Seuraa 
Viestejä13176

Ensimmäinen halpaketju suomessa meni konkursiin, Aholaita alotti halpaketjut ja muut halvan ja laaduukkaan tavaran myymisen suomessa.

Malli otettiin Yhdysvalloista, sitten sovellettiin suomeen ja hyvä bisnesidea toimii suomessa hyvin.

Halpamyymäläketju Aholaita on asetettu konkurssiin. Ketjuun kuuluu 27 myymälää pääkaupunkiseudulla, Hämeessä ja Pirkanmaalla. Kaikki 134 työntekijää on irtisanottu.

Aholaidalla on konkurssipesän mukaan velkaa noin 6,4 miljoonaa euroa. Suurin yksittäinen velkoja on Nordea Pankki, jolla on pesältä kolmen miljoonan euron saatavat. Uudenmaan verovirastolle pesä on velkaa puoli miljoonaa ja Wihuri Oy Aarniolle 380 000 euroa.

Yhtiö on ollut yrityssaneerauksessa, mutta ei selviytynyt siihen kuuluvista velvoitteista. Pesänhoitajan tiedotteen mukaan konkurssihakemuksesta päätti Kalevi Aholaita Oy:n hallitus.

Kaikki ketjun myymälät ovat suljettuina ainakin tänään ja huomenna. Jatkotoimista päätetään pesänhoitajan mukaan myöhemmin. (STT)

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (18)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Tokmanni nousee suurimmaksi halpakauppaketjuksi

Tokmanni Oy ostaa Oulussa ja Keminmaassa toimivan halpakauppaketju Säästökuopan liiketoiminnan. Yrityskaupalla Tokmanni Oy nousee Suomen suurimmaksi halpakauppaketjuksi.

Tokmanni Oy on pääomasijoittaja CapManin hallinnoimien rahastojen ja Joensuun Kauppa ja Kone Oy:n yhteisomistuksessa. Tokmanni Oy muodostettiin viime marraskuussa, kun Vapaa Valinta ja Tokmanni -myymälät yhdistyivät.

Tokmanni Oy työllistää noin 630 henkilöä. Yrityksellä on tuoreen kaupan jälkeen 64 myymälää. Myymälät toimivat Itä-Suomessa Tokmanni-nimellä, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja länsirannikolla Vapaa Valinta -nimellä. Tuoreimmat Oulun ja Keminmaan ostot jatkavat toimintaansa Säästökuoppa-nimisinä. Niiden liikevaihto on noin 21 miljoonaa euroa.

Yrityskaupan jälkeen Tokmannin liikevaihdon lasketaan nousevan noin 200 miljoonaan euroon. Jo viime vuoden lopun yritysostolla Tokmanni sai noin 13 prosentin markkinaosuuden halpakauppamarkkinoista. Kaikkosen mukaan seuraavana on Tarjous-Maxi, jonka osuus jää hieman Tokmannia pienemmäksi. Kolmantena on Halpahalli.

STT

Voi itku. Määkin kävin Ahonlaitaa. Eikös Kangasalla ollut Suomen ensimmäinen Aholaita tai emmää vaa tierä? Ainaskii mää oon sielä käyny, mut emmää muista mitä mää ostin vai ostinko mittää.

Voi Tiäremiäs ja asdf, kun ette saa enää halpoja sukkahousuja. Pitää ostaa Stockmannilta kalliita, eikä Tokmannilta mitään halpiksia!

On se vaa hyvä, et talousuutisetkin saa tuoreeltaan tiede.fi:ltä.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Mikä ihmeen aholaita?

Pitäisikö minun nyt pettyä, kun on näemmä menetetty jotakin ainutlaatuista ja korvaamatonta, jollaisesta en ole ikinä ennen kuullutkaan? Vai pitäisikö riemuita? Olenko elänyt onnettomana, tietämättäni, kun en ole koskaan päässyt tutustumaan aholaidan riemuihin? Entä ovatko nyt muut yhtä onnettomia, mutta tiedostaen? Olenko siis netto-onnettomampi vai netto-onnekkaampi, kun en ole ollenkaan pettynyt siinä missä muut ovat, vaikka ilmeisesti aiemmin en ole ollut yhtä onnellinen kuin muut, jos en olekaan tätä itse tiennyt? Hämmentävää...

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Pirkkanikseihin tarvitaa naisten sukkahousuja. Niitä sai ostaa Aholaidasta halvalla. Miten olet Kosh pärjännyt elämässä ilman

Mummo
ihmeissään

Joo. Ihmetystä herätti täälläkin. Mikä ihmeen aholaita? Mielikuvia toki tuli. Miten lienee Ahon laita(siis Eskon) Käyn ahon laitaa... Sitten tuli mieleen laho aita. Jos nyt sukkahousut jäävätkin ostamatta sieltä niin voin todeta että ei tee minulle kesää eikä talvea.

Niksipirkkaan voisi laittaa sukkahousuvinkin. Naisten yllä ne ovat viehättävimmillään.

salai
Seuraa 
Viestejä9215

Tuosta Pellonreunan keikauksesta alkoikin onnettomien sattumien kierre.

Tiäremiähen piti laskea ne hämynoidat vapauteen. Tulee nimittäin kalliiksi ostaa sukkahousuja pitkäkyntisille vieraille.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Chair
Seuraa 
Viestejä2833

Aholaita oli suomalainen halpamyymäläketju, johon kuului 27 myymälää. Ketju ajautui konkurssiin 19. syyskuuta 2005, koska Aholaitaa ylläpitävällä Kalevi Aholaita Oy:llä oli noin 6,4 miljoonan euron velat, joita ei pystytty maksamaan.

Yrityssaneeraukseen Kalevi Aholaita Oy oli hakeutunut Tampereen käräjäoikeudessa jo kesäkuussa 2003.

"Die Theorie bestimmt was wir beobachten können."(Albert Einstein)

syytinki
Seuraa 
Viestejä11150
Mummo
Pirkkanikseihin tarvitaa naisten sukkahousuja. Niitä sai ostaa Aholaidasta halvalla. Miten olet Kosh pärjännyt elämässä ilman

Mummo
ihmeissään


Niin, lisäksi meitin kakrut eli ekat vuotensa Aholaidan myyntiartikkeleissa. Säästöt käytin viinaan.

Ei ne sukkahousut lopu.

Rikkaat naiset (ja vissiin jotkut sedätkin) hylkii niitä roskikseen. Sieltä niitä saa kaukosäätimen ripustussuojaksi tai muuhun niksikäyttöön. Joskus on kyllä ylimääräistä ruskeaa, että saisivat pestä ennen kuin hylkäävät köyhille.

syytinki
Niin, lisäksi meitin kakrut eli ekat vuotensa Aholaidan myyntiartikkeleissa.Oho! Enpäs tiennytkään että siellä myytiin myös lapsia. Luulin että siellä oli vain halparättejä ja jotakin ylijäämäkempparia joka ei muualle kelvannut.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat