Seuraa 
Viestejä45973

onko väkivallattomia tietokonepelejä enää nykyään olemassa, jos ei nyt lasketa mukaan mitään ristinolla tyyppisiä sovelluksia?

Itse olen tykännyt pelailla seikkailupelejä, mutta nykyään ei löydä enää mistään edes seikkailupeliä, jossa ei jossain vaiheessa ratkaistaisi asioita tappamalla tai vähintään hakkaamalla.

Pakko kysyä miksi?

Ketä tämä palvelee?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (85)

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Esimerkiski. Sims - joka on "elämä" simulaattori.
Sim city-pelisarja jossa rakennetaan kaupunkeja.

Siinä ny muutama mainitakseni, mutta on se kyllä totta että pelit on suurimmaksi osaksi väkivaltaisia mutta eipä se minua haittaa.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ronko7eus
Ketä tämä palvelee?

Ei ketä vaan mitä. Laiskistuneen, kärsimättömän "pullamössöaikakauden" nuorison sisäisen ANGSTIN purkamista syntisten perversioiden toteuttamisella virtuaalisessa maailmassa.

Kerberoosi
ronko7eus
Ketä tämä palvelee?Ei ketä vaan mitä. Laiskistuneen, kärsimättömän "pullamössöaikakauden" nuorison sisäisen ANGSTIN purkamista syntisten perversioiden toteuttamisella virtuaalisessa maailmassa.

Kuulun tuohon pullamössösukupolveen, mutta kiitos silti. Vihaan ylenpalttista laiskuutta ja toimettomuutta ja loikoilua kaduilla.

Ihmiset voisi tappaa sukupuuttoon. Niin se on, emme voi tehdä mitään muuta kuin paskaa.

Hmmm.. ei ainakaan minulla taida olla.

Parhaimmillaan peleissä tapan useita sekunnissa, joissain toisissa peleissä saattaa tappamisen taso olla vain 1 / 30sec.

Suurta huvia on myöskin Total Warin kaltaiset strategiapelit, missä maassa on enemmän ruumiita kuin ruohoa.

Väkivalta peleissä lienee suosittua, koska pelaaja voi irtautua yhteiskunnan kahleista ja purkaa paineitaan harrastamalla väkivaltaa virtuaalisesti. Luulen että ihmisellä on vahva ja alkukantainen tarve purkaa aggressioita tuhoamalla ympäristöään. Tietysti räiskintäpelit eivät vastaa aitoa elämystä, mutta asiaa yritetään kompensoida vetämällä tuhoamismahdollisuudet kyseisissä peleissä yhä suuremmiksi, ajoittain realisminkin kustannuksella.

Ja mikäs noissa roolipeleissä olisi hauskempaa, kuin pistää pataan trolleja ja röllejä sankarin roolissa.

Kerberoosi
ronko7eus
Ketä tämä palvelee?Ei ketä vaan mitä. Laiskistuneen, kärsimättömän "pullamössöaikakauden" nuorison sisäisen ANGSTIN purkamista syntisten perversioiden toteuttamisella virtuaalisessa maailmassa.

Joojoo, tämä on taas tätä. "Nykynuoriso on niiiiin laiskaa ja saamatonta nykyään. päläläkäläkälä...hohhoijjaa".

Kasvuympäristöt yleensä määrittävät millä tavalla ihmiset kehittyvät näin yleisesti ottaen. Voisivat nämä vanhat valittavat patut katsoa omia virheitään jälkikasvunsa kasvuympäristön kehittämisessä, kuin syyttää jälkipolvia turhiksi ja laiskoiksi. Ikään kuin ihmiset syntyisivät saamattomiksi.

Jos tämä virtuaalisessa maailmassa tapahtuva purkaantuminen kielletään, niin käy kuin Ruandassa.

Aah, totar warissa katsoa kuinka on 80 mega warriorilla jyrää 3000 talonpoikaa. Heikot, heikosti aseistetut pikku-ukot lentelee ilmassa ja jälkeenpäin maa on vuoraantunut ruumiilla. Soldiers of fortunessa oli hienoa ampua aivot seinille ja kädet ja jalat irti haulikolla tai tehokkaalla konekiväärillä. Suolet saa myös ammuttua esille. Naaman viillettyä puukolla veriseksi mössöksi. FEAR:ssa hidastukset päälle ja ampua 60 panosta vihulaisia(sta) päin ja katsoa, kun vartalo(t) nykii ja lentelee ilmassa. GTA:ssa hakata naisia ja mummoja pesäpallomailalla.. tai no se varsinainen riehuminen vasta alkaa tästä. Mummojen tappamisen jälkeen aletaan tappamaan poliiseja ja fbi-agentteja ja siviileja totta kai. Yritetään saada armeija perään. GEAR:ssa sahata vihulaisia moottorisahalla kahtia niin että veret ruiskuu ruudulle.

Über-väkivaltaiset pelit on ainakin hemmetin hauskoja.

Onhan noita väkivallattomiakin pelejä, joskin pieneen vähemmistöön taitavat pääosin kuulua. K18-leima houkuttelee alaikäisiä poikalapsia kuin höyryävä lantakasa sontakärpäsiä. Vanhemmat sitten ostavat lapselleen joululahjaksi pelin, jonka kannessa on mies auto ja pyssy.

Muutamia väkivallattomia pelejä:
Tetris
Dr. Mario
Kirby´s Avalanche/Ghost Trap
Autopelit ja simulaattorit yleensäkin,
BridgeIT
The Movies (johdetaan elokuvastudiota ja tehdään elokuvia)
Urheilupelit
Railroad Tycoon

Kyllä Toiseen maailman sotaan liittyvät pelit ovat parhaita. On välillä niin hauska tempaista sakua naamaan ja miksei myös liittoutuneitakin, kun on alkanut vihdoin tulemaan peleihin mahdollisuus pelata kamppanjoita saksalaisten näkökulmasta.

Pakko sanoa että Super smash pro, ja nyt tuli Wiille se.. köh.. Osta wii, siinä on varsin väkivallattomia pelejä + pelikone, noh se on vaan on paras.

Joo huomannu pikkuhiljaa että kyllä ne pelit vaikuttaa siihe miten suhtautuu väkivaltaan ja vereen&lihaan.
Saatanpa hihkastakki jos jossain leffassa oikein kunnola pistetään porukkaa maihin, tulee oikeasti innostunu fiilis... pelottavaa >:o

En näe kyllä sinänsä sitä ongelmana, kunhan siis ei oikeasti ala lahtaamaan porukkaa jne, niin hullu en miekään oo.
Pidän pelkkänä "suhtautumisena asiaan" aivanniinkuin mitätahansa muutakin, ennenvanhaan runkkaus oli todella paheksuttavaa, nykyään ala-asteella näytetään videoita pikku Petteristä ko peitto käy, hah.
Ajat muuttuu, vanhukset !

EDIT: Jep.. "Nuoret on laiskoja ja väkivaltasia, kiitos pelien" Hah! ja kukas se mullekki myi kymmenvuotiaana k-18 pelin jossa pätkittiin käsiä ja jalkoja? :D

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839

onhan noita väkivallattomiakin pelejä, nuo rakentelupelit on yks genre missä väkivaltaa ei yleensä ole tai se on hyvin abstraktilla tasolla esitettyä. Autoilupeleissäkään ei yleensä ammuta ketään, esmes need for speedit, tocat ja mitä niitä nyt on

edit ohops tännehän pukkaa viestiä

6-vuotias poikani sanoi (omalla tavallaan), että vihollistitaanin (ilma-alus) kontrollipöytien tuhoaminen saa hänessä aikaan sadistista mielihyvää, eikä hän osannut selittää sitä.

Peli oli Battlefield 2142.

Pitänee -tai siis aion- pelata itsekin, jotta voisin ymmärtää että mistä on kyse. Todella huolestuttavaa sinänsä, mutta parempi kai että purkaantuu tuolla tavalla ?

Onko jollakin tietoa, että mistä on kyse ?

Pitäny pitkän pelitauon tässä, nyt iha kokeellisesti jonku parituntia Team fortress 2:sta kokeilin.. en tiedä, nauroin kokoaja, oli vaan hauskaa laittaa porukkaa maihin, mietin hiukan itekki sitä että mitä mielihyvää tämä nyt tuottaa.

Joo, kai sitä vois kutsua sadistiseksi. Aika jännä tunne, iha semmonen.. uff thrilled on varmaa paras sana kuvaan täysin innoissaan.

Tuskimpa syytä huoleen. Noin nuoret lapset(etenkin pojat) eivät ole emotionaalisesti kovin kehittyneitä, joten tuon kaltainen tunteiden purkaminen on varsin yleistä lapsilla.

Muistele omia lapsuuden leikkejäsi. Varmaan leikkipyssyt ja -sodat on ollut muodissa lasten keskuudessa varsin pitkäänkin.

Mielihyvä väkivaltapeleissä ehkä itselläni tulee ylemmyyden tunteesta.
En tarkoita että saisin väkivallalla mitään ylemmyyden tunnetta, mutta siitä että kykenen ampumaan kolme vihollista ennenkuin vastustajat saavat organisoitua vastarintaa. Taidollista ylivoimaa siis.

Oma elämä niin säälittävä, ainakin pärjää tietsikkapeleissä ja on servun parhaat statsit ? Jeesh varmaa sekin on omansa lisäämään tyydytystä pelisessioon.

Jaa, eikö se omien taitojen ja kykyjen kehitys olekaan suuri osa elämän sisällöstä? Ainakin minulle on.

PS. en saa oikeen samaa jännitystä elämästä irti, väkivaltaakaan en tue IRL. Urheilu antaa jotain samankaltaista tyydytystä, mutta hieman kai lievempänä itselleni.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat