Seuraa 
Viestejä14126

Hintojen alennusralli vei kyvyt ja suvunjatkotaidot

Mielipide on tarkoituksella hiukan ylikritisoitu, farssitettu ja pikku pilkkakirveellä hyväntahtoisesti puukotettu, hilpeästi, mutta ...

Numeronsiirto ja amerikkalainen verkostomarkkinointikonsepti ACN vuonna 2002 aloittivat rumban, joka lähestyy päätepistettä. Operaattorit markkinariehuivat itsensä kuralle ja nyt on ripitysviikot käynnissä; henkilöstöä ulos ja palvelua alas sekä väkisin tulee pelikenttään muutoksia omistajavaihdoksien myötä. Elisa (ent. HPY) jakoi osakkeitaan reippaasti saadakseen halpahintapeluri Saunalahden pönkittämään asiakasmassaansa. Maakuntamiesten (ent. paikallispuhelinyhdistykset) haja-aluetyylisesti omistama ja reuhtomalla erisuuntiin johtamisella "elämä kallis, DNA halpa" menee halvalla uudelle omistajalle, koska maakuntamiesten markkinarallikokeilu nielaisi liian suuren osan heidän huolella varjelemistaan kassavaroista. Seikkailu oli opettava ja koulutusmielessä mielenkiintoinen.

2001 DNA tuli rytinällä markkinoille; tulos on nyt käsissä: lähes ennakoitua tappiota joka vuosi. Mitta tuli täyteen ja ei olisi ihme, että jokin iso rahapussi nappaa 700.000 häilyvää ja siirtoherkkää asiakasta. Mitä tälle mobiili GSM roolipelille sitten pitää tehdä, kun nurkan takana väijyy peikko kaikkia minuuttilaskutukseen tottuneita puheajan myyjiä?

Paljon puhuttu WIMAX/WIFI/HOTSPOT, WLAN operointi vie paljon puhutussa 4G konseptissa puhelut skypetys aikakauteen ja KOKO bittivirran kaiken nielevään nettimaailmaan. Netissä maksamme pääsääntöisesti vain kiinteätä kk-maksua, jossa on myös alkanut hinta-alas markkinarumba; ainakin ruuhka-alueilla.

Suomalaiset ja ruotsalaiset markkinarypistelivät itsensä kuralle ja tuotekehitykseen ei sitten kassavaroja enään riittänytkään. Surullisen kuuluisa ilma-ajan ostosopulijouksu laihdutti yhteiskuntaamme miljardeilla, kun mobiilitinasotilaspelimiehet rynnivät Euroopan huutokauppajuhliin lihottamaan mm. Saksan ahdingossa olevaa valtiota. Kokeilu oli sekin, kaikkea ei voi ennustaa. Jälkipeleissä Suomi menetti Soneransa ruotsalaisille, tukholman pojat vieläpä yliheitivät amerikkalaisen jalkapalloilijan hiekkadyyneille. Näinköhän tuo myynnin tsemppihenkeä aina korostanut Koponen vielä koputtelee Suomen markkinoita revanssihenkisesti?

Nytpä voitaisiin ottaa verkot, runkoyhteydet ja linkit sekä lähettimet kuin keskukset yhteiskunnan huolenpitoon ja teknillisten yliopistojen tuotekehitykseen yhdessä muutamien maineikkaiden ulkomaalaisten kumppanuusyliopistojen kanssa. Nykyiset operaattorit laihdutustensa ja sisäsyntyisen kurinpalautuksen jälkeen ryhtykööt palvelun tarjoajiksi näihin kansallistettuihin verkkoihin. Itse tiedonsiirtoverkot ja keskukset tulee "betonoida" turvaan itse yhteiskunnalle ja operaattorit kilpailevat ja tuotekehittävät itse palvelut verkkoihin.

Puhelinyhtiöiden markkinaviikot ovat pikkuhiljaa ohi, oppirahat maksamattomina ja business hukassa. "Elämä kallis, dna halvalla tuhdin lompakon haltuun"

Vaihtoviikot ovat perinteellisellä GSM-politiikalla nyt elämänsä ehtoollispuolella.

Ilkka Luoma

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14126
Aslak
Niin että mitä halusit sanoa ?

Aslakille:

Luettuani vastineesi, aloin epäilemään kirjoittamani tekstin selkeyttä. Luetutin sen kymmenellä ihmisellä; koin huojennuksen: he ymmärsivät.

lyhyesti juttu oli:

hintakilpailu vei operaattoreiden kassat mainostoimistoille ja rahat uhkaa loppua. Tuotekehitystä on vaikea tyhjästä nyhjäistä. Työntekijöitä pihalle, jotta toiminta voisi jatkua ja käyttäjät puhua. Epäilys on, että joku/jotkut operaattorit saavat uuden omistajan, veikkailin että ent. Soneran tj. tekee comebackin kuten tekikin, mutta neuvonantajana ja ei aivan mobileoperaattorille, ainakaan vielä... Suomessa.

Lisäksi mikäli itse liiketoiminnan tappiollisuuden vuoksi tiedonsiirtoverkot ovat vaarassa, olisi tutkittava mahdollisuutta ottaa ne yhteiskunnan haltuun ja palvelut jäisivät operaattoreille. Vieläkin enemmän suomennettuna: nykyisin valtatiet ja muutkin tiet ovat yhteiskunnan hallussa ja mm. bensa-asemat ovat yhtiöiden operoinnissa, siis antamassa autoilijoille palveluita.

Eli vieläkin lyhyemmin: fyrkat on loppu mobileoperaattoreilta ja tarttis tehdä jotain, siis saada rahaa jostain...

Ystävällisesti Ilkka

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14126
Aatos
Tästä on Illka Luomalle ennenkin huomautettu, huonolla menestyksellä tietty, mutta aika kiusallista kun postaat noita samoja pitkiä tekstejäsi vähän joka palstalle.
Mm.
http://www.talouselama.fi/displayCommen ... 4541#24541
tänään klo 9:56 lähetetty.

Aatokselle:

Olen vastannut tämän kaltaiseen vastineeseen jo aiemmin tällä Tiede palstalla. Lyhyesti vielä:

mielestäni keskustelun pohjan voisi osaltansa muodostaa mielipide joka on "valotettu" laajemminkin, liitetietoineen. Mielipiteessä tulisi käsitykseni mukaan olla keskustelun elementit, siten, että eri vastineet voisivat siitä rönsytä. Laaja keskustelu ja ajatuksen vääntö kehittää jokaista osallistujaa.

Olen huomannut useasti erinomaisia mielipiteitä, jotka suorastaan "ruokkivat" jatkomielipidettä ja tulikivenkatkuista ajatustenvaihtoa. Debatti on kehittävää ja avaa aivan uusia näköaloja rikastuttamaan tiedon kulkua aivoissamme. Olen huomannut opittavaa olevan paljon ainakin itselläni. Kriittisyys rakentaa, mutta asiattomuus tylsistyttää. Värikästä polemisointia; välillä saa oikein kunnolla korville ja sekös terävöittää ja antaa sisäistä pohtimisen aihetta. Mielipiteiden tärkein osuus on saadut vastineet, jotka herättävät uutta mietittävää eli kehitys lähtee jostain muualta kuin itsestä

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Aatos
Tästä on Illka Luomalle ennenkin huomautettu, huonolla menestyksellä tietty, mutta aika kiusallista kun postaat noita samoja pitkiä tekstejäsi vähän joka palstalle.

Niinpä. Näitä on nähty. Omalla nimellä kirjoittavia tyyppejä, joille ei oma kotisivu riitä, vaan he tauotta lähettelevät samoja tekstejä eri foorumeille. Heiltä jää yleensä huomaamatta se, että saarnaaminen ja besserwisserismi ei yleensä kiinnosta. Sen näkee mm. siitä paljonko noihin minäminäolensitämieltä-juttuihin tulee vastauksia. Kun aikaisemmin esitin hieman kritiikkiä hänen "keskustelu"tavoistaan, niin vastaus oli:

"On totta, että kirjoitan paljon lehtiin ja muillekkin palstoille; Sinä olet ensimmäinen itse kirjoittajan arvostelija, tulisiko sinun pohtia syytä siihen ja tarkastella omia vaikuttimiasi tapaasi ilmaista itseään näin muodoin?"

Huonoa ja kömpelöä suomea, perätön väite (tätä kaveria on kyllä kritisoitu aikaisemminkin) ja kritiikin nollaus sen esittäjän motiiveja kritisoimalla. Veikkaisin narsistista persoonallisuushäiriötä. Ei yhtä vakavaa kuin Kati Sinenmaalla, mutta yhtäläisyydet ovat ilmeisiä.

Muistutan muuten siitä mielenkiintoisesta havainnosta, että netin keskustelupalstoille omalla nimellään kirjoittavat vaikuttavat useimmiten hieman omituisilta tyypeiltä.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Ilkka Luoma
Aslak
Niin että mitä halusit sanoa ?Eli vieläkin lyhyemmin: fyrkat on loppu mobileoperaattoreilta ja tarttis tehdä jotain, siis saada rahaa jostain...

Niin, eli mitä halusit sanoa? Onko sinulla jotakin mielipidettä siitä, onko asia hyvä vaiko huono, onko ideoita, ehkä jopa neronleimauksia siitä kuinka asian kanssa tulisi toimia, onko mielessäsi jokin yhteiskunnallinen tai vaikka taloudellinen epäkohta johon tulisi puuttua, ja jos, niin miten, ja ennenkaikkea, millä perusteella katsoit tämän postauksen (kuten muidenkin yksinpuheluidesi) kuuluvan tiede-palstalle?

Kyllähän tuo varmaan ihan kohtuullinen ylioppilasaine olisi, ja varmasti olet tuotoksestasi ansaitusti ylpeäkin, mutta onko pitkien mitäänsanomattomuuksien floodailu ihan oikeasti tarpeen?

Se, että jaarittelet KAIKKIEN vähänkään asiasta ylipäänsä kiinnostuneiden tuntemista tosiasioista ylipitkiä sepustuksia, joissa lopulta pääsanomana vain toteat kuinka asiat ovat, ei oikein vakuuta. JO se, että voit tiivistää koko vietsisi yhteen lauseeseen ylläolevaan tapaan, kertoo mielestäni tarpeeksi.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Ilkka Luomalle,

mutta kun tuosta pitkästä ja koukeroisesta pakinatyylistäsi ei löydä sitä punaista lankaa sitten millään ilveellä. En minä ainakaan ymmärtänyt, että aiheen pointtina oli pohtia sitä, pitäisikö tietoverkot kansallistaa. Kiitos että tarkensit.

Minun mielestäni ajatus verkkojen kansallistamisesta on outo koska a)operaattorit tuskin myisivät ainakaan halvalla ja b) yritykset ovat tähänkin mennessä hoitaneet tuotekehityksen melko hyvin. Itselläni ainakin kotosalla on laajakaistan nopeus 20-kertaistunut parissa vuodessa samalla kun hinta on hieman laskenut.

Tarkoitatko kansallistamisella muuten sitä, että yhteiskunta ostaisi ne markkinahinnalla vai säädetäänkö laki, jolla tietoverkot vain sosialisoidaan yhteiseksi omaisuudeksi? Vai mitä?

Myös mobiiliverkoissa kilpailu on tähän menessä tuottanut halvempia peruspuheluita ja laadukkaampaa mobiili-laajakaistaa ja palveluita niille, jotka haluavat maksaa paketistaan vähän enemmän. No problem.

Jos joku operaattori menee nurin, verkolle löytyy varmasti ostaja liike-elämänkin parista, ei niitä kannata tieten tahtoen veronmaksajien syliin kaataa. Ja luuletkos, ettei yritysten ja tutkimuslaitosten kesken tapahdu tuotekehitystä?

Loptio
Seuraa 
Viestejä1187
Ilkka Luoma
Aslak
Niin että mitä halusit sanoa ?Aslakille: vieläkin lyhyemmin: fyrkat on loppu mobileoperaattoreilta ja tarttis tehdä jotain, siis saada rahaa jostain...

Hmm... 12 sanalla kuvattavan ajatuksen sait sitten venytettyä aloitusviestissäsi 322 sanan mittaiseksi. Ehkä se kertoo jotain.

Loptio
Ilkka Luoma
Aslak
Niin että mitä halusit sanoa ?Aslakille: vieläkin lyhyemmin: fyrkat on loppu mobileoperaattoreilta ja tarttis tehdä jotain, siis saada rahaa jostain....

Ja siis mitä välii??

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Bomt Kneder

Muistutan muuten siitä mielenkiintoisesta havainnosta, että netin keskustelupalstoille omalla nimellään kirjoittavat vaikuttavat useimmiten hieman omituisilta tyypeiltä.

Tuo on totta, joskin tietyin varauksin. Joilalkin palstoilla on oman nimen käyttö pakollista, joillakin se on vain muodostunut yleiseksi tavaksi, josta poikkeaminen on ainakin hivenen epäkorrektia, jos nyt ei nimeä suoranaisesti vaaditakaan. Mutta tällaisilla anonyymipalstoilla havaintosi on varsin pätevän oloinen.

Usein näillä omannimenkäyttäjillä, jotka myös samalla ovat tästä ominaisuudestaan usein erittäinkin ylpeitä, ehkä myös toisinaan vähän marttyyriutta tavoitellenkin, tuntuu olevan yhdistävänä tekijänä se, että he kuvittelevat itsensä ja ajatustensa olevan jollakin tavoin muita ja keskivertoa parempia. Tämä ylemmyydentunne yhdistettynä siihen tosiseikkaan, että he ehkä näine ajatuksineen kuitenkin ovat jollakin tavalla hyljeksittyjä, synnyttää tarpeen kerätä mainetta ja kunniaa omalle nimelleen ja kuvittelemilleen ainutlaatuisen tärkeille ajatuksilleen, jotka joskus voivat jopa sivutoimiseksi elämäntyöksi muodostua. Anonyymisti esiinnyttäessähän maine ja kunnia menisi ihan hukkaan, kukaan ei tuntisi ko. henkilöä nimeltä. Tässä tahtoo usein mennä sille linjalle, että any publicity is good publicity. Usein taustalla elää myös toive siitä, että jonakin päivänä tieteen, yhteiskunnnan tai minkä tahansa asiaan littyvän isomman instanssin konsensus muuttuu, paradigmat kaatuvat, ja henkilön ajamasta asiasta tuleekin valtasuuntaus. Silloin löytyy dokumentaatio siitä, että juuri HÄN oli ensimmäinen tai innokkain asian propagaattori, ehkä jopa sen kehittäjä ja uranuurtaja. Lasketaan siis vähän niinkuin kaikki yhden kortin varaan. Valitettavan usein kuitenkin tuntuu, että lasketaan sellaisen kortin varaan, jota ei edes pelissä olevaan pakkaan sisälly. Tämä ei tietysti asianomaista itseään tunnu haittaavan, pikemminkin siitä saa lisäpotkua yrittää entistä lujemmin.

Omalla nimellä esiintyminen tarjoaa myös useita pseudoargumentoinnin mahdollisuuksia, joita ei nimimerkillä keskustelevilla ole käytettävissään. Ainahan voi välttää asia-argumentit tyystin ja vedota "nimimerkin takana piileskelyyn", "puskista huuteluun", "ajatustensa häpeämiseen", "raukkamaisuuteen" ja ties mihin. Samoin asiallisenkin kritiikin voi koettaa kääntää muka henkilöön meneväksi argumentoinniksi, vain koska itse on päättänyt nimensä ilmoittaa, olipa kritiikissä kyse mistä tahansa ja se esitetty miten tahansa. Pahimmillaan tämä piirre saattaa sekoittua itse julistettavaan ilosanomaan, ja kehkeytyä suorastaan salaliittoteoreettiseksi itseen kohdistuvan vainon tai ajojahdin tai vaihtoehtoisesti kuoliaaksivaikenemisen kokemiseksi ja sen ottamiseksi uudeksi pseudoargumentiksi oman muka oikeassaolonsa puolesta.

Niin, ei tämä edelleenkään kaikkiin päde, lähinnä juolahti vain mieleen muutama tietty nimimerkki ihan välittömästi luettuani tuon Bomtin lausahduksen. Oikeastaan taitaa tarvia kahden käden sormet, kun ajattelee jo pelkästään tätäkin palstaa, joten huomio on varmasti oikeutettu, vaikka minä sitä vielä huomattavan kovasti kärjistinkin alkuperäisestä.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Meinaakko sie Luoman Ilkka,että mejän pitäs itkeä jonku
operaattorin sippiä ?
Minunkhan sippiä ei sunkhan kukhan ole itkeny ?
Vai meinaakko sie, että pitäs kolehti koijjareille koota, että päästäs
ryöväämhän taas porukoilta viimisekki pennoset ?
Ei sitä minullekhan kolehtia koottu ku sipissä möyrin, ja kynsiä purin.
Vai mitä helskuttia sie oikhein meinaat ?
Minusta son hyväki , että nuita riethan retkalheitten omistamia yrityksijä keikahtellee. Mie en ainakhan sitä suostu suremhan.
Son niinko entinen isäntä sano konille tukkimettässä ku sitä
remmillä sivalsi pitkin selekää, vetele perkele mitä olet koniksi alkanu.

( sinänsä hevosriepua kohthan tullee sääli, mutta nuita koijjareitra ei.)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14126

Seuraavana teleoperaattoreista kurimukseen joutuu tanskalaisten omistama TDC-Song, jolla on yli 200 työntekijää Suomessa - kuinka paljon ulkoistetaan, ulostetaan ja siirretään pitkään jonoon. Ovatko suuret kiinteät palkat tulleet matkansa päähän?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14126

Todellisen kilpailun tullessa myös kännyihin (puhelut) ja nettiyhteyksiin, alkoi pudotuspeli, joka jatkuu .. nyt jälleen vuorossa ent. Tele, ent. Sonera nyk. TeliaSonera - leivotaan, leivotaan ja vielä kerran leivotaan --- milloin valmis?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat