Seuraa 
Viestejä45973

Tällainen ajatus nousi päähäni... Voikohan maailmaa pätevästi ymmärtää muuten kuin tieteellisillä menetelmillä? Voiko esimerkiksi elämästä oppia muuten? Itse sanoisin kyllä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Oppimista ja ymmärtämistä tukee vaikkapa tiede, mutta mitä on elämä, sen joutuu kukin oppimaan ymmärtämään itse. Jokainen näkee elämän eri vivahteisena ja elää sen mukaisesti. Niin monta kuin on ihmisiä elämässä, niin monta erilaista elämää on ja näkökulmaa elämälle.

Kiinalaiset eivät ymmärrä maailmaa: ""He ovat valehdelleet Tiibetin-tilanteesta", sivulla sanottiin."
Uutinen

Toki ymmärtää, että kiinalaiset ovat katkeria länsimaalaisten imperialistien juonittelujen jälkeen. Mutta tässä ollaan nyt menossa syteestä saveen, kun ei enää uskota totuuttakaan. Onhan Kiinakin tehnyt hirmutekoja, mutta opetetaanko niistä kiinalaisissa kouluissa? Tuskin, sillä vallanpitäjien intressissä on puolustaa ensisijaisesti omia etujaan. Näin sitten totuus unohtuu, kun kaikki ajavat omia etujaan. Lisäksi mellakoijien joukossa voi hyvinkin olla agitaattoreita, jotka jotenkin hyötyvät Tiibetin valtauksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maailman, kuten minkä tahansa muunkin asian ymmärtäminen vaatii tietoa kohteesta. Luulo ei ole tiedon väärti. Tietoa voi toki ammentaa ilman koulujakin, mutta paras tapa lienee sivistää itseään hankkimalla jokin perustutkinto alalta, jota haluaa ymmärtää.

Voiko pätevästi ymmärtää maailmaa?
Mielestäni kysymys on varsin huvittava... "ymmärtää maailmaa" ja jos tiede joidenkin mielestäsi antaa päteviä selityksiä ja vastauksia, kattavaa kuvaa, tietoa ja ymmärrystä niin virnuiluttaa vielä enemmän.
Ihmisen ymmärrys ei riitä käsittämään maailmaa. Tiedekin toimii ihmisen rajallisen älyn ja ymmärryksen asettamissa rajoissa, vaatien käyttämään sanoja, merkkejä ja termejä jotka nekin ovat jo epätarkkoja ja rajallisia. Kun jo pelkästään ne välineet joilla ymmärrystä rakennetaan ovat rajalliset ja todella epätarkat, kuinka lopputulos muka voisi olla kovinkaan kattava, oikeaa suuntaa antava?
Kirjat, kaavat ja teoriat yms. eivät vastauksia kykene antamaan moisiin kysymyksiin. Elämällä oppii elämästä ja maailmasta sen mitä voi ja kykenee.
Mmh

aivan, kuka voi sanoa, että on lukenut kaikki tieteelliset artikkelit, tutkimukset sun muut?

Kuinka paljon teorioita sun muita faktoja on maailmasta sanoiksi käännetty?
kuinka monta vuotta kestää yhdeltä ihmiseltä ottaa selko kaikesta tuosta??

mitä voidaan sanoa ihmisestä, joka on lukenut 0,5% kaikesta tieteellisesti datasa, tietääkö hän silloin kaiken?

Kuinka moni uskoo tietävänsä todella paljon asioista?

Kuinka moni näkee, minkä verran tietää, ja kuinka moni näkee/ymmärtää että paljon on vielä tietämättä?

Kuinka paljon tarvitsee tekniikkaa vielä kehittää, joka tuottaa kaikkia myrkkyjä sun muita, kuinka kauan ottaa ihmiseltä aikaa että oppii käyttämään nykyteknologiaa, entä kuinka paljon aikaa siihen, että näkee en seuraamukset, mitä vaaditaan että saadaan valmistettua yksi auto tms. Miten se puree luontoon jne. Kuinka pitkälle ajatellaan noita asioita? vai onko se omistamisen halu vain se, mikä tarvitsee täyttää, jonka jälkeen jo mietitään seuraavaa omistamisen kohdetta?

Kikkeli.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat