Seuraa 
Viestejä45973

Mielisairasta oikeutta Suomessa, verratkaapa näitä tapauksia, niin ette voi olla eri mieltä!

Olenkin pariin kertaan kirjoittanut tapauksesta, missä skini lauma hakkasi turkkilaispoikaa niin, että hänelle tuli mustelmia ja naarmu korvan taakse. Siis mitään vauriota, tai mitään muutakaan vakavaa ei asiaan liittynyt. Tapauksen hassuus liittyi turkkilaispojan juoksuun: Turkkilaispoika juoksi pahoinpitelyn jälkeen todistajien luokse niin pitkään, että todistajia alkoi olla useampia näkösällä ja sitten hän "pyörtyi". Korvauksia skinit tuomittiin maksamaan 10 000 euroa, siis parista mustelmasta ja naarmusta. Kovimmat tuomiot olivat ehdottomia ja reilusti yli vuoden mittaisia.

Uusimmassa alibissa on juttu, missä Esko oli ampunut luodin yhtä henkilöä olkapäähän ja toista päähän. Luoti meni läöpi vasemman posken, rouhaisi palan vasenta leukaluuta, rikkoi kolme hammasta vasemmalta puolelta ja murskautui oikean posken hampaisiin, rikkoen niitä ja leukaluuta. OIKEUS MÄÄRÄSI KORVATTAVAKSI 3000 euroa, hyvitykseksi päähän ammutulle vammoista ja kivusta, vankeusrangaistus kahdesta ampumisesta oli ehdollista 11 kk.

Sivut

Kommentit (20)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
_alis_
Mitä vit..?

Ihan totta, lukaiseppa uusin aligi sivuilta 62-63 käydessäsi ruokaostoksilla. Aika ihme juttu, saa ampua jengiä päähän ja ei joudu edes linnaan, eikä korvauksiakaan joudu maksamaan uhreille muuta kuin 3000 euroa päähän ampumisesta ja 500 olkapäähän ampumisesta JA NIISTÄKIN OIKEUS MÄÄRÄSI ESKON MAKSAMAAN VAIN PUOLET, eli Esko joutuu korvaamaan vain 1750 euroa hiton moisten vammojen tuottamisesta ja hirveästä tuskan tuottamisesta.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18401
180°
Suomen oikeuslaitos ollut muka joskus tavallisen kansalaisen ymmärrettävissä(lue puolella).

Niinhän se onkin. Tavallinen kansalainen vaan voidaan tulkita niin eri tavoin.

Jos olet alkoholistiksi tulkittavissa tai muuten tämän yhteiskunnan laitamilla oleva, niin ei sinulla ole enää mitään oikeuksia ja jos lompakossa on ruutia vaikka lampaat söis, niin saat itsellesi sellaisen lakimiehen, että se puhuu vaikka pirun taivaaseen. Väliin jä sitten se harmaa alue, jossa toimitaan poliittisten päämäärien mukaan. Jos sosiaalitätit ovat juuri meuhkanneet rikollisen oikeuksista, niin silloin on uhri lujilla.

Ja ne jutut jotka ei istu tuohon muottiin sisältävät jonkin pahan kömmähdyksen. Ja rasismisyytösten pelossa tehdään vielä ihan omaan kategoriaan kuuluvia jullikoita.

Mutta näin vain siinä tapauksessa, että uskoo median meille suoltamaan "totuuteen".

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Gideon
Tapauksen hassuus liittyi turkkilaispojan juoksuun: Turkkilaispoika juoksi pahoinpitelyn jälkeen todistajien luokse niin pitkään, että todistajia alkoi olla useampia näkösällä ja sitten hän "pyörtyi". Korvauksia skinit tuomittiin maksamaan 10 000 euroa, siis parista mustelmasta ja naarmusta. Kovimmat tuomiot olivat ehdottomia ja reilusti yli vuoden mittaisia.

Tuli mieleen eräs tapaus Israelissa jokin aika sitten: palestiinalainen mies vahtasi, koska ulkomaisia toimittajia tulee lähistölle. Sitten hän pani pystyyn käsirysyn hyökkäämällä Israelin tarkistusaseman sotilaiden kimppuun. Toimittajat huomasivat tilanteen vasta kun sotilaat olivat rauhoittamassa yhä riehuvaa miestä (painoivat tätä porukalla maahan jne., aivan normaalia häiriköntaltutusta), ja niin saatiin taas aikaan mielikuva rauhallisia palestiinalaisia sortavista ilkeistä israelilaisista.

Lienee turha mainita, että sotilaiden mielipidettä ei kysytty tai ainakaan siitä ei piitattu. Lähistöllä olleiden todistajien murskaava enemmistö oli tarkistusjonossa olleita palestiinalaisia, jotka tietenkin olivat juonessa mukana ja nostivat hirveän valitusten vyöryn: "Katsokaa kuinka juutalaiset taas sortavat meitä!" jne.

Ei muuten todellakaan ole ainoa laatuaan tuokaan tapaus. Surullisinta on, että aivan liian monet menevät helppoon.

Tällä en tietenkään tarkoita, että turkkilaisen hakkaaminen olisi ollut oikeutettua, skinithän syyllistyivät rikokseen. Mutta vähintään yhtä kieroa on filmaaminen ja liioittelu. Suomalaisten typeryydestä taas todistaa, että jutusta annettiin paljon kovemmat tuomiot kuin murhayrityksestä.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Näihin on aika vaikea ottaa kantaa kun ei tunne tapauksia tarkemmin. Aina vähän luotettavan lähteen Gideonin mielipiteeseen en niin hirveästi luota, en tiedä mistä johtuu. Tuntuma vain on sellainen. Ei kahta eri rikostapahtumaa voi vain tuomioiden perusteella verrata. Oikeudenkäyntipöytäkirjat käräjäoikeuksien päätöksistä ja niihin johtaneista syistä ovat julkisia asiakirjoja. Alibi-lehteenkään en luota. Oli puolituttu toimittaja siellä töissä. Eikä hän mikään "tutkiva journalisti ollut", kirjoittelipahan vain leipänsä pitimiksi, ja tottakai jutulla pitää lukuarvoa olla. Silloin helposti tulee vähän raflattua. Minäkin teen niin, en kirjoittaisi mitään jos en tietäisi että minua luetaan. Tai kirjoittaisin pöytälaatikkoon.

Eri oikeustapaukset ovat eri juttuja, mutta luotan kuitenkin käräjäoikeuden päätöksiin. Oikeudenmukaisia ne eivät välttämättä ole, se taas johtuu usein siitä, että vaikka kaikki tietää, niin ei ole näyttöä. Syyttäjäkään ei syytä, mutta ilmoittaa että, voitte kyllä nostaa kanteen siviilioikeudessa jos haluatte, mutta minä en voi. Miten muuten voisi olla? Olisi jonkinlainen kansantuomioistuin että ihmisten oikeudenhalu toteutuisi, niinkö?

Katsoin eilen MOT ohjelmaa, joka sekään ei ole luotettava lähde, mutta siinä kerrottiin kolmesta suomalaisesta kurdimiehestä, jotka oli kurdistanissa heti napattu kiinni kun olivat sinne menneet "lomailemaan", terrorismiyhteyksistä epäiltynä. Suomi ei kuitenkaan virallisesti neuvottele kurdistanin kanssa, koska se ei ole oikea valtio. Eivät he kuitenkaan halua leimautua terrorismin suosijoiksikaan. Yksi oli päästetty irti, kun ei ollut näyttöä ja toinen puhui kiivaasti siitä että pitää Suomen tulla auttamaan häntäkin, kun on Suomen kansalainen. Niinhän se onkin. Ei kansalaisia voi erotella rodun, usk... jne. perusteella. Joittenkin mielestä pitäisi, mutta enemmistön mielestä ei.

Jos minulta kysyttäsiin, niin linnaan joutaisi koko konkkaronkka. Niitä on Turussa 20 jotka tiedetään. Olivat oikein jonkin terrori-iskun onnistuttua Irakissa, oli 150 rauhan juhlaan kokoontunutta uskonveljeä saaneet tapettua, lisänneet tästä hienosta saavutuksesta rukoilemistaankin kaksinkertaiseksi, kiitokseksi herralle tästä laupeudentyösta. Oikeudenmukaista ei ole, mutta siltikään en antaisi Gideonin, enkä Andurillin päättää kuka ansaitsee tuomion ja kuka ei.

On siinä oma lehmäkin ojassa, joittenkin kirjoitusten perusteella minutkin saisi viedä saunan taka ja ampua, kun olen "ryssän koira".

Huh huh muistin ton nimimerkin väärin, sanokaa ettette kerinneet lukea.

Lierikki Riikonen

Ottamatta kantaa Gideonin aloitukseen, niin minua suuresti ihmetytti kun alkuviikosta luin erinäisistä rikoksista annettuja tuomioita. Esimerkkeinä mainitakseni eräs seiniä graffiteilla sotkenut nuorisojoukko tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa. Joukon päätekijä sai muistaakseni lähes 1.5 vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen. Eikä siinä mitään, mutta samoihin aikoihin Lahden käräjäoikeus tuomitsi 56-vuotiaan miehen alle 7-vuotiaan lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Minun oikeustajullani tuo ei mennyt ihan oikein

Noor
Ottamatta kantaa Gideonin aloitukseen, niin minua suuresti ihmetytti kun alkuviikosta luin erinäisistä rikoksista annettuja tuomioita. Esimerkkeinä mainitakseni eräs seiniä graffiteilla sotkenut nuorisojoukko tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa. Joukon päätekijä sai muistaakseni lähes 1.5 vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen. Eikä siinä mitään, mutta samoihin aikoihin Lahden käräjäoikeus tuomitsi 56-vuotiaan miehen alle 7-vuotiaan lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Minun oikeustajullani tuo ei mennyt ihan oikein

Ihmettelin juuri noita samoja rangaistuksia. Eihän tuossa ole pienintäkään oikeutta, kummassakaan jutussa.

Kuvitellaanko, että tuomitsemalla töhrimisestä ehdottomaan tuomioon saadaan jonkinlainen pelotteluvaikutus aikaan?
Ja tuo jälkimmäinen tuomio on niin käsittämätön, että

teini
Just sai opiskelija 5000e sakkoa kun latasi alle 300 biisiä netistä. ***** levy-yhtiöt.

Sit just sai pedofiili 3000e sakkoa ja 30pv ehdollista vankeutta. Eli suomes kannattaa olla pedofiili kuin latailla biisejä<

Eipä vääristellä. Kyseinen teini sai sakot noin 400 kappaleen jakelusta, ei siis lataamisesta. Turha kirota levy-yhtiöitä, jos syyllistyy laittomaan toimintaan ja selittelee, että "mä en tiennyt".

Tietenkin pedofiilin tuomio on suhteettoman pieni verrattuna tuohon, mutta länsimainen oikeushan on aina laittanut omaisuuden suojan ensisijalle. Opiskelijan tuomio oli hieman ylihinnoiteltu, mutta periaatteessa aivan oikea. Kaveri jakeli muiden tuottamaa musiikkia maksamatta siitä sen tehneille taiteilijoille korvausta. Se on varkautta.

MrKAT
Seuraa 
Viestejä2283
Bomt Kneder

Tietenkin pedofiilin tuomio on suhteettoman pieni verrattuna tuohon, mutta länsimainen oikeushan on aina laittanut omaisuuden suojan ensisijalle.

Sanovat vielä, että erityisesti Suomessa muihin länsimaihin verrattuna väkivallasta saa lievemmät tuomiot suhteessa omaisuusrikoksiin kuin vaikkapa E-Euroopassa.

Olen joskus miettinyt, että periytyykö tämä suhtautumista siitä että jos sinä varastit 1600-luvulla perheeltä lehmän tai jousipyssyn tai turmelet tärkeät työkalut niin se koko perhe joutui talveksi hengenvaaraan eli se vastaa moninkertaista murhaa, mitä taas ei voisi ollenkaan odottaa lämpimässä E-euroopassa tai modernissa yltäkylläisessä yhteiskunnassa. Eli pykälämme ja "lainhenkemme" eläisivät vielä menneitä aikoja ja jotkut nykytuomiot näyttävät surrealistisilta modernissa yhteiskunnassa.

Homeopatia-skandaali A-talkissa: https://www.youtube.com/watch?v=qXLTz5LhHMU

Ei tarvitse mennä etelä-Eurooppaan asti. jo Ruotsissa ja Brianniassa pedofiilit saa huomattavasti kovempia tuomioita.

Tuo Lahden käräjäoikeuden päätös minuakin jäi jurppimaan. Kun päätöksen perustelut vielä ovat aina salaisia, ei kansa voi mitenkään hyväksyä moisia tuomioita. Luottamus oikeuslaitokseen ei taida järin suuri olla.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Omaisuusrikoksesta joutuu maksamaan - usein tuhotun tai varastetun omaisuuden arvon mukaan. Kärsimyksentuottamiselle on vaikea määritellä hintaa. Pieni sakko on uhrille usein loukkaus ja tekijälle mitätön haitta. Siksi sellaisia tuomioita on vaikea ymmärtää.

Olisi ehkä parempi että kärsimyksen tuottamisesta rangaistaisiin kärsimyksellä. Ei hengenvaarallisella vaan ainoastaan hyvin epämiellyttävällä. Silloin tuomiot olisivat samalta planeetalta rikoksen kanssa.

Kannattaako kukaan ruumiillista rangaistusta, häpeärangaistusta, pakkotyötä ym. rikoksen laadusta määräytyvää rangaistustyyppiä?

Vankeusrangaistus on aika julma ja monesti hyödytön rangaistus. Ihmisen eristäminen yhteiskunnasta vuosiksi on lisäksi kallista ja haitallista kyseisen ihmisen lainkuuliaiselle elämälle jatkossa. Lomilla voi kuitenkin varastaa ja puukottaa, joten se ei toimi eristämisenäkään.

En tarkoita Hammurabin lakia enkä shariaa, vaan maltillista samansuuntaista ajatusta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat