Seuraa 
Viestejä45973

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp? ... 47&rss=597

Olisiko syöpä lisääntynyt sen vuoksi kun ihmiset noita käyttää.
Mitäs Tohtori Tolonen tähän sanoo?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (49)

omega6
Pitäisiköhän purkkien kylkeen laittaa varoitusmerkinnät?

Myös lehtikirjoituksiin tulisi laittaa varoitusmerkinnät:
"Älä usko ihan kaikkea!"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
omega6
Pitäisiköhän purkkien kylkeen laittaa varoitusmerkinnät?

Pitäisiköhän purkit heittää roskikseen ja syödä monipuolista ruokaa.
Vaikka vitamiinit ovat välttämättömiä, monien vitamiinien liiallisesta käytöstä on runsaasti haittaa.
Mattikin voisi kertoa ihmisille, ettei pillereitä tarvita kuin poikkeustapauksissa, eikä tyrkyttää jokaiselle valmisteitaan.

Kyllä nykyisin ruuasta saa tarvittavat aineet,koska on saatu huonompinakin aikoina.
Ei meilläkään lapsuudessa ollut kuin perunaa,lihaa,muikkuja ja marjoja, voita ja leipää ja maitoa.Hyvin nillä pärjäsi.
pillerikauppiaden myymät tuotteet niin luontaistuotealalla ,kuin osittain lääketieteessä ovat humpuukia.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
omega6
Kyllä nykyisin ruuasta saa tarvittavat aineet,koska on saatu huonompinakin aikoina.
Ei meilläkään lapsuudessa ollut kuin perunaa,lihaa,muikkuja ja marjoja, voita ja leipää ja maitoa.Hyvin nillä pärjäsi.
pillerikauppiaden myymät tuotteet niin luontaistuotealalla ,kuin osittain lääketieteessä ovat humpuukia.

Tekisi mieleni lisätä, että terveillä ihmisillä. Muutamallakin tuttavalla on eräiden vitamiinien tai hivenaineiden imeytymishäiriö, minkä takia päivittäiseen ateriaan kuuluu myös pari lääkärin määräämää pilleriä. Toisaalta, molemmilla on lääkärin ja ravitsemusterapeutin diagnoosi tilastaan.

Muille kai aika turhaa? Tietty paranoia on aina hyväksi, mutta ruokavalion korjaus on usein parempi kuin kourallinen pillereitä.

Menenpä syömään banaanin.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

omega6
Kyllä nykyisin ruuasta saa tarvittavat aineet,koska on saatu huonompinakin aikoina.
Ei meilläkään lapsuudessa ollut kuin perunaa,lihaa,muikkuja ja marjoja.Hyvin nillä pärjäsi.
pillerikauppiaden myymät tuotteet niin luontaistuotealalla ,kuin osittain lääketieteessä ovat humpuukia.

Pahimpia muoteja oli muutama vuosi sitten vetyperoksidin juominen. (Nytkin kyllä kasvovoidetta mainostetaan happipitoisuudella.) Toisaalta puhuttiin happiradikaalien olevan vaarallisia ja toisaalta kehotettiin juomaan happiradikaaleja tuottavaa vetyperoksidia, joka tietenkin vaurioittaisi suolistoa.
Hapen juontia terveyskauppa mainosti sillä, että näin saa lisähappea elimistöönsä. Juotavaksi tarkoitetussa vetyperoksidilasissa on happea sen verran, kun saa kolmesti syvään henkäisemällä. Lisähapen saa ilmaiseksi pienellä liikunnalla. Keuhkot ovat sitä varten.

Tässä oli äsken tutkimuksia Granaattiomenan terveysvaikutuksista,Niin heti oltiin tekemässä siitäkin pilleriä ja sanotiin mainoksessa,että yksi pilleri sisältää 500kg granaattiomenia.
Että tätä humpuukia,eikös tätä voisi jotenkin lailla kieltää?

Tämä on se sama vanha juttu, joka esitettiin jo 2007 Jamassa, nyt vain uudessa käärepaperissa
http://jama.ama-assn.org/cgi/content/abstract/297/8/842
Se todettiin puolueellisesti ja tarkoitushakuisesti tehdyksi.

Siinähän analysoitiin tuloksia 68 antioksidanttitutkimuksesta, mutta jätettiin huomioon ottamatta 91 % tutkimuksista, koska niissä oli saatu päinvastaiset tulokset kuin mitä haluttiin julkaista.

Hälytutkimusta johtanut kollega Goran Bjelakovic otti yhteyttä minuunkin ja kyseli lisätietoja Lahden kaupungin Tapanilan vanhainkodissa johtamastani antioksidanttitutkimuksesta. Hän sai kaikki tilastotieteilijämme professori Seppo Sarnalta saadut kaivatut lisätiedot. Kun kukaan koehenkilöistä ei kuollut, tutkimusta ei otettu analyysiin mukaan.
http://www.biovita.fi/suomi/pdf/Tolonen_1988.pdf
Bjelakovicin ja Gluudin raportti on saanut tylyn tuomion raskaiden menetelmävirheittensä vuoksi
http://www.lef.org/featured-articles/co ... 020307.htm

Antioksidanteista käydään jatkuvaa kiistaa lääkäri- ja muissa lehdissä. British Medical Journal kirjoittaa: "Lääkeyhtiöt suojelevat tuotteitaan tuottamalla harhaisia tutkimuksia antioksidanteista, kuten C- ja E-vitamiineista ja muista ennaltaehkäisevän lääketieteen hoitomuodoista, jotka voisivat kilpailla lääkemyynnin kanssa." Toisen BMJ:ssa julkaistun kirjoituksen mukaan lääketeollisuudella on "symbioottinen ja parasiittinen" suhde lääkärilehtiin, joihin se saa näennäisesti puolueettomilta asiantuntijoilta haluamiaan haamukirjoituksia.

Nyt julkaistu juttu kuulu sarjaamme lääketehtaiden haamukirjoittajien raportit lääkärilehdissä. Nehän ovat nyt julkisuudessa Jaman paljastamina:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1136881.svd
http://news.yahoo.com/s/ap/20080415/ap_ ... _conflicts

Johtavien amerikkalaisten asiantuntijoiden kommentteja kyseisestä analyysista:

Meir Stampfer, Professor of Nutrition and Epidemiology at the Harvard School of Public Health

"This study does not advance our understanding, and could easily lead to misinterpretation of the data.”

Balz Frei, Director and Endowed Chair, Linus Pauling Institute, Professor, Department of Biochemistry and Biophysics, Oregon State University

“This is a flawed analysis…the totality of the evidence indicates that antioxidants from foods or supplements have many health benefits, including reduced risk for cardiovascular disease, some types of cancer, eye disease, and neurodegenerative disease…they are a key to an enhanced immune system and resistance to infection.”

Jeffrey Blumberg, Director of the Antioxidants Research Laboratory at Tufts University in Boston, Massachusetts

“One of the major premises of doing such a meta-analysis is that the studies should be comparable…here, they looked at primary prevention, treatment, old people, young people, smokers, nonsmokers. Only when they used their own criteria of what was good and what was bad were they able to show an increase in all-cause mortality."

Raportti on uutisoitu virheellisesti myös HS:n verkkosivuilla, jossa sitä väitetään "uudeksi tutkimukseksi" – sitähän se ei tietenkään ole. Kannattaa katsoa myös lukijoiden kommentteja.

Hah!

Lääketehtaat tytäryhtyiöineen nettoavat miljardeja vitämiini- ja hivenainepillereillä, kuten "tohtorikin". Ei niiden intresseissä ole tukea väitteitä vitamiinipillereiden haitallisuudesta.

Arkijärkikin sen sanoo: Henkilö, jolla ei ole todettu mitään imeytymishäiriötä, saa kaiken tarvitsemansa tavallisesta, monipuolisesta ruoasta.

Aika harva syö tavallista ja monipuolista ruokaa. Nykyään suuri osa ihmisistä syö vain kevytruokia ja kovin yksipuolista ruokaa. Ei saada vitamiineja ja ne vähät, jotka saadaan, eivät imeydy.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Jos ihmiset söisivät samaa ruokaa ja samassa määrin kuin mitä ihminen söi miljoonia vuosia ennen maanviljelyksen keksimistä, ei lisäravinteista olisi hyötyä.

http://en.wikipedia.org/wiki/Paleolithic_diet

Paleoliittinen ruokavalio on minusta aika vakuuttavasti perusteltu. Sen noudattaminen vain on vaikeaa monestakin syystä. Helpompaa on ottaa puuttuvat ravinteet purkista.

Mummo
Hah!

Lääketehtaat tytäryhtyiöineen nettoavat miljardeja vitämiini- ja hivenainepillereillä, kuten "tohtorikin". Ei niiden intresseissä ole tukea väitteitä vitamiinipillereiden haitallisuudesta.

Arkijärkikin sen sanoo: Henkilö, jolla ei ole todettu mitään imeytymishäiriötä, saa kaiken tarvitsemansa tavallisesta, monipuolisesta ruoasta.


Eivät nettoa miljardeja, mutta miljoonia kyllä. Ne ovat pikkurahoja patenttilääkkeistä tulevien miljardien rinnalla. Patenttilääkkeitä taas tarvitaan kun ihmiset sairastavat. Patenttilääkkeiden kauppaa haittaavat luonnonlääkkeet ja hivenaineet. Luonnonlääkkeitä lääketehtaat eivät tutki, koska niitä ei voi patentoida.
On kovin kyseenalaista sisältääkö nykyajan valmisruoka, joita suuri osa käyttää, riittävät määrät vitamiineja, hyviä rasvahappoja, aminohappoja ja antioksidantteja riittäviä määriä. Aivot vaihtavat 90% rasvahapoistaan parin viikon välein. Ellei ole oikeita rasvahappoja riittävästi, aivojen solukalvot toimivat huonosti ja seurauksena voi olla mielialahäiriöitä, muistikatkoja etc. Hyvä ruoka olisi paras lääke!

Juh tuskin terve ihminen tarvii mitää erikoisempaa, ruuasta saa.. noh jos ei juo maitoa niin varmaa jotain kalsiumnapsuja kanttee vetää.. siis ainoa lisä joka tulee itellä mieleen.

Viimeks tuli talvella otettua jotaki monivitamiinijuttua, kun oli lentsua liikkeellä, en tiiä auttoko

Paljon enemmän syöpää aiheuttaa hyödyttömät kolesterolilääkkeet. Vain yksi potilas tuhansista hyötyy niistä ja samaan aikaan useat saa vakavia sivuvaikutuksia. Silti niitä tarjotaan ihan terveillekin jotta sairastusivat.

Lääketeollisuus ei ole kiinnostunut terveydestäsi vaan voittojen maksimoinnista.

"Happonen (Kuopion yliopiston epidemiologian professori Pertti Happonen) ottaa esimerkiksi 40-vuotiaan naisen, jolla ei ole muita riskitekijöitä kuin kohonnut kolesteroli. Tutkimustiedon valossa hänen kaltaisiaan joudutaan hoitamaan tuhansia vuosien ajan, ennen kuin yksi sydänkuolema saadaan estetyksi."
http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Kol ... SI1TL014yz

Mitä tähän sanoo Sydäntautiliiton asiantuntija?

Heikki Roilas:
"Harvoja asioita on tutkittu niin perinpohjaisesti kuin kolesterolilääkityksen vaikutuksia. Lukuisissa tutkimuksissa on todettu, että korkea kolesteroli on keskeinen sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijä ja ruokavaliohoidon ja liikunnan ollessa yksin riittämätön hoito kolesterolin alentamiseksi, kannattaa korkeaa kolesterolia alentaa lääkityksellä. Lääkityksen hyödyt ovat selkeästi haittoja suuremmat."
http://www.sydanliitto.fi/sydan_lehti/s ... mesta_206/

Ei näytä kovin selkeältä...

Osa lääkäreistä tarjoaa noita myrkkyjä lapsillekin:
"Kahdella kolmesta lapsesta on todettu kohonneet kolesteroliarvot (4 v. ja 8 v.). Tämän perusteella lastenendokrinologi on esittänyt statiinilääkityksen aloittamista kahdeksanvuotiaalle lapselle jo nyt ja ehkä jo vuoden kuluttua nuoremmalle."
http://www.sydanliitto.fi/sydan_lehti/s ... i_FI/kysy/

Jippii!! Uusia potilaita lääketehtaille...

Tässä varsinainen uutiskärki STT:ltä:

"Vitamiinivalmisteet eivät näytä pidentävän ikää, kertoo tuore tanskalaisselvitys. Sen mukaan vitamiinipillerien tai lisäravinteiden syönnillä ei parhaimmassa tapauksessa ole mitään vaikutusta, mutta pahimmassa ne saattavat jopa lisätä kuolleisuusriskiä hieman.

Tulosten takana on Kööpenhaminan yliopistollisen keskussairaalan tutkijaryhmä. He tarkastelivat kaikkiaan 67:ää aiempaa tutkimusta, joissa ihmisille oli annettu vitamiinivalmisteita. Tutkimuksiin oli osallistunut liki neljännesmiljoona ihmistä."

boldaus by Mummo

Arvioikoon jokainen tykonänsä, miten puhtaita jauhoja on kenenkin pussissa

Mummo
Tässä varsinainen uutiskärki STT:ltä:

"Vitamiinivalmisteet eivät näytä pidentävän ikää, kertoo tuore tanskalaisselvitys. Sen mukaan vitamiinipillerien tai lisäravinteiden syönnillä ei parhaimmassa tapauksessa ole mitään vaikutusta, mutta pahimmassa ne saattavat jopa lisätä kuolleisuusriskiä hieman.

Tulosten takana on Kööpenhaminan yliopistollisen keskussairaalan tutkijaryhmä. He tarkastelivat kaikkiaan 67:ää aiempaa tutkimusta, joissa ihmisille oli annettu vitamiinivalmisteita. Tutkimuksiin oli osallistunut liki neljännesmiljoona ihmistä."

boldaus by Mummo

Arvioikoon jokainen tykonänsä, miten puhtaita jauhoja on kenenkin pussissa


Innolla odotan vastineita tälle. Tolonen varmasti löytää useidenkin asiantuntijoiden vastalauseita? Niitä varmasti löytyy paljon...

Oliko tutkimuksessa mukana 67 vai 68 tutkimusta? Tuo on ainakin jo yli vuoden vanha juttu ja sama mies mukana (Christian Gluud):
"We included 68 randomized trials with 232 606 participants"
http://jama.ama-assn.org/cgi/content/abstract/297/8/842

Vai onko STT itse hylännyt yhden tutkimuksista?
Toisaalta johan Tolonen selitti tämänkin tutkimuksen toimintatavan: Valittiin mukaan vain sellaisia tutkimuksia, joissa potilaita oli sattunut kuolemaan. Luultavasti kuolivat ihan muihin asioihin, kuten liikenneonnettomuuksissa ja muissa vastaavissa... vitamiinien syytähän nekin. Näinhän ne lääketieteen tutkijat ja ne haamukirjoittajat juuri päättelee.

parantunut
Osa lääkäreistä tarjoaa noita myrkkyjä lapsillekin:
"Kahdella kolmesta lapsesta on todettu kohonneet kolesteroliarvot (4 v. ja 8 v.). Tämän perusteella lastenendokrinologi on esittänyt statiinilääkityksen aloittamista kahdeksanvuotiaalle lapselle jo nyt ja ehkä jo vuoden kuluttua nuoremmalle."
http://www.sydanliitto.fi/sydan_lehti/s ... i_FI/kysy/

Jippii!! Uusia potilaita lääketehtaille...

Voi jeesus. Tietenkään kananmunien, maidon, hampurilaisten ja muiden kolesterolipommien vähentämistä ei voi harkita. Ei missään nimessä. Lääkkeitä vaan jo sikiöille!

[size=75:6egfi9dp]Ai niin mutta eiväthän eläintuotteet nosta kolesterolia, niinkuin joku "ravintotieteilijä" taisi täälläkin väittää...[/size:6egfi9dp]

Puudeli

Voi jeesus. Tietenkään kananmunien, maidon, hampurilaisten ja muiden kolesterolipommien vähentämistä ei voi harkita. Ei missään nimessä.

Mitä vikaa maidossa ja kananmunissa on?
Eikös vauvat syö pelkkää maitoa elämänsä ensi kuukaudet. Miksi se yhtäkkiä olisi pahasta, kun niin on evoluution mukaan tehty jo miljoonia vuosia...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat