Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Vauvan vaunut kaatuivat ilmavirran voimasta, kun juna saapui Möhlin asemalle Aargaun maakunnassa. Vauva vierähti vaunuista raiteille junan alle.

Pienokainen sai kuitenkin ainoastaan kuhmun päähänsä.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1517546

Sivut

Kommentit (35)

Miksiköhän järkevät ihmiset eivät selitä koskaan normaaleja tapahtumia yliluonnollisella hömpällä?
Junan nopeus oli lehtijutun mukaan vain 30km/h, ei niin hiljaisella nopeudella liikkuvan junan alle jäävä voi kuolla.

asdf
Seuraa 
Viestejä11860
Liittynyt16.3.2005
Dark Serenity
On yliluonnollisia tapahtumia, kuten yli 4 kilometrin hölkkääminen kuolematta, mitä minä en pysty tekemään.

Mistä tiedät, jos et ole kokeillut? (Arvelen, ettet ole, kun siinä kirjoitat.)

Kaikki tapahtuminen, arkipäiväinen tai harvinainen on luonnollista, koska se on osa ympäröivää todellisuuttamme - siinä mielessä mitään "yliluonnollista" ilmiötä ei ole eikä voikaan olla olemassa.

On vain paremmin tai huonommin ymmärrettyjä luonnollisia ilmiöitä - hyvä esimerkki on pallosalama, jonka mekanismia ei vielä tunneta; mutta vankasti fysikaalinen prosessi sekin on.

Harha-aistimukset ja mielen järkkymiseen liittyvät havaitun todellisuuden vääristymiset palautuvat nekin fysiikkaan ja kemiaan jos tarkkoja ollaan...

Mutta ihan tarpeeksi ihmeellisiä ilmiöitä on materiaalisessa maailmassakin. Tiedon etsintä ei lopu koskaan, se on päättymätön sukellus pohjattomaan mereen...

Junan nopeus on kriittinen asia siten että se voi suuressa nopeudessa imaista seisoskelijan alleen tai kylkeen että saa kolhun.

Junan nopeus oli niin suuri, että imu kaatoi lastenvaunut.

Kyllä se sama vauhti imee junan alla olevan lapsenkin hallitsemattomaan kierteeseen, joka päättyy vasta renkaan alle, ellei ole muita voimia (painovoiman ja lepokitkan lisäksi).

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31135
Liittynyt16.3.2005
Boysen
Junan nopeus oli niin suuri, että imu kaatoi lastenvaunut.Joku sanoo että junan vauhti olisi 30 km/h, kehen tässäkin pitäisi uskoa. Sillä vauhdilla juna ei kaada mitään. Saksassa ne kyllä käsittääkseni ajavat asemienkin läpi yli 200 km/h, mikä voi jo vaunut kaataa, jos joku jättää ne aivan viereen. Ilmavirta kuitenkin puhaltaa sivusuunnassa poispäin, ei imien junan alle.

Itse luulen, että joku pyörre tai alustan epätasaisuus on työntänyt jarruttomat vaunut raiteelle. Silloin on aika pieni todennäköisyys, että vaiuva jäisi kiskon päällä. Käsittääkseni junissa on maavaraa sen verran, että se voi maata kiskojen välissä. Suurempi riski olisi ollut, että vauva vahingoittuu pudotuksessa.

Kyllä se sama vauhti imee junan alla olevan lapsenkin hallitsemattomaan kierteeseen, joka päättyy vasta renkaan alle, ellei ole muita voimia (painovoiman ja lepokitkan lisäksi).

Osoita tuo laskemalla joistain mielekkäistä alkuarvoista. Aerodynaamiset voimat kannattaa huomioida, jos ilmavirran edesottamuksia lasketaan. Jos niitä ei huomioi, juna saa pyyhkäistä liki relativistisella nopeudelta millin päästä ohi, eikä lapsi huomaa vaunuissaan mitään. Ei se junan painovoima lapsenvaunuja kaada.

Junan ohi virtaava ilma ei ole laminaarinen. Sen edessä on tiivistysaalto joka tietyllä etäisyydellä keulasta muuttaa paineita hyvinkin suuren määrän lyhyellä matkalla. Tämä paineen vaihtelu henkilön oman vaikutuksen kanssa voi viedä tasapainosta. Tuulen vaikutuskin voi olemassa. Bernoullin lain mukaan ilmavirran nopeus vaikuttaa sen paineeseen. Onko merkitystä kumpi liikkuu?

Esimerkiksi jos on rataan poikittainen tuuli johon henkilö nojaa ja juna ajaa suurta nopeutta ohi, peittäen tuule ja sen aiheuttan paineen väheneminen tuottaa virtauksen junan suuntaa, "imaisten" henkilö sitä päin.

Neutroni

Joku sanoo että junan vauhti olisi 30 km/h, kehen tässäkin pitäisi uskoa. Sillä vauhdilla juna ei kaada mitään. Saksassa ne kyllä käsittääkseni ajavat asemienkin läpi yli 200 km/h, mikä voi jo vaunut kaataa, jos joku jättää ne aivan viereen. Ilmavirta kuitenkin puhaltaa sivusuunnassa poispäin, ei imien junan alle.

Ensimmäisessä viestissä olevasta linkissä lukee, että 30 km/h, eli ilmeisesti ajoi tuota nopeutta.

Ja ylipäätään, onhan kaikinpuolin pöljää väittää tuollaisen tapahtuman todistavan jostain yliluonnollisesta. Huvittava argumentti.

Ei tuossa oo mitään yliluonnollista... Vauvalla oli vaa super tuuri.. se ei oo vaa raiteelle jääny vaa siihe keskelle jonnekki..

asdf
Seuraa 
Viestejä11860
Liittynyt16.3.2005
Armitage
vauvat, lapset ja känniset eivät jostain syystä loukkaannu tilanteissa, missä selvinpäin oleva aikuinen yleensä kuolee.

Kannattaa siis olla mahdollisimman paljon kännissä, jos ei ole vauva tai lapsi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat