Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

3.20 maksaa päivän tai kahden päivän ruuat, riippuen paljon syö.
Kysymys yhdestä hlö:stä

100 eurolla saa nykyään kuukauden ruuat. 3 euroa on valmisruokaa ja pakasteruokaa.

Kun ostaa raaka-aineina ja valmistaa alusta lähtien, niin saa 50 eurolla ja halvemmalla ruuat.

Ravitsevan ruuan saa 25 eurolla kuukaudessa jos syö 2 miehen annoksen niin sitten maksaa sen 50 euroa.

Lihavuuskin laskee tarkalla sunnittelulla.

Sivut

Kommentit (47)

Pistätkös vähän laskelmia tueksi näihin väitteisiin.
3 euroa on saakelin vähän. Jauhelihaa ja makaroonia? Joka päivä?
Hernekeittoa 2 prk/päivä? 3+ vuotta kun vedät tolla ohjeella ( tyyliin opiskelija ), niin kova jätkä.

Ihan oikeasti, haluaisin nähdä, millä tuotteilla pääsit noihin lukemiin.

Täällä päin, ja varmaankin muuallakin on ns. elämästä syrjäytyneille paikka, jossa lounas maksaa 3 euroa. En tiedä kenen ylläpitämä palvelu se on. Voi olla kaupungin hommiakin. Sitä kutsutaan nimellä "Lusikkalinna". Kaipa siellä voi käydä kuka tahansa.

Vanhukselle tuodaan lounas kotiin lämpöastiassa hintaan 5,50.

Kyllä 3 eurolla saa päivän sapuskat, mutta ei niillä elä. Pelkästään sinnittelee, ja laihtuu samalla koko ajan kunnes on ihan riuku ja kylkiluut alkaa paistaa.

Joskus on tuollaisella budjetilla täytynyt elää, eikä siinä tosiaan ole varaa syödä kuin kerran päivässä ja lopun ajan kynsiä.

Tietenkin jos mättää pelkkää perunaa tai makaroonia, niin saa mahantäytettä, mutta terveys menee.

Ja vettä ajattelit sit juoda vai? Jos nykyään selviää kaupasta alle 40 euron niin hyvä homma. Sillä pärjää pari päivää...

Ennen tartti laittaa 2 markkaa siihen maitoon...

http://www.valio.fi/maitojame/12_99/piikki.htm

hinnanousu 9 vuodessa 300%, eikä meillä ole inflaatiota.

EDIT: Tämähän ei näy virallisen totuuden edustajien vertailukassissa, kun siellä on se yksi tölkki. Ei huomioida sitä faktaa, että maitoa menee vuodessa huomattavasti enemmän vaikkapa nelihenkisessä perheessä kuin sitä nautasikaa, jota menee ehkäpä paketti viikossa. Maitoa menee kaksi litraa päivässä.

Eli jos sikanautapaketti maksaa euron vähemmän kilohinnaltaan, ja vertailukassissa on sitä vaikkapa puoli kiloa, ja sitten kassissa on litra maitoa, joka maksaa 50 senttiä enemmän kuin aiemmin, niin kassihinta on sama, muutosta ei ole.

Mutta jos ostaa paketillisen sitä sikanautaa per viikko, ja maidon päivässä, niin ruokakulut kasvavat 3 euroa per viikko, eli yli 150 euroa vuodessa.

Tämä siis vaan yhden tuotteen osalta, eli maidon.

Kaikki muut vastaavat useasti ostettavat halvat kulutustuotteet, joita siis menee suhteessa paljon enemmän kuin kalliimpia harvoin ostettavia tuotteita, nostavat vuotuiset elintarvikekustannukset satoja prosentteja suuremmiksi kuin ne olivat ennen euroaikaa.

Kauppiaat vaikenevat tästä. Hallitus vaikenee tästä.

Sanotaan vaan että vertailukassin hinta on pysynyt samana.

Ja tämä on eniten pois niiltä, joilla jää vähiten säästöön rahaa. Koska kaikkien tarvitsee syödä. Ruoan tulisi olla ilmaista. Ainakin maidon ja muiden sellaisten peruselintarvikkeiden. Herkut saisivat sitten maksaa.

Mutta ei tällä tavalla tehdä kun kansanedustajilla ei ole hädänpäivää, kompensoivat vastaavat inflaatiomuutokset omaan palkkaansa joka vuosi ja sitten sanovat ettei ole inflaatiota.

On se perkele sentään täyttä paskaa!

Armitage
Ennen tartti laittaa 2 markkaa siihen maitoon...

http://www.valio.fi/maitojame/12_99/piikki.htm

hinnanousu 9 vuodessa 300%, eikä meillä ole inflaatiota.

Onneksi tajusin 90-luvulla ostaa muutamia tankkeja maitoa sijoitusmielessä. Nyt niistä saa hyvän hinnan.

Vakavasti ottaen, en kyllä muista noin halpaa maitoa, 3,50mk se maksoi joskus, mutta siitäkin on jo yli kymmenen vuotta.

iMuke
Seuraa 
Viestejä1351
Liittynyt13.3.2008

Mun ruokalasku/päivä lienee jossakin 8-10 E paikkeilla. Teen yleensä jonkun keiton (liha-, jauheliha-, kala-, herne- jne) ja sitä riittää 4-5 päiväksi. Sen lisäksi menee vähän leipää+rasvaa. Lisäksi sitten jokunen kuppi kahvia, vähän jugurttia ja joskus hedelmiä. Maitoa en juo ja todella harvoin ostan leikkeleitä ym.

Joskus mopo karkaa käsistä ja viikonloppuna tulee tehtyä jotain hyvää&kallista, esim sisäfilepihvi + kermavalkosipuliperunat tms. Silloin puhutaan varmaan 20E päivä.

Aika kekseliäs ja vähään tyytyväinen pitää olla jos meinaa 3 eurolla/päivä selvitä. Tietty jos syö vaikka pelkkää hernaria ja juo vettä niin sillä pääsee halvalla, mutta luulisi että tuollaiseen aika pian kyllästyy. Makaroonista ja lisukkeista saa tietysti aika vaihtelevia aterioita halvalla mutta ainakin mulla opiskeluaikainen makarooni&tonnikala -dieetti teki sen että loppuelämä menee ilman niitä.

Kananmunia saa 13 cnt kpl . Pussin makaroonia 25 cnt. Kolmella ekellä noita saa niin että syö itsensä ähkyyn. Koostumus ei punastuta.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
tietää
Kananmunia saa 13 cnt kpl . Pussin makaroonia 25 cnt. Kolmella ekellä noita saa niin että syö itsensä ähkyyn. Koostumus ei punastuta.

Saa juu. Voi myös juoda sadevettä, kerätä voikukanjuuria ja syödä horsmantaimia.

Jotkut saavat ruokatarpeet ilmaiseksikin. Olen muutaman kerran kuskannut porukkaa mm. seurakunnan ruokatarvikejakeluun. Joku lahkolaisten Gospel jakoi kanssa ruokatarvikkeita ilmaiseksi.

Vaatii tietysti pikkaisen luonnetta mennä hakemaan ilmaisruokatarvikkeita, mutta kyllä niitä saa. Muistaakseni jopa EU vai onko joku YK:n alainen virasto toimittaa tätä ruoka-apua Suomeen.
Tuoretuotteita, lihajalosteita ei ollut tarjolla, mutta kaikkea kuivamuonatarvikkeita kylläkin.
Opiskelijat. Rohkeasti vaan sekaan. Ei ne kysy kuin nimen. Muovikassi on hyvä olla matkassa.

Lassi
Tilastokeskuksesta http://www.stat.fi/tup/tietoaika/ta_02_ ... hinta.html

Kevytmaidon, kananmunien, voin ja kermajäätelön reaalihintakehitys, 1994=100

Se nyt tietysti voi olla, jos elää 3 eurolla päivässä, että ostovoima on kuitenkin hieman laskenut. Mikähän tuo reaalihinta on? Tekstissä mainitaan, että "Taulukossa 1 on esitetty maatalouden tuottajahintojen nimellismuutokset 1994-2004 sekä vuoden 2004 reaalihinta, kun vuotta 1994 merkitään sadalla." Jos se kuvaa tuottajahintaa, niin ehkäpä siitä on unohtunut jakeluketjun loppupuolen osien aiheuttama hintakehitys.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat