Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Jotkut tutkijat uskovat että ilmaston lämpenemistä ei ole tapahtunut tai että lämpeneminen on lakannut, että IPCC ei ole täysin luotettava, että ilmastonmuutos on luonnollisten prosessien seurausta, että ilmaston lämpenemisen syyt ovat tuntemattomia ja että ilmaston lämpeneminen tulee olemaan hyödyksi ihmiskunnalle:

1) Believe global warming is not occurring or has ceased

2) Believe accuracy of IPCC climate projections is inadequate

3) Believe global warming is primarily caused by natural processes

5) Believe cause of global warming is unknown

6) Believe global warming will benefit human society

Varmaan ryhmiä löytyisi lisää.

Näitten eri suuntausten tunnetuimmat edustajat löytyvät tästä linkistä:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sc ... al_warming

Tutkijoitten piirissä ei siis vallitse mitään selvää konsensusta asiassa, ei edes olla yksimielisiä siitä, että kylmeneekö ilmasto kesimäärin vai päinvastoin!

Julkisuudessa asia on kyllä lähinnä saanut farssin piirteitä. Olen ruvennut selvästi huomaamaan miten epäluotettavia erilaiset tiedonannot ovat, ja miten paljon uskomukset vääristävät tietoja tällä alalla.

Kyse on kuitenkin niin monimutkaisista asioista, että kokeneimmat tutkijatkaan eivät hallitse läheskään kaikkea alaan liittyviä ilmiöitä.

Kommentit (8)

eivät hallitse ei, ihmekös tuo

kyllä se nyt vaan taitaa niin olla, että luontoa on pienen ihmisen aika helvetin vaikea ennustaa tarkasti.

Tästäkin nyt on ollut vaikka mitä hypoteeseja, alkaen "realistisemman" kuuloisista syistä esm. ihmisen saastuttaminen/kasvihuone-ilmiön takia johtuva liiallinen ilmaston lämpeneminen, aina utopistisemman kuuloisiin skenaarioihin kuten vaikkapa mahdollinen tuleva "pole-shift" napojen kääntyminen, tai uuden jääkauden alun enteileminen.

Varmaa syytä ei tiedä kukaan, ja jos tietäisikin, niin mitään takeita sen paikkaansapitävyydestä ja todistettavuudesta suuremman yleisön tietoisuuteen ei ole. Maapallon ilmasto on alati muuttuva, milloin mistäkin syistä,.. merivirrat, magneettikentät, jopa kosmologiset tapahtumat, niin ja melkeen 7 miljardia modernin kulutusyhteiskunnan kansalaistakaan ei varmasti yhtään auta asiaa, jos luonto haluttaisiin stabiilimpana säilyttää.

Niiko joku jossaan toisessa threadissa tokaisikin, niin kumma homma jottei ihmiset tajua, että lisää ja lisää kuluttamalla ei voi selvitä mitenkään.
Päinvastoin, se on vähän ko omaa monttua kaivettais tellukselle, ja sen ekosysteemille..

Tulevaisuuden sukupolvet (oletetut sellaiset..) tuleevat varmasti antamaan hyvin pahaa silmää tälle meidän nk. "kulutus-yhteiskunnalle", joka tällä hetkellä tuntuu olevan aivopestyjen lampaiden seassa melkeenpä ihanne ostaostaostakuluta jne.. typerää ja haitallista toimintaa, kaikenkaikkiaan

jukranpujut
...toiseksi suurin on Euro .. !!!

Tähän haluaisin saada Busselta selkeitä perusteita.
Varsinkin kun ajattelee vuosituhannen alun IT-kuplaa ja nyt USA:n asuntomarkkinoiden luomia paineita jotka ajavat koko maailmantaloutta alamäkeen niin siitä tulee väkisinkin mieleen että tässä höykytyksessä Suomen markka ei olisi kestänyt vaan olisikohan taas päätynyt kellumaan niin kuin 90-luvun alussa. Vahvaa Euroa kun ei kovin helposti heilutella. Siinä pitäisi heilutella koko Eurooppaa.

EDIT: Offtopiccia mutta välillä Busse marmattaa aivan uskomattomista asioista...

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005
EDIT: Offtopiccia mutta välillä Busse marmattaa aivan uskomattomista asioista...

Joo välhin son ku pahinki komukka, välhin niin porvari, niin porvari...

Mutta semmostahan se suurtrollin elo taitaa olla, naukua ja valittaa.
Taitaa olla melkosen sekavaa , busse-rievun ottalumppion sisällä ?

HSTa
Kyse on kuitenkin niin monimutkaisista asioista, että kokeneimmat tutkijatkaan eivät hallitse läheskään kaikkea alaan liittyviä ilmiöitä.

Juu. Kaikki asiaa kommentoivat tahot eivät hallitse edes yksinkertaista järjestysnumerointia... ;)

Geneerinen
HSTa
Kyse on kuitenkin niin monimutkaisista asioista, että kokeneimmat tutkijatkaan eivät hallitse läheskään kaikkea alaan liittyviä ilmiöitä.Juu. Kaikki asiaa kommentoivat tahot eivät hallitse edes yksinkertaista järjestysnumerointia...

Halusin vain tarkistaa teidän huomiokykyä. Kohta neljä jäi mainitsematta; se kuuluu:

4) Global Warming Causes Widescale Global Cooling

”ilmaston lämpeneminen aiheuttaa laajamittaista ilmaston viilenemistä”

HSTa
Julkisuudessa asia on kyllä lähinnä saanut farssin piirteitä. Olen ruvennut selvästi huomaamaan miten epäluotettavia erilaiset tiedonannot ovat,

Ja muuttuvaa sorttia, jos sisältö ei tiettyjä tahoja miellytä. Näin esim. BBC:n taannoinen tiedonanto muuttui yhden AGW-aktivistin valitusten ansiosta:

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat