaselisteissa tai uus-SKP. En kylläkään tunne tarkkaan, mikä varsinaisesti on Saksan Die Linke, ja mikä on sen ohjelma. Se kuulemma on luvannut paljon. Minä täällä en luottaisi liikoihin omiinkaan lupauksiin. Pääasia on sanoa selvää tietoa asioisita, ja järjestystäkin tähän kapitalistiseen suurporvarijohtoiseen anarkiaan. Saksassahan Die Linke
osaksi muodostui, erityisesti lännessä, sosdemien vasemmistosta.
Suomessa ei ole sosdemien vasemmistoa. Sellaiseksi ennen mainittu Paavo Lippone kluottaa USAan ja Poika Bushiin. Erki Tuomioja kuten Tarja-tätikin hakee globaalia näkemystä, kuin sananlaskun verkonpaikkaaja.

Kumpikaan Saksan suurimmista ei lähimmän kumppaninsakaan kanssa voi muodostaa enemmistöhallitusta. Vihreät kuulemma katsovat molempiin heinäkasoihin, kuten antiikin kuulu aasi, joka kuoli niin nälkään.

Vihreistä aika lailla tuleva hallitus riippuu. Vasemmistopuoleen virhe siellä on julistaa suoralta kädeltä menoa oppositioon. Siten se näyttää olevan valmis toistamaan KPDn virheet Weimarin tasavallan ajalta, eli Suomen änkyräin virheet melko nykyiseltäkin ajalta. Ei mennä hallitukseen, oppositiossa on ihanaa - ja annamme herrasväen tehdä päätökset.
Olen sitä mieltä, että paras ratkaisu Saksassa nyt olisi sosdemien, vasemmistopuolueen ja vihreiden yhteishallitus. Nimenomaan tuossa järjestyksessä, onhan VP vihreitä hiukan suurempikin.

Kristillisdemokraattien hallitus tai heidän ja sosdemien yhteishallitus tarkoittaa samaa kuin kokoomusvetoinen tai kokoomussosdeminen hallitus täälläkiin. Kypäräpäät eivät näy pystyvän tunnustamaan tosiasioita, he jatkuvasti elävät omassa kuvitellussa maailmassaan. - Kuten tämän palstan viime uutisessa yhä 13.7 miljardin vuoden takaisessa kuvitellussa USAsta jaetussa alkuräjähdyksessä. Sosdemit
sekä siellä että täällä päinvastoin aina yhdessä oleen joutuvat kokoomuksen-kristillisporvarien ohjaamiksi. Vain vasemmistopuolueen mukanaolo voi olla vaihtoehto sekä oikeistolaisuudelle että tapana hoitaa ongelmat, jotka ovat samantapaisia mutta hiukan kärkevämmät ja suuremissa puitteissa kuin Suomessa. Ei todellakaan näytä siltä, että Saksassakaan osattaisi kaikki, kuten ei Suomessakaan.

Tuo periaatteessa, mutta on ihan toinen seuraava kysymys, mihin reaalisiin tuloskiin voidaan päästä hallitusneuvotteluissa, jos niitä mainitsemaltani pohjalta ollenkaan käydäänkään. Ja asiahan riippuu myös vihreistä, jotka sielläkin ovat riittävän kipeitä mennäkseen yhteen kypäärpäidenkin kanssa; kuten täällä Hautalan ja Kronbergin vihreät.
Täällä Vasemmistoliitto on aina osoittanut liiallista hallituskipeyttä.
Jos ei varsinaisia reaalisia tuloksia hallituneuvotteluissa voida saavuttaa, silloin pitää jatkaa oppositiossa. Mutta vastuu siitä on silloin muilla. Riittävän jyrkkä pitää olla, mutta ei pidä antaa pelata itseään ulos.
Minua täällä on pelattu ulos sekä vaselistien, änkyräin että ääveiden auttamana! Ja koska sosdemeissa täällä ei ole nyt vasemmistoa.

Hämmentynyt tilanne tulee Suomeenkin, jos Niinistö votta täällä pressanvaalit, kaikkine kuvitelmineen. Melko varmasti tulee sen jälkeen eduskuntavaalit, mutta nekään eivät välttämättä tuo selvyyttä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Suomessahan tilanne on sikälikin erilainen, että sosdemien ja vielä olemattoman vasemmistopuolueen ja vihreiden hallitus on mahdollinen vain yhdessä kepun kanssa, ja melko varmasti myös Sfpn, joka on varsin vakinmaien hallituspuolue. Suomessa tilanne on myös sikäli erilainen, että pitkänä valtakautenaan kokoomus on jokseenkin saanut nimittää mieleisensä ylimmät virkamiehet, vaikka niitä muodollisesti nimittävät presidentti ja hallitus.

Jos olettaisi Vasemistoliiton voivan muutua parempaan suuntaan, se olisi sen itsensä muuttuminen Vasemmistopuolueeksi.

Josko käsitykseni Saksan Vasemmistosta, Die Linke, ovatkin liian optimistiset. - Sana Vasemistopuolue oikeastaan onkin vain toimittajan omatekmä suomenosmuunnelma. - Varsnainen Euroopan vasemmistohan yleensä on jokseenkin änkyrää joukkoa. Sille tunnusomaista on, että vituttaa eli kenkuttaa, ja sihen ylhäällä ovat jotkut syyllisiä Kenkuttamisen tunne häviäiis, kun saatasiin huomattavia etuja, ja niitä toivotaan, ja toivomisen merkeissä luvataan. - Vaan kun edut olis saatu, missä tilanteessa oltaisiin. Sampa vanah kapitlaismi on yhä pystyssä, ja sen osana ovat kiukkunsa paljossa menettäneet jokseenkin poroporvareiksi muuttuneet työläiset ja pientuottajat.

Euroopan änjkyrävasemmisto, jatkeenaan ääveitä siellä sun täällä.
Puuttuu jokseenkin kyky käsittää asioita hallitsemisen tason, hallituspolitiikain kannalta. Siten ei ole politiikkaan Euroopan hallitsemiseen, eikä vallitsevien hallitusten politiikan arvosteluun.

Vaselistinen veltto hallituspolitiikka ja änkyrä tai äävee hallituksen välttämisen politiikka tarkoittaa oikeastaan samaa. Antaa herrojen tehdä rauhassa mitä ikinä vain lystäävät, kunhan vain eduksi, yleensä työväen
kerman edukis, saadaan pitää hyvän miehen ja naisen rooli ja sen mukaisesti pieniä mukavia ja suurempiakin tavanomaisia ja ylimääräisiä
palkkioita.

Väri on punainen, mutta on "aate", mitä se kulloinkin on ollutkaan, tainnut vaihtua Joulupukin viittaan. Minä en usko Joulupukkiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat