Seuraa 
Viestejä45973

Nyt on noussut maailman ruokavarantojen hupeneminen uutisten ykkösaiheeksi ympäri maailmaa.
Ihminen laitetaan koetukselle yhä voimakkaammin opettelemaan jakamisen kultaista sääntöä. Ihmisen on opittava tämä ja ryhdyttävä todellisiin tekoihin, muuten käy huonosti.
Huomatkaa, ensin ihmiseltä katoaa ruoka lautaselta (sen mahdollinen kalleus), ja koska maa ei tuota sitä enää tai niukalti, etenkin jos kasteluvesi katoaa saatavilta.

Saatamme olla pian tilanteessa, että puhdas makeavesi ja sen saatavuus nousee tärkeimmäksi asiaksi elämässämme, vaikka Suomessa.
Puhutaan öljy peakista, ruoka peakista, vielä ei ole puhuttu vesi peakista, mutta sen aika voi olla tulossa myös pian.

Vedestä voi hyvinkin syntyä ikäviin asioihin huipentuva taistelu jos suurvallat kuin muutkin alkavat puolustamaan oikeuksiaan tähän öljyäkin tärkeämpään varantoon.
Nämä saattavat johtaa kansalaistottelmattomuuteen kasvavassa määrin ja silloin herää kysymys mm. kriisinhallintajoukkojen käytöstä omia kansalaisia vastaan.

Tässä muutamia linkkejä (enemmänkin löytyy) mitä voimme odottaa tulevaisuudessa ehkä lisääntyvästi tapahtuvaksi ympäri maailmaa.

http://www.un.dk/finnish/miljo/Water/Fakta.htm

http://www.pbs.org/frontlineworld/stories/bolivia/
http://thirdworldtraveler.com/South_Ame ... ctory.html

http://www.metrotimes.com/editorial/story.asp?id=10532

  • ylös 1
  • alas 0

Sivut

Kommentit (31)

suolaasuolaa
"Suurin osa maailman vedestä, noin 98 %, on suolaa."

http://www.un.dk/finnish/miljo/Water/Fakta.htm

Älä usko kaikkea mitä internetissä lukee.

En toki uskokkaan kaikkea, älä pelkää. Kaikkista vähiten uskon poliitikkojen sanomisiin ja tekemisiin ihmisen asialla. Luultavasti seuraavaksi tulevat pankit ja pörssiyhtiöt. Maailma "pyöriköön" heidän ehdoillaan sen aikaa kuin se saattaa pyöriä. Mukana ollaan tietty satujen maailmassa omaehtoisesti, välillä on nälkä välillä jano ja sehän on luonnollista. Nooh, kaikki on katoavaista tässä dialektisessa maailmassamme, niin nälkä kuin jano ja ihmisenä oleminen.
98% varmuudella minäkin kuolen ja kuivun kokoon...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin siis pointtini oli, että kunhan joku viisas tiedemies saa selville miten tuo 98% maailman vesivarannoista saadaan suolakiteistä takaisin vedeksi niin maailman makean veden saanti on turvattu. En mä sinua epäile mistään, ihan fiksu threadinavaus. Pisti vaan tuo yksi lause silmään.

Onhan se saatukin selville, mutta energian kulutus on kyllä aika huimaava. mm. osmoosiolla saadaa eroteltua suolan vedestä.

Suomessa kyllä riittää makeata vettä tästä hamaan ikuisuuteen. Eli Suomi on kyllä monessa mielessä rikkaampi kuin useimmat muut valtiot.

Ei ei en nyt puhu suolavedestä ja osmoosista vaan jos luet tuon viittauksen ylempänä niin ymmärrät, että tarkoitan NaCl -> H2O

Vierailija
suolaasuolaa
Ei ei en nyt puhu suolavedestä ja osmoosista vaan jos luet tuon viittauksen ylempänä niin ymmärrät, että tarkoitan NaCl -> H2O

Juu juu, löysit virheellisesti rakennetun lauseen. Älä nyt kuitenkaan yritä vierittää ihan asiallisesti aloitettua keskustelua sivuraiteille.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Miksi muka suolaveden puhdistaminen olisi kallista tai hankalaa? Tässä tein yhen keinon millä voisi kätevästi ja halvasti tehdä merivedestä puhdasta makeaavettä kätevästi. Elikkä tehdään tollainen pitkä tötterö niinkuin kuvassa näkyy, sitten laitetaan alimmaiseksi isoja kiviä ettei hienohiekka sun muut sitten tipahtele siihen makeaan veteen vaan voi juoda sit kätevästi siitä suoraan. Sitten soraa, se jo puhdistaa kätevästi ja sitten hienohiekka ja multa putsaa ensimmäisenä vedes tosi puhtaaksi kaikesta suolasta ja muista haitallisista aineista imemällä sitä mömmöä itteensä. Tämän puhdistus syklin voi toistaa useammankin kerran jos ei ekalla kerralla puhdistu täydellisesti.

Ja painovoima hoitaa veden alastulon kätevästi niin säästää siinäkin rahaa.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

suolaasuolaa
Niin siis pointtini oli, että kunhan joku viisas tiedemies saa selville miten tuo 98% maailman vesivarannoista saadaan suolakiteistä takaisin vedeksi niin maailman makean veden saanti on turvattu. En mä sinua epäile mistään, ihan fiksu threadinavaus. Pisti vaan tuo yksi lause silmään.

Muy bien amigo. Laitoin tämän avauksen siltä perulta, että satuin katselemaan eilen (n. 22.00 jälkeen, en nähnyt alkua ohjelmasta) ohjelmaa TV:stä aiheena juuri nuo Bolivian ja Bostonin tapahtumat ja mitä kuuluu nykyhetkeen.
Varsin kovaa on touhu. Esim. "hyvinvointivaltiossa" USA, Bostonissa, n. 45000 taloudesta vuodessa pistetään vedenjakelu poikki tätä nykyä. Jos jää lasku maksamatta, niin kuset kuivalle nurmikolle. (muuten katkeeko vedenjakelu Suomessa, jos jää maksamatta? Taitaapi mennä) Tämä johtuu siellä Bostonissa pääasiassa siitä, että suuri autotehdas siirsi toimintonsa toiseen paikkaan. Ihmisiä jäi työttömäksi jne. raha loppuu, ei voida maksaa edes vettä.
Oli myös kuvaa siitä, kuinka valmistelevat jo suuryritykset jättitankkereita, joilla tullaan kuljettamaan vettä maailman hätäalueille. Mutta HUOM! vettä saa se, jolla on varaa maksaa. Maailman pankki on kuvioissa mukana hääräämässä ja puhuu omaan pussiinsa sitä sun tätä.
Aivan varmasti tullaan pian näkemään suurta levottomuutta maailman mannuilla johtuen ruuasta ja etenkin vedestä. Ja tähän varaudutaan mm. nopeantoiminnan joukoilla, joita siirtyy tarvittaessa hälyalueille valvomaan kriisejä.
Suomi tuskin jää ulkopuoliseksi näistä kekkereistä. Nokia oli hyvä harjoituskenttä tulevaan. Aika häsä oli siellä kun vesi maistui siltä, miltä maistuu vesi satojen miljoonien juomakupissa ympäri maailman.

En usko, että tämän maailman poliitikoista on luotsaamaan ihmiskuntaa kuiville. Suuryritysten ja pörssiyhtiöiden ja suurpankkien peli ei lopu ennen kuin pakon edessä...
Pelkästään Los Angelesissa kesäkuukausina tai (pitkinä kuiva-aikoina) vesimaksu nousee helposti 200-400 $ kuukaudessa peruskokoisessa kerrostaloasunnossa tai omakotitalossa.

Jotain jytyä tulee tapahtumaan tällä planeetalla, sitten kehitysjuna suuntaa uusille raiteille.

On sellanen kutina, että "iso-Masa" kokoomuksesta, telakkaprofeetta meillä, häärää telakkateollisuuden henkiinherättämistä 1. NATO tilauksia (lentotukialukset EU:lle) silmälläpitäen 2. Vesitankkereita silmälläpitäen.
Annas ku aika vähän kuluu...

.
Seuraa 
Viestejä847

Porrastettu vesimaksujärjestelmä oli pieni yllätys asuessani Barcelonassa.
Kuutiohinta nousi n. 5 kertaiseksi tietyn rajanjälkeen.
Tosin tuo raja tuli vain kerran vastaan ja en tiedä oliko portaita lisää?

suolaasuolaa
Ei ei en nyt puhu suolavedestä ja osmoosista vaan jos luet tuon viittauksen ylempänä niin ymmärrät, että tarkoitan NaCl -> H2O

Joo, point taken

Mä tiedän miten saisi hinattua jäävuoren kokonaan eurooppaan. Oikeesti. Saudit varmaan maksaisivat enemmän.

Ja pointti oli? Että suomalaisten vedensaantia tulisi rajoittaa, jotta olisimme yhtä likaisia ja janoisia kuin aikansa toistensa tappamiseen tuhlaavat afrot, ihan vain tasapuolisuuden vuoksi?

Merivettä voidaan kyllä puhdistaa juomakelpoiseksi jo nykyään. Öljyrahoilla ökyrikastuneissa Arabiemiraateissa näin jo tehdäänkin, ainakin vauraamman väestön riemuksi.

Dredex
Peak Water

" - - Vesivarojen hupenemisesta kärsivä Espanja ryhtyy tuomaan vettä laivoilla Ranskasta. - - "
Uutinen

Huomatkaa! 22 miljoonaa euroa tuon reissun hinta. Mitäs tuumitte, paljonko vettä tullaan myymään niille mahdollisille sadoille miljoonille ihmisille, joilla ei ole rahaa edes sanoa "päivää" näille suuryrityskaupustelijoille maailman ovilla?

Aah! mutta meilläpä onkin nopeantoiminnanjoukot sitä varten turvaamassa suuryrityksiä ja hallituksia jos vihainen kansa "janostuu" liiaksi.

Toope
Seuraa 
Viestejä32880
hanion
Muy bien amigo. Laitoin tämän avauksen siltä perulta, että satuin katselemaan eilen (n. 22.00 jälkeen, en nähnyt alkua ohjelmasta) ohjelmaa TV:stä aiheena juuri nuo Bolivian ja Bostonin tapahtumat ja mitä kuuluu nykyhetkeen.

Juu, satuin myös katsomaan tuon rasittavan dokumenttia esittävän tekeleen. En myöskään aivan kokonaan sitä nähnyt, mutta eikös USA:n kohdalla ollut kyse Detroitista eikä Bostonista? Joka tapauksessa kyseessä oli lähinnä mustien asuttamat slummilähiöt. Näiltä alueilta ovat huumeiden, ilkivallan ja rikollisuuden vuoksi muuttaneet pois mm. kaikki kauppaketjut. Samojen lieveilmiöiden vuoksi (mm. ryöstöjen ja myymälävarkauksien takia) kukaan hullu ei niille alueille perusta mitään palveluyritystä. Yhteiskunnan syytähän se toki on.

Poliisi voisi puhdistaa nämä alueet rikollisista, mutta jos poliisi sen tekee, kyse on poliisin rasismista. Mikseivät he riehu samalla tavalla valkoisissa lähiöissä? Niin miksi? Rasismia toki on myös se, jos poliisi ei niistä välitä. Yhteiskunta kun ei välitä mustista lähiöistä. Yllättäen suurin osa populasta on työttömänä, joten heillä ei ole varaa maksaa edes vesilaskujaan, joten he varastavat vettä. Kyllä USA:n systeemissä paljon vikaakin on, mutta asukkaat voisivat itse tehdä paljonkin omalle asuinalueilleen, esim. ajaa ne kamanmyyjät helvettiin kotioviltaan.

Tuo olikosenyt bolivialaisten vai perulaisten tapaus oli toki hyvin sympaattinen, sellaiseksi toki tarkoitettukin. Köyhiä, joilta vesimaksu veisi 8 kk tulot. Tässä kohtaa dokumentti osui oikeaan, vesivarojen yksityistäminen ei välttämättä ole oikea keino taata köyhien (kyseenalaistamaton) oikeus veteen. Ongelmat ovat kuitenkin ensisijaisesti Bolivian kehnossa talouspolitiikassa, aluepolitiikassa ja sosiaalipolitiikassa sekä liian suuressä väestönkasvussa. Ranskalaisten omistama vesilaitos on vasta toissijainen syyllinen tilanteeseen. Markkinatalouden kannattajana toki myönnän ongelman siinä, että maksu puhtaasta vedestä veisi valtaosan köyhän perheen tuloista. Jokin toinen ratkaisu täytyy olla.

Tuon "dokumentin" Intiasta kertova osa oli taas suoraan sanoen raivostuttava. Ohjelman aiheena on miljardeilta ihmisiltä puuttuva puhdas vesi, ja puhuttaessa Intiasta mielenkiinto kohdistetaan yhteen Coca-Cola Companyn tehtaaseen jossain Intiassa. On totta, että virvoitusjuomayhtiö käyttää järjettömän määrän vettä alueella, paikalliset pienviljelijät kärsivät siitä kaivojen kuivuessa. Siitä huolimatta Coca-Cola on mitättömän pieni ongelma Intian vesiongelman keskellä, CC-Companyn ongelma on täysin paikallinen. Intian väkiluku on kasvanut vuoden 1960 443 miljoonasta vuoden 2000 yli miljardiin. Jos Intiassa alkaa tulla pulaa vedestä, olisiko tässä syy, eikä suinkaan Coca-Cola Companyssä?
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_India

Tuo MichaelMooremainen dokumentti keskittyi markkinatalouden mustamaalaamiseen sivuuttaen samalla todellisia kehitysmaita koskettavia ongelmia, kuten väestönkasvu ja korruptoituneet, elitistiset hallinnot. Moraalisesti aika arveluttava dokumentti.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Yoda: Why wish you become Jedi?
Luke: Well, mostly because of my father, I guess.
Yoda: Ahh, father. Powerful Jedi was he. Powerful Jedi.
Luke: How could you know my father? You don't even know who I am. Oh, I don't even know what I'm doing here! We're wasting our time!
Yoda: [Looking away from Luke] I cannot teach him. The boy has no patience.
Obi-Wan: He will learn patience.
Yoda: Much anger in him... like his father.
Obi-Wan: Was I any different when you taught me?

suolaasuolaa
"Suurin osa maailman vedestä, noin 98 %, on suolaa."

http://www.un.dk/finnish/miljo/Water/Fakta.htm

Älä usko kaikkea mitä internetissä lukee.

Tuo on huonosti käännetty. Kuten ehkä huomasit on se .dk sivustolla eli käännetty tanskan kieleltä. Tanskaksi siinä lukee että 98% vedestä on suolaista (eli makeaa vettä hyvin vähän). Järkeäkin saa käyttää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat