Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Vetytalous häämöttää vasta jossain 50 vuoden päässä, mutta kehitys sitä kohti etenee lyhyin harppauksin - nyt jo miehitetty lentokonekin lentää vedyllä:

Tekniikka&Talous
Ilmailun ennätys - maailman ensimmäinen polttokennokone nousi siivilleen

Ennätyskoneella kuljettiin tasaisen lennon aikana 1000 metrin korkeudella.

Maailman ensimmäinen miehitetty, vetypolttokennoilla toimiva lentokone on tehnyt ensimmäiset koelentonsa helmi- ja maaliskuun aikana. Kone on koottu Boeingin Euroopan tutkimus- ja teknologiakeskuksessa Espanjassa, ja asiasta kertoi yhtiön lehdistötiedote perjantaina.
...
http://www.tekniikkatalous.fi/energia/a ... =-08042008


- yksi testilento 20minuuttia, 100km/h
- nousussa lisätehoa litiumioniakuista.

Kommentit (2)

Vähän vanhempi uutinen (11.09.2007]:

Tekniikka&Talous
Aurinkolentokone lensi ennätyksessä kaksi yötä

Brittiläinen aurinkovoimalla toimiva ultrakevyt lentokone on murskannut aurinkoenergialla toimivien lentojen pituusennätyksen, kertovat BBC ja uutistoimisto AFP. Ase- ja turvatekniikkayritys Qinetiqin Zephyr pysyi ilmassa yhtämittaisesti 54 tuntia.

Myöhemmin kone teki toisen, vajaan 34 tunnin lennon, jonka aikana se nousi noin 18 kilometrin korkeuteen. Kokeet tehtiin elokuun lopulla New Mexicossa Yhdysvalloissa.
...
30 kiloa aurinkovoimaa

Potkurimoottoriensa voimana Zephyrillä on aurinkoenergia. Päivän aikana se käyttää paistetta suoraan ja varaa samalla energiaa litiumioniakkuihin.

Tuotekehittäjien mielestä nimenomaan tämä on tärkeää. "Lennätimme konetta ensimmäisinä maailmassa kahden kokonaisen vuorokauden ajan", Zephyr-hankkeen liiketoimintajohtaja Paul Davey kehui BBC:lle.

Siipiväliä koneella on 18 metriä, mutta massaa vain noin 30 kilogrammaa. Ultrakevyt Zephyr nostetaan ilmaan ihmisten harteilta, ja se ohjataan käsin 10 kilometrin korkeuteen. Sen jälkeen automaattipilotti pääsee vuoroon
...
http://www.tekniikkatalous.fi/tk/article41832.ece

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat