Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

KAPPAS, "Tieteelle" tuli tapaturma, unohtivat bänniä bussen viikonlopuksi,
nyt pannaan ranttaliksi ... !!!

EI ku oikeesti, busse lupaa olla kiltisti, jättää bösat ( melkein ) rauhaan
( elleivät ärsytä ) ja puhua vain tiedettä ja vähän politiikkaa .. !

ENSINNÄ kirjallusuusarvostelu, lehdestä tosin; "Tieteen" viikkokirjeen bloggaaja ylistää omaa väkeä:

BLOGIT

Tiedejuttujen aatelia - Tieteen puudeli

Joskus tulee syvällä tavalla hyvä mieli pelkästä lehtijutusta. Minulle tuli, kun luin Leena Tähtisen valojutun Tieteen edellisestä numerosta.

Koulun fysiikan tunnilla aivoihini syöpyi, että valolla on aalto- ja hiukkasluonne. Tähtisen jutun luettuani tuntui siltä kuin olisin viimein käsittänyt, mitä tuo hauki on kala -lause tarkoitti.

Koska juttu oli tehty formaattiin Tieteen suuret kysymykset, se kertoi myös, miten nykyiseen käsitykseen valosta on tultu. Yleensä historian kertaaminen auttaa ymmärtämään nykyhetkeä. Ja tuota historiaa Tähtinen kertasi eloisasti, senkin kuinka Len Fisher tutki lapsena taskulampun valoa pimeässä komerossa ja kuinka Newtonin käsikirjoitus aiheesta paloi, kun se jäi vahingossa liian lähelle kynttilää.

Inhimilliset ihmiset tiedettäkin tekevät, erehtyvät usein ja silti saavat yhdessä selville käsittämättömän paljon tästä kummallisesta maailmasta.

Lukukokemus potkaisi miettimään tavallista ankarammin, mikä tekee hyvän tiedejutun. Hyllyssäni on teipattuna toissavuonna saapunut vaativa lukijapalaute: "Kaipaan artikkeleita, jotka pakottavat minut ajattelemaan, eivät vain toteamaan: vai niin." Samaa minäkin kaipaan!

Entinen esimieheni taas oli sitä mieltä, että tieteessä hauskinta on kun professorit vetävät toisiaan parrasta niin että hämähäkin seitit pöllyävät. Totta sekin, tieteen sisäiset kiistat voivat olla varsin viihdyttäviä.

Minkälainen tiedejuttu teitä ilahduttaa? Mainitkaa kernaasti esimerkkejä, ja linkatakin saa. Laitan itse linkin Leena Tähtisen juttuun, kunhan se ehtii Tieteen arkistoon.

KYLLÄ tuossa nyt oman väen kehu haiskahtaa .... sitäpaitsi busse ei ole ollenkaan vakuuttunut dosentti Tähtisen kyvyistä, aikoinaan veti sellaista tuubaa neutriinoista, ett hirvitti, ehdotin tukiopetusta alallaan .. !!!

KUKA olikaan tämän anonyymin "puudelin" "entinen esimies" ... ??? Tuhma Tuulako se huvitteli proffia parrasta vetämällä ??? Soo, soo ... !!!
NEUVO "puudelille" ... esimiehen lipomisella voi saavuttaa huomattavia
etuja, jatka sitä .. !!!

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat