Seuraa 
Viestejä3335

Kaikella käytettävissäni olevalla kunnioituksella Jarkko Niemisen urheilijanuraa kohtaan rohkenen kummastella uutisointia siitä.

Vain pari päivää sitten Nieminen oli tekemässä suomalaista tennishistoriaa. Tänään luemme hänen pudonneen maailmanlistalta. Sama meno on jatkunut jo pitkään. Isoja otsikoita suuren läpimurron edellä, tavan takaa kaksi päivää siitä pienempi otsikko: Nieminen putosi, Nieminen hävisi, Nieminen karsiutui.

Tunnen joitakin huippu-urheilijoita. Mutta en tunne ainuttakaan maailmantilastossa 42. sijalla olevaa suomalaista, joka saa urheilullisilla ansioillaan näin paljon palstatilaa.

En halua myöskään väheksyä tennistä urheilulajina, mutta median mielenkiinnon selittäisi hyvin se jos laji olisi jokaisen suomalaisen sydäntä lähellä, niin kuin kyykkä tai pölkkis.

Herkeämättömän uutisoinnin selittää onnistunut markkinointi, taidokas managerointi, kadehdittavat sponsorit.

Herkeämätön uutisointi loukkaa minua urheilua maltillisesti seuraavana kuluttajana.

Huomaan tuskastuvani siihen kuin taloustoimittajan sisällyksettömään jorinaan päivän kurssikehityksestä ja siihen vaikuttaneista tekijöistä, joilla on yhtä paljon tekemistä minkään kanssa kuin tenniksenkin.

"Etenen, sillä muistini lyhyempi kuin kehä, jota kierrän." (Markku Envall)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

Pienten, valkoisten pallojen pieksäminen saa medioissa suhteettomasti huomiota.

Sinänsä outo, mutta harmiton perversio, kunhan eivät ihmisiä tai eläimiä hakkaa.

Mummo

No hemmetti. Tenniksessä ei tosiaankaan ole mitään vikaa. Ehkä hyvien sponsoreiden lisäksi on tarve tuoda lajia esiin. Mutta, totta. Kovin on valikoivaa tämä esiin tuominen.
Perheen teini kävi MM-kisoissa. Ensimmäistä kertaa sai Suomen joukkue edustamassaan lajissa MM-tason mitalin. Toivat hopeaa. Ruotsi voitti.
Mutta uutisoitiinko sitä mitenkään. No eipä uutisoitu. Mitä sitä nyt, meidän nuoremme maailmalla.
Auta armias, kun olisivat kaataneet muutaman hautakiven, jossakin Ypäjän perukoilla, niin johan olisi media pauhanut.
Ahdistuin siinä vähän minäkin. Pitäisi se kyetä huomioimaan, positiivinen vaikutus.
Noh.. Kaupunki sentään huomioi. Tuli kirje kotiin oikein kaupunginjohtajalta, jotta mestariurheilijoiden palkitsemisjakotilaisuuteen.. Sai sitten hyvän mielen lisäksi muistoksi kaiverretun lautasen. Onhan sekin jotain.

Edit: Ahdistun, jos kovasti korjailen. En korjaile.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaari
Seuraa 
Viestejä3335

Ja tenniksestäjaniemisestä on yhdyssana :\

"Etenen, sillä muistini lyhyempi kuin kehä, jota kierrän." (Markku Envall)

salai
Seuraa 
Viestejä9215

Tennispallot olivat valkoisia silloin, kun se oli vielä urheilua eikä mainosten kylkiäinen. Itse asiassa Wimbletonissa pelattiin niinkin myöhään kuin 1987 valkoisilla palloilla: Lähde.
Vertailun vuoksi Björn Borg voitti siellä 1976-80.
Perverttien touhua joka tapauksessa, ainakin naispelaajilla (tunnetusti).

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Vaari
Tunnen joitakin huippu-urheilijoita. Mutta en tunne ainuttakaan maailmantilastossa 42. sijalla olevaa suomalaista, joka saa urheilullisilla ansioillaan näin paljon palstatilaa.

Tunnetko yhtään suomalaista huippu-urheilijaa, joka olisi maailman 42. paras missään lajissa, joka olisi maailmalla yhtä "iso" laji kuin tennis? Vaikkapa katsoja- tai harrastajamäärissä mitattuna tai palkintorahojen suuruudella tai levinneisyytensä puolesta. Tai vaikka edes lähellekään tennistä lajin "isoudella" mitattuna? Lisäksi kun vielä muistetaan, että tennistä pelataan ympäri vuoden, joten uutisia tulee tasaiseen tahtiin. Ymmärrän kyllä, että suomalaiselle urheilun ystävälle saattaa jotkut hiihdon MM-kisat olla suurikin tapahtuma, mutta jotain suhteellisuudentajua sentään tarvitaan. US openissa kahdeksan parhaan joukossa! Huhhuh!

Mittasuhteita, vaariseni. Mittasuhteita.

Pienenä pohjoisena kansana käsityksemme huippu-urheilusta on väkisinkin erilainen mitä maailman turuilla. Meilläpäin jylläävät jääkiekko, keihäänheitto, hiihto ja mäkihyppy.

Suuressa maailmassa nämä ovat kuitenkin marginaalilajeja harrastusmäärillä mitattuna. Ja varmaankin näin intuitiivisesti voisi ajatella että mitä enemmän harrastajia, sitä vaikeampaa päästä huipulle. Tämän Lance jo totesikin.

Räikkönen esimerkiksi on aika jämäkkä hemmo ajamaan rataa maailman mittapuulla, mutta Grönholm (vaikkakin on hillitön ratinvääntäjä) on tuntematon Itä-Ambomaassa. Mutta meneppäs seuraavalla lomallasi Itä-Ambomaahan ja kysy vähänkin urheilusta tietävältä kuka on Kimi Räikkönen niin vastaus luultavasti on oikea.

Penkkiurheilun saralla eniten mitä haluaisin tapahtua on jalkapallon maailmanmestaruus Suomelle. Vähän realistisempi tapahtuma olisi se että Kalström, Vastaranta tai joku muu nuori suomalaispyöräilijä voittaisi Tour De Francen.

Brasilialaisille on itsestäänselvyys odottaa maailmanmestaruutta jalkapallossa. Saksalaisille on itsestäänselvyys odottaa Jan Ullrichin voittavan Tour De France (ainakin nyt kun Lance lopettaa... heh). Meille on itsestäänselvyys odottaa Tero Pitkämäen voittavan olympiakultaa keihäänheitossa.

Mittasuhteita, vaariseni. Mittasuhteita.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039
Vaari
Ja tenniksestäjaniemisestä on yhdyssana :\

Tarkoitit kai tenniksestäjä-Niemisestä? Kanta(yhdys)sana on täten tenniksestäjä-Nieminen, vrt. kalastaja-Virtanen, pensastaja-Roger.

Harhatien opiskelija

Penkkiurheilun saralla eniten mitä haluaisin tapahtua on jalkapallon maailmanmestaruus Suomelle.

Suomen olisi opittava kokonaan erilainen jalkapalloilukulttuuri ja sellainen peli-ideologia, että sitä perhanan palloa ei tarvitse nostaa maasta, kuin paikoissa, joissa sillä on tarkoitus.

Pelataan siis palloa maassa, tehdään itse ratkaisuja ja luotetaan siihen, että kaveri lukee peliä ja hakeutuu paikkaan, johon pallon voi sijoittaa maatakin pitkin.

Nykytaktiikkana on, että keskikenttä/pahimmillaan Hyypiä keskittelee koitetaankoitetaan-palloja Miklulle, jotka menevät 99% harakoille.

Pummi
Harhatien opiskelija

Penkkiurheilun saralla eniten mitä haluaisin tapahtua on jalkapallon maailmanmestaruus Suomelle.
Suomen olisi opittava kokonaan erilainen jalkapalloilukulttuuri...

Katkaisin lainauksen tahallani tuohon. Suomen olisi opittava voittamisen kulttuuri.

MM-karsinnan alkuhan oli hienoa pelillisesti johonkin pisteeseen asti. Ensin vieraissa hallittiin Romania peliä mutta turpaan tuli. Jämämaat voitettiin välissä.

Hollantia vastaan johdettiin mahtavalla pelillä hetki. Häviö oli Muurisen syy. Ei kukaan jaksa juosta 90 minuuttia siten miten Suomen keskikenttä juoksi. Alamäki alkoi.

Tsekkipelin surkuhupaisen tarinan jokainen futista seuraava tietää. Kugilla avopaikka - ei maalia. Vastahyökkäys ja 3-4 tappio.

Pelillisesti oltiin kuitenkin kokoajan mukana - ei potkittu vaan pelattiin. Ei vaan voitettu.

Legendaarisin nykyfutiksen suoranainen vittupääkyrpä sattui 90-luvulla Unkari-matsiin. Stadikka tyhjeni aika hiljaisena 90 minuutilla sattuneen mitä ihmeellisemmän sähläyksen jälkeen.
------------------------------------------------------------------------------------

Mutta nykyään Suomi pyrkii pelaamaan. Voittajia tai voittamiseen tottuneita hemmoja joukkueessa on vaan liian vähän. Litmanen, Hyypiä (UCL), Tainio (Ranskan mestaruus - muistaakseni), ja Kuivasto & Sjölund (Ruotsin mestaruus - jos tätä nyt kannattaa mainita), ovat näin äkkiseltään ainoita jotka ovat voittaneet jotain "suurta".

Slovenialle (pienelle kansalle) oli hillitön voitto päästä EM-kisoihin. Satanolla vetoa että jos Suomi pääsisi EM- tai MM-kisoihin futiksessa, se olisi mediassa Suomen suurin urheilusaavutus - oikeutetusti. Ja omasta mielestänikin se olisi ylivoimaisesti suurin saavutus mitä suomalaisessa urheilussa voisi tapahtua. Harmittavasti tämä ei tapahdu ainakaan ensivuonna Saksassa.... toivottavasti 2008 jossain (en muista isäntämaata)...

ps. Väyrynen on kova sälli. Under 21-kisoissa homma skulasi Väykän tahtiin. Ja jumalauta jos joku ei usko että Suomi vielä pelaa kisoissa niin älkööt. Mitäs se mulle kuuluu?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat