Seuraa 
Viestejä45973

Mistä johtuu identtisten kaksosten erot esim. sormen jäljissä, vaikka heidän pitäisi olla täysin samanlaisia koska heillä on samat geenit.

  • ylös 3
  • alas 2

Kommentit (6)

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Identtiset kaksoset eivät ole ihan identtisiä, sillä ympäristökin vaikuttaa fenotyyppiin. Sormenjäljet ovat identtisillä kaksosilla hyvin samankaltaiset mutte hiukan erinäköiset. Sormenjälkien muodostumiseen kohdussa vaikuttaa hyvin pienetkin muutokset käden ympäristössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä46533

Geenit ovat identtisillä samat, mutta ympäristöolosuhteet poikkeavat heti alkion jakautumisesta alkaen. Ne aikaansaavat kaikki erot. Kohdussa voi tosiaan tapahtua hyvin monenlaisia kehitykseen vaikuttavia käänteitä. Pikkujutuilla on kehityksen alkuvaiheessa suuri vaikutus loputulokseen.

Vaimoni siskot ovat identtiset kaksoset. Toisella on täydellinen näkö, mutta toisella on ollut lapsesta asti aika vahvat miinusmerkkiset lasit. Heidät kyllä eroittaa helposti mutta ensimmäisellä kerralla taisin mennä vähän sekaisin. Olin tuntenut toisen siskon jo ja tutustuin toiseen, luulin häntä ensimmäiseksi enkä moikannut kunnolla.

Käsittääkseni osa identtisiä kaksosia ovat peilikuvia, esim. toinen on oikea ja toinen vasenkätinen. Ymmärtääkseni tämä johtuu siitä, että kun alkio jakaantuu kahdeksi, niin siinä on jo alkanut prosessi, jossa alkiolle muodostuu oikea ja vasen puoli.

Mutta ehdottomasti kaikkein omituisin identtinen kaksospari, jonka olen nähnyt - telkkarissa Prisma-ohjelmassa tms. - on sellainen, jonka toinen puolisko oli tyttö ja toinen poika! En enää muista, mitä tässä tapauksessa oli käynyt, mutta ilmeisesti tyttöpuoliskolla Y-kromosomi ei ollut alkanut toimia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat