Seuraa 
Viestejä45973

Maaseudulle muuttaneet vanhempani toivat tuliaisina jauhelihaa, joka on tehty kanafileistä perinteisellä lihamyllymenetelmällä, siis täyttä kanajauhelihaa. Muuan mökkikuntamme tutun tilallisen tuotattama tuote.

Mitä kanan jauhelihasta voi tehdä, miten se toimii eri tavalla kuin sian tai naudan jauheliha?

Nyt on sellainen 300g pötkö moista sulamassa huomista varten.

  • ylös 5
  • alas 4

Kommentit (20)

taiteilijatyyppi

Mitä kanan jauhelihasta voi tehdä, miten se toimii eri tavalla kuin sian tai naudan jauheliha?

Tee pihvejä ja paista nuotiolla. Kanasta tehty jauheliha ei oikein maistu millekään. Grillaus ja tuliset kastikkeet ovat ainoa vaihtoehto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuumenna pannu.

Avaa olut.

Heitä lihat pannuun.

Juo olut.

Ota lihat pannusta.

Avaa olut.

Tarjoile ja nauti ateria.

Juo loput oluet.

  • ylös 10
  • alas 0

Googletin. Myllyn parhaan ohje valmistaa jotakin kanajauhelihasta.

Kanajauheliha-kauratto

noin 4:lle

* risoton tapaan viljaseoksista voi tehdä ”kaurattoja” tai ”ohrattoja”
* kuullotus on nopeahko tuotteen (= tässä suurimoseoksen) kuumennus pannulla tai kattilassa rasvassa tai öljyssä tuotetta ruskistamatta, tässä suurimon ulkopinta kovettuu ja suurimot pysyvät irtonaisina keitettäessä
* Kaura+Riisissä on puolet täysjyväkauraa ja puolet pitkäjyväistä parboiled riisiä
* parboil, partially boiled = osittain kypsennetty, on menetelmä, jolla riisinjyviä käsitellään. Näin jyvän kuorikerroksessa olevat ravintoaineet saadaan höyryn ja paineen avulla imeytymään jyvän ytimeen. Jyvän ulkopinta kovettuu ja jyvät pysyvät irtonaisina keitettäessä. Parboil-käsittelyn jälkeen riisinjyvien kuori poistetaan hiomalla.

2

rkl
öljyä
300

g
broileri- tai kanajauhelihaa
2

sipulia (tai 1 pss pakastesipulikuutioita)
3-4

valkosipulinkynttä
1

tl
punapippuria
1

tl
paprikajauhetta
1

tl
currya
2

dl
Myllyn Paras Irtonainen Kaura+Riisiä
4

dl
kanalientä (tai vettä + 1 kanaliemikuutio)
2

dl
appelsiinituoremehua
2

paprikaa tuoreena tai pakastesuikaleina (n. 200 g)

Ruskista kanajauheliha ja silputut sipulit öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

Lisää suurimot ja anna niiden hetki kuullottua. Lisää kanaliemi sekä mehu ja anna kypsyä 20 min, kunnes neste imeytyy suurimoihin. Lisää lopuksi paprikasuikaleet.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/paaruoat/riis...

päkäpää
NO EIKÖ KIINNOSTA (!?)^x (:evil:)^x (jossa x= suuri kokonaisluku)

Ei näytä oikein huokuttelevalta. Tulee ulkonäöstä kouluruoka mieleen.

Kanassa on se ongelma, että alhaisen rasvaprosentin takia liha helposti kuivaa. Tietenkin jonkun terveysmittarin kannalta tämä piirre voi olla ihan hyväkin, mutta jos aikoo nauttia ruuasta niin sekaan voi laittaa esim. pekonia.

Kaipa tuota kanajauhelihaa voi muuten käyttää siinä missä muistakin eläimistä jauhettua mössöä.

Olli V
päkäpää
NO EIKÖ KIINNOSTA (!?)^x (:evil:)^x (jossa x= suuri kokonaisluku)

Ei näytä oikein huokuttelevalta. Tulee ulkonäöstä kouluruoka mieleen.

Kouluruoka ei ollut ainankaan omalla kohdalla hassumpaa peruskoulussa. Itseasiassa todella hyvää, melkein ravintolatasoa.

päkäpää
Kouluruoka ei ollut ainankaan omalla kohdalla hassumpaa peruskoulussa. Itseasiassa todella hyvää, melkein ravintolatasoa.

Mikäs siinä jos onnaa. Eihän sinänsä koulu ja ravintolaruualla ole muuta eroa kuin ympäristö.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
taiteilijatyyppi
Maaseudulle muuttaneet vanhempani toivat tuliaisina jauhelihaa, joka on tehty kanafileistä perinteisellä lihamyllymenetelmällä, siis täyttä kanajauhelihaa. Muuan mökkikuntamme tutun tilallisen tuotattama tuote.

Ensin voisit kysyä, että mitä järkeä on käyttää kanan rintafileitä jauhelihaksi! Kiinnostaisi kovin tietää.

Jonkun terriinin tuosta voisi toki tehdä.

Tai voit toki paistaa sen, lisätä mausteita sun muita - lisää vaikka sipulia, chiliä ja valkosipulia. Sitten kanalientä ja kookosmaitoa. Mausta mielesti mukaan.

Tee vaikka kanapullia.

Itse tykkään joskus herkutella nachoilla (nachosilla?) siten että teen itse guacamolen avokadoista, sipulista, limestä ja salsasta, ja ostan salsan ja juustodipin valmiina. Sitten paistaa siihen vielä 300-400 g broilerin (maustamattomia) fileesuikaleita, tacomausteita sekaan ja lopuksi jauhaa tehosekoittimessa mössöksi (pitää lisätä reilu desi vettä ettei jää liian kuivaksi). Tuosta saa hyvää "kanatahnaa" dipattavaksi.

Eiköhän joku kanamurekekin onnistuisi ihan hyvin, vaatinee vain extrarasvaa ettei jää kuivaksi.

Tombu
(nachosilla?)
Nachos on monikko, nacho yksikkö.

Mäkään en voi ymmärtää miks joku jauhaa broilerin rintafilettä jauhelihaksi..

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Pääsiäisen yllätyskanamureke: kovaksikeitettyjä kuorittuja kananmunia vuoan pohjalle, päälle kanajauhelihasta, tomaattipyreestä ja mausteista (ja lurauksesta öljyä) tehty, kananmunalla sidottu massa päälle. Jos haluaa olla liikanäppärä, voi tehdä puolikypsän murekkeen päälle voitaikinasta pienen kanan. Jokavuotinen hitti.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Knorrin pussikanakeitosta saa aika hyvän kastikkeen kanalle, lisukkeeksi lihaliemessä keitettyä riisiä ja siideriä.

Kanajauhelihan ohje:
1. Osta kana.
2. Ruoki kanaa.
3. Laita kana tehosekoittimeen.
4. Jos sinulla ei ole tehosekoitinta voit kokeilla isoa kahvimyllyä.
5. Lopeta jauhaminen noin kaksi minuuttia sen jälkeen kun kanan kaakatus on loppunut.
6. Erottele luunsirut, murskaantunut nokka ja höyhenet postimerkkipinsettejä ja suurennuslasia avuksi käyttäen.
7. Hakkaa kanajauheliha krokettimailalla sopiviksi levyiksi.
8. Laita kanajauheliha kuumalle pannulle. Paista jonkin aikaa.
9. Syö kanajauheliha.
10. Soita ambulanssi.

Vain Jänisjauheliha tuntuisi hullummalta kuin Kanajauheliha. Niiden rakenne on kuin tehty paloitellen tai järsien syötäväksi.

- kanariisi piirakka
- lasangne
- pitsa
- pyörykät / pihvit yms jne...
- makkaran voisi tietty tehä siitä..

täytteeksi moneenkin ruokaan
helppo ja nopea liha valmistaa...

itse tekisin jos olisin lihaani...
täytettyjä pullia...
mieli sulatejuustoa sisälle..
nopea ruskistus ja hautumaan valkoviiniin
ja yrtteihin...
tarjoilisin tietty tuorepastankanssa valkokastikkeen
kera.. (minkä pohja olisi tehty siitä valkkarista... )

sehän käy vaikka ja mihin...
paitsi tietty mulle
*nyrpistää ylimielisesti vegaanista nenäänsä ja heiluttaa banderollia*
"syökää porkkanaa"

eikös palstan gurmee goggi keksi mitään
mihin kananjauhiksen voi käyttää..

fenomenologi
omena

mihin kananjauhiksen voi käyttää..



Se kannattaa syödä.

entäs jos on kanalle allerginen ?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat