Seuraa 
Viestejä45973

Millaisina pidätte tulevaisuuden mahdollisia sotia, ja millaisilla aseilla luulette niitä käytävän?

Yksi ratkaisu moneen ongelmaan ovat antimateria aseet. On muuten aika koomista, että nimen omaan Yhdysvallat kuvittelee antimateria aseiden ratkaisevan sen ongelmat. Ideana on, että koska antimateria aseet tuottavat tappavaa "laskeumaa" vain hetken, niillä voi tuhota kohteita rajoitetusti vahingoittamatta liikaa siviiliväestöä, ja sitten myöhemmin lähettää omat sotilaat paikalle "viimeistelemään "homma.

Toisaalta tämä uusi ase voitaisiin myös kääntää amerikkaa vastaan. Yksi noin omenan kokoinen pommi riittäisi tappamaan miljoonia tiiviiseen paikkaan pakattuja amerikkalaisia. Ja koska USA ei kykene kunnolla valvomaan edes rio grandea eufratista puhumattakaan, koittaisi terroristeille todelliset kekkerit, jos he kykenisivät saamaan näitä aseita käsiinsä.

Useat tutkijat ovatkin todenneet, että aseteknologian nykyinen kehitys on USA:lle enemmänkin uhka kuin mahdollisuus. Niin sanottu "Amerikkalainen imperiumi" pohjautuu moneen eri seikkaan. Yksi on etäisyys, koska ainoa Amerikkalainen kaupunki jonka viholliset ovat joskus saaneet poltettua on Washigton, jonka britit polttivat kostoksi Kanadan pääkaupungin Toronton polttamisesta vuonna 1814. Tämän jälkeen Amerikka on yhä käynyt useita sotia, mutta ollut kaikesta huolimatta suhteellisen haavoittumaton. Vuonna 1941 Japani kykeni ehkä tuhoamaan USA:n tyynenmeren laivaston, mutta se ei edes yrittänyt tunkeutua sisämaahan. Yhdysvallat onnistui saamaan Neuvostoliiton vetämään ydinohjuksensa iskuetäisyydeltä Kuubasta, ja vastasi Neuvostoliiton 1970-luvulla kehittämiin mannertenvälisiin ohjuksiin omalla laajalla "tähtien sota" ohjuskilpi ohjelmallaan. Vuoden 1991 Neuvostoliiton romahduksen jälkeen Yhdysvaltoja alettiinkin pitää käytännöllisesti katsoen voittamattomana.

Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Amerikka oli vain "voittamaton" vallitsevissa olosuhteissa. Yhdysvallat on yli viimeisen 200-vuoden ajan hyötynyt Euroopan ja maailman keskeisistä jännitteistä käyttäen niitä voimistaakseen itse itseään. Täytyy kuitenkin muistaa, että Amerikasta on viimeisen 5-vuoden aikana tullut niin sanottu "avoin yhteiskunta" samaan aikaan, kun pääoma, informaatio ja ihmiset kulkevat melkeinpä valon nopeudella alueelta alueelle ja maasta maahan. Useat asiantuntijat ovatkin nykytilanteessa tuominneet Amerikan niin sanotun "ohjuskilpi" hankkeen, mutta periaatesyistä Yhdysvallat silti yhä käyttää noin 10-miljardia vuodessa yrittääkseen estää Kiinalaisia ja Venäläisiä ohjuksia edes pääsemästä Amerikan maaperälle. Merkille pantavaa tosin on, ettei Yhdysvallat kykene sen enempää estämään todellista rikollisten laumaa ja aaltoa kulkemasta rajajoki rio granden yli amerikkaan sen enempää kuin terroristeja läpäisemästä Eufratia. Amerikka siis käytännössä kuluttaa holtittomasti rahaa projekteihin, joista ei sille ole minkäänlaista hyötyä tai turvallisuustakeita

Asiantuntijat ennustavatkin, että tulevaisuuden sotilaallinen maailma on "litteä kuin pannukakku" Esim Yhdysvaltojen yrityksiin pommittaa Lähi-Itää täsmäpommituksilla tullaan luultavasti vastaamaan nano,antimetria ja mikroasein itse amerikan omalla maaperällä, tai sitten sen omien joukkojen keskuudessa. Toisaalta myös vaikeudet saada pätevää värväysainesta ovat "pakottaneet" Pentagonin harkitsemaan "ennaltaehkäisevien" sotien lisäksi "ennaltaehkäiseviä" ydiniskuja vihollisiaan vastaan. Täytyy muistaa, että Yhdysvaltojen vuotuinen "puolustusbudjetti" on noin 500-miljardia dollaria, joista pelkästään noin 100-miljardia kuluu vuosittain Iraqin ja muun Lähi-Idän "vapauttamiseen" Monet asiantuntijat ovat lisäksi sitä mieltä, että Amerikka on menettämässä etumatkaansa tutkimuksessa ja tuotekehittelyssä mm Kiinalle. Lopputuloksena siis on, että tällä kertaa Yhdysvallat onkin väärällä puolella uutta Berliinin muuria. Ilman rajuja uusia teknisia innovaatioita Amerikan saattaa olla ehkä vaikeaa ottaa Kiinaa ja sen uutta ystävää Venäjää kiinni. Tämä toisaalta auttaa selittämään Amerikkalaisten uutta "kovaa" kielenkäyttöä mm Kiinaa vastaan. Kun kaikki muut vaihtoehdot on käytetty loppuun, jää toki aina mahdollisuus uhkailla. Täytyy muistaa, että Adolf Hitlerkin ennen kukistumistaan kirkui kurkku suorana Saksan varmasti voittavan kaikki vihollisensa! Tosiasiassa Amerikka pelkkää, eikä enää vain Kiinaa! Yhdysvaltain "ylivoima" perustuu samaan tekijään kuin Euroopankin vielä ennen vuotta 1945;tutkimukseen ja tuotekehittelyyn! Kuvitteleppa miten olisi käynyt, jos Espanjalaiset olisivat tunkeutuessaan Amerikkaan kohdanneet konekiväärien aseistettuja sissisotureita, tai zulut taistelleet britteja vastaan ydinpommeilla Etelä-Afrikassa?

Ongelmana on, että maailma menee nyt kerta kaikkiaan liian "nopeasti" ympäri samaan aikaan, kun varsinkin Washigtonissa ollaan juututtu "kylmän sodan" hautoihin. Kuvitelma Amerikan "ylivoimaisuudesta" on vähän sama, kuin yrityksen palauttaa Rooman mahti Bysantin valtakaudella 500-luvulla. Halua on enemmän kuin kykyä, mutta Yhdysvallat voi vielä periaatteessa turvautua epätoivoisiin keinoihin. Sillä, ettei Amerikan hallinto ehkä enää tulevaisuudessa voi estää esim terrori-iskuja tai Kiinalaisilla ja Venäläisillä nano aseilla tehtyjä iskuja Amerikkaa vastaan ei enää ole niin paljoa väliä. Amerikkalainen imperiumi on jo menettänyt niin sanotun "sisäisen voimansa" eli ne tärkeät 20-vuotta maailmaa edellä talouskasvussa, tutkimuksessa ja tuotekehittelyssä, eikä niitä enää saada takaisin vain joillain poliittisilla ohjelmilla Washigtonista käsin! Edessä on siis väistämättä eteneminen kohti uutta "moninapaista" ja tasaisempaa maailmaa. Kysymys vain kuuluukin, milloin EU ja US ovat oikein valmiita hyväksymään tämän? Kuinka monta Amerikkalaista pitäisi kuolla esim nano tai antimateriapommin seurauksena, kunnes Yhdysvalloissa lopulta tapahtuu vallankumous? Kuinka monta ihmistä täytyy kuolla, kunnes ihminen on valmis luopumaan sodista tyysin konfliktien ratkaisukeinona? Vaatiko se vielä yhtä suurta sotaa maailmanherruudesta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Na mie jos olsin sovassa USAta vasthan, mie käyttäsin niitä
uusia asheita. Miksikä niitä ny sanothan niitä skalaari ( vai rietasko se oli )
asheita. Niilläku ohjailis pyörremyrskyn toisens jälkhin , kohen
sitä reukkusankarien texaxxia. Luulis että se sippi tullee maailman rikhaimmallekki valtojolle, sati sittte USAlle.
Miekö olen" antanut itseni lukea" ,että näillä uusilla asheilla saahan aikhan myöski maanjäristyksijä. Se se mie tärryyttäsin sitä Kalifornijaa oikhein kunnolla, ja pansin sen Helenan tulivuoren taas toimimhan.
Niin ja kesällä pansin porukkaa ajelemhan risthin rasthin ammeriikkaa .
Enkä kieltäs tupakin natsojen nakkomista tien sivhun.
Eikä solis niin väliä mihin tekis kahvitulet. Jos kolmasosa porukasta korjailis
pyörremyrskyjen jääkiä, ja yksi kolmannes maantäristyksien jälkijä, ja viiminen kolmannes sammuttelis mettäpaloja.
Niin minun ymmärtääkseni solis muualla maailmassa rauha ja hiljasuuus.
Vai olenko ihan pöljä ?

Olen havainnut, että Amerikkalaiset todella pelkäävät Kiinaa. Peko kuvastuu pääosin hysteerisessä Kiinalaisvastaisuudessa. Tässä vaiheessa Kiinan pysäyttäminen(ilman massiivisia omia tappioita)lienee kuitenkin jo liian myöhäistä. Saamme siis käytännössä tutustua "kylmä sota 2" nimiseen näytelmään. Rasistinen Kiinalaisvastainen retoriikka ilmentää nimen omaan Amerikan heikkoutta. Mutta uusia, entistä pienempiä ja tehokkaampia nano ja antimateria aseita valmistetaan kokoajan, ja konfliktien mahdollisuus kasvaa. Ihmisten, informaation ja pääoman lähes rajoittamaton virta takaa mm Kiinalle mahdollisuuden uhmata Amerikkaa. Maailma muuttuu. Lopulta ei ole muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä uusia, moninapainen ja "litteä" maailmanjärjestys, tai sallia koko ihmisrodun tuho. Emme voi muuta kuin toivoa, että Amerikkalaiset lopulta toimivat oikein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Toinen tuleminen
Toisaalta tämä uusi ase voitaisiin myös kääntää amerikkaa vastaan. Yksi noin omenan kokoinen pommi riittäisi tappamaan miljoonia tiiviiseen paikkaan pakattuja amerikkalaisia. Ja koska USA ei kykene kunnolla valvomaan edes rio grandea eufratista puhumattakaan, koittaisi terroristeille todelliset kekkerit, jos he kykenisivät saamaan näitä aseita käsiinsä.

USA kehittelee paitsi ase-, myös sensoriteknologiaa. Joissakin vakoilusateliiteissa on jo laitteita, joiden lähettämät säteet voivat läpäistä paksujakin kohteita, kuten bunkkereita ja rahtikontteja. Siitä, miten säteet tulevat ulos tai heijastuvat takaisin, voidaan päätellä, mitä kohteessa oli sisällä.

Toisekseen, antimateriapommin tekemiseen tuskin riittäisi sen enempää rahkeita kuin tietämystäkään muualla kuin USA:ssa, eikä sellaisia varmasti annettaisi edes liittolaisten (paitsi ehkä brittien) käsiin. Mutta antmaterialla, kuten ydinenergiallakin, on varmasti myös rauhanomaista käyttöä: esimerkiksi avaruusalusten polttoainetarve vähenisi valtavien kantorakettien kuljettamien jättiläissäiliöiden sijaan muutamaksi grammaksi antimateriaa.

Antimaterialla on kuitenkin vielä muutamia pieniä käytännön ongelmia, jotka lienevät jo kaikkien tiedossa, joten eipä niistä nyt sen enempää.

Yhtenä vaihtoehtonahan voisi olla, että jos USA sinnikkäästi yhä kieltäytyy luopumasta sille niin sairaan rakkaasta "ohjuspuolustuskilvestä" niin Kiina ja Venäjä periaatteessa voisivat valmistaa pieniä antimateria ja nano aseita. Ne voisi naamioida vaikka osaksi maastoa ja sijoittaa eri puolille Yhdysvaltoja. Samalla Kiina ja Venäjä voisivat kaikessa rauhassa kehitellä omia keinojaan mm murtaa Amerikan ohjuskilpi. Yhdysvaltain yrityksiin uhkailla "ensi-iskulla" vastattaisiin vaikkapa amerikkalaisten sähkö ja tietoverkon sabotoimisella, ja sen jälkeen uhattaisiin lopulta kymmenien miljoonien ihmisten henkeä. Teknologia olisi kumminkin kerta kaikkiaan liian pientä ja käkettyä helposti havaittavaksi, joten USA:n olisi käytännössä pakko taipua ja luopua "ohjuskilvestään" Hassua muuten, ettei siinä maassa ole kukaan avoimesti nostanut mellakkaa siitä, että hallitus käyttää moiseen täysin älyttömään hankkeeseen yli 10-miljardia dollaria vuodessa, mikä käytännössä merkitsee erittäin suuria kustannuksia veronmaksajille ja mm avaruuden aseistamista! Täysin älytöntä! Tulee mieleen Hitlerin natsi saksan yrityksen kehittää ydinpommi ja käyttää sitä vapaata maailmaa vastaan! Mikään rauhaa rakastava demokratia ei tarvitse mitään "ensi-iskuja" tai ohjuskilpiä! Eiköhän Amerikan massiivinen ja hyvin hajoitettu ohjusarsenaali ja yleinen iskukyky pidä kuitenkin huolen siitä, että mahdollisen ohjuksen lähettäjä saa omansa takaisin paluupostissa ? Ohjuskilpi on siis LIKAINEN temppu, johon tullaan siis vastaamaan LIKAISESTI! Täysin tarpeetonta maailmanherruus pelleilyä!!!

Toinen tuleminen
Ohjuskilpi on siis LIKAINEN temppu, johon tullaan siis vastaamaan LIKAISESTI! Täysin tarpeetonta maailmanherruus pelleilyä!!!

Onko ohjuskilpi likaisempi temppu kuin nano- tms. aseet? Ohjuskilpi sentään
on vain kilpi. Nano-aseiden käyttö on myrkyttämistä tms...

L
Seuraa 
Viestejä7979

Toinen tuleminen

Puhuit sekoja myös antimaterian käytöstä aseena. Kirjoitin aiemmin toisaalla (linkki keskusteluun alla):

Antimateriaa ei kerta kaikkiaan kyetä tuottamaan millään tunnetulla keinolla riittävästi pommia varten, ja sellaisenaan sitä ei luonnosta löydy. Ja toinen juttu on se, että antimaterian tuottaminen vaatii vähintään saman määrän energiaa, kuin mitä siitä vapautuu. On siis aivan älytön ajatuksenakin antimateriapommi. Se, että tällainenkin paska menee läpi kuin väärä raha salaliittohörhöille, ei tietenkään yllätä ainakaan minua.

Ja:

... Mutta se fakta, että antimateriapommissa se energia pitää itse ladata sinne, sen sijaan, että vapautettaisiin kemiallissa tai fysikaalisissa prosesseissa alkuaineisiin (ydinpommit) tai niiden välisiin sidoksiin sitoutunutta (perinteinen pommi) energiaa. Perinteisten pommien ja ydinpommienkin reaktion vaatimien yhdisteiden tuottaminen tai jalostaminen vaatii energiaa, mutta murto-osan reaktiossa vapautuvasta energiasta.

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... asta#47632

L
Seuraa 
Viestejä7979

Toinen tuleminen

Kirjoitit:

Kiina ja Venäjä periaatteessa voisivat valmistaa pieniä antimateria ja nano aseita. Ne voisi naamioida vaikka osaksi maastoa ja sijoittaa eri puolille Yhdysvaltoja.

Voi jeesus. Siis mitä aseita?

Lukisit paljon vähemmmän scifiä ja edes jotain faktatavaraa joskus.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Naamioituja antimateria aseita? Nanopommeja? Kurt Wonnegut: "Tarviittiin vain yksi tippa tatä ja kuului WAHOOMM, hetkessä kaikki maailman vedet olivat jäätyneet", jotenkin noin se meni. Se nyt ei selvinnyt, mitä hyötyä olisi tappaa "miljoonia amerikkalaisia". Onhan maapallolla likkaa väkeä, mutta eikö silloin kannattaisi naamioida aseita vähän tiheämmille seuduille.

Amerikka pekää "hysteerisesti" Kiinaa, mistä tuon ammensit. Minä en ole moista havainnut. Kaupan alalla tekevät yhteistyötä ja Etelä-Kiinassa sovelletaan Kiinalaisen mallin markkinatalouttakin. Hong-Kong? Amerikkalaisia kaupunkeja on poltettu sodissa paljonkin , ainakin niiden sisällisodassa. Oliko se Philadhelpia, jossa kenraali Lee taisteli joukkoineen, tuntemattomampaa johtajaa? vastaan, perinteinen tietokilpailukysymys. Ei jäänyt siitäkään aikansa suurkaupungista paljon jäljelle.

Kun nyt saataisiin ensin pidettyä nuo ABC-aseeet, poissa joidenkin käsistä.Luulen että aika turvallista on, jos pelko perustuisi kenellä hyvänsä, antimateria- ja nano aseisiin. Mikä ohjuskilpi? Jos sellaista tähtien sota-hankkeen jälkeen taas suunnitellaan, on se melko tyhmää. Bushilta saattaisi kyllä onnistua. Ei sellaisella mitään suojaa saa ydinaseiltakaan, saati biologisilta ei ollenkaan.

USA:laiset yritykset kyllä lupailevat mitä vaan, että saavat kupattua liittovaltiolta rahaa. Jostakin luin lainauksia Pentagonin ostoksista, tavallinen M8 ruostumaton mutterikin maksoi niille monta kymmentä dollaria, kun se oli luokiteltu sotatarvikkeeksi. Puolustuksen nimissä.

Lierikki Riikonen

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat