Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015
[size=150:2ag1w4k9]Sveitsiläislehti: Suomi on jo Natossa[/size:2ag1w4k9]

Sveitsiläisen Tages-Anzeiger -sanomalehden mukaan Suomi on jo tosiasiassa puolustusliitto Naton jäsen.

- Suomi on luopunut faktisesti puolueettomuudestaan ja on jo kuin Naton jäsen saamatta kuitenkaan vaikuttaa sotilasliiton päättämiin asioihin, kirjoittaa lehden Pohjoismaiden kirjeenvaihtaja Helsinkiin päivätyssä artikkelissaan.

Zürichissä ilmestyvä laatulehti tekee jäsenyysjohtopäätökset Suomen ratkaisuista lähettää joukkoja Nato-operaatioihin, osallistua rahtilentokoneen ostoon sekä Nato-joukkojen koulutukseen.

Sveitsiläislehti ihmettelee, että tämä kaikki tapahtuu maassa, jonka kansa ei kannata Nato-jäsenyyttä ja jonka presidentti on rauhanliikkeeläinen.

- Hallitus yrittää siksi ajaa valtion nyt Natoon pienin askelin, lehti päättelee.

Tämä onnistuu, koska suomalaiset ”uskovat perinteisesti viranomaisiin, eivätkä ole tottuneet päättämään omista asioistaan”.

Sveitsissä kansa päättää kaikista asioista kansanäänestyksin.
Kirsi Hyytiäinen, Geneve

Näinhän se menee: Suomen kansa ei huomaa sitä, mitä ulkomailla pidetään jo selvyytenä.

Sivut

Kommentit (31)

Mielestäni olen jo ainakin vuoden ajan toitottanut tuosta täällä palstalla. Hesari ei suostu julkaisemaan vastaavia kaneetteja, vaikka viestit on täysin asiallisesti argumentoitu. Siitä olen ymmärtänyt näin todellakin olevan.

Kyllähän tuo päätös nrf-joukoista jo meni liian pitkälle. Pitänee järjestää passin palautus tilaisuus. Jospa moinen teko saisi mediahuomiota osakseen.

ETTEKÖS te komusivarit ole passinne polttaneet jo aikoja sitten .. ??? Voitas kyyditä teidät itärajalle ja lahjoittaa ryssälle, ette
pääsisi pahojanne täällä tekemään ... !!!

jukranpujut
ETTEKÖS te komusivarit ole passinne polttaneet jo aikoja sitten .. ??? Voitas kyyditä teidät itärajalle ja lahjoittaa ryssälle, ette
pääsisi pahojanne täällä tekemään ... !!!

Ruvetaanko muiluttamaan Bussen sebringillä?

Kertoo mielestäni jotain HS:n tilasta:

Yritin nimim. JM:lle pistää seuraavaa viestiä:

Niin, ja taisit unohtaa sen tärkeimmän viestistäsi, eli mikä on se syy, miksi pitäisi liittyä NATOon?

Voi joku muukin NATO-mielinen vastata, jos NATO ei ole turvaa varten, niin miksi siihen pitäisi liittyä?

Tämä on tilanne:

A) Mikäli Venäjä on uhka, niin NATO ei ole hyvä vaihtoehto liittyä, koska lisää painetta rajalla.

B) Mikäli Venäjä ei ole uhka, kuten JM sanoi, niin ei ole syytä liittyä NATOon , koska tuskin Ruotsi tai Norja tai Viro ovat Suomea valloittamassa.

Eli miksi liittyä NATOon? Miksi? Mikä on se suurin plussa mitä Suomi saa NATOsta?

Eivät suostu julkaisemaan jostain syystä, ellei nyt sitten julkaista kun laitan muuallekin... usein se auttaa, ja siitä mainitseminen. Niin eivät sitten kehtaa olla enää sensuroimatta...

Ja tuo Sveitsin malli, että kansa päättää kansanäänestyksillä, pitäisi ottaa suomeen myös.

Pitää vielä pari sivua kirjoittaa niin mun "manifestini" taloudelliseen tasa-arvoon perustuvasta suorasta demokratiasta on valmis.

Sitä ohjenuorana käyttäen tulisi tehdä uusi perustuslaki, jolla taataan kansan yhdenvertaisuus, ja estetään taloudellisen vallan väärinkäyttö, ja sen kautta tapahtuva orjuuttaminen. Puolueet, eli puolueellisuus, korvataan puolueettomuudella, kansanedustajista tehdään työryhmä, joka tekee yhteiskunnan parannusehdotuksia työkseeen (äänien kalastelun sijasta), kansalle, tarkemmin sanottuna kansalaisedustajille, annetaan aina ensiksi oikeus päättää, ja mikäli kansaa ei kiinnostaa, siirtyy päätösvalta edustajille.

Jne jne... Viitisentoista sivua on jo kasassa, vielä pitäisi keksiä 100% turvallinen, varma ja simppeli tapa mahdollistaa netin kautta äänestäminen siten, että kaikilla kansalaisedustajilla on yksi ääni per asia.

Ehdottamani valtiomuoto tekisi kansanedustajana olemisesta työn, työtehtävän yhteiskunnan parantaminen kaikille edullisempaan suuntaan.

Nykyisin kansanedustajat eivät tee työtä, eli eivät ole vastuussa mistään.

Päätösvastuu kansalle, kansanedustajiksi ihmisiä, jotka kykenevät ja joita kiinnostaa yhteiskunnan kehittäminen parempaan suuntaan.

Missit ja muut narsistit populistit hiiteen, Suomi muuttuu kohta helvetiksi kun ei ole ku hulluja ratissa.

Armitage:
"Tämä on tilanne:

A) Mikäli Venäjä on uhka, niin NATO ei ole hyvä vaihtoehto liittyä, koska lisää painetta rajalla.

B) Mikäli Venäjä ei ole uhka, kuten JM sanoi, niin ei ole syytä liittyä NATOon , koska tuskin Ruotsi tai Norja tai Viro ovat Suomea valloittamassa.

Eli miksi liittyä NATOon? Miksi? Mikä on se suurin plussa mitä Suomi saa NATOsta"

Tämän pitäisi naulata hallituksen lupaaman turvallisuuspolitiikkaa käsittelevään selonteon kanteen.

Leuka

- Suomi on luopunut faktisesti puolueettomuudestaan...
Suomi luopui faktisesti puolueettomuudestaan Talvisodan jälkeisenä kesänä. Sen jälkeen olemme olleet sidoksissa joko Saksaan tai Neuvostoliittoon. NATO-jäsenyyden vastaisuus perustuu joko tietämättömyyteen tai valehteluun. Liittymällä NATO:oon muodollisesti pistämme myös lopullisen päätepisteen YYA-rähmäilyn aikakaudelle, jolloin Suomi on ollut pidemmällä sotilaallisessa liitoutumisessa kuin koskaan aiemmin itsenäisyyden aikana.

Kannatan ehdottomasti jälki-YYA-puolueellisuudesta luopumista täyden ja virallisen NATO-jäsenyyden hyväksi.

-

Wy Tui Lee
Leuka

- Suomi on luopunut faktisesti puolueettomuudestaan...Suomi luopui faktisesti puolueettomuudestaan Talvisodan jälkeisenä kesänä. Sen jälkeen olemme olleet sidoksissa joko Saksaan tai Neuvostoliittoon. NATO-jäsenyyden vastaisuus perustuu joko tietämättömyyteen tai valehteluun. Liittymällä NATO:oon muodollisesti pistämme myös lopullisen päätepisteen YYA-rähmäilyn aikakaudelle, jolloin Suomi on ollut pidemmällä sotilaallisessa liitoutumisessa kuin koskaan aiemmin itsenäisyyden aikana.

Kannatan ehdottomasti jälki-YYA-puolueellisuudesta luopumista täyden ja virallisen NATO-jäsenyyden hyväksi.

-

Tämä jälki-YYA, jos tätä asiaintilaa niin haluaa kutusua, ei maksa mitään, eikä ei vaaranna hyviä kauppasuhteita nopeasti kasvaville (CSTO-auleen) idänmarkkinoille, kuitenkaan vahingoittamatta lännensuhteita.

Miksi vaihtaa olemassa olematon YYA-sopimus NATOn olemassa olevaan YYA-sopimukseen, jos YYA-sopimus noin ikävä asia on?

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007

NATO -sopimuksella on hyva mahdollisuus jopa toimia Suomen
eduksi, toisin kuin YYA -sopimuksella, joka oli jo syntyessaan -40 -luvulla vastoin Suomen etuja.

Suomi on osa Eurooppaa, ei osa Venajan kuvittelemia uusia etupiireja.

Vaikuttaa silta, etta Venajalla muinaisten Panslavistien haamut koettavat
rimpuilla esiin haudoistaan.

Toivottavaa olisi, etta Venajastakin tulisi osa Eurooppaa, mutta ei tuo kayttaytyminen oikein silta nayta...

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Seppo_Pietikainen
NATO -sopimuksella on hyva mahdollisuus jopa toimia Suomen
eduksi,Luetteleppas noita mahdollisuuksia. Olisi mielenkiintoista kuulla kerrankin jotain perusteluja, mitenkä NATO-sopimus voisi hyödyttää Suomea?

YYA-sopimuksen epäedullisuus oli tiedossa, se tosin ei ollut vapaa-ehtoinen sopimus, mutta NATO:n kukaan ei pakota.

Suomi on osa Eurooppaa, ei osa Venajan kuvittelemia uusia etupiireja

Tarkoitatko EU jäsenyyttä, vai Lutherin perintöä. Muita yhteyksiä Eurooppaan täältä merten takaa on hankala kuvitella. Tosin ei se mukava ole Venäjän etupiirissäkään olla, mutta lyhyt vilkaisu karttaan palauttaa jalat maanpinnalle. Tässä ollaan ja pysytään, ellei täytetä Itämerta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat