kanajauheliha- miten valmistetaan?

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Maaseudulle muuttaneet vanhempani toivat tuliaisina jauhelihaa, joka on tehty kanafileistä perinteisellä lihamyllymenetelmällä, siis täyttä kanajauhelihaa. Muuan mökkikuntamme tutun tilallisen tuotattama tuote.

Mitä kanan jauhelihasta voi tehdä, miten se toimii eri tavalla kuin sian tai naudan jauheliha?

Nyt on sellainen 300g pötkö moista sulamassa huomista varten.

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija
taiteilijatyyppi

Mitä kanan jauhelihasta voi tehdä, miten se toimii eri tavalla kuin sian tai naudan jauheliha?

Tee pihvejä ja paista nuotiolla. Kanasta tehty jauheliha ei oikein maistu millekään. Grillaus ja tuliset kastikkeet ovat ainoa vaihtoehto.

Vierailija

Kuumenna pannu.

Avaa olut.

Heitä lihat pannuun.

Juo olut.

Ota lihat pannusta.

Avaa olut.

Tarjoile ja nauti ateria.

Juo loput oluet.

Vierailija

Googletin. Myllyn parhaan ohje valmistaa jotakin kanajauhelihasta.

Kanajauheliha-kauratto

noin 4:lle

* risoton tapaan viljaseoksista voi tehdä ”kaurattoja” tai ”ohrattoja”
* kuullotus on nopeahko tuotteen (= tässä suurimoseoksen) kuumennus pannulla tai kattilassa rasvassa tai öljyssä tuotetta ruskistamatta, tässä suurimon ulkopinta kovettuu ja suurimot pysyvät irtonaisina keitettäessä
* Kaura+Riisissä on puolet täysjyväkauraa ja puolet pitkäjyväistä parboiled riisiä
* parboil, partially boiled = osittain kypsennetty, on menetelmä, jolla riisinjyviä käsitellään. Näin jyvän kuorikerroksessa olevat ravintoaineet saadaan höyryn ja paineen avulla imeytymään jyvän ytimeen. Jyvän ulkopinta kovettuu ja jyvät pysyvät irtonaisina keitettäessä. Parboil-käsittelyn jälkeen riisinjyvien kuori poistetaan hiomalla.

2

rkl
öljyä
300

g
broileri- tai kanajauhelihaa
2

sipulia (tai 1 pss pakastesipulikuutioita)
3-4

valkosipulinkynttä
1

tl
punapippuria
1

tl
paprikajauhetta
1

tl
currya
2

dl
Myllyn Paras Irtonainen Kaura+Riisiä
4

dl
kanalientä (tai vettä + 1 kanaliemikuutio)
2

dl
appelsiinituoremehua
2

paprikaa tuoreena tai pakastesuikaleina (n. 200 g)

Ruskista kanajauheliha ja silputut sipulit öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

Lisää suurimot ja anna niiden hetki kuullottua. Lisää kanaliemi sekä mehu ja anna kypsyä 20 min, kunnes neste imeytyy suurimoihin. Lisää lopuksi paprikasuikaleet.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/paaruoat/riis...

Vierailija
päkäpää
NO EIKÖ KIINNOSTA (!?)^x (:evil:)^x (jossa x= suuri kokonaisluku)

Ei näytä oikein huokuttelevalta. Tulee ulkonäöstä kouluruoka mieleen.

Vierailija

Kanassa on se ongelma, että alhaisen rasvaprosentin takia liha helposti kuivaa. Tietenkin jonkun terveysmittarin kannalta tämä piirre voi olla ihan hyväkin, mutta jos aikoo nauttia ruuasta niin sekaan voi laittaa esim. pekonia.

Kaipa tuota kanajauhelihaa voi muuten käyttää siinä missä muistakin eläimistä jauhettua mössöä.

Vierailija
Olli V
päkäpää
NO EIKÖ KIINNOSTA (!?)^x (:evil:)^x (jossa x= suuri kokonaisluku)

Ei näytä oikein huokuttelevalta. Tulee ulkonäöstä kouluruoka mieleen.

Kouluruoka ei ollut ainankaan omalla kohdalla hassumpaa peruskoulussa. Itseasiassa todella hyvää, melkein ravintolatasoa.

Vierailija
päkäpää
Kouluruoka ei ollut ainankaan omalla kohdalla hassumpaa peruskoulussa. Itseasiassa todella hyvää, melkein ravintolatasoa.

Mikäs siinä jos onnaa. Eihän sinänsä koulu ja ravintolaruualla ole muuta eroa kuin ympäristö.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
taiteilijatyyppi
Maaseudulle muuttaneet vanhempani toivat tuliaisina jauhelihaa, joka on tehty kanafileistä perinteisellä lihamyllymenetelmällä, siis täyttä kanajauhelihaa. Muuan mökkikuntamme tutun tilallisen tuotattama tuote.

Ensin voisit kysyä, että mitä järkeä on käyttää kanan rintafileitä jauhelihaksi! Kiinnostaisi kovin tietää.

Jonkun terriinin tuosta voisi toki tehdä.

Tai voit toki paistaa sen, lisätä mausteita sun muita - lisää vaikka sipulia, chiliä ja valkosipulia. Sitten kanalientä ja kookosmaitoa. Mausta mielesti mukaan.

Vierailija

Tee vaikka kanapullia.

Itse tykkään joskus herkutella nachoilla (nachosilla?) siten että teen itse guacamolen avokadoista, sipulista, limestä ja salsasta, ja ostan salsan ja juustodipin valmiina. Sitten paistaa siihen vielä 300-400 g broilerin (maustamattomia) fileesuikaleita, tacomausteita sekaan ja lopuksi jauhaa tehosekoittimessa mössöksi (pitää lisätä reilu desi vettä ettei jää liian kuivaksi). Tuosta saa hyvää "kanatahnaa" dipattavaksi.

Eiköhän joku kanamurekekin onnistuisi ihan hyvin, vaatinee vain extrarasvaa ettei jää kuivaksi.

Vierailija
Tombu
(nachosilla?)
Nachos on monikko, nacho yksikkö.

Mäkään en voi ymmärtää miks joku jauhaa broilerin rintafilettä jauhelihaksi..

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Pääsiäisen yllätyskanamureke: kovaksikeitettyjä kuorittuja kananmunia vuoan pohjalle, päälle kanajauhelihasta, tomaattipyreestä ja mausteista (ja lurauksesta öljyä) tehty, kananmunalla sidottu massa päälle. Jos haluaa olla liikanäppärä, voi tehdä puolikypsän murekkeen päälle voitaikinasta pienen kanan. Jokavuotinen hitti.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Vierailija

Knorrin pussikanakeitosta saa aika hyvän kastikkeen kanalle, lisukkeeksi lihaliemessä keitettyä riisiä ja siideriä.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat