Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Eli tänne omia ajatuksia siitä mikä on elämäntarkoitus.

Itse en ole keksinyt muuta kuin, että yrittää tehdä maailman paremmaksi uusien sukupolvien elettäväksi, koska oma elämä kestää vain niin vähän aikaa ja kun kuolee kaikki itseensä käytetty aika valuu hukkaan. Sen sijaan kaikki maailman parantamiseksi tehty pysyy.

Voitte myös kertoa omista suunnitelmistanne käyttää tämä lyhyt elämänne ja antaa sitä kautta vinkkejä kuinka elää niin, että sillä on merkitystä että synnyitte muillekin kuin lähipiirillenne.

Ja vielä semmoinen asia, että onko välttämättä hyväksi kun ajatellaan kaikkia maapallon ihmisiä ja tulevia sukupolvia, kun tekee lapsia tälle nopeasti ylikansoittuvalle pallolle?

Kertokaa myös ennustuksenne siitä, että kuinka pian Ihminen tuhoaa hyvän elintasonsa ja itsensä, vai tuhoaako? Perustele.

Sivut

Kommentit (32)

Simppeliä: Koko maailmankaikkeudella ei ole yhtään mitään merkitystä jos sitä ei ole joku havainnoimassa. Olen yksi meistä jotka sitä tarkkailee.

Sosiaaliset ja luonnonvoimien pakotteet pitävät toiminnan kaukanakin ihanteesta, joten parempi maailma ei työmaana kiehdo.

Reiska
Seuraa 
Viestejä5315
Liittynyt6.5.2007

Ensinnäkin, elämä on tähän asti lähinnä lisääntynyt ja kehittynyt, eli se luultavammin on sen tarkoitus.

Mitä elintapoihimme taas tulee, ne tulevat muuttumaan voimakkaasti, tosin ei välttämättä pinnallisesti. Väitän, että tulemme näkemään esim. vessapaperin lopun. Sitä en tiedä, millä se sitten korvataan..

Aion lähinnä ihmetellä elämäni aikana.. Jos jotain vaikka sais tehtyäki..

Per se

Koko maailmankaikkeudella ei ole yhtään mitään merkitystä jos sitä ei ole joku havainnoimassa.

Väitätkö että maailmankaikkeus jotenkin ymmärsi tämän ja päätti luoda elämää?

Tuohon äänestykseen oli laitettu myös vaihtoehto, että ihminen ei tuhoa itseään milloinkaan, mutta se harmittavasti ei tullutkaan äänestykseen mukaan.

iMuke
Seuraa 
Viestejä1351
Liittynyt13.3.2008
Reiska
Ensinnäkin, elämä on tähän asti lähinnä lisääntynyt ja kehittynyt, eli se luultavammin on sen tarkoitus.

Aivan! Elämän tarkoitus on lisääntyä. Olen sen jo tehnyt joten loppuelämäni tarkoitus on auttaa jälkikasvuani elämään.

Jos ajatellaan koko lajin säilymistä, niin voisi kuvitella että lisääntyminen ei pian enää ole lajillemme hyväksi. Yleensä kai saalistajat ja ravinto pitävät huolen siitä ettei yksittäinen populaatio pääse riistäytymään käsistä mutta me ihmiset pystymme älymme avulla pääsemään näiden esteiden yli. Niinpä meitä alkaa olla pian ihan liikaa.

Vai onko? Olen joskus lukenut jostakin (en nyt jaksa kaivaa teille linkkejä) että ihminen tuottaa tarpeeksi ravintoa koko tämänhetkiselle populaatiolle mutta erilaiset syyt vaikeuttavat sen tasaista leviämistä kaikille.

Kysymys siitä mikä on elämän perimmäinen tarkoitus, on yhtä mielekäs kuin minkä värinen on eilinen. Sen sijaan, kuten Riemuidiootti totesikin, elämälleen tarkoituksen keksiminen voi käydä elämäntarkoituksesta. Pidän oman elämäni punaisena lankana hyvää oloa, mutta toisin kuin malmti asian ilmaisi, en niinkään fyysiseltä vaan henkiseltä kannalta. Elämäni tarkoitus on siis pyrkimys henkisesti hyvään oloon, mihin se sitten johtaakaan.

Mutta vähänpä tuo maapallon muille ihmisille mitään merkitsee. Jätin äänestämättä koska äänestyksen aihe on typerä ja vastausvaihtoehdoista puuttui todennäköisin.

nettiwelho
42

Ei tuo ole elämän tarkoitus, vaan vastaus elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikkeen muuhun sellaiseen. Täysin eri asia.

Muistin vasta postattuani oman mielipiteeni, että parempi vastaus kysymykseen olisikin ollut "V*ttu, viina ja vapaus"

Kirjoitin kerran näille sivuille, että ihmispopulaatio ehkä pelastuisi, jos väkiluku voitaisiin 100 vuodessa vähentää puoleen nykyisestä. Laskujen mukaan pitäisi eliminoida nykyinen vuosikasvu 90 000 000 ja aiheuttaa samansuuruinen vähenemä, yhteensä 180 000 000, esimerkiksi vähentämällä syntyvyyttä tuo 180 000 000. Tämä pitäisi tapahtua 100 vuoden ajan vähitellen laskien kohti 90 000 000 viimeisenä vuonna.
Siksi äänestin, että loppu tulee vuoteen 2200 mennessä.
Jos nykyinen meno jatkuu ja väestö kasvaa 1,4% vuodessa, vuonna 2200 ihmisiä on
88 000 000 000 yksilöä, jota ennen on tietenkin väkiluvun kasvu pysähtynyt johonkin tuntemattomaan ilmiöön.

Musta ei ainakaan periaatteessa ole mitään elämän tarkoitusta. voi kuitenkin olla hyväksi/pahaksi (jonkun kannalta, koska ei ole mitään yleistä pahaa tai hyvää). Esim. ihmiskunnan säilymisen kannalta kannattaisi vähentää syntyvyyttä, koska kun ihmisiä tulee enemmän --> tila ja ruoka ei riitä --> tulee nälänhätää ja taudit leviää --> sota --> (mahdollisesti ydinsota --> ihmiskunnan loppu) tai sitten vaan tavallinen sota --> paljon kuolee ja tuhoutuu --> elintaso laskee. Ympäristö kriisi vois olla kans vaihtoehto. Toivottavasti luonto pitää populaation kurissa.

Yksilön kannalta ehkä elää hyvä ja hauska elämä, tai tulla muistetuksi vielä parinkin sukupolven jälkeen (sankarina). Ehkä muuttaa maailmaa tai jotain sellasta.

Tän voi kattoo minkä tahansa kannalta ainakin periaatteessa.

Lajin säilyminen... Tuskin kovinkaan moni miettii että kuinkahan hyvin se laji tulee pärjäämään jatkossa (tosin Hitler tätä yritti ja turpiinsa sai...). Eiköhän tuo elämäntarkoitus ole melko subjektiivinen asia yksilötasolla.

Toiset liene niitä pieniä vailla yms. mutta kyllä se elämän tarkoitus minulle itselleni tarkoittaa onnellisuutta. Tuon pyrin ittelleni + läheisilleni maksimoimaan. Lisäksi jos kuolin vuoteella pitäisi voivotella, että kun en, tai että olisi pitänyt... Eli myös kokemusten kerääminen kuuluu tuohon omaan katsomukseeni. Toisaalta ketäpä varten noita kokemuksia kerätään...

Reiska
Seuraa 
Viestejä5315
Liittynyt6.5.2007

Aika monella, myös itselläni on selvillä, että väestö ei voi jatkaa kasvuaan, ainakaan nykyistä tahtia kovinkaan pitkään. Mutta kuinka moni oikeasti on valmis jättämään omat muksut tekemättä ja vaikka adoptoi sitte toisten?

Onko tästä asiasta julkista keskustelua käyty missä?? Varmaan saa kauheat vihahuudot niskaansa..

Per se

S.J.O.V
Lajin säilyminen... :D Tuskin kovinkaan moni miettii että kuinkahan hyvin se laji tulee pärjäämään jatkossa (tosin Hitler tätä yritti ja turpiinsa sai...). Eiköhän tuo elämäntarkoitus ole melko subjektiivinen asia yksilötasolla.

Toiset liene niitä pieniä vailla yms. mutta kyllä se elämän tarkoitus minulle itselleni tarkoittaa onnellisuutta. Tuon pyrin ittelleni + läheisilleni maksimoimaan. Lisäksi jos kuolin vuoteella pitäisi voivotella, että kun en, tai että olisi pitänyt... Eli myös kokemusten kerääminen kuuluu tuohon omaan katsomukseeni. Toisaalta ketäpä varten noita kokemuksia kerätään...

Elämän tarkoitusta voidaan toki miettiä yksilötasolla, mutta silloin sen on asettanut yksilö itselleen yksilöllisesti. Luonnossa niin tekee käsittääkseni vain ihminen. Siksi elämän tarkoitus löytyy parhaiten etsimällä sitä, mikä se voisi olla kaikilla elävillä. Vastauksena on vain lajin säilyminen. Sen luonto on ihmisillekin asettanut elämän tarkoitukseksi.

tiivistelmiä

- kaikilla elävillä on elämäänsä tarkoitus. Aivan varmasti.
- elämän tarkoituksesta ei tarvitse olla tietoinen
- elämän tarkoitus ei kaikkien lajien kohdalla toteudu
- - edellinen voi johtua myös lajin kehittymisestä uudeksi lajiksi
- lajin säilyminen ei vaadi lisääntymiskykyä kaikilta yksilöiltä; esimerkiksi lajitoverien auttaminen täyttää osakeinona lajin säilymisen periaatteen

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat