Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olen seuraillut tuota USA:n presidentinvaali rallya. Nyt tapahtui mielenkiintoinen siirto koskien Kolumbian kanssa hierottua kauppasopimusta. Bush vie sitä nopeasti eteenpäin. Demokraatit (Clinton, Obama) molemmat polkevat sitä suohon. Venetsuelan presidentti uhkuu intoa valtioliittoon Kuuban kanssa. Hei hurraa! Alkaa taas kumottamaan USA:n takapihalla.
Kiina on kovasti tullut Etelä-Amerikan mantereelle monin suurin kauppasopimuksin.
Onko USA, Bush lipunkantajana, jälleen aloittamassa verukkein "geo-poliittinen USA:n intressi, jota USA:n on puolustettava ja joka vaarantaa USA:n kansalaisten turvallisuuden" konfliktin käyttämällä Kolumbiaa "köökinovena"? Sotateollisuus kuiskii Bush`lle ,että äkkiä nyt, siellä on hyvä kylvää sekasortoa ja se tietää meille töitä aseteollisuuteen. Epäilemättä haiskahtaa tältä jälleen. Kun taasen USA:ssa demokraateilla on nähtävästi toisenlainen lähestymistapa asiaan, eivätkä halua lähteä tihutöihin takapihalleen.

Tässä uunituore uutisartikkeli asiaan.

http://www.mcclatchydc.com/100/story/32906.html

Kommentit (2)

No, Yhdysvaltain päävientituotehan on demokratia ilmaiskujen avustuksella, saattaa joku väli-amerikassa kaivata 'vapautusta' diktatuurista, tai hengestään jos säkä käy

etenkin jos löytyy öljyä

Demokraattien Hillary Clinton lupaa tehdä kaikkensa estääkseen kauppasopimuksen synnyn Kolumbian kanssa, huolimatta siitä, että hänen miehensä Bill Clinton puoltaa sopimusta. Tuohon rouvaan en sitten luota pätkääkään. Toivottavasti ei pääse demokraattien pressa-ehdokkaaksi.
Ja toisekseen, jos USA:ssa hyväksytään tämä kauppasopimus kongressissa, niin se on sisäänkäyntikortti USA:lle viedä sotavoimansa Kolumbiaan suojelemaan USA:n kansallisia geo-poliittisia oikeuksia sidottuna juuri tähän kauppasopimukseen. Näinhän USA on toiminut muuallakin. Bush'lla on kiire.
Obama kariuttaa tämän sopimuksen jos ehtii väliin pressana, riippuen tietty voimatasapainosta kongressissa.

http://news.yahoo.com/s/ap/20080409/ap_ ... nton_trade

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat