Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Nyt on noussut maailman ruokavarantojen hupeneminen uutisten ykkösaiheeksi ympäri maailmaa.
Ihminen laitetaan koetukselle yhä voimakkaammin opettelemaan jakamisen kultaista sääntöä. Ihmisen on opittava tämä ja ryhdyttävä todellisiin tekoihin, muuten käy huonosti.
Huomatkaa, ensin ihmiseltä katoaa ruoka lautaselta (sen mahdollinen kalleus), ja koska maa ei tuota sitä enää tai niukalti, etenkin jos kasteluvesi katoaa saatavilta.

Saatamme olla pian tilanteessa, että puhdas makeavesi ja sen saatavuus nousee tärkeimmäksi asiaksi elämässämme, vaikka Suomessa.
Puhutaan öljy peakista, ruoka peakista, vielä ei ole puhuttu vesi peakista, mutta sen aika voi olla tulossa myös pian.

Vedestä voi hyvinkin syntyä ikäviin asioihin huipentuva taistelu jos suurvallat kuin muutkin alkavat puolustamaan oikeuksiaan tähän öljyäkin tärkeämpään varantoon.
Nämä saattavat johtaa kansalaistottelmattomuuteen kasvavassa määrin ja silloin herää kysymys mm. kriisinhallintajoukkojen käytöstä omia kansalaisia vastaan.

Tässä muutamia linkkejä (enemmänkin löytyy) mitä voimme odottaa tulevaisuudessa ehkä lisääntyvästi tapahtuvaksi ympäri maailmaa.

http://www.un.dk/finnish/miljo/Water/Fakta.htm

http://www.pbs.org/frontlineworld/stories/bolivia/
http://thirdworldtraveler.com/South_Ame ... ctory.html

http://www.metrotimes.com/editorial/story.asp?id=10532

Sivut

Kommentit (31)

suolaasuolaa
"Suurin osa maailman vedestä, noin 98 %, on suolaa."

http://www.un.dk/finnish/miljo/Water/Fakta.htm

Älä usko kaikkea mitä internetissä lukee.

En toki uskokkaan kaikkea, älä pelkää. Kaikkista vähiten uskon poliitikkojen sanomisiin ja tekemisiin ihmisen asialla. Luultavasti seuraavaksi tulevat pankit ja pörssiyhtiöt. Maailma "pyöriköön" heidän ehdoillaan sen aikaa kuin se saattaa pyöriä. Mukana ollaan tietty satujen maailmassa omaehtoisesti, välillä on nälkä välillä jano ja sehän on luonnollista. Nooh, kaikki on katoavaista tässä dialektisessa maailmassamme, niin nälkä kuin jano ja ihmisenä oleminen.
98% varmuudella minäkin kuolen ja kuivun kokoon...

Niin siis pointtini oli, että kunhan joku viisas tiedemies saa selville miten tuo 98% maailman vesivarannoista saadaan suolakiteistä takaisin vedeksi niin maailman makean veden saanti on turvattu. En mä sinua epäile mistään, ihan fiksu threadinavaus. Pisti vaan tuo yksi lause silmään.

Onhan se saatukin selville, mutta energian kulutus on kyllä aika huimaava. mm. osmoosiolla saadaa eroteltua suolan vedestä.

Suomessa kyllä riittää makeata vettä tästä hamaan ikuisuuteen. Eli Suomi on kyllä monessa mielessä rikkaampi kuin useimmat muut valtiot.

Ei ei en nyt puhu suolavedestä ja osmoosista vaan jos luet tuon viittauksen ylempänä niin ymmärrät, että tarkoitan NaCl -> H2O

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
suolaasuolaa
Ei ei en nyt puhu suolavedestä ja osmoosista vaan jos luet tuon viittauksen ylempänä niin ymmärrät, että tarkoitan NaCl -> H2O

Juu juu, löysit virheellisesti rakennetun lauseen. Älä nyt kuitenkaan yritä vierittää ihan asiallisesti aloitettua keskustelua sivuraiteille.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Miksi muka suolaveden puhdistaminen olisi kallista tai hankalaa? Tässä tein yhen keinon millä voisi kätevästi ja halvasti tehdä merivedestä puhdasta makeaavettä kätevästi. Elikkä tehdään tollainen pitkä tötterö niinkuin kuvassa näkyy, sitten laitetaan alimmaiseksi isoja kiviä ettei hienohiekka sun muut sitten tipahtele siihen makeaan veteen vaan voi juoda sit kätevästi siitä suoraan. Sitten soraa, se jo puhdistaa kätevästi ja sitten hienohiekka ja multa putsaa ensimmäisenä vedes tosi puhtaaksi kaikesta suolasta ja muista haitallisista aineista imemällä sitä mömmöä itteensä. Tämän puhdistus syklin voi toistaa useammankin kerran jos ei ekalla kerralla puhdistu täydellisesti.

Ja painovoima hoitaa veden alastulon kätevästi niin säästää siinäkin rahaa.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

suolaasuolaa
Niin siis pointtini oli, että kunhan joku viisas tiedemies saa selville miten tuo 98% maailman vesivarannoista saadaan suolakiteistä takaisin vedeksi niin maailman makean veden saanti on turvattu. En mä sinua epäile mistään, ihan fiksu threadinavaus. Pisti vaan tuo yksi lause silmään.

Muy bien amigo. Laitoin tämän avauksen siltä perulta, että satuin katselemaan eilen (n. 22.00 jälkeen, en nähnyt alkua ohjelmasta) ohjelmaa TV:stä aiheena juuri nuo Bolivian ja Bostonin tapahtumat ja mitä kuuluu nykyhetkeen.
Varsin kovaa on touhu. Esim. "hyvinvointivaltiossa" USA, Bostonissa, n. 45000 taloudesta vuodessa pistetään vedenjakelu poikki tätä nykyä. Jos jää lasku maksamatta, niin kuset kuivalle nurmikolle. (muuten katkeeko vedenjakelu Suomessa, jos jää maksamatta? Taitaapi mennä) Tämä johtuu siellä Bostonissa pääasiassa siitä, että suuri autotehdas siirsi toimintonsa toiseen paikkaan. Ihmisiä jäi työttömäksi jne. raha loppuu, ei voida maksaa edes vettä.
Oli myös kuvaa siitä, kuinka valmistelevat jo suuryritykset jättitankkereita, joilla tullaan kuljettamaan vettä maailman hätäalueille. Mutta HUOM! vettä saa se, jolla on varaa maksaa. Maailman pankki on kuvioissa mukana hääräämässä ja puhuu omaan pussiinsa sitä sun tätä.
Aivan varmasti tullaan pian näkemään suurta levottomuutta maailman mannuilla johtuen ruuasta ja etenkin vedestä. Ja tähän varaudutaan mm. nopeantoiminnan joukoilla, joita siirtyy tarvittaessa hälyalueille valvomaan kriisejä.
Suomi tuskin jää ulkopuoliseksi näistä kekkereistä. Nokia oli hyvä harjoituskenttä tulevaan. Aika häsä oli siellä kun vesi maistui siltä, miltä maistuu vesi satojen miljoonien juomakupissa ympäri maailman.

En usko, että tämän maailman poliitikoista on luotsaamaan ihmiskuntaa kuiville. Suuryritysten ja pörssiyhtiöiden ja suurpankkien peli ei lopu ennen kuin pakon edessä...
Pelkästään Los Angelesissa kesäkuukausina tai (pitkinä kuiva-aikoina) vesimaksu nousee helposti 200-400 $ kuukaudessa peruskokoisessa kerrostaloasunnossa tai omakotitalossa.

Jotain jytyä tulee tapahtumaan tällä planeetalla, sitten kehitysjuna suuntaa uusille raiteille.

On sellanen kutina, että "iso-Masa" kokoomuksesta, telakkaprofeetta meillä, häärää telakkateollisuuden henkiinherättämistä 1. NATO tilauksia (lentotukialukset EU:lle) silmälläpitäen 2. Vesitankkereita silmälläpitäen.
Annas ku aika vähän kuluu...

.
Seuraa 
Viestejä846
Liittynyt10.9.2005

Porrastettu vesimaksujärjestelmä oli pieni yllätys asuessani Barcelonassa.
Kuutiohinta nousi n. 5 kertaiseksi tietyn rajanjälkeen.
Tosin tuo raja tuli vain kerran vastaan ja en tiedä oliko portaita lisää?

suolaasuolaa
Ei ei en nyt puhu suolavedestä ja osmoosista vaan jos luet tuon viittauksen ylempänä niin ymmärrät, että tarkoitan NaCl -> H2O

Joo, point taken

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat